as isejusi vaiko prieziuros atostogu.vyras turi idividualia veikla, kuriai kol kas norime tik VL issiimti.Vasara planuojame namo statybas, tad reikes papildomu pinigeliu.Mergaites, gal zinote kokios menesio pajamos t.b "rodomos" pajamu-islaidu zurnale kad bakas duotu paskola?Ir kokio dydzio su VL ji duodama?
QUOTE(vitalija... @ 2006 11 21, 17:07)
as isejusi vaiko prieziuros atostogu.vyras turi idividualia veikla, kuriai kol kas norime tik VL issiimti.Vasara planuojame namo statybas, tad reikes papildomu pinigeliu.Mergaites, gal zinote kokios menesio pajamos t.b "rodomos" pajamu-islaidu zurnale kad bakas duotu paskola?Ir kokio dydzio su VL ji duodama?
Bankų internetiniuose puslapiuose yra paskolų skaičiuoklės Būsto paskolos skaičiuoklė
[quote=audrona,2006 11 21, 22:45]
Bankų internetiniuose puslapiuose yra paskolų skaičiuoklės Būsto paskolos skaičiuoklė
[/quote
Aciu labai uz pagelba
[/quote
Aciu labai uz pagelba

Sveikos noriu paklausti ar būtina pildyti pajamų ir išlaidų žurnalą? Tarkim man bankui nereikia rodyti, tai ar galiu iš vis jo nepildyti ? Ar vis gi kažkiek mokesčiu inspekcijai reikia parodyti , kad nekiltu nesusipratimu?

QUOTE(ausrine @ 2007 01 06, 15:58)
Sveikos noriu paklausti ar būtina pildyti pajamų ir išlaidų žurnalą?
Gyventojai, įsigiję verslo liudijimus, privalo pildyti pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalus. remiantis šiuo žurnalu reikia deklaruoti savo pajamas, gautas iš veiklos pagal verslo liudijimą
Turiu klausimėlį - tarkim verciuosi individualia veikla (organizuoju renginius). Samdau muzikantus, floristus ir pan. Ar tai yra darbo santykiai, ar tik tarpininkavimas tarp uzsakovo (kliento) ir atlikejo?
Ar turiu moketi kazkokius mokescius nuo to ka mano uzsakovai moka atlikejui?

QUOTE(Irmantė @ 2007 01 11, 17:46)
Turiu klausimėlį - tarkim verciuosi individualia veikla (organizuoju renginius). Samdau muzikantus, floristus ir pan. Ar tai yra darbo santykiai, ar tik tarpininkavimas tarp uzsakovo (kliento) ir atlikejo?
Ar turiu moketi kazkokius mokescius nuo to ka mano uzsakovai moka atlikejui?

Tai jeigu atlikėjui moka tavo užsakovai, tai tau tikrai nieko nereikia mokėti.
QUOTE(Nikusha @ 2007 01 11, 22:49)
Tai jeigu atlikėjui moka tavo užsakovai, tai tau tikrai nieko nereikia mokėti.
Aciu Nikusha

Gyventojas, besiverčiantis individualia veikla (išskyrus individualią sporto bei atlikėjų veiklą, taip pat individualią veiklą, kuria verčiamasi turint verslo liudijimą), turi teisę pasirinkti, kokį pajamų mokesčio tarifą 15 proc. ar 33 proc. taikyti apmokestinant per kalendorinius metus iš individualios veiklos gautas pajamas.
Jeigu gyventojas nusprendžia iš individualios veiklos pajamų neatimti šiai veiklai vykdyti patirtų leidžiamų atskaitymų, nuo bendros tokių pajamų sumos mokamas 15 proc. pajamų mokestis.
Jei gyventojas nusprendžia pajamų mokestį skaičiuoti iš individualios veiklos pajamų atėmus leidžiamus atskaitymus, likusi pajamų dalis apmokestinama 33 proc. (dabar jau turbūt 27 proc., bet VMI puslapyje dar nepakeista informacija) pajamų mokesčiu.
Jeigu turi daug išlaidų, tai gal tau antras variantas geriau tinka?
Bet man dabar idomu, ar tai ka gauna muzikantai atlyginimo, yra mano islaidos?
gal pasirasius atitinkama sutarti (tik nezinau kokia kol kas...
) mano atlyginimas ir muzikantu atlyginimas butu kiekvieno asmeninis reikalas.As noreciau, deklaruoti islaidas ir moketi 27 proc., bet del atlikeju galvoju ar nesigaus taip kad man neapsimoka ju skaiciuoti i savo islaidas.Tai gaunasi taip, kad as uz juos uzmoku mokesciams?Ar taip suprantu viska?

Bet man dabar idomu, ar tai ka gauna muzikantai atlyginimo, yra mano islaidos?

VMI puslapis
gal pasirasius atitinkama sutarti (tik nezinau kokia kol kas...

Manau taip galėtų būti, jei tavo užsakovas sudarytų sutartis atskirai su tavimi ir su atlikėjais, floristais
As noreciau, deklaruoti islaidas ir moketi 27 proc., bet del atlikeju galvoju ar nesigaus taip kad man neapsimoka ju skaiciuoti i savo islaidas.
Aš turėjau ind. veiklą, mano išlaidos buvo Sodros įmokos ir kuras. Pasirinkau 15 proc. Tai juk maždaug gali pasiskaičiuoti kas apsimokiau tau?
Tai gaunasi taip, kad as uz juos uzmoku mokesciams?Ar taip suprantu viska?

Apie autorines nelabai daug ką žinau

labai ačiūūū Nikusha
radau toki sakini - "kai autorinė sutartis usdaryta su asmeniu besiverčiančiu individualia veikla, tada sumoka pats gavėjas, ir įmonė neturi teisės išskaičiuot." Tai iseina taip, kad patys atlikejai turi susimoketi 15 proc VMI.