Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

QUOTE(Asta S. @ 2007 07 29, 13:58)
Man tai be proto gera buna, kai nuvaziuoju pas mama. Ji ir mane palepina ir mazyli profesionaliai priziuri. Niekada nepersa savo nuomones ir nesiima jokios iniciatyvos vaiko atzvilgiu, nepaklausus mano nuomones. Zodziu, pas ja man tikros atostogos, o ir mazylis ramesnis, apsuptas mociutes silumos ir meiles...

Noreciau ir as tokia atostogu "vietele" turet wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
Newi mama, nei anyta neturi kuo mane pamokint ar ka patart, jų žinios jau pasenusios, dabar viskas kitaip. Mano sūnus joms pirmas anūkas , o man 30m, tai kiek metų jau praėjo nuo to laiko kai jos augino vaikučius. Kai nori prižiūrėt anūkėlį, tai jos manęs klausia patarimų kaip elgtis tongue.gif . Tai jos man nieko ir neaiškina ir niekuom nepadeda, nes aš su vyru puikiai patys susistvarkome. O kai bus didesnis ir jau nebereikės rūpestingos priežiūros, tada tik paliksiu mažiuką jom pasidžiaugt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pumiks @ 2007 07 30, 20:10)
Newi mama, nei anyta neturi kuo mane pamokint ar ka patart, jų žinios jau pasenusios, dabar viskas kitaip. Mano sūnus joms pirmas anūkas , o man 30m, tai kiek metų jau praėjo nuo to laiko kai jos augino vaikučius. Kai nori prižiūrėt anūkėlį, tai jos manęs klausia patarimų kaip elgtis tongue.gif . Tai jos man nieko ir neaiškina ir niekuom nepadeda, nes aš su vyru puikiai patys susistvarkome. O kai bus didesnis ir jau nebereikės rūpestingos priežiūros, tada tik paliksiu mažiuką jom pasidžiaugt rolleyes.gif

as ir su tuo sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano nei anyta nei mama nesikisa, turbut delto kad toli gyvena thumbup.gif ir retai susitinkam. Kai noriu ko nors suzinoti tada paskambinu mamai ir klausiu, o siaip jokiu tokiu problemu tikrai neturiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pumiks @ 2007 07 30, 19:10)

Mums su vyru irgi jau per 30 m, anytai tai pirmoji anuke, tad ji turbut is tos dideles meiles ir kisasi i musu gyvenima, nors kartu negyvenam, bet kai tik nuvaziuojam i svecius, tuoj pradeda mokyti kaip, ka, kada ir kur daryti, arba tiesiog neklausus su dukryte elgiasi priesingai, net jeigu jai ir nepatinka, o mano pasakymai daznai lieka neisgirsti, tai nervina kartais labai schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Gerai, kad mamo mama nuostabiai supratinga, visad atsiklaus kaip mano vaikui geriau ir niekad nieko nepersa, pas ja tikrai atsipalaiduoju 4u.gif
Atsakyti
Kai mama atvaziuoja arba mes pas ja, atsiranda daug laisvo laiko, galiu ir nagus nusilakuoti thumbup.gif Mamai tai pirmasis anukelis. Nu bet kaip ji su juo moka elgtis, kaip nuramina akimirksniu, ir kaip uzmigdo be nesiojimu po kambari ir kitu varginanciu veiksmu! bigsmile.gif
Anyta visai nedalyvauja thumbup.gif Bet jeigu dalyvautu, manau, man atrodytu kad trukdo ax.gif
Atsakyti
anytos rupestis buvo labai malonus ir ji nuo pat sunelio gimimo labai padejo, nes su savo mama as sutariu nekaip. nemalonu tapo tada, kai anyta eme aiskinti, kad as vaikeli per plonai aprengiau. jinai ji taip apmuturiuodavo, kad mazius baisiai sukaisdavo, net slapias budavo, o ji sakydavo, kad kudikiams reikalinga siluma. na taip, ji reikalinga, bet manau, kad sunaus tikrai nesusaldydavau, tuo labiau, kad dar nescia budajma viskuo domejausi.

