Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdinė žvaigždė

QUOTE(XMamaX @ 2006 03 07, 19:54)
Šiemet turėjau dvi puasentijas, bet jau seniai nebeturiu - nukrito lapai. Matyt netiko kambario oras, per sausa...

Merginos,mano gelė vis praskleidžia naujų žėdelių taigi nežinau ar jau slėpti ją reikia kur tamsu butu ,kas neatėina tai visi stebisi jog iki šiol dar židi g.gif ,dar man nėleidžia išsiusti nuotraukos o tokia graži gėlę norėjau jūms parodit schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 16:34)
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži schmoll.gif (Bent jau man tokie užaugdavo)/
O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena)
Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? g.gif

labutis, turiu ir aš tokią gėlytę-geltonai žydi. Pasidauginau labai paprastai-kolegė genėjo šakeles tai aš nuplovusi sultis nuo stiebelio įkišau į žemę-prigijo thumbup.gif Laikau kaip paprastą gėlę, t.y. nekišu į jokias spintas ir pan. Auga ir tiek jau kelinti metai žydi, tiesa ne per kalėdas kaip parduotuvėse o dabar vasario pradžioje kaip pradėjo taip dabar dar tebedžiugina 4u.gif Pastebėjau kad maniškė tiesioginę saulę mėgsta, gal kad geltona g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tesoraite @ 2006 03 03, 14:48)
Sveikos,

papasakosiu apie savo Kalėdų žvaigždę...

Žodžiu, prieš tris metus vyras padovanojo ją per Kalėdas. Nužydėjusią buvo gaila išmest tai ir toliau laisčiau ir tręšiau. Vėliau turėjau išvažiuot, tai džiaugsmą perleidau mamai.

Nuo tada ji daugiau nebežydėjo (tik dabar sužinojau, kad reik patamsy laikyt), bet iš buvusių 30cm - niekada negenėta - užaugo beveik mano ūgio, na 160cm tai tikrai, o gal ir daugiau...  biggrin.gif  Tikras medis kambary  thumbup.gif  Labai grazži, vešli, bet tokios po kibiru nepakiši...  g.gif  Negi tualetan reiks nešiot?  lotuliukas.gif

Įsivaizduoju koks grožis. Kad ir nežydi man jų lapai gražūs.Aš saviškę tręšiu žydinčioms gėlėms skirtomis trąšomis Shulc. Ir žydi.
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2006 03 23, 10:34)
labutis, turiu ir aš tokią gėlytę-geltonai žydi. Pasidauginau labai paprastai-kolegė genėjo šakeles tai aš nuplovusi sultis nuo stiebelio įkišau į žemę-prigijo thumbup.gif Laikau kaip paprastą gėlę, t.y. nekišu į jokias spintas ir pan. Auga ir tiek jau kelinti metai žydi, tiesa ne per kalėdas kaip parduotuvėse o dabar vasario pradžioje kaip pradėjo taip dabar dar tebedžiugina 4u.gif Pastebėjau kad maniškė tiesioginę saulę mėgsta, gal kad geltona g.gif
Papildyta:
Įsivaizduoju koks grožis. Kad ir nežydi man jų lapai gražūs.Aš saviškę tręšiu žydinčioms gėlėms skirtomis trąšomis Shulc. Ir žydi.

hm, galbut tavoji gelyte pagal kinieciu kalendoriu kaledas svencia, juk ten nauji metai prasideda vasario men g.gif blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
manoji dar iki dabr zydi kaip per kaledas pirkau... apatiniai lapai nukrito bet vis dar zydi smile.gif reiks apkarpyti, ir persodint, nes matau kad jau tuoj nauji lapai bus clap.gif
Atsakyti
QUOTE(viduciux @ 2006 03 23, 20:22)
hm, galbut tavoji gelyte pagal kinieciu kalendoriu kaledas svencia, juk ten nauji metai prasideda vasario men  g.gif  blink.gif  biggrin.gif

gal thumbup.gif va bus ir proga. Gal pas mane ji dabar žydi dėl to kad aš jos į jokį tamsų kampą ar pan nekišau. Auginau kaip įprastas gėles, laisčiau taip pat kaip ir visas kitas. Nežinau kodėl. Pernai tas pats buvo. Kaip pradėjo žydėti vasario mėn. taip dabar dar iš proto eina. Tik žinau iš patirties jei pradėjo žydėti negalima sukioti-numeta žiedus. Pas mus darbe budavo valytoja atsuka žiedus į kabineto pusę tai ryte jau žiūrėk pusė žiedų nuleipsta
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2006 03 29, 11:41)
gal thumbup.gif va bus ir proga. Gal pas mane ji dabar žydi dėl to kad aš jos į jokį tamsų kampą ar pan nekišau. Auginau kaip įprastas gėles, laisčiau taip pat kaip ir visas kitas. Nežinau kodėl. Pernai tas pats buvo. Kaip pradėjo žydėti vasario mėn. taip dabar dar iš proto eina. Tik žinau iš patirties jei pradėjo žydėti negalima sukioti-numeta žiedus. Pas mus darbe budavo valytoja atsuka žiedus į kabineto pusę tai ryte jau žiūrėk pusė žiedų nuleipsta

