Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas) ir individuali veikla

QUOTE(zmonele @ 2007 08 02, 22:38)
O as norejau paklaust... Jei as noriu tureti devetu rubu parduotuve, ar reikia steigti individualia imone, ar uztektu individualios veiklos? Ir kuom skiriasi individuali veikla nuo ind.imones? blush2.gif

Nu daug skirtumų, nes įmonė - jau juridinis asmuo, įmonę sunkiau įsteigti, reikia daugiau popierizmo, neužtenka vien į VMi nueiti ir užregistruoti, taip pat įmonę sunkiau išregistruoti, procedūros užtrunka ilgiau.
Atsakyti
kiek ieskojau neradau vieno dalyko...
as organizuoju renginius, kaip geriAu iforminti savo veikla?
Verslo liudijimas ar individuali veikla?
bent jau kiek ieskojau, tai VL veiklu klasifikatoriuje tokios veiklos ner ... g.gif
Atsakyti
Ateinu pas jus pagalbos 4u.gif
Iškilo keletas klausimų:
1.Jei perku prekes ES,bet pati verčiuosi ind.veikla ,bet nesu PVM mokėtoja.Tai pirkdama moku kitos šalies PVM.Dabar perskaičiau ,kad kitos šalies PVM negalima įtraukti į leidžiamus atskaitymus,tai kur man juos rašyti apskaitos knygoje?Jei saskaita išrašyta tarkime 1000eu,tai kokia suma ir kur rašyti?
2.Pirkau prekes,bet negavau saskaitos-faktūros,o tik atspausdintą lapą su prekėmis,kiekiais ir kainomis,bet be parašų ir antspaudo.Ar užtenka man tokio dokumento,ar būtinai turi būti sąskaita faktūra?
Būsiu labai dėkinga,jei galėsite pagelbėti 4u.gif
Atsakyti
Kažkur bvau aptikus forume tokią info kad norint pradėti savo versliuką galima parašyti verslo planą ir jį pristatyti į VMI ir galima tikėtis gauti iki 5000 lt negražinamą paramą verslo pradžiai.Gal jūs ką daugiau žinote apie tai ir galėtume parašyti daugiau info?
Atsakyti
QUOTE(vitaliux @ 2007 08 22, 18:55)
Kažkur bvau aptikus forume tokią info kad norint pradėti savo versliuką galima parašyti verslo planą ir jį pristatyti į VMI ir galima tikėtis gauti iki 5000 lt negražinamą paramą verslo pradžiai.Gal jūs ką daugiau žinote apie tai ir galėtume parašyti daugiau info?

Tikriausiai ne VMI, O DB ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikusha @ 2007 08 23, 09:01)
Tikriausiai ne VMI, O DB  ax.gif

o kas yra DB?
Atsakyti
QUOTE(melmel @ 2007 08 23, 10:03)
o kas yra DB?

Kiek aš suprantu, tai Darbo birža
DB
Atsakyti
aisku smile.gif o tai rimtai uztenka verslo plani or 5000 Lt duoda negrazinamai? man cia kazkaip per gerai skamba... g.gif
Atsakyti
uomet bandysiu nueiti pasidomėti į DB plačiau apie šį reikalą
Atsakyti
Tai niekas man negali padėti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vitaliux @ 2007 08 23, 10:12)
uomet bandysiu nueiti pasidomėti į DB plačiau apie šį reikalą

kai suzinosi- butinai parasyk
Atsakyti
QUOTE(melmel @ 2007 08 19, 17:50)
kiek ieskojau neradau vieno dalyko...
as organizuoju renginius, kaip geriAu iforminti savo veikla?
Verslo liudijimas ar individuali veikla?
bent jau kiek ieskojau, tai VL veiklu klasifikatoriuje tokios veiklos ner ...  g.gif

Kiek domejaus, tai verslo liudijimas ir individualios veiklos pazymejimas yra vienas ir tas pats, tik kuri gauni priklauso nuo to ar tavo veikla jau klasifikuota ar ne. Jei tai kuo nori uzsiimt yra klasifikatoriuje - issiimi verslo liudijima, o jei ne - tada gauni individualios veiklos pazymejima. Jei neklystu, uz verslo liudijima moketi reikia i prieki nustatyta mokesti, oindividualios veiklos pazyma yra nemokama, mokescius susimoki gale metu (iki geg.1). Na bet cia galiu klyst!
Geriausia paskambinti i nemokama linija 1882 ir viska atsakys.

QUOTE(melmel @ 2007 08 23, 09:06)
aisku smile.gif o tai rimtai uztenka verslo plani or 5000 Lt duoda negrazinamai? man cia kazkaip per gerai skamba... g.gif

Butu idomu jei tai tiesa. Daugeliu atveju kai gauni parama, reikalauja kazkokio savo inaso g.gif Idomu kaip siuo atveju...
Atsakyti