Įkraunama...
Įkraunama...

Ar aš bloga dukra? - Įskaudinau mamą...

QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 20:13)
Aš manau, mes kiekvienas jau automatiškai esam tėvams dėkingi už suteiktą gyvybę, TAI KODĖL MAN NUOLATOS TAI PRIMENAMA? Kodėl yra skaičiuojamos sumos, kurios mama ant manęs išleido, kai buvau pakliuvus į bėdą? Ir dar pastoviai pridedama, kad nei viena mama dėl savo vaiko taip nesistengė, kaip ji  doh.gif

Susitaikyk, kad tavo mama tokia. Ir kitokia nebus. Įžvelk gerasias jos savybes, net neabejoju, kad tokių yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Žiedute, ne tu viena tarp mamos ir vyro laviruoji drinks_cheers.gif . Mano mama irgi vis man aiškina, paprašyk, kad jis mano giminaičiams padarytų tą ar aną, kartais paprašau, bet vis per maža, tai pririečiu pasakų visokių, nu, kad niekaip, mirtinai, negali, bo darbe nukentės. Dar mama vis nori, kad dažnai pas ją atvažiuotumėm, nu kai pati noriu, važiuoju, o kai tingiu, tai irgi pasakėlių kūrimu užsiimu, atsieit sergu baisiausiai, ar darbe viršininkų nemalonėn pakliuvau, darbais apkrovė. Sakysit vaikiška, kvaila, atsieit, suaugus boba ir meluoja, bet tokia jau mano filosofija, kad ir vilkas sotus ir avis sveika būtų blush2.gif
Papildyta:
Tiesa, maniškė irgi man vis primena, kaip manim rūpinos ir tebesirūpina ir kaip man padeda (nors aš save prisimenu sergančią ir vieną namuos, kuomet tėveliai su svarbiom asabom restoranuos sėdėjo), notworthy.gif , palinguoju galvą, padėkavoju ir toliau abi gėrio įsikūnyjimais jaučiamės. bis.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 21:13)
.. Ir man patinka su ja šnekėtis, bet papjauna tie priekaištai, kad aš turiu jaustis dėkinga už užauginimą. Aš manau, mes kiekvienas jau automatiškai esam tėvams dėkingi už suteiktą gyvybę, TAI KODĖL MAN NUOLATOS TAI PRIMENAMA? Kodėl yra skaičiuojamos sumos, kurios mama ant manęs išleido, kai buvau pakliuvus į bėdą? Ir dar pastoviai pridedama, kad nei viena mama dėl savo vaiko taip nesistengė, kaip ji  doh.gif

Vistik kazkokia kibirkstele iskelia tuos priekaistus, gal kartais tavo ne taip pasakytas zodis gal mamos, o jei zmogus dar ir umus tai ir lepteli, ko nereikia.Man labai istrigo vienos destytojos paskaita apie konfliktu sprendima.Ji savo asmeniu kalbejo, kad jeigu ja zmogus izeidzia, ji niekada ,kad ir kaip skaudu bebutu, nepuls atsakyti tuo paciu.As sako ramiai isklausau ir tik kita diena, jei tikrai manau, kad reikia, tam zmogui grzioj formoj pasakau viska ka galvoju,Saltu protu vadovautis yra visada sveikiau.Bet sako buna kad persigalvoju pati ir nieko nebesakau, nes pagalvoju, kad neverta.Kazin, o kaip tavo mama reaguotu, jei ant karstuju tu visiskai patyletum, o po poros dienu pasakytum:TAI SAKAI, MAMA, KAD DAUG ISLEIDAI MAN? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 22:13)
Na manęs ragint nereikia, aš savo mamą myliu ir mylėsiu. Bet čia problema yra prioritetuose. Mano mamą įskaudino tai, kad aš savo šeima laikau vyrą, o ne ją, ne pusbrolius, ne giminaičius.
Savaime aišku, kad aš ja rūpinsius, ir dabar jei yra proga vis į kokį koncertą nusitempiam, ir į kelionę pasiėmę buvom. Žodžiu, aš tą taikos šakelę atkišus pastoviai stoviu. Ir man patinka su ja šnekėtis, bet papjauna tie priekaištai, kad aš turiu jaustis dėkinga už užauginimą. Aš manau, mes kiekvienas jau automatiškai esam tėvams dėkingi už suteiktą gyvybę, TAI KODĖL MAN NUOLATOS TAI PRIMENAMA? Kodėl yra skaičiuojamos sumos, kurios mama ant manęs išleido, kai buvau pakliuvus į bėdą? Ir dar pastoviai pridedama, kad nei viena mama dėl savo vaiko taip nesistengė, kaip ji  doh.gif

