Kaneloni iš baklažanų su sūrio padažu 2 vidutinio dydžio baklažanai
Įdaras
200 g maltos mėsos
1 v. š. džiovintų grybų
1 v. š. svogūnų (grybų) sriubos
1 a. š. kapotų žalumynų
1 v. š. tarkuoto mocarelos sūrio
1 2 ledo kubeliai
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Padažas
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
100 ml neriebios grietinėlės
100 ml grybų sultinio (vandens)
150 g tarkuotos mocarelos
100 g fermentinio sūrio
Baklažanus išilgai supjaustyti 3 mm storio riekėmis, pabarstyti druska ar cukrumi ir palaikyti 30 min. Nuplauti vandeniu, gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Baklažanus apšlakstyti aliejumi, išmaišyti ir apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kol pagels.
Grybus užmerkti, pamirkyti, išimti iš vandens (vandens galima neišpilti ir naudoti padažui) ir nusausinti.
Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir susmulkinti blenderyje iki kreminės masės. Laikyti šaltai.
Svieste apkepti svogūnus, kol suminkštės. Supilti grietinėlę, sultinį, suberti sūrį ir nuolat maišant užvirti. Prisukti viryklę ir pavirti, kol padažas sutirštės.
Ant kiekvienos baklažano riekės dėti po šaukštą faršo ir suvynioti.
Į kepimo indą supilti padažą, išdėlioti paruoštus baklažanų suktinukus, pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 35 min.
P. S. vietoje džiovintų grybų dėjau šviežių pievagrybių... Nors ir nefotogeniška, bet labai skanu...