Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas) ir individuali veikla

o kas būna jei mokeščiai užciokina??? ar iškart baudas pripaišo (ir kokias) ar leidžia apsiformint pirmą kartą???
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2006 10 12, 08:49)
Pradedant individualią veiklą įtakos, kad esate registruota darbo biržoje neturi, tam turėtų įtakos jeigu dirbtumėte pagal verslo liudijimą, tada būtų taikoma lengvata verslo liudijimo kainai.
Apie individualią veiklą viską rasite čia, tik mokesčiai bus 15 arba 27 proc. (ne 33)
Individuali veikla - gali čia paskaityti - http://nauja.vmi.lt/...itemId=10027648

Ačiū už atsakymą,bet girdėjau,kad registruoti darbo biržoje,pagal undividualią veiklą,padare darbų už 3,500 t nemoka jokių mokesčių. Kai susitvarkysiu,parašysiu visą informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2006 10 12, 10:28)
Ačiū už atsakymą,bet girdėjau,kad registruoti darbo biržoje,pagal undividualią veiklą,padare darbų už 3,500 t nemoka jokių mokesčių. Kai susitvarkysiu,parašysiu visą informaciją 4u.gif

Tai čia turbūt apie NPD kalbate - apie neapmokestinamųjų pajamų dydį. jis taikomas visiems, ir kas dirba pagal darbo sutartį ir pagal individualią veiklą, nuo šios sumos mokesčiai nemokami. Standartinis NPD yra 290 Lt į mėn. tai 290 Lt *12 mėnesių yra 3480 Lt. NPD per metus. NPD yra didesnis jeigu auginis vaiką (-us) ir pan.
Atsakyti
Gal kas buvot susidures..
Kiek laiko reik turet Verslo liudijima norint gaut paskola bustui pirkti ?
Ir kaip rodomos pajamos turint Verslo liudijima ? Kiek ju reik rodyt, kaip ir zinau...
Atsakyti
Dirbant pagal verslo liūdijimą turi pildyt žurnalą kažkokį (pajamų-išlaidų) ar pan. - jo prašo imant paskolą, ir metinės deklaracijos, kurią pateikei VMI
Atsakyti

