Įkraunama...
Įkraunama...

Prietarai ir "bobučių išmyslai"

QUOTE(DanyteG @ 2011 09 01, 18:16)
Na o aš tai manau, kad jei tiki prietarais, atsitiks tai, kuo tiki.  O kalbant apie krikštynas, jūs man pasaskykit, ką bendra turi bažnyčia ir Dievas su prietarais? Ogi nieko. Paklauskite kunigų.Nebent nėščiai moteriai sunku bus visą ceremoniją laikyti ant rankų krikštyjamą vaikelį. Aišku, jei tikėsime, jog vienam iš vaikelių kas nors negero atsitiks ar bus nelaimigas, tai būtinai taip irbus, nes mes tą nelaimę prisišauksime savo mintimis. Mano vaikelį krikštino besilaukianti svainė ir niekam nešovė mintis, kad ji dėl kažkokių bobučių pasakų negalėtų to daryti.

Taip pats kvailiausias ir nelogiskiausias prietaras kury girdejau ir net du kartus isbandziau - neveikia lotuliukas.gif Mano vyresnely kirkstyjo broliene 5 men nescia, kadangi tai buvo berniukas jai nereikejo ceremonijos metu mazylio laikyti, gime stipri grazi mergyte, jai dabar greitai 4 metai thumbup.gif Kai krikstijom ju dukryte, su vyru buvom jos kumai, tada buvau 4 men nescia, turiu dabar druta berniuka kuriam greitai bus du metukai mirksiukas.gif
Kas tiki i Dieva tas tikrai netiki prietarais, nes tikejimas prietarais yra nuodeme mirksiukas.gif Tai prilyginama butams ir raganavimui mirksiukas.gif

QUOTE(razzke @ 2011 09 05, 12:17)
As ir girdejau prietara apie krikstynas. Nezinau gal cia sutapimas gavos. Tai va mano brolis krikstijo savo pirmagime, jis su savo darbatine zmona tada dar nebuo susituokes, o krikstateviais buvo musu pusbrolis su savo drauge. Jie gyveno keleta jau meteliu kartu. Pusbrolio mama sako, kad negeras zenklas eiti i kumas, kad leliaus tevai nesusituoke, o pusbrolio drauge sako, neissigalvokit. Na ir ka manot, lyg ir po metu jie issiskyre, ir dabar sako argi prietarais negali tiket.

Ot ir netiesa mirksiukas.gif Su buvusiu draugu kristijom berniuka, na taip issiskyrem. Su dabartiniu vyru kai dar nebuvom susituoek krikstijom drauges dukra, nu ir ka, susituokem, jau 6 metai santuokoj gyvenam. Taigi nereikia visad skyrybu priezastim laikyti nelogiska prietara mirksiukas.gif

Man turbut kvailiausiai skamba tie prietarai kur neleidzia nesciai daryti tam tikru veiksmu, nes neva vaiko virkstele apsisuks aplink kakla. Pvz negalima megzti, negalima lysti per tvora ir negalima perzengti ant zemes patemptos virves ar kazko panasaus i ja lotuliukas.gif
Atsakyti
Na o aš tai manau, kad jei tiki prietarais, atsitiks tai, kuo tiki.  O kalbant apie krikštynas, jūs man pasaskykit, ką bendra turi bažnyčia ir Dievas su prietarais? Ogi nieko. Paklauskite kunigų.Nebent nėščiai moteriai sunku bus visą ceremoniją laikyti ant rankų krikštyjamą vaikelį. Aišku, jei tikėsime, jog vienam iš vaikelių kas nors negero atsitiks ar bus nelaimigas, tai būtinai taip irbus, nes mes tą nelaimę prisišauksime savo mintimis. Mano vaikelį krikštino besilaukianti svainė ir niekam nešovė mintis, kad ji dėl kažkokių bobučių pasakų negalėtų to daryti.

Sitas prietaras tiesiog nesciosios saugojimas is senu laiku. Juk kudiki vezdavo krikstyti arkliais, aisku skubedavo, o kokie keliai senais laikas budavo doh.gif kad kratymas astrus, o paskui nescios moters kudikio laikymas - tikrai ne pliusas jos sveikatai. Bet tai nieko bendro neturi su Dievu ar baznycios isakais 4u.gif
Atsakyti
KLAUSIMAS:
Žmonės kalba, kad krikšto mama nėščia moteris negali būti, nes atims visą laimę iš savo vaiko ir atiduos krištyjamajam. Neva yra atvejų, kad tikrai užpuldavo nelaimės vaiką taip mamai pasielgus. Kaip tai vertint reiktų? Ar tai tiesa?

