Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su cerebriniu paralyžiumi

QUOTE(adrijana87 @ 2007 10 03, 22:27)
Sveikos merginos,pirmadieni guluos su savo mazium i Vilniaus raidos centra smile.gif .Noreciau,kad papasakotumet kuri ten gulejus ka ten veztis ar viska ta pati kaip ir i sanatorija ar ten kazkas yra?...Tarkim virdulys,radija,vaiko kedute....Keliese guli kambariuose,nes maniskis lb neramiai miega naktim...? wub.gif Ar galima vezima laikyti kambaryje?,nes maniskis miega vezimuke? g.gif  4u.gif  4u.gif Busiu dekinga uz info... 4u.gif  4u.gif  wub.gif

labas,
raidos centre gana patogu.
palatose gyvena po dvi mamas su vaikais.
vaikam auktos grotuotos lovelės, mamom sustumiami miegami foteliai.
vežimuką laikyti galima.kėdučių nėra.
yra virtuvėlėje virdulys, mikrobangė,šaldytuvas.
yra žaidimų kambarys.dėl TV nežinau, mes nenakvodavom, tas nesidomėjau.
maitina gana neblogai.
viskas antrame aukšte, tad vežimuką patampyti teks.sėkmės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 10 05, 14:33)
sveikos merginos, norejau paklausineti kaip jus atpazinot vcp? vakar lankemes pas neurologus tai baisiausiai isgazdino - vienos mergyckos galvos echo rode kazkokius tarpelius, o kai lapelyje diagnoze irase - prenataline hipoksine isemine encefalopatija, tai isvis is veziu ismuse  unsure.gif  sako raumenu tonusai pas abi padidinti, linkusios i desine puse. kai uzklausiau apie blogiausia, tepasake - desines puses paralyzius  blink.gif o dabar tipo nieko tokio nemato, bet reiktu pagerti tanakan vaistusd, kraujotakai gerinti ir pasirodyt po menesio.
Zodziu esyu siaubingai pasimetusi, gal ka patarti galit ar savo patyrimais pasidalinti  4u.gif

sveikute 4u.gif as taip pat esu is dvinukiu. 4u.gif na man daktarai vos gimus itare cerebrini. sese gime pirma ir visiskai sveika, o mane mama vos isgimde nes gimimo metu buvau kazkaip sonu pasisukus. o kadangi viskas vyko nakti ir budejo zalias dar gydytojas - praktikantas, per velai susigriebe mane isimt per virsu. gimiau beveik visai uzdusus, vos ne vos atgaivino ir pasekme viso to buvo cerebrinis. pirmaisiais menesiais mama sake kaip pliauskute gulejau, be jokio judesiuko, paskui tik pamazu issijudinau. o tavo mergytems tik vienai itaria cerebrini? nenusimink. gal dar viskas bus gerai. console.gif dabar juk visokiu klaideliu su daktarais pasitaiko. sekmytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestulka @ 2007 10 05, 18:22)
sveikute 4u.gif as taip pat esu is dvinukiu.  4u.gif na man daktarai vos gimus itare cerebrini. sese gime pirma ir visiskai sveika,  o mane mama vos isgimde nes gimimo metu buvau kazkaip sonu pasisukus. o kadangi viskas vyko nakti ir budejo zalias dar gydytojas - praktikantas, per velai susigriebe mane isimt per virsu. gimiau beveik visai uzdusus, vos ne vos atgaivino ir pasekme viso to buvo cerebrinis. pirmaisiais menesiais mama sake kaip pliauskute gulejau, be jokio judesiuko, paskui tik pamazu issijudinau. o tavo mergytems tik vienai itaria cerebrini? nenusimink. gal dar viskas bus gerai.  console.gif dabar juk visokiu klaideliu su daktarais pasitaiko. sekmytes 4u.gif

