Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

QUOTE(curry @ 2008 07 24, 16:16)

Ar mes turim tą pačią mama???  biggrin.gif

nu mama gal netapati bet tikriausiai jau labai panasios g.gif
tikriausiai jos gerai sutartu, juk butu beveik bendramintes lotuliukas.gif
nu nieko o mes laikysimes ir busim stiprios, nes jau kai mamos kisasi perdaug tai labai negerai schmoll.gif
Atsakyti
man tiek viena tiek kita labai padėjo . gal dėl to , kad abi dar jaunos (iki 43) . anyta , prieš ką nors daydama visuomet atsiklausia ar pratiname ar kitaip ir panašiai . gyvenam su mano mema.ji didžiauia mano pagalbininkė nuo pat mažytės atsiradimo pilvukyje . kai dukrytė gimė man labai padeda tiek namuose tvarkytis , tiek mažiukę prižiūrėti . neįsivaizduojuy kaip būčiau be jų išsivertusi smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MILIJOSmama @ 2008 07 24, 20:28)
man tiek viena tiek kita labai padėjo . gal dėl to , kad abi dar jaunos (iki 43) . anyta , prieš ką nors daydama visuomet atsiklausia ar pratiname ar kitaip ir panašiai . gyvenam su mano mema.ji didžiauia mano pagalbininkė nuo pat mažytės atsiradimo pilvukyje . kai dukrytė gimė man labai padeda tiek namuose tvarkytis , tiek mažiukę prižiūrėti . neįsivaizduojuy kaip būčiau be jų išsivertusi  smile.gif  4u.gif

tai tau labai pasiseke kad turi tokia gera mama kuri padeda, thumbup.gif o ne apsunkina viska kaip mano mama, doh.gif siaip ji aisku nelinki blogo bet labai jau uzknisa tie vos ne isakinejimai, o ne patarimai doh.gif gerai kad anyta nesikisa. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SSSema @ 2008 07 24, 23:06)
tai tau labai pasiseke kad turi tokia gera mama kuri padeda, thumbup.gif  o ne apsunkina viska kaip mano mama, doh.gif  siaip ji aisku nelinki blogo bet labai jau uzknisa tie vos ne isakinejimai, o ne patarimai doh.gif gerai kad anyta nesikisa. rolleyes.gif

Su tokiom kaip mano ar tavo motina visa pagalba kainuoja žiauriai daug. Ne pinigine prasme, žinoma... taigi linkiu nebūti tokiomis motinomis ar anytomis ateityje kad jūsų dukros ar marčios kentėtų nuo mūsų pagalbos
Atsakyti
dar iki gimdant su mama šnekėjom apie gyvenimą po mažytės gimimo . Ji prisiminė kaip smarkiai ją nervavo ( ar nervino?) jos mama ,mano močiutė . Ji , beje , irgi su mumis gyvena . tai va su ja kartais būna bėdų . ji tokių kartais nekaltų replikų pasako , kad norisi rėkti . lotuliukas.gif doh.gif Siaubas . Pas mane to pieno labai nedaug , mišinukais pagrinde savo pupą maitinu . Tai kai pasiguldau maitinti krūtimi , ji vis čepsi - nekankink vaikio , duok pavalgyti . Arba jei nemato kaip aprengiau vaiką einant į lauką , tai skambina ir klausinėja . Jei vaikštau po namus su mažiuke ant rankų , tai vis komanduoja - laikyk galvyte , neperšaldyk , būk atsargesnė doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif Norisi gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif .Tai gerai , kad mama užstoja mane .paaiškina kad n iekas labiau už mane mano mažiukės nemyli ir geriau ja niekas nepasirūpins . Apsiramina , tik neilgam ... Bet ji kartais ir padeda , dar jauna gana kaip promočiutė , nė 70 neturi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(curry @ 2008 07 26, 13:57)
Su tokiom kaip mano ar tavo motina visa pagalba kainuoja žiauriai daug. Ne pinigine prasme, žinoma... taigi linkiu nebūti tokiomis motinomis ar anytomis ateityje kad jūsų dukros ar marčios kentėtų nuo mūsų pagalbos

