Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

tikriausiai busiu turinti viena is didziausiu stazu- beveik 23 metai sad.gif isbere mane kai man buvo 2 menesiai ir viskas wink.gif

galiu pasakyt, kad man padeda tik gaminami vaistai, t.y istyrus padaryti man individualiai wink.gif

nezinau ar galiu paguosti wink.gif tas tiesa, kad sakoma, jog tai paveldima, as paveldejau is savo tecio, bet jam alergija dingo sulaukus 18 (sako, kad tai kritinis amzius alerginiams berimams), bet man nepraejo, o siuo metu tik dar paumejo sad.gif

tie gaminami vaistai mane gelbsti, pas daktarus del sito nesilankau, nes beprasmiska...ta recepta esu atsisvietus kelis kartus ir vis man pagamina nauju...tik baugina, kad vaistiniu, gaminanciu vaistus vis mazeja sad.gif
Atsakyti
QUOTE (FaJnuLka @ 2004 11 23, 16:36)

dar atsimenu tokį atvejį, kai viena dermatologė [ kurią ne vieną kartą mačiau žurnaluose] buvo tikrąją to žodžio prasme išdeginus man veidą. huh.gif

O kokios dermatologės geriau privengti? Galima atsakyti ir į asmeninę wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Bezdžionė @ 2004 11 24, 11:07)
QUOTE (FaJnuLka @ 2004 11 23, 16:36)

dar atsimenu tokį atvejį, kai viena dermatologė [ kurią ne vieną kartą mačiau žurnaluose] buvo tikrąją to žodžio prasme išdeginus man veidą. huh.gif

O kokios dermatologės geriau privengti? Galima atsakyti ir į asmeninę wink.gif

gerai, parašysiu smile.gif bet kai sulauksiu kol mama sugrįš:) nežinau kur tie žurnalai sudėti, o pavardę jos pamiršau, nes tai buvo prieš 2 metus smile.gif
Atsakyti
QUOTE (FaJnuLka @ 2004 11 24, 18:43)
gerai, parašysiu smile.gif bet kai sulauksiu kol mama sugrįšsmile.gif nežinau kur tie žurnalai sudėti, o pavardę jos pamiršau, nes tai buvo prieš 2 metus smile.gif

Lauksiu smile.gif
Atsakyti
turiu sita dziaugsma jau n metu. prasidejo dar mokykloj, irgi nuo akiu. paskui ir kitur: draskydavaus taip, kad einant miegoti bintuodavau rankas, kakla, kad tik nenusidraskyciau mirtinai ir neinesciau infekcijos. jautriausios man vietos - ranku sulenkimai (vid. alkuniu ir riesu dalys) ir kaklas, truputi veidas ir pilvuzas.
neigiamai veikia raud. vynas, sokoladas, kava, kai kuri mesa, citrusiniai vaisiai, sultys ir dar kruva kitokio maisto. veikia oro pasikeitimai, stresas, drabuziai, kuriuos nesioju - sintetika ypac.
labai svarbu nustatyt kas alergizuoja ir reguliuot mityba, ir, svarbiausia, kad zarnynas butu sveikas, kad ten nesikauptu toksinai. daug vandens. ir ramybes. kosmetika be jokiu dazikliu/kvepalu. uriage, essex - thumbup.gif
zodziu, reikia labai save stebeti ir atrasti kas tau tinka.
kad nereiketu, kaip man, pries einant pas gydytoja kokio tyrimo, laukt, kol uzgis rankos, kad galetu paimt kraujo wink.gif
atopinis dermatitas neisgydomas, bet g.b. prislopintas.
Atsakyti
QUOTE (Svajotoja @ 2004 11 25, 16:06)
turiu sita dziaugsma jau n metu. prasidejo dar mokykloj, irgi nuo akiu. paskui ir kitur: draskydavaus taip, kad einant miegoti bintuodavau rankas, kakla, kad tik nenusidraskyciau mirtinai ir neinesciau infekcijos. jautriausios man vietos - ranku sulenkimai (vid. alkuniu ir riesu dalys) ir kaklas, truputi veidas ir pilvuzas.
neigiamai veikia raud. vynas, sokoladas, kava, kai kuri mesa, citrusiniai vaisiai, sultys ir dar kruva kitokio maisto. veikia oro pasikeitimai, stresas, drabuziai, kuriuos nesioju - sintetika ypac.
labai svarbu nustatyt kas alergizuoja ir reguliuot mityba, ir, svarbiausia, kad zarnynas butu sveikas, kad ten nesikauptu toksinai. daug vandens. ir ramybes. kosmetika be jokiu dazikliu/kvepalu. uriage, essex -  thumbup.gif 
zodziu, reikia labai save stebeti ir atrasti kas tau tinka.
kad nereiketu, kaip man, pries einant pas gydytoja kokio tyrimo, laukt, kol uzgis rankos, kad galetu paimt kraujo wink.gif
atopinis dermatitas neisgydomas, bet g.b. prislopintas.