o kai anyta atejo i ligonine aplankyti manes su naujagimiu, patyriau nerealu stresa, nes ji aiskino, kad nemoku maitinti vaiko, pasiemusi mano kruti bruko vaikui ir aiskino, kad as ne taip duodu, todel mazylis nevalgo. nors jo nevalgymo priezastis buvo kita - gimdymas buvo sunkus ir sunelis prisirijo vaisiau vandenu, jam teko plauti skranduka. po to viskas susitvarke. bet man kaip pirmagimio mamai, tai buvo ziaurus stresas. jauciausi siaubunga mama, zliumbiau.
Atsakyti
QUOTE(Virgita @ 2007 04 02, 14:11)
O aš savo mamytę, jei galečiau, tai ant rankų panešiočiau  wub.gif 
Ji pas mane tikras angelas. Dar neščia būdama sakiau, kad pagimdžiusi važiuosiu pas mamą, nes  vasarą tėvai gyvena sode, o grynas oras mažiukui tik į naudą. Taigi išvažiavom, kai sūneliui buvo 1 mėn. Laimės iki ausų. O jos pagalba neįkainojama - atsikeldavo 6 val., pakeisdavo pampersą, pašnekindavo, pas save lovoj pasiguldydavo ir leisdavo man tiek išmiegoti, kol vaikutis užsimanydavo pieno. Ir apskritai, man duodavo tik pamaitinti ir išmaudyti. Net vyras, atvaziuodavęs savaitgaliais, pavydėdavo, kad jam neleidžia vaiko pavežioti  smile.gif
O ir dabar, kai nuvažiuojam į svečius, visada leidžia mums išsimiegoti nors ir iki pietų.
first.gif

Oi kaip pavydziu - baltai pavydziu. Mes savo tevus jau antri metai raginam atvaziuoti - jokiu rezultatu (gyvenam uzsienyje). Auklei didziulius pinigus mokam kad 8-10 valandu per diena vaika paziuretu. Savaitgaliais aukle nedirba, jei kada siokia diena griztam veliau - surauktas veidelis (arba susiprask, pasiulyk prieda prie algos). Aukle suprantu, tevu - ne. Jiems geriau Lietuvoj uz grasius arti nei savo vaikams uz padoru atlyginima padeti verysad.gif Sako, kad nenori kistis i musu gyvenima. Nesuprantu, nes lyg tai visai sugyvenami esam.
Labai labai noriu, nors karta i du menesius kur kartu su vyru be vaiko iseiti, bet vis pagalvoju, kiek toks isejimas kainuos, nes uz papildomas valandas reikia auklei moketi.
Atsakyti
ir mama ir anyta jei galeciau ant ranku nesiociau.jos padeda visur ir visada o mano tevai net pasake kad savaitgaliai yra vyro ir mano todel visada savaitgali pasiima vaikus jei mes kazka suplanuojam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama liala @ 2007 08 03, 12:03)
mano tevai net pasake kad savaitgaliai yra vyro ir mano todel visada savaitgali pasiima vaikus jei mes kazka suplanuojam thumbup.gif

Kaip uzpavydejau is karto biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
man tai mama kartais pataria kai paprasau padeti ar panasiai , o anyta
ji visiskai ne padeda o kontroliuoja ar kritikuoja viska. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituskas @ 2007 08 02, 18:05)
Mes savo tevus jau antri metai raginam atvaziuoti - jokiu rezultatu (gyvenam uzsienyje). Auklei didziulius pinigus mokam kad 8-10 valandu per diena vaika paziuretu. Savaitgaliais aukle nedirba, jei kada siokia diena griztam veliau - surauktas veidelis (arba susiprask, pasiulyk prieda prie algos). Aukle suprantu, tevu - ne. Jiems geriau Lietuvoj uz grasius arti nei savo vaikams uz padoru atlyginima padeti  verysad.gif

as pagaliau prikalbinau savo mama,kad pas mus atvazinetu ir pabutu su anukais(vieninteliais biggrin.gif )praleistu nors pusmeti(tiek viza leidzia,o be to ji ir Niujorkietisku vasaru pakelti negali),o kita buti LT ir dziaugtis laisvu laiku patapus pensininke ,lankyti saviskius thumbup.gif .
As kai pati studentavau dirbau aukle,tai nei uz ka nepasirasau aukles vaiko auginimui schmoll.gif ,(as vis prisimenu mamas,kai jos apsiverkdavo,kai paskambindavau ir pranesdavau apie ju atzalu naujuosius pasiekimus rolleyes.gif nesvarbu ar tai pirmas zingsniukas,dantukas ar dar kas nors-visa tai norejau patirti pati)aisku jei salygos reikalautu tai tada nebutu kitos iseities,bet dabar kol galim sau leisti as sedesiu namie iki mano pipiriukams bus 3 thumbup.gif
kas liecia mokejima tevams tai manes nelabai daug kas supranta ypac is lietuvaiciu puses,tipo mokesi tevams ,kad vaikus tavo priziuri g.gif na ka as zianu ,man tai savotiskas darbas,kaip ten bebutu,o tuo paciu juk moketum auklei ,tai jau geriau savam zmogui,cia bent jau mano su vyru tokia nuomone smile.gif
Atsakyti