QUOTE(MILIJOSmama @ 2008 07 26, 20:08)
dar iki gimdant su mama šnekėjom apie gyvenimą po mažytės gimimo . Ji prisiminė kaip smarkiai ją nervavo ( ar nervino?) jos mama ,mano močiutė . Ji , beje , irgi su mumis gyvena . tai va su ja kartais būna bėdų . ji tokių kartais nekaltų replikų pasako , kad norisi rėkti .  lotuliukas.gif  doh.gif Siaubas . Pas mane to pieno labai nedaug , mišinukais pagrinde savo pupą maitinu . Tai kai pasiguldau maitinti krūtimi , ji vis čepsi - nekankink vaikio , duok pavalgyti . Arba jei nemato kaip aprengiau vaiką einant į lauką , tai skambina ir klausinėja . Jei vaikštau po namus su mažiuke ant rankų , tai vis komanduoja - laikyk galvyte , neperšaldyk , būk atsargesnė  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif Norisi gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif .Tai gerai , kad mama užstoja mane .paaiškina kad n iekas labiau už mane mano mažiukės nemyli ir geriau ja niekas nepasirūpins . Apsiramina , tik neilgam ... Bet ji kartais ir padeda , dar jauna gana kaip promočiutė , nė 70 neturi  blush2.gif

nu tai as irgi galvoju kad po tokios patirties su mamom kur perdaug kisasi doh.gif tai savo vaikam nieko nesakyisu nevadovausiu, nebent patys paklautu patarimo mirksiukas.gif nes tik tai patyres gali suprast kaip ziauriai nervina unsure.gif
Atsakyti
Pasiskaičiau aš jūsų patirčių ir supratau, kad ne viena esu smile.gif Labai džiaugiuosi už tas kurioms nesikiša mamos ir anytos. Na o mano nors dar ir mažytė patirtiss bet jau vedanti iš proto ir mane ir mano vyra doh.gif Su mama tai viskas ok, bet va uošvenė. Kai tik pranešėm apie nėštumą, na jai jau antras anūkas būtų jai, tai lygtais nudžiūgo, pasveikino, o tada ir prasidėjo.... Turėjom išklausyti, kaip ji visus tris vaikus augino,Kaip juos gimdė, kaip šalia kitai moteriai apsigimęs gimė, o dar kitai numirė doh.gif doh.gif Siaubas! O begant laikui nerodė jokio susižavėjimo apie anūkėlį. Beproto myli pirmajį, ir tik jis pats geriausias, geriausiai auklėtas. Kai buvau paguldyta į ligoninę, sugebėjo ateiti aplankyti su anūku. Tai pabuvo, gal penkioliką minučių, ta vaika iš visų pusių aprodė, papasakojo, ka jau moka. tada lygtais prisiminė ko atėjo, paklausė, kaip man sekasi, nespejau pasakyti nė zodžio jau jinai pasiemus ta vaiką dainas dainuoja ir net neklauso gun_bandana.gif gun_bandana.gif, Vakar jinai nusprendė, kad kai gims vaikas nebūtų jokių gyvūnų, na mes katę laikom, bet taip griežtai nukirto. Tai ką man daryt??? Katytė mūsų šeimos narys.dar nusprendė, kad mes lovytės nepirksim, nes ji turi sena( atvirai pasakius jau tikrai atgyvenusia) atrestauruosim ir bus gerai, ir liepė mum i lenkija važiuoti pirkti daiktų, nes ten pigu ir yra gražių. doh.gif Gaila mano vyras negirdėjo, tai kai papasakojau sake padarysim taip, katę pačiai atiduosim o i lenkija tegul jinai ir važiuoja jei jai reikia lotuliukas.gif O geriausias pasakymas tai, kad jūs dar nesidžiaukit, nes dar daug ko gali nutikti, o vaikui daiktų dasr nepirkit kol nepagimdysiu, kai gims bus aišku, kad viskas gerai tada mano MB ir supirks doh.gif doh.gif ne nu kur protas tai negaliu doh.gif Labai išsiplėčiau, bet labai jau norėjau širdį išlieti. Džiaugiuosi tik kad vyras mane palaiko ir sakė mūsų šeima mes ir auginsim , kaip mokėsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudona_Braske @ 2008 07 26, 23:37)
Pasiskaičiau aš jūsų patirčių ir supratau, kad ne viena esu  smile.gif Labai džiaugiuosi už tas kurioms nesikiša mamos ir anytos. Na o mano nors dar ir mažytė patirtiss bet jau vedanti iš proto ir mane ir mano vyra  doh.gif Su mama tai viskas ok, bet va uošvenė. Kai tik pranešėm apie nėštumą, na jai jau antras anūkas būtų jai, tai lygtais nudžiūgo, pasveikino, o tada ir prasidėjo.... Turėjom išklausyti, kaip ji visus tris vaikus augino,Kaip juos gimdė, kaip šalia kitai moteriai apsigimęs gimė, o dar kitai numirė  doh.gif  doh.gif  Siaubas! O begant laikui nerodė jokio susižavėjimo apie anūkėlį. Beproto myli pirmajį, ir tik jis pats geriausias, geriausiai auklėtas. Kai buvau paguldyta į ligoninę, sugebėjo ateiti aplankyti su anūku. Tai pabuvo, gal penkioliką minučių, ta vaika iš visų pusių aprodė, papasakojo, ka jau moka. tada lygtais prisiminė ko atėjo, paklausė, kaip man sekasi, nespejau pasakyti nė zodžio jau jinai pasiemus ta vaiką dainas dainuoja ir net neklauso  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif, Vakar jinai nusprendė, kad kai gims vaikas nebūtų jokių gyvūnų, na mes katę laikom, bet taip griežtai nukirto. Tai ką man daryt??? Katytė mūsų šeimos narys.dar nusprendė, kad mes lovytės nepirksim, nes ji turi sena( atvirai pasakius jau tikrai atgyvenusia) atrestauruosim ir bus gerai, ir liepė mum i lenkija važiuoti pirkti daiktų, nes ten pigu ir yra gražių. doh.gif Gaila mano vyras negirdėjo, tai kai papasakojau sake padarysim taip, katę pačiai atiduosim o i lenkija tegul jinai ir važiuoja jei jai reikia  lotuliukas.gif O geriausias pasakymas tai, kad jūs dar nesidžiaukit, nes dar daug ko gali nutikti, o vaikui daiktų dasr nepirkit kol nepagimdysiu, kai gims bus aišku, kad viskas gerai tada mano MB ir supirks  doh.gif  doh.gif  ne nu kur protas tai negaliu  doh.gif Labai išsiplėčiau, bet labai jau norėjau širdį išlieti. Džiaugiuosi tik kad vyras mane palaiko ir sakė mūsų šeima mes ir auginsim , kaip mokėsim  smile.gif