Jau atleiskite man uz tokia politiskai nekorektiska nuomone, bet Ziedutes mama man atrodo bjauri moteris. Ar motinos statusu galima pateisinti izeidinejima, seimos griovima, gyvenimo nuodijima? Nuo kada tai laikoma meile?

Jei jai nepavyko laimingai isteket, tai ir dukra neturi teises to patirti?

Kaip galima rinktis tarp vyro ir mamos? Argi taip sunku suprasti, kad vyras ir mama yra mylimi skirtinga meile ir vieno kitu ju negalima pakeisti? Tokiu poziuriu vadovaujantis, aisku, ir vaiku geriau neturet, nes mamai bus dar daugiau konkurentu doh.gif .

Jei suteikei gyvenima, bet neleidi jo gyventi, tai uz ka cia buti dekingai?

Kazkas stebejosi, kodel vyras nemegsta Ziedutes mamos. Jei Ziedute rasytu, kad jos uosviene sunui nuolat (net ir jos akivaizdoje) kartoja, kad zmonu gali buti daug, jos kaip autobusai, siandien viena, rytoj kita, manau, visoms butu aisku, kad tai bjauru ir nepateisinama, ir puikiai suprastu, jei Ziedute tokios uosves nekestu. Nors uosve savo sunui irgi mama...

Sutinku, kad mama nepasikeis. Belieka susitaikyti, kad taip bus visada, kad sita zaizda tave, Ziedute, lydes iki gyvenimo galo ir rasti buda kaip su tuo gyventi. Nes mamai neitiksi, kad ir ka darytum, o kai jos neliks, kaltinsi save dar labiau. Storink oda.

Neteisi mama, NETEISI. Briedas prikaisioti vaikui suteikta rupesti. Tycia istekejo uz netikusio diedo, kad pasigimdytu vaika, turetu kam aukotis, o paskui tai prikaisiotu? Ai, galima butu kalbeti ir kalbeti..

As pasigimdziau vaikus sau, nes labai ju norejau. Taip, buvo sunku keltis naktimis ir karjerai tai i gera neisejo. Bet tai yra kaina uz laime kasdien dziaugtis ju sypsenomis, pasiekimais, tuo, kad jie YRA.
Zinau, kad viena diena jie iseis gyventi savo gyvenimo. Speju, kad bus nelengva. Tikiuosi, kad musu santykiai liks geri. Kad nepamirsiu to, ka cia katik parasiau.
Kad netapsiu bambekle, priekaistais ir manipuliavimu reikalaujancia sau demesio.

QUOTE(misiki @ 2007 02 09, 01:32)
Kazin, o kaip tavo mama reaguotu, jei ant karstuju tu visiskai patyletum, o po poros dienu pasakytum:TAI SAKAI, MAMA, KAD DAUG ISLEIDAI MAN?  g.gif  4u.gif

Labai idomus pasiulymas. Manau, kad juo pasinaudosiu. Nors ir skirtu ne man. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lelija Pinavija: 09 vasario 2007 - 01:23
QUOTE(Lelija Pinavija @ 2007 02 09, 01:13)
Jau atleiskite man uz tokia politiskai nekorektiska nuomone, bet Ziedutes mama man atrodo bjauri moteris. Ar motinos statusu galima pateisinti izeidinejima, seimos griovima, gyvenimo nuodijima? Nuo kada tai laikoma meile?

Jei jai nepavyko laimingai isteket, tai ir dukra neturi teises to patirti?