ir man taip nuo neatmenamu laiku, kiek save prisimenu. kuo tik nesitepusi esu as, vaikysteje net apdirbta nafta visasrankas ir kojas tepdavausi, paskui paauglysteje (kai buna pats lakstymas i pasimatymus pirmosios meiles laugh.gif ) viskas buvo dinge. kaip as dziaugiausi clap.gif clap.gif clap.gif . bet va istekejau ir kai iskilo sad.gif sad.gif mad.gif visa nestuma prasikankinau, siaubingai bijojau kad vaikas neturetu problemu su oda, bet atrodo visdelto turi, labai sunkiai jam veido odele nuo pat gimimo valosi. veidukas vis pabertas ir pabertas sad.gif . tai va pagimdziau ir palaipsniui viskas aprimo, galvoju pagaliau baigesi, bet doh.gif doh.gif doh.gif siuo metu vyksta intensyvus pinigu kisimas i mano sveikata, nes jau visos tos tabletes ir tepalai kuriuos siulo alergologai, dermatologai nebepadeda g.gif mad.gif . akys baisios, dazytis negaliu, rankas tai geda kam parodyti, geda i zmones iseiti, o tai noretusi i koki kluba su vyru nulekti dry.gif doh.gif . kaip tik pirmadieni eisiu tyrimu atsakymu paziureti, tikiuosi kad pasakys ka nors jie o tai sumokejau virs simto litu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tarakone: 25 lapkričio 2004 - 22:02
del tu tyrimu, tai net juokas ima atsiminus: dare tyrimus alergologiniame antakalny, subade kruva adateliu - rodo, kad niekam nesu alergiska, viskas normaliai, niekur neparaudo. gyd. nustebusi, paima spirita ir nuvalo rankas - ant ju per visa nuvalyta vieta momentaliai issoksta didziules 'pompos' biggrin.gif va tau ir atopinis dermatitas dry.gif
jis gali atsirasti bet kada, nuo bet ko ir bet kur. tam jis ir atopinis dry.gif
Atsakyti
ta badyma adatelemis dare ir man wink.gif bade subade ir paaiskejo, kad galiu valgyti tik virta mesa ir bulves rolleyes.gif visa kita draudziama wink.gif
mano atvejis tip top atitinka Svajotojes ir tarakones aprasyma wink.gif pamenu tas nudraskytas rankas, kojas ir veida vaikysteje wink.gif

tarakone, isgasdinai mane del vaikelio.... nejaugi tai taip stipriai persiduoda wink.gif as gavau alergija is tevo, bet nenoreciau, kad mano vaikai ja gautu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Cikadele @ 2004 11 26, 14:45)
ta badyma adatelemis dare ir man wink.gif bade subade ir paaiskejo, kad galiu valgyti tik virta mesa ir bulves rolleyes.gif visa kita draudziama wink.gif
mano atvejis tip top atitinka Svajotojes ir tarakones aprasyma wink.gif pamenu tas nudraskytas rankas, kojas ir veida vaikysteje wink.gif

tarakone, isgasdinai mane del vaikelio.... nejaugi tai taip stipriai persiduoda wink.gif as gavau alergija is tevo, bet nenoreciau, kad mano vaikai ja gautu unsure.gif

na del vaikelio tai tipo sake, kad astuoniasdesimt procentu tikimybe, kad paveldes huh.gif g.gif . pavyzdziui as tai is nieko nepaveldejau, bet kad turiu to "gero", tai su kaupu mad.gif . tai tau dare akupunktura? ar padejo ar ne?
Papildyta @ [mergetime]1101475989[/mergetime]
va kaip buna kai nepaskaitai kito puslapio, pasirodo jus ne apie akupunktura, o apie tyrimus doh.gif
Atsakyti
Ek, as irgi turiu atopini dermatita, bet (tfu tfu tfu) man jis ne taip stipriai pasireiskia kaip cia perskaiciau, na, bet ant ranku kurioj nors vieteleje visada plotelis mazas buna, tai ir tepliojuosi po biski doh.gif Na, o del paveldimumo tai as irgi bijau huh.gif Pati polinki i alergija paveldejau is senelio, vaikysteje nuo citrusiniu vaisiu berdavo, avieciu negalejau valgyti, bet dabar tfu tfu tfu, daugmaz viska galiu valgyti, na, tik kartais nuo riesutu blogai buna, bet dabar jau kitaip alergija pasireiskia mad.gif cia kazkas minejo, kad augino katina daug metu, o tik veliau issivyste alergija, na, auginau as namie papugele pora metu, paskui diagnoze - alergine bronchine astma ohmy.gif Na, bet dabar vaistai visada kiseneje, jauciu jei jau aks negerai darosi, alergija katems, kitiems plaukuotiems ir kitokiems...todel auginu vezlius thumbup.gif Tokia mano istorija, ek, ir kam mums ta alergija? unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Temos autorei- susirask kur nors internete tokios gydytojos Balevicienes telefona. Ji viena garsiausiu LT odos ligu profesoriu, ir ypac ,,megsta" dermatitus.
Atsakyti
na va merginos siandien buvau kauno klinikose suzinoti tyrimo atsakymo uz kuri suplojau 130 Lt. tai pasake kad super a;ergiska katems, sunim, karvems ir arkliams g.gif nezinau ar cia man juoktis ar verkti g.gif laugh.gif kaip sakant jokiu gyvuneliu namie, nezinau kokia desimt metu laikiau suni namie ir tikrai niekada nebuvo nuo jo taip uzkilusi alergija, kaip dabar kai jo nera, o ir katinas namo gryzta tik pienelio palakti g.gif tai jauciuosi taip lyg nieko doro taip nesuzinojus sad.gif
Atsakyti