ATSAKYMAS:
Jei pati ta moteris tiki tokiais prietarais, tai ji negali būti Krikšto mama ne dėl to, kad yra nėščia, bet todėl, kad jos tikėjimas nėra katalikiškas. Šiaip, nėščia moteris gali būti Krikšto mama. Tik, jei atitinka Bažnyčios krikštatėviams keliamus reikalavimus: yra katalikė, priėmusi įkrikščioninimo sakramentus (Krikštas, Sutvirtinimas, Eucharistija), yra praktikuojanti katalikišką tikėjimą, gyvenanti krikščionišką gyvenimą (čia įeina ir santuokinis gyvenimas - jei gyvena santuokinį gyvenimą, turi būti Bažnyčios palaiminta Santuoka). Štai dėl to parapijose jau daug kur yra tėvų ir krikštatėvių pasirengimo kūdikių Krikštui katechezės - tam, kad išsklaidytų visokius mitus ir prietarus, kad padėtų suvokti Krikšto metu duotus įsipareigojimus, kad susipažintų su Krikšto esme ir liturgija. Visada prašykit kunigo, kad jis, prieš krikštydamas Jūsų vaikelį, padėtų pasiruošti jo Krikštui. atsakė kun. Gintaras OFS
My Webpage

Va taip mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasakrita: 15 rugsėjo 2011 - 10:26
Pritariu nuomonei, kad jei tiki, tai dazniausiai ir atsitiks kas nors. Prietarai man lyg tautosaka, idomu pasiklausyt ir tiek. Ar isivaizduojat zmogu, kuris visiskai visu prietaru laikosi lotuliukas.gif ???
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2007 08 02, 06:08)
O tikrai sapnuoti žuvis reiškia vaikus??? dar šį mėnesį sapnavau, kad nusiperku tris mažus šamukus ir bėgu, kad suspėčiau paleisti; paleidžiu į sraunią upę, ir jos tik auga, auga, auga... Oi, kaip būtų neralu, jei tikrai sapnas išsipildytų...Ar kas nors dar sapnavo žuvis???
Papildyta:
Ai, prisiminiau juoka. Vaikystėj kai mums buvo po kokiu 6 metukus, kaime su drauge pamatėm gandrą, aš buvau girdėjus, kad pamačius gandrą jei nori lėliukų, reikia kūlio persiverst, aš pasakiau tai draugei, ir ji persivertė. KAi atvažiavau kitą vasarą, ji jau turėjo sesutę, o jos mama gerokai vyresnė buvo, vat;)

as siA nakti sapnavau pilna kibira auksiniu zuveliu-o mes antra men jau bandome leliuka, paziuresiu -ar issipildys mano sapnas...
Atsakyti

Visiskai pritariu,paciai teko kalbeti su kunigu sia tema,tai sake baznycia tikrai nera pries tokius dalykus,tai tiesiog bobuciu "ismislas" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuzele @ 2011 11 15, 18:47)
as siA nakti sapnavau pilna kibira auksiniu zuveliu-o mes antra men jau bandome leliuka, paziuresiu -ar issipildys mano sapnas...

nezinau kaip del kibiro zuveliu,bet tai ,kad kai sapnuoji,kad pagavai zuvi(ar kazkas pagavo is pazystamu) reiskias bus pagausejimas,tai tiesa.ant saves tai neisbandyta,bet kiek buvau susapnavusi pazystamu,giminiu ir t.t pagavusiu zuvi pas visus 2-3-ju menesiu begije tai issipyldidavo.
Atsakyti
QUOTE(millaa @ 2011 11 23, 08:20)
nezinau kaip del kibiro zuveliu,bet tai ,kad kai sapnuoji,kad pagavai zuvi(ar kazkas pagavo is pazystamu) reiskias bus pagausejimas,tai tiesa.ant saves tai neisbandyta,bet kiek buvau susapnavusi pazystamu,giminiu ir t.t pagavusiu zuvi pas visus 2-3-ju menesiu begije tai issipyldidavo.

As jas is kibiro gaudziau...na uz poros sav parasysiu ar issipilde sapnas smile.gif
Atsakyti
Nors as prietarais netikiu, bet kas liecia gandrus tai ar sutapimas ar kas bet kai tik susiduriu su gandrais taip ir yra. Kazkada pries pastojant su pirmu, mes su vyru kur bevaziuodavom gandrus matydavom ir uzkibau, o dabar pries pastojant mazdaug porai savaiciu, gandras suko ratus aplink musu nama ir ant stogo vaiksciojo, juokemes su vyru, sakau kaimynams 3 atnes o apie save negalvojau, ir kai suzinojau nestuke.gif tada juokemes su vyru is saves, kad prisijuokem biggrin.gif
Atsakyti
aš tai kaip ir tikiu įvairiais prietarais, tik kad va jie man nesipildo - gandrai ju dvi vasaras visusr "persekioja"; žuvis jau metai turbūt kaip nuolat sapnnuoju, tik nestuke.gif niekaip nesulaukiam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jentė @ 2011 11 30, 12:57)
Nors as prietarais netikiu, bet kas liecia gandrus tai ar sutapimas ar kas bet kai tik susiduriu su gandrais taip ir yra. Kazkada pries pastojant su pirmu, mes su vyru kur bevaziuodavom gandrus matydavom ir uzkibau, o dabar pries pastojant mazdaug porai savaiciu, gandras suko ratus aplink musu nama ir ant stogo vaiksciojo, juokemes su vyru, sakau kaimynams 3 atnes o apie save negalvojau, ir kai suzinojau nestuke.gif  tada juokemes su vyru is saves, kad prisijuokem biggrin.gif

kaip fainiai
Atsakyti
Man tai pasitvirtino šis posakis: Jei pelėdos ūbauja vakarais,tai gali jau laukti leliuko.Man abu kartus pasitvirtino lotuliukas.gif
Atsakyti