Sveikos,gal kas gali patrt ka man daryt kad man gelyte vel žydetu per kalėdas,nes dabar yra nuleidusi lapelius,ir je tokie ploničiai ,maži,ne tokie kaip iškart buvau nupirkus praeitais metais,taigi ir persodinau kaip reikejo,ir buvam pastačius į tamsia vieta,kad nepatektu saulę,odabar ant polanges pastačiau ir saulutes gauna,bet vistek negerai kažkas jai g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 11 06, 12:55)
Sveikos,gal kas gali patrt ka man daryt kad man gelyte vel žydetu per kalėdas,nes dabar yra nuleidusi lapelius,ir je tokie ploničiai ,maži,ne tokie kaip iškart buvau nupirkus praeitais metais,taigi ir persodinau kaip reikejo,ir buvam pastačius į tamsia vieta,kad nepatektu saulę,odabar ant polanges pastačiau ir saulutes gauna,bet vistek negerai kažkas jai  g.gif  schmoll.gif

kas nori pažiuret kokia gelyte buvo tai prašom
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2004 12 26, 14:34)
Tai vat ir as viena pries kelis metus buvau gavus dovanu tokia, bet nudziuvo, liko stabarai ir lauk issvitinau. Nenoriu ir sitos nugalabyt. Sakau gal spec temperatura reikalinga, dregme, laistymo budas  wink_3.gif Ka as zinau, lepunele gele tokia gavus ka su ja daryt. Bet juk parduotuvej augo sau graziausiai, tai ko pas mane ne  g.gif

Beje, su Kaledom  newyear.gif

Viskas jai gerai - toks jos gyvenimo ciklas. PO žydėjimo visada numeta lapus, gali net visus. Todėl nužydėjus reikia apkarpyt ir palikt ramybėje. Pavasarį persodint ir ji išleis daugybę naujų lapų - dar daugiau nei buvo, jei apkarpysit. Kad žydėtų per Kalėdas, reikia nuo spalio pradžios jai suteikti 14 valandų naktį 8 savaites. Laistyt dažnai, purkšti nereikia. Tiek priežiūros cool.gif
Papildyta:
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 18:34)
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži schmoll.gif (Bent jau man tokie užaugdavo)/
O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena)
Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? g.gif

Jei po nužydėjimo nugenėti šakas - nesmulkėja lapeliai
Atsakyti
Perskaičiau beveik viską, bet konkrečiai ir neradau patarimo, kaip ją auginti. Kažkaip užsimaniau šiemet gyvos (pernai tenkinausi dirbtine), nusipirkau tokią gražią (sūnus po dviejų dienų nuvertė ir nulaužė dvi šakas, tokia kreivoka liko). Nusipirkau kitą, dar gražesnę ir didesnę, o ta vysti pradėjo, krenta lapai nors tu ką. doh.gif O ta kreivoji gražiausiai auga nevysta jokie lapai. g.gif Tai kaip suprasti, ko joms reikia. g.gif
Atsakyti
pas mane tas pats... kiek bepirksciau, nukrenta lapai l. greitai... nors lyg laistau normaliai, kas savaite... siais metais jauciu net Kaledu nebesulauks... ir ismetu... nemoku as ju augint matyt... sad.gif
Atsakyti
Nu sakyčiau ir aš nemoku auginti, bet viena tai kuo puikiausiai auga, tik estetinis vaizdas nekoks, nes sūnus nuvertė ir nulūžo 2 šakos, tai dabar 2 šakos vienam šone, o kitas tuščias. O pati gėlė gražiausia, nei vienas lapelis nenudžiūvo thumbup.gif , Kaip visa tai suprasti. g.gif Kambariuose pas mene tikrai nėra per sausa, nes beveik nešildau, laike gi +10 lotuliukas.gif
Išvada, Maximoj už 9 litus, bet mažesnė ir sveikesnė lotuliukas.gif , Rimi už 12 lt, bet didesnė ir mirštanti lotuliukas.gif lotuliukas.gif

blink.gif verysad.gif unsure.gif doh.gif g.gif
Atsakyti
sestadieni ir as nusipirkau sia zvaigzde raudona. Na ji nedidele uz 6 litus. Bet pradziai uzteks ir tokios. jei gerai augs gales ir didesne nusipikrti. Tikiuosi kad pavyks man su ja susidraugauti smile.gif kiekviena ryta ja paglostau smile.gif
Atsakyti