Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

QUOTE(#Mia# @ 2006 12 17, 20:53)
O gal pavarde galima, nes as su vyresneja uzsiknisti baigiu. Turim mes ta tyrima, nustate kad alergiska motiejukui, erkutem (isaugo is maisto alergijos  thumbup.gif ). Vasara siek tiek sausesne oda, bet tik pradeda eiti i mokykla - zaizdos. Puse sienos apkaltos tom plastikinem lentelem, gal po jom koks pelesis veisiasi? Bet kazkaip siuos metus reiks baigti...

L.Vaidelienė KMUK blush2.gif tas tyrimas jei neparodė,kad maistui alergiškas vaikas, tai nereiškia, kad vaiko neveikia chemija,esanti maiste... Pagrindinė atopinio priežastis - maisto priedai, dažikliai ir t.t. Galbūt į mokyklą pradėjusi eiti ji valgo kokių draudžiamų atopikams dalykų - jogurtų, pieniškų dešrelių ar pan... mirksiukas.gif Maniškei pvz nuo jogurto net įtrūkdavo kojytės iki žaizdų..

QUOTE(erniux @ 2006 12 22, 15:08)
Sveikutes, pries gera savaite vakare atsigulus i lova mane pradedavo kankiti niezulys, kasiau kojas, rankas, delnus ir taip iki ryto, kol po keliu dienu neatsirado ant kuno(tose vietose kur niestejo)raudonos iskilusios demes. Konsultavausi su gydytoja. Sake, kad tai alergija, kuria galejo sukelti maistas, ar skalbimo milteliai. Ji man israse geriamu tableciu "Loratin" ir tepaliuka "Lorinden A". Taigi nuo vaistu pagerejimo nera, net atvirksciai-raudonos demes plinta, jau atsirado ant veido ir pilvo srity, o nuo ko alergizuoju tai ir negaliu suprasti g.gif. Jau nevartoju pieno produktu, citrusiniu vaisiu, nevalgau obuoliu ir nekepu zuvies verysad.gif . Na dar skalbimo milteliu nepakeiciau, nors labai abejoju ar nuo ju galetu,juk su tais paciais jau kelis metus skalbiu.

mūsų kaimo "felčerka"(kitaip pavadinti nesiverčia liežuvis schmoll.gif ) sakė,kad mano panai kontaktinis dermatitas nuo skalbimo priemonių doh.gif kai pasirodo buvo jau sunki atopinio dermatito forma nuo parduotuvinio maisto - kremukų, jogurtų, dešrelių, vaisių...
O kad į lovą atsigulus pradeda niežtėti tai net nežinau mastau.gif šiaip vakare ir naktį natūraliai labiau niežti...
Atsakyti
Sveikos, mergaites! 4u.gif
Esu alergiska dulkems ir ziedadulkems -ypac pavasari-vasara. Alergijos pozymiai - sienlige (sloga, asarojimas, odos berimai). Dar alergiska medui ir kai kuriems resutams.
Planuojame bandyti pastoti, bet labai neramu del alergijos -ar nepersiduos vaikui, o gal pirma pasigydyti (girdejau dabar yra kazkokie gydymai) nuo jos ir tik tada planuoti. Pasidalinkite patirtimi, kaip kovojote su alergija nestumo metu. Kaip ruosetes nestumui?
Nes man tai labai neramu.....
Atsakyti
QUOTE(Ceja @ 2007 01 14, 21:22)
Sveikos, mergaites! 4u.gif
Esu alergiska dulkems ir ziedadulkems -ypac pavasari-vasara. Alergijos pozymiai - sienlige (sloga, asarojimas, odos berimai). Dar alergiska medui ir kai kuriems resutams.
Planuojame bandyti pastoti, bet labai neramu del alergijos -ar nepersiduos vaikui, o gal pirma pasigydyti (girdejau dabar yra kazkokie gydymai) nuo jos ir tik tada planuoti.  Pasidalinkite patirtimi, kaip kovojote su alergija nestumo metu. Kaip ruosetes nestumui?
Nes man tai labai neramu.....

mano vyras alergiškas, ir tai paveldima, 50proc tikimybė, kad ir vaikelis bus alergiškas.. Mums taip ir nutiko smile.gif Nesvarbu ar tu tą ligą apraminsi prieš nėštumą, jei jau genuose užslėpti šitie dalykai, gali ir vaikiukui persiduoti.. unsure.gif Bet manau tu gali padėti apsisaugoti iš anksto nuo alergijų kai jau gims vaikelis, primaitindama įvedinėti turėsi labai pamažu naujus produktus ir po kiekvieno jų stebėti reakciją - ar neberia vaikučio, tada po kelių dienų kitą produktą įvesti ir t.t. Jei pvz mišinį duosi, tai apsidraudžiant pirksi su raidelėm "HA",kad tik kuo mažesnė tikimybė būtų susirgti..

