Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdinė žvaigždė

noreciau nusipirkti gelyte kaledine zvaigzde, gal kas zinot apie jos prieziura, ar auginat.idomu kokiu jei reikia salygu?
Atsakyti
tikriausia tu kalbi apie Puansetija,ta kur zydi raudonais,arba geltonais,ruzavais ziedais,ar ne?As ja turejau,bet mano gelyte sunyko ir...Pacituosiu ka apie sia gele raso geliu enciklopedijoje.
Nuo geguzes iki lapkricio gausiai laistyti.Po zydejimo nuo vasario iki geguzes laistyti mazai.Nuo birzelio iki spalio kas savaite tresti.Auginant toliau,kai nukrenta pirmieji ziedai (ne ziedlapiai),patrumpinti:kerais bei krumais augancias puansetijas 10cm.svyrancias-5c,Patrumpinus pastatyti+ 18-20 temp.laikyti beveik sausai.Persodinti tik nuo geguzes vidurio.Jei oras per sausas,puola miltuotieji ir paprastieji skydamarai.Geriausia auga istisus metus siltoje ir sviesioje,bet nesauletoje patalpoje.Vasaroti gali ir lauke,bet ramioje vietoje.Zydejimo metu oras turi buti kiek vesesnis.Kad susikrautu ziedai ir nusispalvintu ziedlapiai,puansetija nuo rugsejio men.apie 2 men.sviesos turi gauti per para tik 10-12val.iskaitant ir lempos arba gatves zibinto sviesa.Geriausia kasnakt 12-14val.augala laikyti apvozus deze arba kibiru(tikrai taip parasyta ) biggrin.gif Dar raso,kad sios geles syvai gali erzinti oda arba gleivine.
Tai va tie radau apie sia gele. smile.gif
Atsakyti
nezinau, gal ir apie ta pacia gele kalbam. kiek as ja macius geliu parduotuveje tai ji buna ryskiais raudonais ziedais.turbut kad ta pati.
Atsakyti
Turiu sita gele apie 3 sav.Ka pastebejau? pastebejau kad drembe tai jau tikrai megsta. Laistau kasantra diena. Jei tik nepalieju-lapai buna apglebe.Kelis is apacios zaliuosius lapus jau radau pageltusius unsure.gif .Okazin ja persodintigalima, kai ji tipo zydi? Nes nelabai isivaizduoju kiek laiko ji tures tuos savo raudonus lapus ar kitaip sakant zydes.O iki pavasario laikyti toje zemeje kurioje ji pirkta- kazin ar gerai? g.gif
Atsakyti
Aš pernai prieš Kalėdas pirkau mažutę puansetiją. Kai ji nužydėjo, t.y. nudžiūvo tikri žiedeliai (mat tie raudoni ar geltoni yra tik pažiedlapiai), aš jai leidau pailsėti, mažai laisčiau. Po to persodinau ir pradėjau tręšti. Skaičiau, kad mėgsta būti tręšiama mėsos nuoplovomis. Taip ir dariau. A, tiesa, dar prieš persodinimą apgenėjau. Tai dabar jau ji gerokai paaugusi ir pradėjo spalvinti lapukus.l
Apie jų auginimą yra straipsnis www.rojaussodai.lt
Atsakyti
as taip manau, kad ir as pirksiu, nes esu tiesiog geliu fanatike. man jos visos grazios ir visokiu noriu.nors jau namuose beveik nera kur ju padeti. thumbup.gif
Atsakyti
As ir turiu tokia gele jau kokie penki metai. Bet matit nemoku jos augint. Zydejo jinai tik viena kart smile.gif tada kai gavau dabar jinai sviesiais zaliais lapukais
ir nelabai grazi jau kelis kart aplauzita, jinai visai nepanasi ji ta nauja gele kuria pardavineja parduotuvese. Noriu nusipirkt nauja, bet gaila ir sita ismest nes man ja mama kaskada padovanojo.
Bet pasiskaicius patarimu nusipirksiu nauja ir auginsiu pagal visas taisykles biggrin.gif .

Siaip tai man labai grazi gele thumbup.gif
Atsakyti
Rasukas, apie tokia gele kalbi? rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE (hereja @ 2004 11 25, 01:02)
Rasukas, apie tokia gele kalbi? rolleyes.gif

user posted image

taip as apie sita gelyte kalbu, gal kartais augini ir gali ka nors apie ja parasyti, labai buciau dekinga, labai noriu daugiau apie ja informacijos. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (kuke @ 2004 11 20, 20:19)
Apie jų auginimą yra straipsnis www.rojaussodai.lt

jau kuke parase, cia yr neblogas straipsnis
paieskoj ivesk puansetija, ir ismes tau ji
Atsakyti
nu va siandien nuejau ir nusipirkau sia gelyte, dabar pasiziuresim kaip jinai pas mane jinai augs. g.gif
Atsakyti
QUOTE (rasukas @ 2004 11 26, 14:32)
nu va siandien nuejau ir nusipirkau sia gelyte, dabar pasiziuresim kaip jinai pas mane jinai augs. g.gif

Plzzzz karts nuo karto ir mus informuoti, kaip tau sekasi ja auginti wink.gif
Atsakyti