Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimai kūdikiams ir vaikams

Oj,paskaiciau kiek daug vaikuciu sia beda turi unsure.gif maniske irgi Duplac jau visa didely butely baigia suvartot ir nieko unsure.gif Kartais kas trecia diena padaro pati kartais po savaites klizmute tenka daryt verysad.gif Dabar paskaiciau del pieno,tai ji geria pienuka pries miega,bet kaip atimt s vaiko si malonuma,gal reik kefyro bandyt.Bet kas keisiciausia,kad bedos prasidejo anksciau,kai ji dar misiny gere g.gif
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2008 12 09, 21:37)
Oj,paskaiciau kiek daug vaikuciu sia beda turi unsure.gif maniske irgi Duplac jau visa didely butely baigia suvartot ir nieko unsure.gif Kartais kas trecia diena padaro pati kartais po savaites klizmute tenka daryt verysad.gif Dabar paskaiciau del pieno,tai ji geria pienuka pries miega,bet kaip atimt s vaiko si malonuma,gal reik kefyro bandyt.Bet kas keisiciausia,kad bedos prasidejo anksciau,kai ji dar misiny gere g.gif

pabandykit geriau Forlax, bet efekto laukit tik mazdaug 5 dienu begyje, o ne is karto. Tirkai padeda.
Seip as dar duodu geruju bakteriju, kiekviena diena. Ir pastebejau kad geriausia mano dukrai ryte forlax ir linex kapsule, o vakare uztenka tik linex ir vaikui nebeskauda pilvo, viduriukai neketeja. Buvau pakeitusi gerasias baktrijas i kitas, is karto ta pacia nakti skausmai pilvo uzpuole, grizom prie linex.
Tik va idomu ar galima ilgai vartoti tuos vaistukus Forlax ir linex. Musu pediatre sake, cia jau Jusu kasdienine duona, naudosit kol uzaugsit, nors instrukcijos jei neklystu parasyta kad naudoti galima tik 4 menesius. doh.gif
Gal kas nutrauket vaistu vartojima ir kaip viduriukai ar susitvarke? Pasidalinkit patirtim
Atsakyti
Bifolac brNGUS, BET gerai padeda normalizuoti virskinima
Atsakyti
sveikos mamytes as metus laiko daviau savo maziukams forlax-4,musu problema ilgesnes zarneles mano istorija kazkur yra aprasyta,dabar galiu pasakyty nors mano vaikuciams dabar 2.5 metuku tik dabar susudraugavom su puoduku zodziu ir ....o mano vaikams po ligoniniu po klizmu tas kakojimas buvo kosmaras,o dabar nutraukiau visiskai vaistus forlax,atsisakem misinelio kuri dar gerem pries megeli ir ka reikalai susitvarke aisku nekiekviena diena kaip ir visur raso kad butina kiekviena diena daryt bet kas antra tai tikrai,aisku po saldumynu valgymo uztruka reikalai bet tada sakau kad vaziuosim ten ir ten tai stengiasi is paskutiniu nu o jai jau neiseina tai tada pastatau ta vadinama kriause(klizmute)vandenuko atsiranda stumimo jausmas atskiedzia jei yra guziukas ir viskas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mes vartojom Duphalac 3 savaites, praktiskai nieko jisai mums nepadejo verysad.gif 4 men. nuejom pas pediatre - per menesi vaikas tepriaugo 200 gr.!!! unsure.gif Matyt mazai jam buvo mano pienuko verysad.gif O as dar norejau kad dazniau kakotu!! doh.gif
Nuejome pas gastro, pasake kad jei maitini MP - gali vaikas kakoti karta i savaite (aisku jei yra linksmas, zvalus, priauga svorio)
Nenorejau savo vaikui duoti juokiu misinuku, supermamos patare dazniau glausti prie krutines, taip ir dariau, maitinau kas valanda, kas pusvalandi. rezultatas - pieno padaugejo, per 10 dienu priaugom 500gr ir pradejo mano sunelis pats kakoti kas 2, kas 3 diena (o kartais net 2 kartus dienoj). thumbup.gif Tiesa dar duodu Bifolac bakteriju. Tokia musu istorija, ziuresim kaip bus toliau...
Atsakyti
QUOTE(litukas @ 2008 12 14, 15:20)
sveikos mamytes as metus laiko daviau savo maziukams forlax-4,musu problema ilgesnes zarneles mano istorija kazkur yra aprasyta,dabar galiu pasakyty nors mano vaikuciams dabar 2.5 metuku tik dabar susudraugavom su puoduku zodziu ir ....o mano vaikams po ligoniniu po klizmu tas kakojimas buvo kosmaras,o dabar nutraukiau visiskai vaistus forlax,atsisakem misinelio kuri dar gerem pries megeli ir ka reikalai susitvarke aisku nekiekviena diena kaip ir visur raso kad butina kiekviena diena daryt bet kas antra tai tikrai,aisku po saldumynu valgymo uztruka reikalai bet tada sakau kad vaziuosim ten ir ten tai stengiasi is paskutiniu nu o jai jau neiseina tai tada pastatau ta vadinama kriause(klizmute)vandenuko atsiranda stumimo jausmas atskiedzia jei yra guziukas ir viskas thumbup.gif  thumbup.gif