4u.gif Turiu problemele...... 2005 03 menesi "kai kas" pradejo veikla su individualios veiklos pazymejimu. Tada paklausus sodroje ar reikes moketi, pasake kad ne, nes "tas kai kas" yra dirbantis kitame UAB'e, tai va- ir gyveno kai kas ramiai, tol kol pries savaite negavo rasto is Sodros, kad jau tiek laiko nera mokejes uz Sodra, ir atsiunte rasta uz praejusius 2005 m sumoketi 1680 Lt. Mano turimomis ziniomis, tai :
1- jam jokiu budu nereikia moketi uz Sodra, nes jis yra dirbantis, nors jo pajamos aname UAB'e yra gerokai mazesnes nei gaunamos pagal pazymejima
2- Sodra privalejo atsiusti tokius rastus ne dabar (jei jau reikejo moketi), o kas tris menesius.. ir ne tokia suma, nes 2005 m. dirbat buvo tik 9 menesiai, vadinasi kazkur apie 900 Lt, o ne 1680...
Prasau...SOS, pagelbekit... Gal kas zinot kaip yra is tikruju? Ar as galiu eiti aiskintis, nes "tas kazkas" man nelabai leidzia, sako, kad viskas yra tvarkoje, jei atsiunte- vadinasi taip turi buti, nu bet as NETIKIU ax.gif verysad.gif mad.gif
help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
1. Kokią pajamų sumą "kai kas" deklaravo pajamų deklaracijoje kaip individualios veiklos pajamas?
Pvz.: tarkim 8000 Lt, pajamų mokestis 1200, lieka 6800, padalinam iš 9 mėnesių, gaunam 755 Lt per mėn. Tuomet Sodrai reikia mokėti įmokas ir bazinei ir papildomai pensijai, nepaisant, kad "kai kas" turi kitą darbovietę. maždaug primečiau-tai ir būtų minėta jūsų suma už 9 mėn. Jeigu per mėnesį vidutinės pajamos mažesnės nei 550 (šiais metais nuo liepos jau 600), tai nieko nebūtų reikėję mokėti.
2. "Sodra privalejo atsiusti tokius rastus ne dabar (jei jau reikejo moketi), o kas tris menesius" - tikrai ne schmoll.gif jeigu "kai kas" nedirbtų dar ir kitur, tai taip. Sodra gavo iš VMI duomenis apie 2005 metų pajamas iš individualios veiklos tik po jūsų pajamų deklaracijos pateikimo, taigi nežinojo reikia jums mokėt ar ne g.gif kai sužinojo kad reikia, o "kai kas" pats nepasirodė, tai parašė laišką. Beje, jeigu numanote, kad pajamos iš veiklos per mėnesį bus didesnės nei minimali alga, galite Sodrai mokėti įmokas einamaisiais metais kas tris mėnesius. Jeigu nenumanote, tai pateikus pajamų deklaraciją iki gegužės 1 d.
Tikiuosi aiškiau mirksiukas.gif jei ne klausk smile.gif
Atsakyti
nu gal siek tiek.. 4u.gif aciu tau didelis smile.gif , BET : pati dirbau pernai su individualios veiklos pazymejimu, bet deja, nelabai ilgai.. menesio pajamos isejo apie 2000 lt per menesi, dirbau kazkur 6 menesius, ir tuo paciu dirbau kazkuri laika kitoje imoneje(apie 2 menesius), tai kodel man nereikejo moketi jokios sodros (kol dirbau), nors deklaravau viska kaip ir turi buti - sumokejau 15 proc. mokesciu inspekcijai ir berods po 100 (pamenu, kad puse bazines pensijos) litu sodrai kas tris menesius.. ateidavo toks lapas ir sumokejau...
nu nebesuprantu.. maniau kad cia labai panasi situacija, todel nieko ir nebesuprantu doh.gif doh.gif
Papildyta:
beje, kazkodel tai buvo nepriklausomai nuo pajamu... galejau neiti visa menesi i darba, ir neuzdirbti ne cento, visvien reikejo moketi sodrai, galejau gauti 60 000 per menesi, vistiek tik 100 litu sodrai (bent jau man kai reikejo, Sodra man taip aiskino) doh.gif
Papildyta:
ir dar beje mirksiukas.gif "kai kas" minejo kad irgi nepriklausomai nuo pajamu, kita karta sako, kad priklausomai... nu kadangi tas "kai kas" pats manau nelabai ka besupranta, tai reikia "kai kieno" draugei "pasiknisti" lotuliukas.gif beje (cia dar vienas ) rolleyes.gif zodziu jie 1680 Lt gavo uz 2005 metus tipo, bet viso sumoje buvo yrasyta 2800 Lt. cia kaip supratau ir uz siuos metus jau.... tai tada kyla klausimas - is kur Sodra zino, kiek "kai kas" uzdirbo siais metais , jei pajamu deklaracija dar net nepildyta? ir dar- per menesi "kai kas" nuo to darbelio uzdirba +- 3000 lt...... matematika man nesikunkuliuoja nu visiskai..
Sorriukas, kad taip apipyliau tave klausimais 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ermute @ 2006 11 17, 22:48)
nu gal siek tiek..  4u.gif  aciu tau didelis smile.gif , BET : pati dirbau pernai su individualios veiklos pazymejimu, bet deja, nelabai ilgai.. menesio pajamos isejo apie 2000 lt per menesi, dirbau kazkur 6 menesius, ir tuo paciu dirbau kazkuri laika kitoje imoneje(apie 2 menesius), tai kodel man nereikejo moketi jokios sodros (kol dirbau), nors deklaravau viska kaip ir turi buti - sumokejau 15 proc. mokesciu inspekcijai ir berods po 100 (pamenu, kad puse bazines pensijos) litu sodrai kas tris menesius.. ateidavo toks lapas ir sumokejau...
nu nebesuprantu.. maniau kad cia labai panasi situacija, todel nieko ir nebesuprantu  doh.gif  doh.gif

Man atrodo g.gif kad tu dirbai su verslo liudijimu (skiriasi nuo individualios veiklos)
Verslo liudijimus turintys asmenys draudžiasi valstybinio socialinio draudimo pagrindinei pensijos daliai papildomai pensijos daliai mokėti nereikia.
tai kol dirbai kitoje įmonėje sodrai nereikėjo mokėti, kai kitur nebedirbai mokėti reikėjo.
Na, o jeigu pas tave visgi individuali veikla, tai aišku,kol dirbai ir kitur galėjai nemokėti sodrai, o kai nebedirbai iškart atsirado prievolė mokėti bazinei pensijai. O kadangi pajamos per mėnesį apie 2000 lt , tai reikia mokėti ir papildomai pensijos daliai. tai gal tau dar atsiųs kokį pranešimą g.gif
paskaityk čia

Papildyta:
beje, kazkodel tai buvo nepriklausomai nuo pajamu... galejau neiti visa menesi i darba, ir neuzdirbti ne cento, visvien reikejo moketi sodrai, galejau gauti 60 000 per menesi, vistiek tik 100 litu sodrai (bent jau man kai reikejo, Sodra man taip aiskino) doh.gif

