Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

QUOTE(Klepesova @ 2007 08 14, 15:59)
Žinot ką pastebėjau... Ogi tai kad daugelis labai piktai atsisako pagalbos arba "pastato į vietą" savo anytas ir mamas... Ir paskui, kai vaikai paauga stebisi, kodėl mamos ir anytos nenori pasilikti su jų vaikeliais, arba kratosi, kai bandote nuvežti savaitgaliui. O kodėl gi nesikratyti, kai joms neleido patarti, neleido nors kiek kištis, neleido mylėti jūsų vaiko?

meile anukui visiskai nera susijusi su pamokymais ir auklejimais, kaip/ ka/kada/kur/kiek turi daryti vaiko tevai.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 08 16, 14:33)
meile anukui visiskai  nera susijusi su pamokymais ir auklejimais, kaip/ ka/kada/kur/kiek turi daryti vaiko tevai.

Pritariu drinks_cheers.gif

Man mano mama netrukdo, nes ji visiškai nesikiša su patarimais ir pamokymais. Tačiau jos visada galiu klausti, prašyti pagalbos ir ji visada pasiruošusi padėti. Visai kitas reikalas- anyta. Ji labai mėgsta patarinėti- daryk taip, daryk anaip, kaip čia rengi, kaip čia maitini, ką čia duodi, ne taip imi, ne taip guldai... doh.gif Kelis kartus teko mandagiai, bet griežtai pasakyti, kad kai man reikės jos patarimų aš pati jos paklausiu blush2.gif

Mamos/ anytos su anūkais turėtų pasilikti tik jų pačių noru, o ne todėl, kad vaiko tėveliams reikia ar taip jiems patogiau. Ir ne todėl, kad joms neleido kištis į vaiko auklėjimą, o todėl, kad tai ne jų vaikai (o vaikais rūpintis turi tėvai). ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiezdrė: 16 rugpjūčio 2007 - 13:26
QUOTE(Ekranas @ 2007 08 14, 09:01)
jos tik lepino mano mazyle pripratino ant ranku kad uzmigtu ir .t.t.
gerai kai joms nereikia nei migdyti nei nieko ...o kiek vargti teko kol atpratrinau nuo ranku!dabar pasimokinau ir iskarto atsakau migdai ant ranku, tai nepamirsk ir vakarais ateiti jos uzmigdyti nes as tiek sveikatos neturiu!
PADEJO!!! thumbup.gif

Oi labai gerai suprantu, cia lygiai tas pats kaip as savo vaika atpratinus buvau nuo gerimo pieno lovoj, nuveziau tik savaitej pas mociute kaip buvau lietuvoj ir ka sau manai, ogi vaikas jau vel eme gerti piena vakarais ir net naktim, kai tuo tarpu tas vaikas vardan to pieno dekos ir nevalgus pastoviai buvo ir ta piena gere tik delto kad ten soske.... ipratimas.... ogi ji sako:"tai kaip jam neduot jei jis praso?" blink.gif taip kaip as neduodu tai ir tu neduok, "oi man sirdis plysta " blink.gif tik pamanykit anukas badu numirs jei pieno vakare - nakti neisgers blink.gif blink.gif blink.gif o kaip sakiau papraso atnesk puodeli ir liepk gert, o jis negers nes jo nenori nori soskes doh.gif ale snekek sakyk tas pats kas i siena galva dauzytum schmoll.gif schmoll.gif vien zodziu....
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 08 17, 04:22)
Oi labai gerai suprantu, cia lygiai tas pats kaip as savo vaika atpratinus buvau nuo gerimo pieno lovoj, nuveziau tik savaitej pas mociute kaip buvau lietuvoj ir ka sau manai, ogi vaikas jau vel eme gerti piena vakarais ir net naktim, kai tuo tarpu tas vaikas vardan to pieno dekos ir nevalgus pastoviai buvo ir ta piena gere tik delto kad ten soske.... ipratimas.... ogi ji sako:"tai kaip jam neduot jei jis praso?"  blink.gif  taip kaip as neduodu tai ir tu neduok, "oi man sirdis plysta "  blink.gif  tik pamanykit anukas badu numirs jei pieno vakare - nakti neisgers  blink.gif  blink.gif  blink.gif o kaip sakiau papraso atnesk puodeli ir liepk gert, o jis negers nes jo nenori nori soskes  doh.gif  ale snekek sakyk tas pats kas i siena galva dauzytum  schmoll.gif  schmoll.gif  vien zodziu....