O jus Forlax vartojima nutraukete gydytojai rekomendavus, ar tiesiog pati nusprendet? O kaip maista derinat?
As tik pabandau nutraukti forlax, is karto viduriai uzkieteja, ir maista derinam ir judam daug, vistiek nesilaisvina tie viduriukai nors tu ka doh.gif Vaziuojam sio menesio 29d. pas gastro konsultacijai, kiek ilgai mums vartot ta Forlax
Atsakyti
O ką daryt, kai vaikas jau bijo kakot ir laiko kakį kiek tik tegali išlaikyt? Mano sūnus po persirgto rotoviruso pajautė, ką reiškia užkietėję viduriai, nes būtent po to ir prasidėjo tie malonumai. Kaip man jam padėt? Nes jau uždaras ratas gaunasi, mes kiek galim minkstinam jo vidurius, jis laiko keletą dienų (nors matosi, kad nori kakot), o tada jau kaip šauna didžiulis gabalas. O tas gabalas matyt kažkaip jam įdreskia turbūt, jau man nervai nelaiko, kokia nesamonė.
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2008 12 17, 11:47)
O ką daryt, kai vaikas jau bijo kakot ir laiko kakį kiek tik tegali išlaikyt? Mano sūnus po persirgto rotoviruso pajautė, ką reiškia užkietėję viduriai, nes būtent po to ir prasidėjo tie malonumai. Kaip man jam padėt? Nes jau uždaras ratas gaunasi, mes kiek galim minkstinam jo vidurius, jis laiko keletą dienų (nors matosi, kad nori kakot), o tada jau kaip šauna didžiulis gabalas. O tas gabalas matyt kažkaip jam įdreskia turbūt, jau man nervai nelaiko, kokia nesamonė.

maniske irgi megeja sulaikinet, jau pastenet tikrai nenori doh.gif o tai gal del to ir kieteja, kad sulaikineja g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2008 12 17, 10:47)

musu analogiska situacija. bijo kakot...Jau visi metai vargstam su viduriais. vaistus nuolatos geria, kartais ir klizmos reikia...man irgi nervai nebelaiko - tas kakis didziausia problema gaunas. siandien irgi - vaiksto kojas suglaudus, matau, kad nori, bet bijo...uzburtas ratas. jauciu iki pensijos su puodu nesusidraugausim doh.gif , nes vos pradedu apie kaka kalbet , ar pampersa reikia keist - asaros didziausios...nesamone kazkokia
Atsakyti
Sveikos, "nekakiukų" mamytės mirksiukas.gif Mus irgi ta pati bėdelė kankina-viduriukai vaikiui užkietėję beveik nuo gimimo doh.gif
QUOTE(Avocetė @ 2008 11 29, 16:08)
Sakysit reklamuoju  biggrin.gif bet ne. Patys naudojam ir kitiems pasiūlysiu išbandyt.
Valgomą pastą FOHOW MEIGUI (”Rožė Feniks”).

