Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimai kūdikiams ir vaikams

Sveikos mamos!! Mano vaikiukas nekakoja jau 8 dienas!! blink.gif Maitinu pati, pediatre patare valgyt dziovintu slyvu, abrikosu, burokeliu, o as tai ir taip darau kiekviena diena... Viskas prasisejo po skiepo, kakojo kas 2, paskui kas 3 dienas, bet skystai, tai as nesuprantu, kaip jis negali prakakot, jeigu viduriai skysti... g.gif Pacios viduriai normalus. Vakar jau kisau muilo gabaliuka, bet nieko!!! Vaikas ramus ir net nestena. Raso knygose kad gali po 10 paru nekakot, bet paskaicius jusu postu net issigandau... verysad.gif
Gal kam taip buvo? patarkit prasau
Atsakyti
QUOTE(Desert @ 2008 11 04, 14:12)
Sveikos mamos!! Mano vaikiukas nekakoja jau 8 dienas!!  blink.gif  Maitinu pati, pediatre patare valgyt dziovintu slyvu, abrikosu, burokeliu, o as tai ir taip darau kiekviena diena... Viskas prasisejo po skiepo, kakojo kas 2, paskui kas 3 dienas, bet skystai, tai as nesuprantu, kaip jis negali prakakot, jeigu viduriai skysti... g.gif  Pacios viduriai normalus. Vakar jau kisau muilo gabaliuka, bet nieko!!! Vaikas ramus ir net nestena. Raso knygose kad gali po 10 paru nekakot, bet paskaicius jusu postu net issigandau... verysad.gif 
Gal kam taip buvo? patarkit prasau

Mes buvom susidūrę du ts pačia problema- nuo trijų mėnesių pradėjom retai tuštintis-kas 2, 3, 4 ar net 5 dienas, nors ir maitinu tik MP. Porą kartų net klizmutę teko statyti. Vaikajautėsi puikiai tik labai daug dujų išleisdavo blush2.gif Pasitariau su medikais, tai jų nuomone, gerai būtų, kad vaikas tuštintusi bent jau kas antrą dieną. Patarė duoti vaikui Duphalac'o ir reikaliukai susitvarkė thumbup.gif Dabar kraunam kas dien ir ne po kartą thumbup.gif
Atsakyti
Mum irgi gyd. patare duphalac pagerti, bet ar jus tebegeriat ji? ar dabar viskas ok ir be duphalaco?
Siandien jauciu klizma darysiu, neramu man labai... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Desert @ 2008 11 04, 19:56)
Mum irgi gyd. patare duphalac pagerti, bet ar jus tebegeriat ji? ar dabar viskas ok ir be duphalaco?
Siandien jauciu klizma darysiu, neramu man labai...  verysad.gif

Mes gėrėm kokias 3 savaites, dabar jau nebe. Ir kol kas viskas ok thumbup.gif Beje, jeigu nerimauji,-prie Duphalac'o nepriprantama...
Atsakyti
Na padariau vakar klizmute savo vaikui, praeina 10 minuciu - nieko!! blink.gif dar 5 min - pradejo mano vaikas stenet ir prakakojo pagaliau karsta.gif Toks jausmas, kad kazkoks kamstis isejo, pirmi kakiaj zalsvi buvo (gyd sake del to kad uzsistovejo) o paskui jau normalus, garstyciu spalvos ir konsistencija kaip garstycios... Bet nepasakyciau kad labai daug, per savaite maniau kad tikrai daugiau susikaupe g.gif ir nuo siandien pradejom dphalac'a gert, parasyta instrukcijoj kad pradeda veikti po 2 dienu, na ziuresim kaip cia bus...
Labai bijau kad nebutu guzo, kazin ar gali jisai susiformuoti jei maitini tik MP... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desert: 05 lapkričio 2008 - 13:07
Gal kas turit patirties kaip elgtis užkietėjus viduriams kai vaikas vartoja Feroglobiną? 4u.gif Nutrauktį jį,ar laikinai nevartoti g.gif ir kaip sutvarkyt viduriukus?
Atsakyti
QUOTE(Desert @ 2008 11 05, 14:05)
Na padariau vakar klizmute savo vaikui, praeina 10 minuciu - nieko!!  blink.gif  dar 5 min - pradejo mano vaikas stenet ir prakakojo pagaliau  karsta.gif  Toks jausmas, kad kazkoks kamstis isejo, pirmi kakiaj zalsvi buvo (gyd sake del to kad uzsistovejo) o paskui jau normalus, garstyciu spalvos ir konsistencija kaip garstycios... Bet nepasakyciau kad labai daug, per savaite maniau kad tikrai daugiau susikaupe  g.gif  ir nuo siandien pradejom dphalac'a gert, parasyta instrukcijoj kad pradeda veikti po 2 dienu, na ziuresim kaip cia bus...
Labai bijau kad nebutu guzo, kazin ar gali jisai susiformuoti jei maitini tik MP...  g.gif