nu uzjauciu tave, as nesuprantu kaip zmones nebezino ribu. kazkaip keista labai nu siaip mano vyro mociute tai irgi nuejom i svecius su suneliu tai ji ne musu suneliu dziaugias o kitu proanuku, oi koks jis didelis koks grazutis( jie panasaus amziaus kaip ir musiskis). doh.gif
nu siaip jei sakai kad jau antras anukas tai turejo jau apsiramint po pirmojo, nes mano mamai tai pirmas gal sakau todel ir svaigsta taip. unsure.gif dar geriausiai kazkuria diena suskele kai jau pasipykom: sako reik pirma uzaugt kad vaikus augint doh.gif doh.gif doh.gif kai ji mane gimde tai skiriames gal 2metais doh.gif kazkaip jai dar sunku suvogt kad as jau suneli turiu, nesu priklausoma nuo jos blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(SSSema @ 2008 07 26, 22:50)
nu uzjauciu tave, as nesuprantu kaip zmones nebezino ribu. kazkaip keista labai nu siaip mano vyro mociute tai irgi nuejom i svecius su suneliu tai ji ne musu suneliu dziaugias o kitu proanuku, oi koks jis didelis koks grazutis( jie panasaus amziaus kaip ir musiskis).  doh.gif
nu siaip jei sakai kad jau antras anukas tai turejo jau apsiramint po pirmojo, nes mano mamai tai pirmas gal sakau todel ir svaigsta taip. unsure.gif dar geriausiai kazkuria diena suskele kai jau pasipykom: sako reik pirma uzaugt kad vaikus augint doh.gif  doh.gif  doh.gif kai ji mane gimde tai skiriames gal 2metais doh.gif kazkaip jai dar sunku suvogt kad as jau suneli turiu, nesu priklausoma nuo jos blink.gif  g.gif