Kaip galima rinktis tarp vyro ir mamos? Argi taip sunku suprasti, kad vyras ir mama yra mylimi skirtinga meile ir vieno kitu ju negalima pakeisti? Tokiu poziuriu vadovaujantis, aisku, ir vaiku geriau neturet, nes mamai bus dar daugiau konkurentu doh.gif .

Jei suteikei gyvenima, bet neleidi jo gyventi, tai uz ka cia buti dekingai?

Kazkas stebejosi, kodel vyras nemegsta Ziedutes mamos. Jei Ziedute rasytu, kad jos uosviene sunui nuolat (net ir jos akivaizdoje) kartoja, kad zmonu gali buti daug, jos kaip autobusai, siandien viena, rytoj kita, manau, visoms butu aisku, kad tai bjauru ir nepateisinama, ir puikiai suprastu, jei Ziedute tokios uosves nekestu. Nors uosve savo sunui irgi mama...

Sutinku, kad mama nepasikeis. Belieka susitaikyti, kad taip bus visada, kad sita zaizda tave, Ziedute, lydes iki gyvenimo galo ir rasti buda kaip su tuo gyventi. Nes mamai neitiksi, kad ir ka darytum, o kai jos neliks, kaltinsi save dar labiau. Storink oda.

Neteisi mama, NETEISI. Briedas prikaisioti vaikui suteikta rupesti. Tycia istekejo uz netikusio diedo, kad pasigimdytu vaika, turetu kam aukotis, o paskui tai prikaisiotu? Ai, galima butu kalbeti ir kalbeti..

As pasigimdziau vaikus sau, nes labai ju norejau. Taip, buvo sunku keltis naktimis ir karjerai tai i gera neisejo. Bet tai yra kaina uz laime kasdien dziaugtis ju sypsenomis, pasiekimais, tuo, kad jie YRA.
Zinau, kad viena diena jie iseis gyventi savo gyvenimo. Speju, kad bus nelengva. Tikiuosi, kad musu santykiai liks geri. Kad nepamirsiu to, ka cia katik parasiau.
Kad netapsiu bambekle, priekaistais ir manipuliavimu reikalaujancia sau demesio.
Labai idomus pasiulymas. Manau, kad juo pasinaudosiu. Nors ir skirtu ne man. ax.gif

Skaitai mano mintis drinks_cheers.gif
Nu nesuprantu tokio a la "pasiaukojimo"...
Viena diena nuvežčiau keletą šimtinių ir pasakyčiau , kad pradedu atidavinėt skola smile.gif Nes tas jausmas "būti amžinai skolingai" žlugdo mane ir mano šeimą doh.gif
Aišku, kiekviena situacija turi savo niuansų ... Bet kažkaip čia nenormaliai viskas ...

Atsakyti
QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 18:59)
1.Jei dar nesupratote, tai vyras mano mamos pakęst negali. Jei susitinka,tai jis ją tiesiog ignoruoja.
2. O mama labai bando mano vyrui įtikt, dovanas perka, kalbina maloniai ir t.t., bet aš tai jaučiu, kad ji tai daro diplomatijos sumetimais, o ne iš širdies gerumo

1. Ar ne cia is tikruju visa priezastis? Sakyciau, tapai artimuju manipuliavimo auka. Ir vyras, toks numyletas, elgiasi labai nekorektiskai uosvienes atzvilgiu. schmoll.gif Manau, jei jo elgesys bent kiek pageretu-problemu nebutu tarp taves ir mamos.
2. Zaviuosi tavo mama. Labai protinga, takstiska, diplomatiska moteris thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 21:13)
Kodėl yra skaičiuojamos sumos, kurios mama ant manęs išleido, kai buvau pakliuvus į bėdą? Ir dar pastoviai pridedama, kad nei viena mama dėl savo vaiko taip nesistengė, kaip ji  doh.gif