sveikute,

gimdziau per cezari, kuri dare tikrai prof. gydytoja, todel visas gimdymo traumas iskart atmetu ax.gif o ir mergytes gime minutes skirtumu, pati buvau samoninga, maciau kokiu greiciu viskas vyko, todel gydytojos kaltinti tikrai neturiu uz ka schmoll.gif o ir pagal apgar'a ivertintos abi gerai - 9-10 ir antroji 8-9 (jai ir irase dabar ta diagnoze). Bet mergucios jau sekancia diena su visais naujagimiais gulejo, nereikejo kazkokiu spec priemoniu, nieko...ir gelta mes nesirgom, zodziu saunios merginos gime, sveikutes kaip ridikeliai biggrin.gif todel man nelabai galai sueina del sito reikalo schmoll.gif o ir masaziste turim, kuri sake jog mergytes atrodo visiskai normalios, guvios ir bendraujancios.
Zodziu, ziuresim kuom cia viskas baigsis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adrijana87 @ 2007 10 03, 22:27)
Sveikos merginos,pirmadieni guluos su savo mazium i Vilniaus raidos centra smile.gif .Noreciau,kad papasakotumet kuri ten gulejus ka ten veztis ar viska ta pati kaip ir i sanatorija ar ten kazkas yra?...Tarkim virdulys,radija,vaiko kedute....Keliese guli kambariuose,nes maniskis lb neramiai miega naktim...? wub.gif Ar galima vezima laikyti kambaryje?,nes maniskis miega vezimuke? g.gif  4u.gif  4u.gif Busiu dekinga uz info... 4u.gif  4u.gif  wub.gif

sveikute, mes penktadieni baigem kursa RC, labai esu patenkinta specelistu darbu thumbup.gif tik ten serga vaikiukai. miglute irgi neisimtis. penktadieni pakilo temperatura 38.5. sloguoja,gerkle raudona. ir dauguma atkrito vaikeliu ir nebaige proceduru namo isvaziavo. ten salta palatose,per kinezo terapija ijungia vejeli,tai silta tenais. o vezima galima tureti palatoje,o po skyriu vazineti draudzia. yra liftas gali juo nusileisti 4u.gif sekmes jums ten,tik nesusirkite smile.gif bus nekas jei papulsi i palata kur nera rozetes. bet as susipazinau su mamytem pas kurias yra ,tai be vargo buvo.
Papildyta:
QUOTE(Ernestulka @ 2007 10 05, 18:22)
sveikute 4u.gif as taip pat esu is dvinukiu.  4u.gif na man daktarai vos gimus itare cerebrini. sese gime pirma ir visiskai sveika,  o mane mama vos isgimde nes gimimo metu buvau kazkaip sonu pasisukus. o kadangi viskas vyko nakti ir budejo zalias dar gydytojas - praktikantas, per velai susigriebe mane isimt per virsu. gimiau beveik visai uzdusus, vos ne vos atgaivino ir pasekme viso to buvo cerebrinis. pirmaisiais menesiais mama sake kaip pliauskute gulejau, be jokio judesiuko, paskui tik pamazu issijudinau. o tavo mergytems tik vienai itaria cerebrini? nenusimink. gal dar viskas bus gerai.  console.gif dabar juk visokiu klaideliu su daktarais pasitaiko. sekmytes 4u.gif

labutis 4u.gif
kaip tau sekasi? kaip sveikatele? seniai buvau prisedus paplepet su jumis unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(dzeuse @ 2007 09 29, 22:33)
Siaip vien del epilepsijos paprastai tokie dalykai nebuna..yra dar kazkokia priezastis,kodel apskritai ta epilepsija atsirado..
Pvz; Airidas ir be epilepsijos nebutu sveikas..
Jeigu vaikai neturi rimtesniu smegenu sutrikimu,kad ir serga epilepsija,raida gana neblogai eina..
O Airidui visos problemos del to,kad neissivyste smegenu vingiai..

sveikute,
kaip tavo airidukas laikosi? skaiciau jog i sanatorija zadat vaziuoti. oi zinok palukek kol sildyma ijungs. salta dabar ten, ir kolidoriuose skersvejai. na cia tau spresti,as cia tik draugiskai patariu blush2.gif thumbup.gif

miglutei RC dare smegenu encifalograma,tai jokiu epilepsiniu rodikliu nerado. labai dziaugiuosi del to. minejo jog didele tikimybe kad ir nebus tos epilepsijos.
gyvensim ir tikesimes geriausio thumbup.gif
Atsakyti
del sveikateles geriau neklauskit. verysad.gif nenoriu meluot kad viskas gerai, bet ir skustis nebenoriu... blush2.gif blogai, ypac pastaruosiom dienom. nebepajegiu net nuslept nuo visu, mama pastebejo stai vel registruos pas daktarus, nors as tai nematau prasmes. atmintinai zinau ka pasakys. bet jau dabar mama tvirtai pasiryzus reikalauti visu rimtu tyrimu, tai gal si karteli kas nors paaiskes. unsure.gif