Na nežinau, bent jau mano mamai tai pirmas anūkas, bet kolkas tai ji labai ramiai reaguoja. na o tas užaugt reikia užaugt .... Tai man net žodžių truksta.... Kaip šitaip sugalvot??? g.gif Na tikrai basiai gadina nuotaiką ie nervai kyla, dėl tokių nesąmonių...
Atsakyti
QUOTE(Raudona_Braske @ 2008 07 26, 23:56)
Na nežinau, bent jau mano mamai tai pirmas anūkas, bet kolkas tai ji labai ramiai reaguoja. na o tas užaugt reikia užaugt .... Tai man net žodžių truksta.... Kaip šitaip sugalvot???  g.gif Na tikrai basiai gadina nuotaiką ie nervai kyla, dėl tokių nesąmonių...

tai jau tikrai erzina doh.gif doh.gif juk ne metuose esme, gali but ir 40 metu juk jai neauginai nei vieno vaiko tai ir patirties jokios neturesi mirksiukas.gif viskas bus nauja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SSSema @ 2008 07 26, 23:22)
tai jau tikrai erzina doh.gif  doh.gif juk ne metuose esme, gali but ir 40 metu juk jai neauginai nei vieno vaiko tai ir patirties jokios neturesi mirksiukas.gif viskas bus nauja smile.gif

Galiu pasakyti vieną pavyzdį dėl amžiaus. Na kaip čia per daug neivardinus g.gif Ai vistiek nepažystat biggrin.gif Mano vyro brolis pragyveno su žmona trylika metų. Ir pingų kaip šieno turi ir kelionės visokios po kelis kartus per metus ir ka susilaukė vaikiuko. jiem tada jau buvo po 35 metus.Ir ką manot? pasigimdė leliuką ir skiriasi! jos žodžiais jai labai sunku auginti vaiką, dar per jauna pasigimdė. Žodžiu išėjo taip, kad tą vaiką tėvas augina, nes jai labai sunku, reikia pas aukles vežti, valgyti daryti( iki tol nedarydavo nes šeiminkė buvo ir dar namus tvarkė). Tai čia motina? Neįsivaizduoju, kaip taip gali žmogui susišviesti???Aš sakau yra laikas vaikus gimdyti ir yra laikas gyventi smile.gif vat aš irgi jauna, bet kai man bus 30 galėsiu visur važiuoti, pabaliavoti lotuliukas.gif , nes mano vaikiukas jau didelis bus! biggrin.gif Tad aš irgi pritariu, kad ne amžiuj esmė.
Atsakyti
QUOTE(Raudona_Braske @ 2008 07 27, 12:15)
Galiu pasakyti vieną pavyzdį dėl amžiaus. Na kaip čia per daug neivardinus  g.gif  Ai vistiek nepažystat  biggrin.gif  Mano vyro brolis pragyveno su žmona trylika metų. Ir pingų kaip šieno turi ir kelionės visokios po kelis kartus per metus ir ka susilaukė vaikiuko. jiem tada jau buvo po 35 metus.Ir ką manot? pasigimdė leliuką ir skiriasi! jos žodžiais jai labai sunku auginti vaiką, dar per jauna pasigimdė. Žodžiu  išėjo taip, kad tą vaiką tėvas augina, nes jai labai sunku, reikia pas aukles vežti, valgyti daryti( iki tol nedarydavo nes šeiminkė buvo ir dar namus tvarkė). Tai čia motina? Neįsivaizduoju, kaip taip gali žmogui susišviesti???Aš sakau yra laikas vaikus gimdyti ir yra laikas gyventi  smile.gif  vat aš irgi jauna, bet kai man bus 30 galėsiu visur važiuoti, pabaliavoti  lotuliukas.gif , nes mano vaikiukas jau didelis bus!  biggrin.gif Tad aš irgi pritariu, kad ne amžiuj esmė.

nu va ot kad gera mama 35 jinai dar per jauna, nu man atrodo kad iki tokio amziaus jau reik baig o ne pradet vaikus gimdyt, tai va buna taip tempia tempia o poto jau gaunas per sunku, priprato kad nereikia nieko rupintis, negerai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SSSema: 27 liepos 2008 - 10:33