tavo sis pasakojimas man primine man savo istorija. Mama labai pyko kad mociute mane is buteliuko piena duodavo vakarais, nors mama ir neleisdavo jau. As tada net is seses jaunesnes atimdavau buteliuka ir uz uzuolaidu pasislepus gerdavau lotuliukas.gif Nors metu buvo man labai mazai bet dar ir dabar prisimenu kaip uz raudonu uzuolaidu kampe gerdavau smile.gif tai va, o dabar kazkada su mama kalbejau, tai labai ji susigraudino, kodel taip elgesi ir neleido, sake dabar leistu gert tiek kiek noretu vaikas. O beje, zinok pieno ir nebegeriau kai nebeleido is butelio gert ir po siai diena negaliu gert, pykina is kart, sake ir kai maza buvau tik is puoduko isgeriu ir vemt pradedavau blink.gif
Atsakyti
man mano mama labai labai daug padeda nors gyvena ir kitam mieste cool.gif
Atsakyti
Padeda biggrin.gif
kai per daug neikyri ax.gif nes pačioj pradžioj labai nedrąsu dar.... gera kai pataria. tik reikia išlaikyt "padėjėją" savo vietoj cool.gif
Atsakyti
Mano mama vissai man nepadeda, tik kartais pakritikuoja. dukrelei jau 10 menesiu, o tik 4 kartus po 5-6 valandas tebuvo pasilikus jos pasaugot, kai ejau pas daktaru ir per musu vestuviu metines...o tai jai pirmoji anuke verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(katuksss @ 2007 08 22, 17:08)
Mano mama vissai man nepadeda, tik kartais pakritikuoja. dukrelei jau 10 menesiu, o tik 4 kartus po 5-6 valandas tebuvo pasilikus jos pasaugot, kai ejau pas daktaru ir per musu vestuviu metines...o tai jai pirmoji anuke  verysad.gif

Na, man irgi kritika is anytos ar is tevu nepatinka, bet visuomet laikausi nuomones, kad tevai mano vaiku auginti ir daboti tikrai neprivalo, nes jie jau mus uzaugino, anukais jie tik dziaugtis privalo, o juos aukleti ir daboti , tai jau musu- tevu pareiga. Taigi tie 4-5 kartai per 10 men. man asmeniskai tikrai atrodo nemazai g.gif
Atsakyti
Mano anyta tai jau per daug pradejo kistis ir vyra kontroliuot, jauciu didele ytampa, nes pati man i akis nepasako o viska atsako vyras mano.Nemalonu
Atsakyti
Man ir kai nebuvo dar sunaus tai mama padeda kuo ir kaip gali o anyta vien tik trukdo.Tai kai atsirado sunus tai mama dar labiau padeda ir padaboja man vaika ir seip daug patarimu duoda o is anytos nenoriu girdeti jokiu patarimu nes ji tik nusisneka,,,,
Atsakyti
Mano mama labai man padeda, esu dekinga jai uz tai ax.gif Bet jau kai pradeda aiskinti: taip nenesiok, taip nesiubuok, taip neguldyk, taip nemaitink. Tai jau darosi nepakenciama schmoll.gif
Atsakyti
Mano anyta jau a.a., o mama per toli, kad sugebetu patarimais "uzveikti". Tiesa sakant, labai abejoju, ar ji isdristu kistis i mano vaiku auginima ir auklejima schmoll.gif
Atsakyti