Pasakojimas apie mano mamą....
Mama ištekėjo vėlai. Susilaukė manęs ir po keletos metų išsiskyrė. Kaip ji pati man sakė, tuokėsi tik todėl, kad norėjo vaiko, nes nuo pat pradžių ateities su tuo vyru nematė. Tokia štai buvo pradžia.
Užaugau aš vienturtėlė tarp moterų mylima ir lepinama. Atėjo laikas, ištekėjau aš. Kai dar tik gyvenom su būsimu vyru, pastebėjau, kad mama labai dažnai ėmė sakyti, kad jai visai neskiriu dėmesio ir nieko apart savo vyro nematau. Na, aišku, buvo toks laikotarpis, kuris vadinasi begalinis įsimylėjimas. Sutinku, kad mamai skyriau mažai dėmesio, bet Dieve šventas, man juk jau ne 10 metų buvo. O ji nepamiršdavo paminėti, kad štai, jau 2 dienos, o tu man net nepaskambini, aš tau visai nerūpiu. Aišku, ginčydavausi su ja, paskui net kalendoriuj pradėjau žymėtis, kad reik paskambint mamai. Vyras tuos mūsų mini konfliktus matydavo, tačiau nesikišdavo, o tik taktiškai primindavo, kad jau laikas būtų paskambinti mamai.
Taip mes gyvenom, regis viskas normalizavosi. Su mama pasiskambindavom porą kart per savaitę, kai galėdavom, susitikdavom (gyvenam skirtinguose miestuose). Na tokie,sakyčiau, eiliniai mamos ir dukros santykiai. Tik štai šiandieninis mūsų pokalbis man buvo kaip smūgis į paširdžius. Kalba išėjo apie šeimą. Aš pasakiau, kad mano šeima yra mano vyras. Mama puolė į ašaras. Sakė, kaip aš drįstu taip sakyti, kai ji dėl manęs yra tiek pasiaukojusi. Suglumino mane visai tas jos pasakymas. Net neįsivaizduoju, ką blogo pasakiau, bet mama verkė pasikukčiodama. Ji sakė, kad jai net mintis būtų neatėjusi statyti vyro į pirmą vietą, nes pirmiausia ir svarbiausia yra kraujo ryšys. Pasimečiau. Sakė, kad jaučiasi išduota. Patikėk, dukra, vyrui tu tikrai nesi pirmoj vietoj. Jam pirmoj vietoj yra jo tėvai. Mama, o iš kur tu žinai, mano vyras tau taip sakė? Ne, aš jaučiu. O paskutiniai žodžiai buvo nu ir būk su tuo savo vyru, bet kada nors kauksi šuns kaklą apsikabinusi. Ir numetė ragelį...
Jaučiuosi tragiškai. Akys pilnos ašarų, taip norisi kažkam pasiguosti. Nežinau, ką daryti. Skambint, atsiprašyti jos? Bet aš nuo to savo nuomonės nepakeisiu... Liūdniausia, kad žmonės sako, kad tėvų reikia klausyti, tėvai niekad neklysta. Ką jūs manot apie tokią situaciją?
Mamos perdėtai egoistiška meilė, jei reikalauja būti pirmoje vietoje. Man atrodo kad tėvai yra brangūs visą gyvenimą , bet susituokus vistik artimeni pasidaro savi vaikai ir vyras ar žmona. Gal ta meilė net ir vienoda , nei kiek nėra mažesnė ar didesnė , bet ji skirtinga.