Nu teip
Verslo liudijimus turintys draudžiasi valstybinio socialinio draudimo pagrindinei daliai. Ar uždirba 200 Lt ar 20 000 Lt mokėti Sodrai tik 100 Lr (dabar jau 115Lt)
O indiviualios įmonės savininkas ar individualią veiklą vykdantis jeigu niekur kitur nedirba moka pagrindinei daliai (bazinei), o vėliau pateikus pajamų deklaraciją įvertinus pajamas tai jau žiūri ar reikia papildomai pensijai mokėti ar nereikia.
Papildyta:
ir dar beje  mirksiukas.gif  "kai kas" minejo kad irgi nepriklausomai nuo pajamu, kita karta sako, kad priklausomai... nu kadangi tas "kai kas" pats manau nelabai ka besupranta, tai reikia "kai kieno" draugei "pasiknisti"  lotuliukas.gif  beje (cia dar vienas )  rolleyes.gif  zodziu jie 1680 Lt gavo uz 2005 metus tipo, bet viso sumoje buvo yrasyta 2800 Lt. cia kaip supratau ir uz siuos metus jau.... tai tada kyla klausimas - is kur Sodra zino, kiek "kai kas" uzdirbo siais metais , jei pajamu deklaracija dar net nepildyta?  ir dar- per menesi "kai kas" nuo to darbelio uzdirba +- 3000 lt...... matematika man nesikunkuliuoja nu visiskai..
Sorriukas, kad taip apipyliau tave klausimais  4u.gif  blush2.gif

1680 už praeitus metus bazinė plius papildoma pensija, o likusi suma 1120 atrodo šių metų bazinė pensija. "is kur Sodra zino, kiek "kai kas" uzdirbo siais metais , jei pajamu deklaracija dar net nepildyta?" - Tikrai nežino kiek šiais metais uždirbo, gal "kai kas" jau UAB'e nebedirba?

Papildyta:
Sorriukas, kad taip apipyliau tave klausimais  4u.gif  blush2.gif

Man smagu padėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrona: 18 lapkričio 2006 - 14:04
BET : pati dirbau pernai su individualios veiklos pazymejimu, bet deja, nelabai ilgai.. menesio pajamos isejo apie 2000 lt per menesi, dirbau kazkur 6 menesius, ir tuo paciu dirbau kazkuri laika kitoje imoneje(apie 2 menesius), tai kodel man nereikejo moketi jokios sodros (kol dirbau), nors deklaravau viska kaip ir turi buti - sumokejau 15 proc. mokesciu inspekcijai ir berods po 100 (pamenu, kad puse bazines pensijos) litu sodrai kas tris menesius.. ateidavo toks lapas ir sumokejau...

Sorry 4u.gif Nepastebėjau, kad mokėjai 15 proc. VMI, tai čia pas tave tada individuali veikla, nes verslo liudijimus turintys moka konkrečią sumą už veiklos vykdymo laikotarpį.
Tai kaip ir rašiau, kol dar dirbai ir kitur, nereikėjo Sodrai mokėti, kai išsidarbinai jau reikia.
Atsakyti
g.gif g.gif tai kaip finale? jie teisus ar vis tik kazkas cia ne taip ? doh.gif nu nusimeciau visiskai unsure.gif
Atsakyti
Už 2005 metus reikia mokėti.
Už 2006 metus (jeigu dirba UAB'e) galima nemokėti, tačiau jeigu per mėnesį pajamos -+ 3000 lt, tai iki kitų metų gegužės 1 d. vistiek reikės sumokėti įmokas pagrindinei ir papildomai pensijos daliai (iš viso 2325 Lt)
Ar taip sunku "kai kam" nueiti į Sodrą? paaiškintų viską kaip yr, juk ir formas dar reikia užpildyti (bent jau man reikėjo)
"Be valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimo, kokių dar prievolių „Sodrai“ turi savarankiškai dirbantys asmenys?
Savarankiškai dirbantys asmenys turi pateikti šias formas:
· Valstybinio socialinio draudimo ir Sveikatos draudimo fondo lėšų finansinę ataskaitą (Forma Nr. 4) – pagrindinei pensijos daliai ir papildomai pensijos daliai.
· 3b-SD – ,,Pranešimą apie savarankiškai dirbančių asmenų valstybinio socialinio draudimo įmokas“ (Žin., 2005, Nr.85-3200);
Savarankiškai dirbantys asmenys, privalantys mokėti valstybinio socialinio draudimo įmokas tik pagrindinei pensijos daliai, 3b-SD ir Nr. 4 formų gali neteikti."

Atsakyti