Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas) ir individuali veikla

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Dar pamirsau paklausti ... as siuo metu dekrete lelkai 6 men jei issipirksiu verslo liudijima ir dirbsiu dings ar ne mano pinigeliai is sodros tie 85 procentai?
Ir dar jei zmogus sedi ne prekybos salej o kitoj patalpoj tarkim priziuri vaikus ar tai jau nelegalu?ar jei jis nestovi prie kasos tai nieko tokio...
Labai aciu uz atsakymus...super kad toks skyrelis yra thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ar gali trys zmones issipirke verslo liudijimus dirbt toj pacioj parduotuvej?
Atsakyti
QUOTE(Sirduliuke @ 2007 06 29, 10:43)
Aciu uz atsakyma  4u.gif
1.Dar pamirsau paklausti ... as siuo metu dekrete  lelkai 6 men jei issipirksiu verslo liudijima ir dirbsiu dings ar ne mano pinigeliai is sodros tie 85 procentai?
2.Ir dar jei zmogus sedi ne prekybos salej o kitoj patalpoj tarkim priziuri vaikus  ar tai  jau nelegalu?ar jei jis nestovi prie kasos tai nieko tokio...
Labai aciu uz atsakymus...super kad toks skyrelis yra thumbup.gif  thumbup.gif

1.Manau, nedings. Bet Sodroj reikėtų pasitikslinti
2. biggrin.gif
QUOTE(Sirduliuke @ 2007 06 29, 11:04)
Ar gali trys zmones issipirke verslo liudijimus dirbt toj pacioj parduotuvej?

Dirbti toje pačioje parduotuvėje ir prekiauti tomis pačiomis prekėmis? g.gif Gal nelabai čia taip išeitų, jei prekės tavo, o kiti du žmonės tik pardavėjai, čia jau darbo santykiai. nebent visi trys turėtumėt savo skyrius, kiekvienas savo prekes pirktumėt ir parduotumėt, apskaitą kiekvienam atskirai reikėtų vesti (na kaip mugėse ar turguose būna - daug prekiautojų po vienu stogu).
Verslo liudijimas gyventojui nesuteikia teisės įtraukti kitų, jo verslo liudijime nenurodytų asmenų, į savo vykdomą veiklą, kadangi įsigyjant verslo liudijimą gyventojas avansu sumoka pajamų mokestis už pajamas iš verslo liudijime nurodytos veiklos, kurią vykdo jis pats ar kartu su jo verslo liudijime nurodytais asmenimis. Gyventojas ketindamas veiklai pasitelkti į verslo liudijimą neįrašytus fizinius asmenis, pavyzdžiui, sudarydamas su jais darbo sutartis, turėtų pasirinkti kitą ūkinės veiklos formą nei veikla pagal verslo liudijimą, t. y. turėtų steigti įmonę ar registruoti individualią veiklą.
Atsakyti
QUOTE(Sirduliuke @ 2007 06 28, 23:05)
Laba noriu paklausti ir as noriu atidaryti devetu rubu parduotuve...
Verslo liudijima issipirksiu... o kaip viskas toliau koks popiesrizmas buhalterija manes laukia ar galesiu samdyti darbuotoju dirbti kartu su manim... koks pelno mokestis...

Niekas neleis pagal Verslo liudijimą atsidaryti parduotuvės, prekiauti uždarose patalpose su VL galima tik gėlėmis, knygomis ir spauda.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 06 29, 18:09)
Niekas neleis pagal Verlo liudijimą atsidaryti parduotuvės, prekiauti uždarose patalpose su VL galima tik gėlėmis, knygomis ir spauda.

tai jau taip. o prekiauti su VL ne tik gėlėmis, knygomis ir spauda dar galima patalpose, turinčiose prekyvietės statusą
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 06 29, 19:09)
Niekas neleis pagal Verslo liudijimą atsidaryti parduotuvės, prekiauti uždarose patalpose su VL galima tik gėlėmis, knygomis ir spauda.

o kaip prekyba internete?
Atsakyti
QUOTE(prunskiene @ 2007 06 29, 21:25)
o kaip prekyba internete?

Jeigu ineternetinė parduotuvė, galioja tas pats principas.
Atsakyti
o man klausimas dėl individualios veiklos nutraukimo, formoje nurodytos dvi galimybės - mirtis ir išvykimas gyventi į užsienį, o šiaip, be priežasties, nutraukti individualios veiklos negalima?
Atsakyti
QUOTE(bucinukas @ 2007 07 17, 11:33)
o man klausimas dėl individualios veiklos nutraukimo, formoje nurodytos dvi galimybės - mirtis ir išvykimas gyventi į užsienį, o šiaip, be priežasties, nutraukti individualios veiklos negalima?

Kai nuolatinis Lietuvos gyventojas nutraukia individualią veiklą, jis turi informuoti mokesčių administratorių prieš 5 darbo dienas, pateikdamas Prašymo FR0792 formą.

Tikrai nereikia nurodyti priežasčių.
Atsakyti
laba man tai nelabai cia aisku ax.gif noreciau dirbti namie priimti uzsakymus siuti drabuzius likvidavo mano daboviete,tai jau nenoriu kur nors eiti galiu siuti namie tai ko man reiktu ?aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ferral @ 2007 08 01, 08:22)
tai ko man reiktu ?aciu smile.gif

reikia eiti i VMI ir išsiimti verslo liudijimą siuvimui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolina @ 2007 08 01, 09:29)
reikia eiti i VMI ir išsiimti verslo liudijimą siuvimui  4u.gif

aciukas ax.gif o kiek tai galetu kainuoti?
Atsakyti