Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimai kūdikiams ir vaikams

labukas,

Pasiskaiciusi paskutini posta, tai issigandau. siaubas ,ka tokiam kleckui reikejo iskenteti, nors zinau, kad tevams tada dar baisiau buna, atrodo, pats persiplestum...Imeskit man i az kas nors to Bagdzeviciaus koordinates, kur jo ieskot? aciukas.

Paskaiciau kelis postus ir galiu parasyt savo patirti. Mamytems, kuriu maziuku viduriukai kieti ir jus maitinat pieno misinuku, tai pabandykit pakeist ji kitu. Mano dukrytei kietejo viduriukai nuo NAN, tai keiciau HIPP, po to -Aptamil. kai pakeiciau misini, viskas susitvarke. Manau tai pirmiausiai reiktu padaryt, o tik po to pulti ieskot visokiu vaistuku.
Mazylei visada viskas normaliai buvo su tustinimusi, o dabar jau nebe.Niekas nepramusa - nei slyvos, nei morku sultys, nei vynuoges...Duodu Forlax, staciau cia kada net klizmute...Siaubas, kiek asaru buvo, verkem su vyru kartu. O gastrologu poziuris - maistas kaltas.Kaip tai kaltas?juk valgo viska, ka ir mes, bet mum normaliai, o jai - ne. O del dufalaco...Patys daktarai juokiasi is jo ir liepia duoti dideles dozes, tai kam tada tas dozatorius? Niu man tikrai baisu duoti vakui kokius 15 ml, kai pgl amziu jam nurodyta tik 2,5 ml....
Stiprybes visoms. Einu razinu mazylei ieskot, gal pades....
Papildyta:
I rdar, del skysciu....Specialiai pasiziurejua, kiek isgeria vandens, tai viena diena isgere beveik 1,5 l vandens (vanduo pagrindinis gerimas pas mus), pieno gal kokius 200ml, smilgeles truputi, actimelio buteliuka - ir nieko doh.gif
Atsakyti
labutis,
mano leliai dar nė dviejų mėn nėra, o nekakoja.kai padarom klizmutę,ar kaip kitaip iškrapštom kakulį,tai jis nebūna kietas:košelė arba visai skistai.nepakakojus penkias paras,jau kažkokiais būdais bandom gelbėti.siaubas kažkoks.maitniu pati ir primaitinu mišinuku.kakulio spalva normali.geltona.pati atrodo valgau ir vaisių ir daržovių
Atsakyti
Mide, pabandyk pakeist misinuka.Bnet jau is mano draugiu aplinkos daugeliui leliuku viskas susitvarke pakeitus misinius. ax.gif
Atsakyti
diedruzei norecia patarti kad pati gali suvalgyti kokiu slyvu tyreles ar is vakaro ant dziovintu slyvu uzpilti mineralinio palaikyti ir ryte isgerti,bet patikek vaizdas ryte toje stiklineje ne koks bus schmoll.gif,bet tik nevalgyk kiviu nes dar leliukas permazas, gali sukelti elergija jam,nes siaip ir pacius kivius vaikams rekomenduojama valgyti tik nuo 2 metuku nes jie labai elergizuoja.vat sekmes jums su kakuciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emazius @ 2008 08 20, 01:09)
mums ta pati problema. merginai bus tuoj dveji metukai, jau koks pusmetis kietėja viduriai, o paskutinį mėnesį net žarnytė pradėjo lįsti tuštinantis, taigi puoliau į paniką, valgo viską ir daržoves ir vaisius ir visokių skysčių geriai ir dupfalac - niekas nepadeda. net nuvežiau vakar pas chirurgą, kad pažiūrėtų. Tai liepė salotas su aliejum valgyti, pratimus pilvukui daryti, iš ryto atsikėlus duoti atsigerti vandens, jogurtus valgyti, na ir prirašė klizmučių, po to žvakučių. Svarbiausiai neleist ant puoduko ilgai sėdėti, nes kieno viduriukai silpnesni gali tokių problemų atsirasti. Tai pradėsim nuo rytdienos gydymo kursą, pažiūrėsim kas čia gausis
dar liepė valgyti razinas, datules, o su miltiniais patiekalais stengtis kuo mažiau vartoti

mes nuejome pas homeopata,jis prirase zirneliu...dar regulioju maista... ir rodos padeda... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ylia @ 2008 09 22, 11:48)
mes nuejome pas homeopata,jis prirase zirneliu...dar regulioju maista... ir rodos padeda... 4u.gif

as noriu suzinoti kas ten per zirneliai????? g.gif g.gif
Atsakyti
Mano sūnui 3 savaitės ir labai kietėja viduriai naudojame AR tirštesnį mišinuką, nes nuo skysto atpylinėja schmoll.gif gali būti kad dėl tiršto mišinuko bet negalime naudoti nei skystų arbatų nei koo nes atpila padėkite 4u.gif blush2.gif smile.gif
Atsakyti
pasidalinsiu savo patirtimi, gal kam bus i nauda. 4u.gif