Sveikos, mamos, paskaiciau, kad duodate duphalaca. Patarkite, kaip ji sugirdote? As girdziau iki siol tiesiog nuo buteliuko soskute, taciau kelios dienos - ne i burna!! g.gif jeigu ikisu jau su vaistukais ir laikai, tai ji taip pat zaidzia - kramto, stumia ir ne kiek netraukia vaistu. taip valanda laiko sedim schmoll.gif Iki siol labai graziai istraukdavo. Zinau kad yra soskytes vaistukams sugirdyti, ar jos pasitesina?

aciu labai 4u.gif
Atsakyti
nezinau, ar pasiteisina tos soskytes g.gif as duodu is arbatinio saukstelio ... ax.gif
neramina kad labai jau saldus sirupas yra, kad nebutu paskui problemu su dantukais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Desert @ 2008 11 13, 20:22)
nezinau, ar pasiteisina tos soskytes  g.gif  as duodu is arbatinio saukstelio ...  ax.gif
neramina kad labai jau saldus sirupas yra, kad nebutu paskui problemu su dantukais  g.gif

Mano dukriukas dar be dantuku smile.gif 5 menesiai, o su kakuciu visai nedraugaujam schmoll.gif Kai su sauksteliu duodu, irgi spjaudosi ir taip sunku suprasti, ar gauna reikiama doze ar ne. Toks ispudis, kad ne, nes puse isspjauna... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikiukas @ 2008 11 13, 20:38)
Mano dukriukas dar be dantuku smile.gif 5 menesiai, o su kakuciu visai nedraugaujam schmoll.gif Kai su sauksteliu duodu, irgi spjaudosi ir taip sunku suprasti, ar gauna reikiama doze ar ne. Toks ispudis, kad ne, nes puse isspjauna... g.gif

Mes irgi be dantu (3.5men) bet vistiek neramu... Jau vartuojam dupholac'a 10 dienu, kakoja vaikas kas 3-2 diena, dazniausiai su termometro pagalba... g.gif
Manajam labai patinka tas sirupas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Desert @ 2008 11 13, 23:34)
Mes irgi be dantu (3.5men) bet vistiek neramu... Jau vartuojam dupholac'a 10 dienu, kakoja vaikas kas 3-2 diena, dazniausiai su termometro pagalba...  g.gif 
Manajam labai patinka tas sirupas  blink.gif

ka turi galvoje "su termometru"? maniske pakakojo lygiai ..poo savaites, bet taip pramuse, kad oho, teko abiems lysti i vonia rolleyes.gif Mes gereme ta pati duphalaca apie 10 dienu, po to padariau pertrauka kelias dienas, nes dukryte pradejo kasdiena, labai tvarkingai pakakoti. Ir buvo mano klaida, nes reikejo gerti kad ir pagereja schmoll.gif Dabar vel grizome.
Tiesa, ar jusu leliuku neberia nuo duphalaco? Neatrandu nuo ko manaja berti pradejo... g.gif
Atsakyti
Ir manaji pradejo bert... nedaug, bet as vis galvojau nuo ko... g.gif na dabar aisku, tikrai bus duphalac kaltas.
Kai ikisu i uzpakaliuka termometro galiuka, tada pakakoja unsure.gif
Vakar vakare pavare pats, bet kiek gleiviu! doh.gif
Atsakyti