Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas) ir individuali veikla

QUOTE(ferral @ 2007 08 01, 13:11)
aciukas ax.gif  o kiek tai galetu kainuoti?

Mokesčius už verslo liudijimą kiekviena savivaldybė nustato skirtingus, tai jeigu gyvenate Alytuje, pasiskambinkite į Alytaus VMI ir paklauskite.
Atsakyti
Norėčiau kad man padėtumėt su skaičiavimu, nes lyg viską ir supratau, bet šitoj vietoj užstrigau.
Jei verčiantis individualia veikla pvz per mėnesį uždirbau 700Lt,. Tai kaip apsiskaičiuoja ta dalis papildomai pensijos daliaii?
Gal kas parašys patį skaičiavimą?
Ir...o jei vieną mėnęsį daugiau uždirbsiu nei 600Lt, kitą mėn mažiau, čia žiūrima bus pagal metų pajamas?
Dėkui
Atsakyti
QUOTE(nerkasa @ 2007 08 02, 00:01)
Norėčiau kad man padėtumėt su skaičiavimu, nes lyg viską ir supratau, bet šitoj vietoj užstrigau.
Jei verčiantis individualia veikla pvz per mėnesį uždirbau 700Lt,. Tai kaip apsiskaičiuoja ta dalis papildomai pensijos daliaii?
Gal kas parašys patį skaičiavimą?
Ir...o jei vieną mėnęsį daugiau uždirbsiu nei 600Lt, kitą mėn mažiau, čia žiūrima bus pagal metų pajamas?
Dėkui

Sodra žiūri pagal visų metų pajamas, o ne pagal kiekvieną mėnesį atskirai.
Pvz, kas už 2006 m. susideklaravo daugiau nei 12 MMA, o tas buvo 6900 Lt, tam atsiranda prievolė mokėti 15 proc. papildomai pensijos daliai. 6900 x 15℅ - reiškia, mokėti 1035 Lt.

Paskaitykite čia

http://www.sodra.lt/...s_asmenims/1510
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitulia_Fai: 01 rugpjūčio 2007 - 23:27
Norejau paklausti,vyras dirba valstybinej istaigoj,kadangi neturime nuosavo busto tai jam yra mokani butpinigiai buto nuomai.Metus laiko buvome buto savininkes vardu išsipirke patenta, o dabar su naujauisiais savininkais sudareme sutarti o apie joki patenta jie nenori girdeti. Ar tiktu sutartis pristatyti vyrui į darba gauti nuomos butpinigiams?
Atsakyti
QUOTE(rosvile @ 2007 08 02, 08:58)
Norejau paklausti,vyras dirba valstybinej istaigoj,kadangi neturime nuosavo busto tai jam yra mokani butpinigiai buto nuomai.Metus laiko buvome buto savininkes vardu išsipirke patenta, o dabar su naujauisiais savininkais sudareme sutarti o apie joki patenta jie nenori girdeti. Ar tiktu sutartis pristatyti vyrui į darba gauti nuomos butpinigiams?

siaip jau tokiais atvejais ir turi buti pristatoma nuomos sutartis
beje, pagal CK, bet kuri sutarties salis, turi teise sia sutarti iregistruoti registru centre 4u.gif
jei seimininkai nenori issiimti verslo liudijimo (kuris kainuoja maziau nei 1 menssio buto nuoma), tai sakyciau gali buti bedu JIEMS
jei yra galimybe, tokia nuomos sutarti galit vienasaliskai nutraukti (zinoma, is anksto ispejus pries menesi), nes legaliai jie nuomos verslu neuzsiima 4u.gif ir nutraukimo priezastis bus ta,kad negalit legaliai issinuomoti, kas jusm butina, o jie atsisako ,,legalizuotis"
beje, priklausomai nuo darbovieteje esancios sistemos, gali reiketi pristatyti del dalies buto nuomos ir kitu islaidu kvitukus, kuriuos isduoda turintys verslo kliudijima 4u.gif kitur buna fiksuota suma kiekviena menesi skiriama nesigilinant labaiu 4u.gif
cia jau darbovietej reikia teirautis konkreciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 08 02, 10:56)
siaip jau tokiais atvejais ir turi buti pristatoma nuomos sutartis
beje, pagal CK, bet kuri sutarties salis, turi teise sia sutarti iregistruoti registru centre  4u.gif
jei seimininkai nenori issiimti verslo liudijimo (kuris kainuoja maziau nei 1 menssio buto nuoma), tai sakyciau gali buti bedu JIEMS
jei yra galimybe, tokia nuomos sutarti galit vienasaliskai nutraukti (zinoma, is anksto ispejus pries menesi), nes legaliai jie nuomos verslu neuzsiima  4u.gif  ir nutraukimo priezastis bus ta,kad negalit legaliai issinuomoti, kas jusm butina, o jie atsisako ,,legalizuotis"
beje, priklausomai nuo darbovieteje esancios sistemos, gali reiketi pristatyti del dalies buto nuomos ir kitu islaidu kvitukus, kuriuos isduoda turintys verslo kliudijima  4u.gif  kitur buna fiksuota suma kiekviena menesi skiriama nesigilinant labaiu  4u.gif
cia jau darbovietej reikia teirautis konkreciau  4u.gif

labai aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2007 08 02, 01:24)
Sodra žiūri pagal visų metų pajamas, o ne pagal kiekvieną mėnesį atskirai.
Pvz, kas už 2006 m. susideklaravo daugiau nei 12 MMA, o tas buvo 6900 Lt, tam atsiranda prievolė mokėti 15 proc. papildomai pensijos daliai. 6900 x 15℅ - reiškia, mokėti 1035 Lt.

Paskaitykite čia

http://www.sodra.lt/...s_asmenims/1510

Tai susimoki bazines pensijos 50proc ir dar 1035, taip? Štai šitoj vietoj man ir buvo neaišku. Nes nemaži pinigai susidaro
Atsakyti
O as norejau paklaust... Jei as noriu tureti devetu rubu parduotuve, ar reikia steigti individualia imone, ar uztektu individualios veiklos? Ir kuom skiriasi individuali veikla nuo ind.imones? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nerkasa @ 2007 08 02, 21:05)
Tai susimoki bazines pensijos 50proc ir dar 1035, taip? Štai šitoj vietoj man ir buvo neaišku. Nes nemaži pinigai susidaro

Taip. Jei viršijai 12 MMA susimoki bazinei ir papildomai pensijai.
Atsakyti
O gal gali man kas nors atsakyti i mano klausima, kuris yra parasytas vos auksciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2007 08 03, 17:10)
O gal gali man kas nors atsakyti i mano klausima, kuris yra parasytas vos auksciau 4u.gif

Reikės individualios įmonės.
Jei dėl mokesčių Sodrai, tai abi rūšys yra prilyginamos savarankiškai dirbantiems asmenims ir tiek individuali įmonė, tiek individuali veikla moka tokius pat mokesčius Sodrai.
Kaip su mokesčiais VMI tai negaliu atsakyt schmoll.gif
Atsakyti
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti