Įkraunama...
Įkraunama...

3-7 metų vaikų raidos kriterijai

Rituxx..p[atikek..ne syki esu girdejusi toki komentara verysad.gif viename darzelyje pvz. pasake, jusu vaikas nenormalus, nes prisivalges sniego neserga doh.gif sutinku..jis kaip reta sveikas fiziskai, IQaukstas..kas is to, jei as po logopedus ir spec. pedagogus vaikstau, kaip mamos su vaikais serganciais, slogom ir kosuliais..bet liudniausia, kad visuomene is karto braukia kitokius vaikus - judrius, blogiau kalbancius, jautrius ir zodziu nerenka...deja..dar daznai delto kalta mama ale prisigimdo, kad pasalpas gautu, o paskui cia visiems gyvent trukdo doh.gif
atsiprasau..kiek emociskai nutrukau...bet deja, butent tokie pasiakymai mane stume daug ieskoti ir dirbti, kad tokie dalykai vaikui augant butu sakomi kuo maziau ir, kad kiti vaikai ir ju mamos tokiu dalyku nepatirtu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituxx @ 2009 03 27, 10:11)
Na nežinau, ramybės namie niekada nebūna,nebent kai serga aprimsta, gal prieš metus tai ir naktym labai neramiai miegodavo dabar jau gerai tik būna šneka kartais. Ar čia ir yra hgiperaktyvumas ar čia kaip kitaip vadinasi ?

man atrodo sitam pilieciui reik kazkokios veiklos, kur galetu visa energija islieti. Mano panasiai elgiasi kai NUOBODZIAUJA ir dra demesio kad kartais truksta, prisipazistu, neuztenka laiko ri jegu uzsiiminet su juo visa laika.
Gal i kokiu burelius vest reik pg jo pomegius ar kur lauke kad issilakstytu. lotuliukas.gif

o sneka per meigus ir manasis. manau tai pasekme to, kad kai drao nesmaones, ji bari, o jis ima i sirdi, tai nusprendem keist elgesi ir nebarti. nu nzn bet lyg jau geriau.

Visiems gi kartais toks depresiukas uzeina. Viskas cia bus gerai, pavasaris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 03 27, 22:40)
Rituxx..p[atikek..ne syki esu girdejusi toki komentara verysad.gif viename darzelyje pvz. pasake, jusu vaikas nenormalus, nes prisivalges sniego neserga doh.gif sutinku..jis kaip reta sveikas fiziskai, IQaukstas..kas is to, jei as po logopedus ir spec. pedagogus vaikstau, kaip mamos su vaikais serganciais, slogom ir kosuliais..bet liudniausia, kad visuomene is karto braukia kitokius vaikus - judrius, blogiau kalbancius, jautrius ir zodziu nerenka...deja..dar daznai delto kalta mama ale prisigimdo, kad pasalpas gautu, o paskui cia visiems gyvent trukdo doh.gif
atsiprasau..kiek emociskai nutrukau...bet deja, butent tokie pasiakymai mane stume daug ieskoti ir dirbti, kad tokie dalykai vaikui augant butu sakomi kuo maziau ir, kad kiti vaikai ir ju mamos tokiu dalyku nepatirtu 4u.gif

man isvis baisu, kai savokas "normalus", "nenormalus" taiko tokiose situacijose doh.gif
tiesiog standartinis vaikas ir jo gebejimai yra isprausti i siaurus remus ir vos tik kokiam vaikui (kad ir jusiskiui) islenda koks nors savitumas, tai sikart laikoma nukrypimu nuo normos, nenormalumu doh.gif
Atsakyti
mano 2,5m dukra moka;
pati valgyti
kalbeti
pati nueiti i toleta/ten jos puodukas stovi/
nusiimti ir uzsideti kelnytes
miegot einant pasakyti ''labanaktis''
zino kur kokie daiktai buvo ir juos sudeda atgal
paprasius kazka surast suranda
susitvarko savo zaislus
bando piesti
Atsakyti
laba diena... noreciau paprasyti pagalbos... jei turite mazameti kuriam yra nuo 3 iki 6 metuku ir nevedate jo i ikimokykline ugdumo istaiga gal sutiktumete atsakyti i kelis anketos klausimus. jei taip, prasau parasykite man siuo adresu kornelija.sarliokaite@gmail.com, buciau be galo dekinga smile.gif
Atsakyti
mano 2.5 metu sunus moka kalbeti, labai aiskiai, kalbeti sakiniais pradejo nuo 1.5 metu, o vat kitu dalyku mokytis jam sunkiai sekasi, moka valgyti tik su sakute, o va sriuba valgyt tai schmoll.gif , nusimauti moka tik batukus ir kojines bei kumstines pirstines su visu kitu sekasi sunkiai, draugyste su puoduku ir nelabai, lauke visiskai uzmirsta kad reikia prasytis apie sysiojima miego metu jau nekalbu.
va jo didziausia aistra yra masinos, masinytes, vat kaip jis moka vazinetis su masinyte, kaip ,,islauzti" posukius pasispirdamas kojomis o va dviratuku nevazineja visiskai, tik patampo ir numeta i saly. tecio masinoj net moka pavaras jungineti, kartais padeda tetukui pavairuoti, vaira pasukioti:)
gerti is puoduko jam irgi nelabai sekasi, puse prabega pro sali tad sunku pasakyti ar cia norma ar ne, as tiesiog manau, kad vieniem vienas labiau sekasi, kitiem kiti dalykai g.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo senamiestizz: 26 rugsėjo 2009 - 15:57
Paskui viskas susilygina-anksciau ar veliau smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

