Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdinė žvaigždė

Jie lapu krastai geltoni ar rudi, tai oras kambaryje per sausas. Poinsettia megsta dregna ora- lapus BUTINA DAZNAI APIPURKSTI!!! Zydejimo laikotarpiu megsta 13-15 laipsniu temperatura. Laistyti reikia tik tada, kai zemes pavirsius isdziuna. Kai lapai nukrinta, reikia apgeneti stiebus, pastatyti vazona i vesia uksminga vieta ir beveik nelaistyti. Geguzes pradzioje persodinti ir pradeti gausiau laistyti, tresti. Nuo rugsejo pradzios reikia reguliuoti apsvietima: dekit i spinta ar kur nors siaip tamsiai 14 valandu. Taip reikia daryti 2 menesius,o po to priziureti kaip iprastai. Kaledoms gele vel prazys!!!!!! biggrin.gif Pabandykit, juk maloniau dar karta prazydinti, nei nusipirkti nauja augala! biggrin.gif
Atsakyti
O kaip ja dauginti? Gavau sakele tos geles, tai ja tiesiai i zeme? i vandeni? ar dar kur? Labai noriu, kad prigytu wub.gif
Sukuriau nauja tema, o tik po to radau sita blush2.gif
Atsakyti
siandien kaip tik IKI pirkau kaledu zvaigzde, lietuviska, visai nebloga issirinkau daug ziedeliu nauju matosi mirksiukas.gif bet ji man niekad nesibuna visus metus, lyg ir iki vasario kovo issilaiko ir pradeda kristi visi lapai. nors as jos nerlaikau patamsyje, kaip kad sako. bet vat prisimenu pernai, seimininke (anglijoj) norejoi jau mesti lauk, nes jau nudziuvusi buvo, pasiemiau as, nors ir dar "ziema" buvo, persodinau, nukirpau visus senus lapus ir kaip pradejo leisti lapus naujus, kad tiesiog ejo is proto!vasara pradejo skleisti tuos raudonus lapelius, tik mazasni jie buvo nei iprastai, mnors nieko ypatingo nedariau, po to teko net naujuosius lapus lauzyti, nes nebebuvo vietos doh.gif dar taip nemaciau kad augtu, matyt jai labai patiko. tai va nezinau kaip dabar ar dar turi, ar jau numarino, kai isvaziavau sad.gif
Atsakyti
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži schmoll.gif (Bent jau man tokie užaugdavo)/
O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena)
Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 17 gruodžio 2005 - 16:35
sita gelyte gavau gimtadienio proga pries pora dienu, tokia grazute, raudonais ziedukais, nu tiesiog grazu paziuret, bet net neisivaizduoju, kaip auginti smile.gif blush2.gif
perskaiciau visa sita foruma ir vienot vietoj radau, kad reikia purksti, o kitoj, kad negalima apipurksti ziedu, tai kazkaip pasimeciau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 17:34)
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži schmoll.gif (Bent jau man tokie užaugdavo)/
O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena)
Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? g.gif

dezej apvozta auginti gal reikia g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viduciux @ 2005 12 17, 19:39)
dezej apvozta auginti gal reikia g.gif  ax.gif

ne, šviesos jai vis tik reikia unsure.gif .Tad tektų tą dėžę kasdien dėlioti....
O purkšti aš jų nepurkšdavau... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 19:47)
ne, šviesos jai vis tik reikia unsure.gif .Tad tektų tą dėžę kasdien dėlioti....

truputi ne taip parasaiu smile.gif
as turejau omeny, kad gal vietoj nesimo i rusi, ar kur nors pan, ja tiesiog apvozti deze ir taip sutrumpinti jos diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 18:47)

Aš tai ją kartais apipurškiu. Sunku čią gėlytę išsaugoti. Praitais metais mano anyta ją supūdė verysad.gif . O pas ją pačią labai graži Puansetija. Gal kokie 5metai jau ji pas ją. Storas kotas. Gražūs lapai. Bet tik kad šiais metais dar nepasipuošė raudonais lapeliais. g.gif ax.gif
Atsakyti
Nera ko baimintis auginti kitiems metams.Pavasari apgenet ir augint kaip ir visas.Rudeniop as nuimu nuo palanges i tamsesni kampa.Diena sviesa siekia,o po pietu pavoziu po kibiru ir palaikau iki ryto.Ryte nuimu,apie pietus uzvoziu.Cia taip buvo antrais metais.Treciais apgenejau daugiau,pasidauginau.Rudeniop jau nevozdavau tuo kibiru,tiesiog pastaciau toliau nuo palanges,kad maziau gautu sviesos(badas).Net tokiu metu reciau ir liejau.Po kiek laiko ziuriu,kad kazkas virsunese lenda...pasirodo apsipyle ziedais.Didziausias augalas pirmiausiai,mazesni veliau-turejau ka Kaledom dovanot.Keista,kad net ir visai mazute viena virsunele raudona turejo.O lapu smulkumas nuo auginimo priklauso.
Prasciau augo puansetija,kuri vietoj raudonu virsuniu augino baltas.Atrodo ta pati puansetija,bet nelabai norejo augti.Dziaugiausi bent pabandziusi.
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 17:34)
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? g.gif

kad susiformuotų raudoni lapai (ir žiedai), jai reikia ne ilgesnės kaip 9 val. dienos (šviesos). Todėl jei laikote kur dar būna papildomas apšvietimas kambary, tai nieko nebus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2005 12 17, 00:48)
O kaip ja dauginti? Gavau sakele tos geles, tai ja tiesiai i zeme? i vandeni? ar dar kur? Labai noriu, kad prigytu wub.gif

Ikisau i zeme ir lapeliai nuvyto, jauciu nieko gero nebebus verysad.gif O kaip jus dauginat?
Atsakyti