mano mergyte nuo 1 men eme vis reciau tustintis (maitinu iki siol MP). tai vyko labai palaipsniui, tad nelabai kreipiau demesi. 2 men jau kreipemes i daktarus, nes budavo nekakoja 5 dienas, klykia ne savu balsu, stena... pradejome gerti Duphalaca, tam kartui padedavo, bet tik nutraukus vaistus-vel tas pats. tada kreipemes i proktologa, ir jis nustate, kad viduje prie isanges yra randelis- susiaurejimas, kuris trukdo jai tustintis. vaiksciojom i proceduras-plete ta randeli (ir vis "draugavom" su duphalacu). kai jau baigem proceduras ir emem mazint vaistu doze, tustintis vel nustojo, bet dabar jau ir vaistai nebepadejo. atsigulem i klinikas, istyre ir paaiskejo, kad per ilgos zarnytes, todel kakutis ir kieteja, anksciau tokiais atvejais operuodavo, bet dabar sako- isaugs. liepe pradeti duoti darzoviene, kad skaidulines medziagos neleistu ismatoms kieteti.

taip ir pradejom darzoves valgyt nuo 3.5men, nors visada galvojau, kad iki 6men maitinsiu tik is kruties ax.gif na bet uztat kakoja dabar kaip turi but thumbup.gif
Atsakyti
[quote=litukas,2008 09 17, 13:18]
skaitau tavo posta ir atrodo ,kad cia as rasiau...sad.gif gulejom ir mes ligonineje,bet niekas nepadejo doh.gif nei klizmutes nei pompos nei jokie vaistai lyg tai pradejo kakoti, bet va sian vel penkta para kai nieko nera, o jis vis stena,bet....mum ir aiiskino del pailgejusios zarnos nu bet ...kaip jam pagelbet...atrodo ,kad pati tuoj isprotesiu is nezinojimo ka ir kaip dayti doh.gif Siandien isgirdau patarima, kad reik sviestuko ikisti i uzpakaliuka tai bandysiutai padaryti jei pavyks sad.gif
itukas jei gali parasyk savo ten i az. tikrai nemazai kl. turiu ir noreciau taves paklausti gal kokiu patarimu turesi 4u.gif
Atsakyti
ir mes turejom problemyciu del uzkietejusiu viduriuku... mums irgi padejo gyd. R. Bagdzevicius. 4u.gif blush2.gif jis dirba kmuk arba privacioj klinikoj bendroji medicinos praktika;) tik kmuk laaabai dideles eiles pas ji...
Atsakyti
[quote=Dovile B.,2008 10 22, 14:05]
[quote=litukas,2008 09 17, 13:18]
skaitau tavo posta ir atrodo ,kad cia as rasiau...sad.gif gulejom ir mes ligonineje,bet niekas nepadejo doh.gif nei klizmutes nei pompos nei jokie vaistai lyg tai pradejo kakoti, bet va sian vel penkta para kai nieko nera, o jis vis stena,bet....mum ir aiiskino del pailgejusios zarnos nu bet ...kaip jam pagelbet...atrodo ,kad pati tuoj isprotesiu is nezinojimo ka ir kaip dayti doh.gif Siandien isgirdau patarima, kad reik sviestuko ikisti i uzpakaliuka tai bandysiutai padaryti jei pavyks sad.gif
itukas jei gali parasyk savo ten i az. tikrai nemazai kl. turiu ir noreciau taves paklausti gal kokiu patarimu turesi 4u.gif
[/quote]
mums ir dedasi panasus dalykai,nezinau,net ka ir daryti,savaite laiko vaikas rekia,stena ir nieko,siandien svente seip ne taip padare,mes nesityrem dar,nes nesenai pradejo taip daryti,vis laukiu gal pageres,gal cia laikina,bet jau dabar imu tuo abejoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurelija_ @ 2008 10 22, 15:55)
ir mes turejom problemyciu del uzkietejusiu viduriuku... mums irgi padejo gyd. R. Bagdzevicius. 4u.gif  blush2.gif jis dirba kmuk arba privacioj klinikoj bendroji medicinos praktika;) tik kmuk laaabai dideles eiles pas ji...

mes irgi su doc. Bagdzevicium draugavom, eiles pas ji tikrai didziules, reik koki menesi laukt arba buna net visai neregistruoja... tai as naglai ejau be eiles (man taip kita ten dirbanti gydytoja patare, sako su tokiu mazu vaiku nelauk) ir ,aciu Dievui ir docentui, jis musu neisvare, apziurejo ir skyre gydyma, o kai nepadejo-gulde tyrimams. esu jam labai dekinga, nes tikrai cia kaip kitos rasot, stogas vaziuodavo, kai vaikas stena o tu negali jam niekuo padet.

doc Bagdzevicius man liepe, jeigu vaikiukas nesitustina 2 dienas, trecia diena jau reikia jam padet pakakot g.gif o as laukdavau 5 dienas ir tada jau kazka darydavau. kazkaip 2 dienos labai jau trumpas terminas, juk rasoma, kad MP maitinamas kudikis gali ir kas 10 dienu tustintis...
Atsakyti