Įkraunama...
Įkraunama...

skyrybos

QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 02 22, 19:40)
3.70 straipsnis. Santuokos nutraukimo dėl vieno sutuoktinio kaltės teisinės pasekmės

1. Jeigu santuoka nutraukta dėl vieno sutuoktinio kaltės, tai sutuoktinis, kaltas dėl santuokos nutraukimo, praranda tas teises, kurias įstatymai ar vedybų sutartis suteikia išsituokusiam asmeniui, įskaitant teisę į išlaikymą.
2. Kitas sutuoktinis turi teisę reikalauti iš kalto dėl santuokos nutraukimo sutuoktinio atlyginti turtinę žalą, susijusią su santuokos nutraukimu, taip pat ir neturtinę žalą, padarytą dėl santuokos nutraukimo. Ši nuostata netaikoma, jeigu santuoka nutraukta dėl abiejų sutuoktinių kaltės.

1. Kokias įstatymų suteiktas teises praranda kaltasis sutuoktinis?
2. Ar yra tikimybė neprisiteisti iš kaltojo sutuoktinio turtinės žalos atlyginimo? Kaip suprantu, teismo eigoje (ar po teismo g.gif) už advokato paslaugas, teismo išlaidas turi mokėt ieškovas (nekaltasis sutuoktinis)?

Atsakyti
.....

2. teismo islaidas sumoketi yra priteisiama kaltajam sutuoktiniui ( del kurio kaltes buvo iniciuotos skyrybos), taip pat is jo galima reikalauti ir kitokiu islaidu ar zalu atlyginimo.
Jei skyrybos vyksta abipusiu susitarimu ar ne del kito sutuoktinio kaltes ( nesutampa poziuris i gyvenima), tai
a. skyrybos abipusiu susitarimu - nera zymyninio mokescio, reikia moketi tik advokatui uz skyrybu prasymo ir skyrybu pasekmiu sutarties sudarymo, arba tai gali padaryti pati, jei susirasti tai reglamentuojancius nuostatus. Abu sutuoktiniai jau susitaria, kaip viska dalinsis.
b. nera kito sutuoktinio kaltes, bet skiriamasi ne abipusiu susitarimu, t.y vienas nori, o kitas ne. Tada bus mokesciai advokatams, zinybinis mokestsi, turto padalijimo mokestis.... visa tai tures apmoketi kiekvienas is savo puses.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 07 31, 15:36)
2. teismo islaidas sumoketi yra priteisiama kaltajam sutuoktiniui ( del kurio kaltes buvo iniciuotos skyrybos), taip pat is jo galima reikalauti ir kitokiu islaidu ar zalu atlyginimo.

Skyrybos vyksta abiem sutinkant, bet turto dalintis kaltasis sutuoktinis nenori... patogu juk giedoti butas mano, viskas mano ir uz nieka (nuo maisto iki vaistu) daugeli metu nemoketi? mad.gif
Man ir įdomu, kiek realiai galima prisiteist, kokia dali? Jei viska, tai galima drasiau advokata samdyt ir t.t.

O tuos istatymus, visus prieinamus internete, as ne vienakart paskaiciau...
Atsakyti
QUOTE (rusne @ 2004 07 31, 00:04)
1. Kokias įstatymų suteiktas teises praranda kaltasis sutuoktinis?
2. Ar yra tikimybė neprisiteisti iš kaltojo sutuoktinio turtinės žalos atlyginimo? Kaip suprantu, teismo eigoje (ar po teismo g.gif) už advokato paslaugas, teismo išlaidas  turi mokėt ieškovas (nekaltasis sutuoktinis)?

O šiais klausimais man nieks nepaaiškėjo... dry.gif
Papildyta @ [mergetime]1091288261[/mergetime]
Matyt, tik pasirinktas advokatas atsakys...
Atsakyti
Rusne, pagrindine teise, tai teise i islaikyma ar zalos atlyginima.
Taip pat tokiu atveju galima irodineti, kad negalioja vedybu sutartis ( lietuvoje tai maziau aktualu),
Parask konkretesne situacija, gal tada bus galima issamiau pasakyti, kad ir apie turto dalybas - kada turtas isigytas, kaip isigytas....

P.S jei skyrybos vyksta abipusiu susitarimu, tai nera "kaltojo" sutuoktinio.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 07 31, 21:36)
Parask konkretesne situacija, gal tada bus galima issamiau pasakyti, kad ir apie turto dalybas - kada turtas isigytas, kaip isigytas....
P.S jei skyrybos vyksta abipusiu susitarimu, tai nera "kaltojo" sutuoktinio.