Nėštumo metu venk egzotinių vaisių, ypač citrusinių ir vynuogių 4u.gif Aš netgi įtariu, kad prie mano panelės alergijos prisidėjo ir sintetiniai vitaminai skirti nėščiosioms unsure.gif
Atsakyti
Turiu ir as sita "dziaugsma" jau 25 metus sad.gif Kokius 2 metus net buvau pamirsusi, kas yra berimas, bet vat pastojau ir prasidejo prasidejo.. Pagimdziau, maniau, kad palengves, bet deja viskas dar paumejo ir rankos pradejo skilinet. Hormonu nebenorejau tept, tai pradejau kryziaus kelius pas homeopata. Kova bus metai kai zaidziu su tais zirniukais, deja... kaip buvo, taip ir tebera. Kantrybe jau baigia issekt, bet dar bandysiu toliau su tais zirniukais.
Atsakyti
MERY, o tu bent žinai nuo ko tau taip?.. unsure.gif Jei alergenų tyrimas rodo,kad niekam nealergiška, tai nuo maisto priedų galėtų tau taip būti.. Mano pana kai ant dietos patupdoma, tai iškart pasveiksta iki kito užvalgymo doh.gif O vat draugė sirgo keletą metų, bet šiemet susigriebė atsisakyti saldumynų,rūkytų gaminių, keptų, su priedais, ir oda kaip vaiko pasidarė, nors pamenu trūkinėdavo rankos ir veidas iki žaizdų doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Įdomu, ar gali atopinis dermatitas pasireikšti tik lūpų pleiskanojimu g.gif? Rugpjūčio mėnesį nei iš šio, nei iš to pradėjo skilinėti ir pleiskanoti lūpos. Neraeina iki šiol verysad.gif. Tepu riebiu kremu ryte ir vakare, tai iškart po patepliojimo būna geriau, bet po to vėl tas pats doh.gif. Niekaip neprisiruošiu nueiti pas odos gydytoją, bet turbūt teks, nes, jaučiu, savaime nepraeis schmoll.gif.
Atsakyti
Cili, dare man ta tyrima, tai dulkiu erkutem labiausiai alergiska esu. Sedejau ir ant visokiausiu dietu, niekas nepadejo. Ir mano berniukui nuo 2 menesiuku prasidejo berimai, nulekem pas homeopata, pagerem zirniukus ir tpfu tpfu tpfu, kad neprisikalbet, viskas baiges. Mano berniukui dabar virs metu ir paberia tik kai kokius sirupukus geriam nuo kosulio ar pan, kur daug gliukozes. Man paciai tai geriausiai Elocon padeda, bet nebesinori man jo. Dabar padariau pertrauka gydydamasi homeopatiniais, bandysiu vel toliau su tais zirniukais zaist. Vis tikiuos isgyt. Beje, mane labai veikia dregnas oras, tada pradeda labai niezet.
Sveikateles mums visoms.
Atsakyti
Sveikos likimo draugės...Kai aplink tokia problemą turinčių nėr, tai atrodo esi viena su savo bėda. O pasirodo mūsų čia daug unsure.gif
Alergija susirgau 2 mėn. ir sirgau labai sunkiai...Iki 2 m. buvau beveik be odos. Paskui visaip buvo, bet galiausiai paauglystės metais praėjo. Galvojau jau ir viskas. Bet kur tau. Susirgau atopiniu dermatitu maždaug 19 m., tik tada dar to nežinojau, buvau pas kelias ,,valdiškas" gydytojas, naudos 0, nei viena net nesugebėjo nustayti, kad man tas dermatitas. Taip ir gyvenau, su raudonom dėmėm ant veido ir kaklo, jos tai pranykdavo, tai vėl atsirasdavo. Nėštumo metu atsirado problema ant rankos piršto, po gimdymo dar paprastėjo. Poliklinikoj sakė gydyti zelionke ir kitais panašiais metodais blink.gif Su tokiu gydymu ėjo vis blogyn, apsikrėtė ir kita ranka, galiausiai pasidarė visiškai blogai, rankos krauju sruvo...Tada susiradau prof. Balevičienę, kuri iš pirmo žvilgsnio nustatė dermatitą ir sakė ką jūs darėt, kad daėjot iki tokios stadijos nuo vieno piršto blink.gif Prirašė krūvą tepaliukų ir kremų, nuo kurių labai pagerėjo, per mėn visai nugijo. Tačiau vėlgi tai buvo laikina. dabar gal rankos priprato prie tų visų priemonių g.gif Bet labai prisižiūrint kažkiek galiu kontroliuoti. Viską darau su pirštinėm, tik bėda, kad vaikas mažas ir tenka dėl jo rankas dažnai šlapinti, o juk vaiko su pirštinėm guminėm neplausi verysad.gif Niežti ir rausta rankos net nuo paprasto vandens. O neseniai gulėjau su vaiku ligoninėj ir reikėjo ištisai rankas plautis, tai nuėjo oda visiškai, grįžus namo gal dvi savaites ištisai gydžiausi. Vieną dėmę turiu ant veido, po lūpom, pačios lūpos irgi nė dienos be Eucerin lūpų pieštuko neišgyvena, rankų sulinkimuose kaip vaikystėj raudona, na o plaštakos ir pirštai tai sausi ir vis užraudonuojantys, o dar jei nusikasau naktį doh.gif Net trijų pirštų nagai dabar pažeisti...
Na žodžiu kiek paskaičiau, tai bėdos kaip ir jūsų visų 4u.gif
Naudojau ankščiau Advantan, Betnovate. Dabar naudoju Fucicort, Bepanthen Plius, Vitella losjoną, Excepial losjoną, Iwostin muilą bei kremą rankoms.
Atsakyti
[quote=Čili,2007 01 12, 13:19]L.Vaidelienė KMUK blush2.gif tas tyrimas jei neparodė,kad maistui alergiškas vaikas, tai nereiškia, kad vaiko neveikia chemija,esanti maiste... Pagrindinė atopinio priežastis - maisto priedai, dažikliai ir t.t. Galbūt į mokyklą pradėjusi eiti ji valgo kokių draudžiamų atopikams dalykų - jogurtų, pieniškų dešrelių ar pan... mirksiukas.gif Maniškei pvz nuo jogurto net įtrūkdavo kojytės iki žaizdų..
mūsų kaimo "felčerka"(kitaip pavadinti nesiverčia liežuvis schmoll.gif ) sakė,kad mano panai kontaktinis dermatitas nuo skalbimo priemonių  doh.gif kai pasirodo buvo jau sunki atopinio dermatito forma nuo parduotuvinio maisto - kremukų, jogurtų, dešrelių, vaisių...
O kad į lovą atsigulus pradeda niežtėti tai net nežinau mastau.gif šiaip vakare ir naktį natūraliai labiau niežti...
[/quot