kaip dziugu kad miglutei nerado epilepcijos rodikliu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestulka @ 2007 10 07, 17:02)
del sveikateles geriau neklauskit.  verysad.gif nenoriu meluot kad viskas gerai, bet ir skustis nebenoriu...  blush2.gif blogai, ypac pastaruosiom dienom. nebepajegiu net nuslept nuo visu, mama pastebejo stai vel registruos pas daktarus, nors as tai nematau prasmes. atmintinai zinau ka pasakys. bet jau dabar mama tvirtai pasiryzus reikalauti visu rimtu tyrimu, tai gal si karteli kas nors paaiskes.  unsure.gif

kaip dziugu kad miglutei nerado epilepcijos rodikliu.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

o kokios ligeles vel uzpuole? as ir vos kojas velku. negaliu net miegoti kaip stubura skauda. reikes pagaliau pas gyditoja uzsirasyti.
daug daug tau sveikateles 4u.gif 4u.gif sveik greiciau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(joolita @ 2007 10 07, 17:47)
o kokios ligeles vel uzpuole? as ir vos kojas velku. negaliu net miegoti kaip stubura skauda. reikes pagaliau pas gyditoja uzsirasyti.
daug daug tau sveikateles 4u.gif  4u.gif  sveik greiciau thumbup.gif

vel uzeina stiprus silpnumo, galvos svaigimo, spaudimo priepuoliukai. pastaruoju metu vis stiprokai suskausta virsugalvi, net kvapa uzema, bet aciu dievui keliom minutem. tirpsta ziauriai kojos ir pan. nesuprantu kada man viskas cia baigsis, ir nuo ko apskritai viskas. kiek vaistu geriau nuo kraujagysliu siaurejimo , truputi lyg pagereja ir vel viskas is pradziu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestulka @ 2007 10 07, 19:09)
vel uzeina stiprus silpnumo, galvos svaigimo, spaudimo priepuoliukai. pastaruoju metu vis stiprokai suskausta virsugalvi, net kvapa uzema, bet aciu dievui keliom minutem. tirpsta ziauriai kojos ir pan. nesuprantu kada man viskas cia baigsis, ir nuo ko apskritai viskas. kiek vaistu geriau nuo kraujagysliu siaurejimo , truputi lyg pagereja ir vel viskas is pradziu.  doh.gif

o tau negali buti nuo persalimo,gal perpute? man tai visuomet kai perpucia, tirpsta galva ir net veidas. labai galva skauda,silpna buna. o kai pageriu vaistu ,tai po savaites mazdaug praeina. bet gal cia visai skirtingi atvejai. geriau pasikonsultuok su gyditoju,reikalauk issamiu tyrimu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(joolita @ 2007 09 26, 06:05)
sveikute,
oi kiek daug dar laukia taves.  o as jau tikejausi jog su siuo nestumu tau bus viskas gerai. laikykis mamka thumbup.gif  tai tave gali taip badyti iki gimdymo? ax.gif

Labutis,oi kaip senei buvau pas jus,pasiilgau jau jusu...
Na va jau man nestuke.gif 22 savaites,kaip greit laikas eina,del kraujo perpilimu net nezinau tiksliai kiek jie mane badys,nesbuvo planas,kad po pirmo perpilimo,darys antra po savaites,o to neprireike net 3 savaites,gryzes mano daktaras net labai apsidziauge,kad nieko nereikejo daryti.aisku echoskopo metu viskas buvo gerai,ir sirdute nerode jokiu pakitimu del mazakraujystes,bet sako darysim visgi perpilima,tad sulaukiau praita savaite dar vieno perpilimo,kudikelis juda gerai,jai sumazetu judesiai reiskia kazkas ne taip,stebiu kiekviena diene judesius.kai padare perpilima,parode,kad visgi antikunei buvo nusodine kraujuka,tad po 2 savaiciu vel planuoja daryti,jau bus 23 savaites.
tai va ir kiek dar ju bus nezinau.
Skaiciau jusu pokalbius,dziaugiuosiu del tavo mazytes,kad tyrimai geri... thumbup.gif
iki
Papildyta:
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 10 05, 14:33)
sveikos merginos, norejau paklausineti kaip jus atpazinot vcp? vakar lankemes pas neurologus tai baisiausiai isgazdino - vienos mergyckos galvos echo rode kazkokius tarpelius, o kai lapelyje diagnoze irase - prenataline hipoksine isemine encefalopatija, tai isvis is veziu ismuse  unsure.gif  sako raumenu tonusai pas abi padidinti, linkusios i desine puse. kai uzklausiau apie blogiausia, tepasake - desines puses paralyzius  blink.gif o dabar tipo nieko tokio nemato, bet reiktu pagerti tanakan vaistusd, kraujotakai gerinti ir pasirodyt po menesio.
Zodziu esyu siaubingai pasimetusi, gal ka patarti galit ar savo patyrimais pasidalinti  4u.gif