keikvienas vaikas yra skirtingas ir negalim ju grieztai vertint pagal kazkokius itin siaurus ar aukstus kriterijus. Gi ir gabumai tai ppat. Gabus ir gudrus yra visi vaikai, tik va tuos gebejimus ju reikia atrasti ir lavinti, lavinti, lavinti. Cia didelis darbas mamoms ir teciams.

Pvz. mano vaikas, kuriam dabar 1metai ir 4 men, moka pats valgyti ir su sauksteliu, ir su sakute (net ir didele suaugusiuju). Valgo be seilinuko - kategoriskai plesia nuo saves (kai mazesnis buvo dedavosi puikiausiai, bet keleta kartu praziurejau - skubedama neuzdejau seilinuko, matyt tiek ir tereikejo). IR patikekit - virtuves ir stalo nereikia plauti metro spinduliu aplinkui, buna, zinoma, kad isslysta maistas ir pro lekstes krasta ant stalo, bet ir aprangos po kiekvieno valgymo nereikia keisti (na, as negaliu ziuret i apsiterliojusi vaika po valgymo, jei jau apsiterlioja, tai keiciam apranga is karto pavalge).
Pats tvarkosi zaislus pagal sugebejimus. Mato, kad brolis tvarko savo zaislus, ir jis tvarko savo - pvz susideda masinytes i dezute ir nesa padet i komoda.
Na, kalbet dar tikrai nekalba sakiniais, labaii mazai dar aiskiu zodziu taria. Bet absoliuciai viska supranta, ka jam sakai, ko prasai viska padaro (pvz. paprasai kad ka nors kur nors nunestu, tai ir nunesa).

Kai pagalvoju kartais, gal visai neblogai orientuojasi tas mano vaikas, bet nelaikau cia nei savo kakokiu nuopelnu, nei vaiko neismatuojamais gabumais. Tiesiog stengiuosi pastebet jo norus ar bandymus kazka daryt ir is to isspaust kokios nors naudos (ugdymo mokymo prasme). Jei jau susidomejo valgymu, tai hokiu budu nedraudziu tai daryti paciam kol nepraejo noras, nes paskui bus daug sunkiau. Ir man dabar ramu - kai mano vaikas vienas pats valgo prie stalo as galiu daryt kokiusu nors darbus virtuveje ar kitur. Zinoma, neiseinu gert kavos pas kaimyne smile.gif

O kad vaikutis ko nors nenori daryt - neverskit, ateis paciam noras ir tada jau gaudykit proga ir ja isnaudokit. (cia as pati taip darau ir man pasiteisina).

Sekmes visoms mamytems ir begalines kantrybes. Musu vaikai visi genealus, tik ta geniju reik ugdyti.
Atsakyti
Sveiki,

Sena tema, bet pakelsiu, kad nereiktu kurti naujos. Kamuoja mane vienas klausimas:

Mano beveik 4m. dukra yra is pirmo zvilgsnio labai rami mergaite, bet tai nevisai taip. Ji pastoviai muistosi ir rangosi be jokio tikslo. Nesupraskit manes klaidingai. Nenoriu pasakyt kad vaikas turi sedet kampe kaip mumija. Bet ir demesi mano nuomone ji nepakankamai sukoncentruoja i tai ka daro. Elementarus kasdienis pvz. - pries metus laiko ji sugebedavo svariau pavalgyti negu dabar. Kodel? - Na paprasciausiai anksciau susikaupdavo prie to ka daro ir stengdavosi. o dabar ranka su saukstu kyla prie burnos, o galva tuo metu velniai zino kokiom idejom uzimta ir kur sukiojasi doh.gif