Sveiki,
Mane naktimis irgi kankina niezulys (siandien kasko mano klavetura nenori lietuviskomis raidemis rasyti, turbut teks paskui perkrauti kompa). Dermatita turiu nuo pat vaikystes ir patikekite jis man ziauriai nusibodo. Kiek konsultavausi su gydytojais, tai geriausias vaistas, ssake, yra miegas ir poilsis, juros vanduo ir saule. Viena karta nueiti i soliariuma irgi nepakenks. O tepalu tai gausybe, rinkis koki nori. As turiu toki hormonini. Jau kokius 6 metus naudoju. labai gerai padedavo, bet matyt dabar jau oda priprato, tad turbut reikes keisti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GintariukaP: 03 kovo 2007 - 12:17
mielosios mamytes ,jeigu jusu vaikuciai alergiski pabandykit pakeisti skalbimo miltelius i Amway, yra atveju kai sergantys astma vaikuciai po puses metu pasveiko. Dar pabandykit duoti NUTRILITE Multifiberio . Jis labiau tiktu tiems kurie jau sugeba vienu kartu isgerti stikline vandens.
Atsakyti
Niežuliui mažinti labai padeda Calamin Lotion, natūrali priemonė ir tikrai gerai nuramina 4u.gif Bet būna, kad tenka ir atnibiotiniais tepaliukais pasiteplioti, nes bakterijos pažeistoje odytėje sparčiai dauginasi tuo pačiu sukeldmos nepakeliamą niežulį doh.gif
Atsakyti
Mano vaikas turi sienlige ir berima. Mes gydomes homeopatiskai ir tepames homeop. kremu Irikar. Mums tinka.

Euforija, tu rasei apie drauge, kuri pradejusi daryti kvepavimo pratimus su kazkokiu aparatu, atsikrate kosulio, dusulio. Ar galetum placiau papasakoti kaip dabar sekasi tavo draugei, kokie atsiliepimai, nes mano vaiko sienlige pasireiskia ir kosuliu (kartais), itaria bronc. astma (bet nepatvirtinta), daznai sergame kosuliais. Prasau pasidalinti patirtimi.
Atsakyti