O ka tuo metu veike taip mylimas vyras? Kodel jis nesistenge istraukti taves is bedos? Gal butent mama ir nori pabrezti ta skirtuma tarp "seimos" savokos? Juk sakoma, kad drauga nelaimeje pazinsi, taip ir jusu situacijoje, papuolei i beda ir trauke ne vyras, o mama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2007 02 09, 10:07)
1. Ar ne cia is tikruju visa priezastis? Sakyciau, tapai artimuju manipuliavimo auka. Ir vyras, toks numyletas, elgiasi labai nekorektiskai uosvienes atzvilgiu. schmoll.gif Manau, jei jo elgesys bent kiek pageretu-problemu nebutu tarp taves ir mamos.
2. Zaviuosi tavo mama. Labai protinga, takstiska, diplomatiska moteris thumbup.gif

doh.gif doh.gif doh.gif jei vyras mato ne tik dovanas , bet ir bandymą manipuliuoti juo - jis elgiasi labai korektiškai. tai tik ignoravimas, kai santykiai nesiklosto, bet neišvengiami. kitas galbūt keltų skandalą dėl to, kad ji išvis bendrauja su motina...
Papildyta:
QUOTE(Sandrag @ 2007 02 09, 10:10)
O ka tuo metu veike taip mylimas vyras? Kodel jis nesistenge istraukti taves is bedos? Gal butent mama ir nori pabrezti ta skirtuma tarp "seimos" savokos? Juk sakoma, kad drauga nelaimeje pazinsi, taip ir jusu situacijoje, papuolei i beda ir trauke ne vyras, o mama 4u.gif

ar jis tuo metu jos gyvenime išvis egzistavo?
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2007 02 09, 10:12)
1. jei vyras mato ne tik dovanas , bet ir bandymą manipuliuoti juo - jis elgiasi labai korektiškai.
2. tai tik ignoravimas,
3. kitas galbūt keltų skandalą dėl to, kad ji išvis bendrauja su motina...

1. Is kur tokios toli siekiancios isvados? g.gif Autore to nesake... Atvirksciai, mama bando manipuliuoti DUKRA, bet ne jos vyru.
2. Kaip paziuresi i ta ignoravima g.gif Visai nenoreciau, jei man koks artimas zmogus tam paciam kambaryje praeitu, uzkliutu ir net zodzio nepasakytu... Arba ko paklausi-atsako nera, tipo, tyla, tipo, as su tavimi nebendrauju, IGNORUOJU... Arba "zenteli, gal nuvesi mane ten ir ten"-ir tyla, ignoras visiskas blink.gif
Tai cia kulturingas, takstiskas zmogus vadinasi?
3. Esu girdejusi apie tokius vyrus-psichinius ligonius, bet sioje temoje tas netinka, vyras-visiskai sveikas ir nenormaliu skandalu nekelia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2007 02 09, 09:10)
Ar ne cia is tikruju visa priezastis? Sakyciau, tapai artimuju manipuliavimo auka. Ir vyras, toks numyletas, elgiasi labai nekorektiskai uosvienes atzvilgiu. schmoll.gif Manau, jei jo elgesys bent kiek pageretu-problemu nebutu tarp taves ir mamos.

Ir aš panašiai galvoju, vyras elgiasi nekorektiškai ir autorės atžvilgiu. jai tik skaudą širdelę labiau nuo to, kad ji verčiama rinktis kuriam įtikti. Įtiksi vienam- gausi nuo kito doh.gif Vyras galėtų ir pasitraukti iš tų varžybų. Bet matyt negali nusileisti uošvienei doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 09 vasario 2007 - 09:57
QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 00:41)
šiandieninis mūsų pokalbis man buvo kaip smūgis į paširdžius. Kalba išėjo apie šeimą. Aš pasakiau, kad mano šeima yra mano vyras. Mama puolė į ašaras. Sakė, kaip aš drįstu taip sakyti, kai ji dėl manęs yra tiek pasiaukojusi. Suglumino mane visai tas jos pasakymas. Net neįsivaizduoju, ką blogo pasakiau, bet mama verkė pasikukčiodama. Ji sakė, kad jai net mintis būtų neatėjusi statyti vyro į pirmą vietą, nes pirmiausia ir svarbiausia yra kraujo ryšys. Pasimečiau. Sakė, kad jaučiasi išduota. „Patikėk, dukra, vyrui tu tikrai nesi pirmoj vietoj. Jam pirmoj vietoj yra jo tėvai.“ „Mama, o iš kur tu žinai, mano vyras tau taip sakė?“ „Ne, aš jaučiu“. O paskutiniai žodžiai buvo – „nu ir būk su tuo savo vyru, bet kada nors kauksi šuns kaklą apsikabinusi“. Ir numetė ragelį...
Jaučiuosi tragiškai. Akys pilnos ašarų, taip norisi kažkam pasiguosti.  Nežinau, ką daryti. Skambint, atsiprašyti jos? Bet aš nuo to savo nuomonės nepakeisiu... Liūdniausia, kad žmonės sako, kad tėvų reikia klausyti, tėvai niekad neklysta. Ką jūs manot apie tokią situaciją?

QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 19:59)
Man mama (net vyrui girdint) nepamiršta priminti, kad vyras kaip autobusas, nuvažiuos vienas, atvažiuos kitas, o mama - viena.

Zaviuosi tavo mama. Labai protinga, takstiska, diplomatiska moteris thumbup.gif .
(Cituojama Sandrag).

QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 22:13)
Na manęs ragint nereikia, aš savo mamą myliu ir mylėsiu. Bet čia problema yra prioritetuose. Mano mamą įskaudino tai, kad aš savo šeima laikau vyrą, o ne ją, ne pusbrolius, ne giminaičius.

Net pusbroliai turi buti svarbesni uz vyra. doh.gif Tai uz ka vyras svarbesnis? Uz servetele ant saldytuvo? Su salyga, kad servetele ne mamos nerta?.. g.gif

Ar mama jautesi tikrai laiminga, viena (ar su savo mama) augindama dukra?
Jei ne, tai kodel bando ardyti dukros SEIMA?
Autore minejo, kad net vaiku mama nepataria tureti. O ka Ziedutei galima tureti? Kas JAI liks, kai mamos nebebus?

Atsakyti
QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 18:59)
O mama labai bando mano vyrui įtikt, dovanas perka, kalbina maloniai ir t.t., bet aš tai jaučiu, kad ji tai daro diplomatijos sumetimais, o ne iš širdies gerumo

Matai, Lelija Pinavija, o as radau kitokia citata mirksiukas.gif Juk jei vyras savo INGORAVIMU is kantrybes isveda, tai dar labai graziai ji pasake del to autobuso. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lelija Pinavija @ 2007 02 09, 11:45)
Net pusbroliai turi buti svarbesni uz vyra.  doh.gif Tai uz ka vyras svarbesnis? Uz servetele ant saldytuvo? Su salyga, kad servetele ne mamos nerta?.. g.gif

Del puolimo i krastutinumus ir as nepritariu schmoll.gif I seimos savoka jokie giminaiciai neieina, buvo perlenkta lazda ia autores mamos puses drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=Sandrag,2007 02 09, 13:01]
Matai, Lelija Pinavija, o as radau kitokia citata mirksiukas.gif Juk jei vyras savo INGORAVIMU is kantrybes isveda, tai dar labai graziai ji pasake del to autobuso. biggrin.gif
Papildyta:

Mama isitikinusi, kad vyras - ne seima ir net ne gimine. Nemanau, kad toks jos poziuris susiformavo del netinkamo Ziedutes vyro elgesio. Greiciau del jos pacios nusivylimo vyrais jaunysteje, o gal tai jai savo ruoztu ikale jos mama, autores mociute?

Man atrodo, kad autores vyras kaip tik yra labai kantrus. Jei mano vyrui kas nors aiskintu, kad as jo gyvenime esu eiline praeive, kad tikrai anksciau ar veliau ji isduosiu ir musu santuoka neamzina, o paskui atnestu man dovaneliu ir "kalbintu maloniai", nezinau, ar sugebeciau toki zmogu bent jau ignoruot. Ka jau kalbeti apie vaziavima su juo i keliones ir tampymasi po koncertus. blink.gif

Papildyta:
Ir apskritai, kokia gali buti kalba apie pirmas antras vietas? Mamai - mamos vieta, vyrui - vyro. Pusbroliams - pusbroliu... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lelija Pinavija: 09 vasario 2007 - 11:26