niekaip nesugebu as sitos gelytes islaikyti. Jau 5 metai perku ir nr visada naujuku sulaukia. Siemet irgi jau nuvyto. Kiek pastebejau, tai ji megsta deregme, bet nemugsta stoveti vandeny.
Ar gėlytė gauna šviesos? Aš savo pirmąją numarinau, kai nukėliau nuo palangės (kai pavasarį reikėjo vietos daigeliams ant palangės). Drėgmę mėgsta, bet pas mane ji dažnai balansuoja ties išdžiūvimo riba. Kažkodėl auga ji pas mane ir dar tokiu tempu, kad šakeles aplaužau, nes per metus į medį pavirstų
Jau 2 metai tam pačiam vazone, žemės jame vargu ar rasčiau, vien šaknys, trešiu irgi retai, kada prisimenu
Sakau, gal oras pas mus labai maistingas, kad ji taip auga
Šiuo metu ryškiai raudona spalva nusidažę lapeliai, turėtų dar ilgai "žydėti". Paskui mesiu lauk, pasiliksiu tik 1 šakelę ir auginsiu iš naujo.

Išnešiau į vėsujį kambarį,laistau iš viso kada prisimenu ir baigėsi visi lapelių byrėjimai.Tai kaip supratau nepatiko jai šiluma

QUOTE(Vikte;) @ 2013 01 04, 20:19)
Išnešiau į vėsujį kambarį,laistau iš viso kada prisimenu ir baigėsi visi lapelių byrėjimai.Tai kaip supratau nepatiko jai šiluma 

Taip, didelė šiluma joms nepatika

kaip su jomis elgtis vasarą?

QUOTE(Enija @ 2013 01 05, 20:48)
Perskaitykit visą temą ir rasit atsakymą

Sveikos, nesuprantu nieko, mano Kalėdinės gėlės ( turiu 2 ) vis dar žydi
Tai kada ji pertrauką darys...? padovanojo MB prieš Kalėdas žydinčias ir žydi iki šiol, o pagal visus aprašus tai jau seniai turėjo žiedus numest, ramybėje pabūti, o dabar, t.y. kovo mėn. jau reiktų genėt, persodinti, tręšti. Tai ką man daryt, kada joms ta ramybė prasidės, vasarą...?

Tai kada ji pertrauką darys...? padovanojo MB prieš Kalėdas žydinčias ir žydi iki šiol, o pagal visus aprašus tai jau seniai turėjo žiedus numest, ramybėje pabūti, o dabar, t.y. kovo mėn. jau reiktų genėt, persodinti, tręšti. Tai ką man daryt, kada joms ta ramybė prasidės, vasarą...?

Mano tik dabar pradėjo žydėti, tiksliau po truputi nuo vasario pabaigos. Jai kokie 5-6 metai, tai būna kad sužydi per Kalėdas, o paskiau per Velykas.

Mano taip pat žydi pilnu pajėgumu
Pradėjo prieš Kalėdas ir nesiruošia liautis.

Gavom dovanų šią gėlytę, auga, bet pastebėjau, kad jos lapeliai pajuodę pasidarė

sveikos augintojos :)as irgi siemet gelytes neismeciau...ziuriu jau lapukus numete....tai ruosiuos persodinti kaip rekomenduoja i durpes ir bandyti prisijaukinti....niekaip nesuprantu kiek ja reikia apgeneti?palikti tik apie 10 cm sakeles ar ilgesnes?