Turim dar ir dabar tos pastos šaldytuve, bet kad kažkas stebuklingo būtų nepasakyčiau, tiesiog ieškojom bet ko kas padėtų, tai ir šią pastą išbandėm, bet pusę tūbikės išnaudojom-efekto jokio, tai ir stovi likutis dabar nenaudojamas.

QUOTE(jurgita112 @ 2008 12 09, 01:49)
Turim problema viduriu uzkietejima nuo gimimo, tik ja mums issaiskino kai dukrytei buvo apie 1,6men. Ko tik nedarem ir maista derinom ir daug judejom, masazu kursus isejom, jau nekalbu apie liaudies medicina, niekas, jokios arbatos, jokios slyvos nepadeda, tik Forlax.

O kokią bėdelę jums nustatė?

QUOTE(litukas @ 2008 12 14, 14:20)
sveikos mamytes as metus laiko daviau savo maziukams forlax-4,musu problema ilgesnes zarneles mano istorija kazkur yra aprasyta,dabar galiu pasakyty nors mano vaikuciams dabar 2.5 metuku tik dabar susudraugavom su puoduku zodziu ir ....

Vat mūsų istorija irgi tokia pati doh.gif vaikiui pastoviai viduriukai buvo užkietėję. Pradžioj mūsų gydytoją tai Dyphalaką, tai Forlaxa siųlydavo, kol geriam geriau, tik nustojam ir vėl užpakaliukas kaip užklijuotas. Tai ėjom tirtis į klinikas, irgi nustatė kad žarnelė per ilga doh.gif Tenko irgi su Forlax pastoviai draugauti, tik vasarą pagerėjimas buvo, nes vaikas ėjo per daržą ir visas uogas saujomis valgė, tai pilvas atsirišo totoliai thumbup.gif Bet va žiema ir vėl tenka prie Forlax gryžti doh.gif
Gal jūs dar kažkokias stebuklingas priemones žinot? Kas jum geriausiai padėdavo?
Atsakyti
[quote=Ciocė,2008 12 29, 16:11]
Sveikos, "nekakiukų" mamytės mirksiukas.gif Mus irgi ta pati bėdelė kankina-viduriukai vaikiui užkietėję beveik nuo gimimo doh.gif

Tai gi ... As jau rasiau bet matyt likau nepastebeta.... Bifolak!!! Puikus bakterijos zarnino veiklai gerinti, po puse pakelio mes gerem per diena, Paugusiems vaikams riazenka, kefiras is BIFIDO 'Gamtos, kur po puse litro t-pakuose, slyvos, persikai kiviai bananai smile.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZiGi @ 2008 12 29, 23:40)
Tai gi ... As jau rasiau bet  matyt likau nepastebeta.... Bifolak!!! Puikus bakterijos zarnino veiklai gerinti, po puse pakelio mes gerem per diena, Paugusiems vaikams riazenka, kefiras is BIFIDO 'Gamtos, kur po puse litro t-pakuose, slyvos, persikai kiviai bananai smile.gif thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  smile.gif

Mes beveik pastoviai geriam "Gefilus" irgi gerosios bakterijos, bet kai bėda ne dėl disbakteriozės, tai ir tos bakterijos ne itin gelbėja schmoll.gif O slyvos, persikai, bananai tai čia beveik kasdienis mūsų užkandžių meniu, bet kiek pastebėjau geriausiai veikia vynuogės thumbup.gif Bet ir visas šitas gėris vaikui pabosta, tai paskui jau net reikia prašyti ir pastoviai siūlyti, kad bent vieną suvalgytų. Būtųū laikina problemytė su užkietėjimu, tai aišku šitos priemonės gelbėtų, bet juk ir mums patiems nesinorėtų kasdien metus laiko to paties per tą patį valgyti, o ką kalbėti apie vaiką doh.gif Tai vat ir ieškau auksinių minčių tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciocė: 30 gruodžio 2008 - 12:29