sveikute,biski stipresnio tavo optimizmo reikia,nematyk jokiu ligu pas mergytes,neimk giliai i sirdi,ka sako daktarai,jai kiti nemato kazko rimto,tad reiskia ir tu nematyk,as savo mazyliui ir nieko nemaciau,o jau Kaune po 3 menesiu man pradejo sakyti neurologe,kad gali buti cerebrinis paralyzius,aisku po dar 3 men jau pradejau matyti,kad nelaiko galvytes jis dar,nebando sedeti,o brolio mergyte jau viska dare,tad buvo su kuo lyginti.
Bet nemanau,kad turi buti taip kaip pasako daktarai,tad sekmes jums,aukit sveikos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestulka @ 2007 10 07, 19:09)
vel uzeina stiprus silpnumo, galvos svaigimo, spaudimo priepuoliukai. pastaruoju metu vis stiprokai suskausta virsugalvi, net kvapa uzema, bet aciu dievui keliom minutem. tirpsta ziauriai kojos ir pan. nesuprantu kada man viskas cia baigsis, ir nuo ko apskritai viskas. kiek vaistu geriau nuo kraujagysliu siaurejimo , truputi lyg pagereja ir vel viskas is pradziu.  doh.gif

Ernestulka, a vel pusnuoge lakstai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliauskis @ 2007 10 15, 11:27)
Labutis,oi kaip senei buvau pas jus,pasiilgau jau jusu...
Na va jau man nestuke.gif  22 savaites,kaip greit laikas eina,del kraujo perpilimu net nezinau tiksliai kiek jie mane badys,nesbuvo planas,kad po pirmo perpilimo,darys antra po savaites,o to neprireike net 3 savaites,gryzes mano daktaras net labai apsidziauge,kad nieko nereikejo daryti.aisku echoskopo metu viskas buvo gerai,ir sirdute nerode jokiu pakitimu del mazakraujystes,bet sako darysim visgi perpilima,tad sulaukiau praita savaite dar vieno perpilimo,kudikelis juda gerai,jai sumazetu judesiai reiskia kazkas ne taip,stebiu kiekviena diene judesius.kai padare perpilima,parode,kad visgi antikunei buvo nusodine kraujuka,tad po 2 savaiciu vel planuoja daryti,jau bus 23 savaites.
tai va ir kiek dar ju bus nezinau.
Skaiciau jusu pokalbius,dziaugiuosiu del tavo mazytes,kad tyrimai geri... thumbup.gif
iki

liaba,liaba 4u.gif

svarbiausia jog vaikiukui viskas gerai, teks pakenteti tau tuos perpylimus. Kaip greitai bega laikas,tik neseniai mus pradziuginai gera naujiena,o se ir ipusejai nestuma thumbup.gif
kad ir toliau viskas butu gerai,stiprybes jums thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joolita: 15 spalio 2007 - 12:03
nzn ka daryt, mano vaikiui pedos pradejo riestis, neina i batus imauti, kazkaip varasa lyg ir normaliai buvo, o dabar reikia siuntimo pas ortopedus ir darys greiciausiai operacija, bet ant ziemos kaip nenoriu schmoll.gif o ji dar taip sunku tampyt apsirengusi doh.gif na ziuresim, tik vat problema, nzn kur imti siuntima ar i vln ar i Kauna, nes man kur varyt kaip ir tas pats. Vln tai jau ir nzn, tada po koju operacijos vln, tai reabilitacijos jokios nedave, tai esu baisiai pasipiktinus (gal butu nors kiek pastovejes), gal jus ka nors apie tuos ortoperdus zinot, kur kaune ar vln g.gif
Atsakyti