Nezinau, vienintelis jos elgsena apibudinantis zodis besisukantis mano galvoje yra - "nesubalansuota".
Kad butu aiskiau apasakosiu viena konkretu atveji: karta laukeme eileje pas gydytoja ir koridoriuje suskaiciavau 8 ikimokyklinio amziaus vaikus. 4 is ju tiesiog ramiai sedejo savo tevams/seneliams ant keliu. Maniske nebuvo viena is ju. Kiti 2 judrus vaikai buvo brolis su seseria, tai kaip ir priklauso viens kita "gnydino", pesesi , vaikesi ir t.t. Dar vienam knietejo kas yra uz katru duru, kazka zaide ir t.t. Zodziu visi tie judrus vaikai judejo TIKSLINGAI. Tuo tarpu maniske tiesiog tai riete nugara kol nuslydo nuo mano keliu, po to zyzdama lipo atgal, tada eme siubuoti i sonus, dar veliau makaluoti rankomis ir taip be galo ir be pabaigos.

Taigi man mazumele neramu, ar tai normalus vystymosi etapas ir is tokios elgsenos paprasciausiai isaugama? O gal mums reiketu nueiti pas vaiku psichologa arba niaurologa? g.gif Patarkit, kas turit tame kompetencijos ar esat asmeniskai susidure 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2012 06 09, 17:10)
Sveiki,

Sena tema, bet pakelsiu, kad nereiktu kurti naujos. Kamuoja mane vienas klausimas:

Mano beveik 4m. dukra yra is pirmo zvilgsnio labai rami mergaite, bet tai nevisai taip. Ji pastoviai muistosi ir rangosi be jokio tikslo. Nesupraskit manes klaidingai. Nenoriu pasakyt kad vaikas turi sedet kampe kaip mumija. Bet ir demesi mano nuomone ji nepakankamai sukoncentruoja i tai ka daro. Elementarus kasdienis pvz. - pries metus laiko ji sugebedavo svariau pavalgyti negu dabar. Kodel? - Na paprasciausiai anksciau susikaupdavo prie to ka daro ir stengdavosi. o dabar ranka  su saukstu kyla prie burnos, o galva tuo metu velniai zino kokiom idejom uzimta ir kur sukiojasi  doh.gif

Nezinau, vienintelis jos elgsena apibudinantis zodis besisukantis mano galvoje yra - "nesubalansuota".
Kad butu aiskiau apasakosiu viena konkretu atveji: karta laukeme eileje pas gydytoja ir koridoriuje suskaiciavau 8 ikimokyklinio amziaus vaikus. 4 is ju tiesiog ramiai sedejo savo tevams/seneliams ant keliu. Maniske nebuvo viena is ju. Kiti 2 judrus vaikai buvo brolis su seseria, tai kaip ir priklauso viens kita "gnydino", pesesi , vaikesi ir t.t. Dar vienam knietejo kas yra uz katru duru, kazka zaide ir t.t. Zodziu visi tie judrus vaikai judejo TIKSLINGAI. Tuo tarpu maniske tiesiog tai riete nugara kol nuslydo nuo mano keliu, po to zyzdama lipo atgal, tada eme siubuoti i sonus, dar veliau makaluoti rankomis ir taip be galo ir be pabaigos.

Taigi man mazumele neramu,  ar tai normalus vystymosi etapas ir is tokios elgsenos paprasciausiai isaugama?  O gal mums reiketu nueiti pas vaiku psichologa arba niaurologa?  g.gif  Patarkit, kas turit tame kompetencijos ar esat asmeniskai susidure  4u.gif

Sveiki, normali ta jusu dukryte smile.gif kiekvienas vaikas skirtingai elgiasi kai pavargsta, ar jam nuobodu ar linksma. Pvz mano sunus irgi 4 metu labai megsta buti zemyn galva, sako - as siksnosparnis tongue.gif . Viskas cia gerai su jusu dukryte, ateis laikas ir sedes ramiai, ir pamokytes ruos 4u.gif
Atsakyti
labuka 4u.gif
niu ka mano maziui bus 7 rugseji 4u.gif
skaito raso dviem kalbom, anglu , lietuviu, kalba nuo 11 menesiu biggrin.gif kuo toliau tuo daugiau, pats tvarkosi, pats sukuojasi, pats maudosi, su manim uz duru ir mano klausimais ar viskas gerai biggrin.gif kas 3 sekundes:)labai draugiskai komunikabilus, internete mokosi dar dvieju kalbu, tiesiog jam tas patinka:)na ir siep geras berniukas:)kaip ir visu musu vaikai 4u.gif
kaip gera, tiesa?mamytes?tureti savo vaikus ir didziutis jog esam mamos:)
visda be tkokiam susitikime pasakoja apie save, klausineja, uzjaucia kitus...labai rupestingas, atsakingas, toks mazas -suauges berniokas 4u.gif
Atsakyti