QUOTE(DanyteG @ 2011 09 01, 18:16)
Na o aš tai manau, kad jei tiki prietarais, atsitiks tai, kuo tiki. O kalbant apie krikštynas, jūs man pasaskykit, ką bendra turi bažnyčia ir Dievas su prietarais? Ogi nieko. Paklauskite kunigų.Nebent nėščiai moteriai sunku bus visą ceremoniją laikyti ant rankų krikštyjamą vaikelį. Aišku, jei tikėsime, jog vienam iš vaikelių kas nors negero atsitiks ar bus nelaimigas, tai būtinai taip irbus, nes mes tą nelaimę prisišauksime savo mintimis. Mano vaikelį krikštino besilaukianti svainė ir niekam nešovė mintis, kad ji dėl kažkokių bobučių pasakų negalėtų to daryti.
Taip pats kvailiausias ir nelogiskiausias prietaras kury girdejau ir net du kartus isbandziau - neveikia

Kas tiki i Dieva tas tikrai netiki prietarais, nes tikejimas prietarais yra nuodeme

QUOTE(razzke @ 2011 09 05, 12:17)
As ir girdejau prietara apie krikstynas. Nezinau gal cia sutapimas gavos. Tai va mano brolis krikstijo savo pirmagime, jis su savo darbatine zmona tada dar nebuo susituokes, o krikstateviais buvo musu pusbrolis su savo drauge. Jie gyveno keleta jau meteliu kartu. Pusbrolio mama sako, kad negeras zenklas eiti i kumas, kad leliaus tevai nesusituoke, o pusbrolio drauge sako, neissigalvokit. Na ir ka manot, lyg ir po metu jie issiskyre, ir dabar sako argi prietarais negali tiket.
Ot ir netiesa

Man turbut kvailiausiai skamba tie prietarai kur neleidzia nesciai daryti tam tikru veiksmu, nes neva vaiko virkstele apsisuks aplink kakla. Pvz negalima megzti, negalima lysti per tvora ir negalima perzengti ant zemes patemptos virves ar kazko panasaus i ja