Dėl to (nebe)kaltojo sutuoktinio... mad.gif g.gif Skirtis sutinka, bet nesutinka gražiuoju dalintis turto (tik butas, įsigytas santuokos metu, užrašytas (nebe)kaltojo vardu ir už didesnę jo pinigų dalį) pagal principą viskas man (pagal ši principą ir gyveimo būdas santuokoje)...

Bet juk visvien galima reiklaut, kad atlygintų moralinę ir materialinę žalą... huh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusne: 31 liepos 2004 - 23:01
kaip suprasti uz jo pinigus - jie jam buvo dovanoti tevu ar giminiu ir visa tai iforminta.
Jei tai paprasciausios santaupos is atlyginimo, tai jam gali tekti nusivilti.
Santuokos metu isigytas turtas yra jungtine seimos nuosavybe ir visai nesvarbu, kurio is sutuoktinio vardu jisai registruotas. Nebent kai pasirasinejote pirkimo - pardavimo sutarti pas notara nusprendete kitaip.

O moralines ir materialines zalos nera, jei skyrybos vyksta abipusiu susitarimu, nes nera vieno kurio nors kaltes. Laikoma, kad tada kalti yra abu.
Atsakyti
QUOTE (zanet @ 2004 07 28, 03:15)
QUOTE (jurgeleuogele @ 2004 07 26, 21:06)
na noriu paklausti del turto...
butas pirktas mano vardu dar pries santuoka. dalis pinigu mano, kita dalis buvo paimta is banko....
skirybu atveju kas priklauso dabartiniam mano vyriu?

Ar tik pagal dabartinius istatymus nepriteis tavo vyrui puse buto, nes dabar lyg tai butas jau seimos nuosavybe. Kazkokie durni istatymai arba as kazka painioju doh.gif
Geriausia nepagaileti kokiu 50 lt ir nueiti pas advokata rimtai konsultacijai.

na tikrai butu neblogai butas pirktas uz mano pinigus dar prie ssantuoka..o jau dalis priklauso..... mad.gif mad.gif mad.gif
tikrai kad kazkoks s.............. doh.gif
na ziuresim kaip ten bus....... wink.gif
Atsakyti
Noriu skirtis su vyru, bet bijau kad jis nores jog vaikas (2 metuku) liktu su juo o ne su manim. As dirbanti, nors ir laikinai, bet pajamos pakankamos. Esu baigus mokslus, turiu aukstaji issilavinima. Bet bijau, kad turedamas teisesaugoje nemazai pazinciu vyras ras kelia kaip vaiko globa perimti sau. Ar imanomas toks jo poelgis? Kas gina mano kaip motinos teises? Kas priklausytu man ir mano vaikui skyrybu atveju. Savo busto neturime, nuomojames.
Atsakyti
Tam, kad vaikas liktu pas teva nebutina tureti pazinciu teisesaugoj. Teismas sprendzia, kas gales geriau pasirupinti vaiku. Be to, tevas turi lygiai tokias pat teises auginti vaika kaip ir motina.

Pavyzdys: po skyrybu vaikas (beje, panasaus amziau) pas mano vyra liko del to, kad 1. tuo metu buvo labiau prisirises prie tevo, 2. mamos darbo grafikas slenkantis + darbas savaitgaliais, o tevo - pastovus ir jis gali geriau tenkinti vaiko poreikius. Tiesa, atlyginimas abieju buvo panasus, o ir bendras butas butu tekes tam, pas kuri lieka vaikas.

Zinau, kad nepaguodziau, bet tokia realybe...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 06 rugpjūčio 2004 - 13:15
dazniausiai skyrybu atveju teismas pirmenybe teikia motinai - vyrui reikia irodyti, kad motina yra ar asociali, ar narkomane, ar turi psichikos problemu, ar del kokiu kitu priezasciu negaletu pasirupinti vaiku.
Pajamos nera labai lemiantis dalykas, nes yra toks dalykas, skirtas vaiko islaikymui, kaip alimentai.
Atsakyti
: Sveiki,
Gal kas žinot, kaip vyksta skyrybų procesas jei šeimoje laikiamasi vaiko? Ar įmanoma gauti skyrybas, ar tokiu atveju tik atidedamas teismas? Trumpai apie padėtį: skyrybos pradėtos vieno iš sutuoktinių prašymu dėl alkoholizmo. Smurto šeimoje nebuvo. Yra nepilnametis vaikas. Dalinant turtą ar bus atsižvelgta į dar negimusio kūdikio dalį? Šiuo metu vyras dar dirba, bet turi nemažai pravaikštų ir, ko gero, jam gresia atleidimas iš darbo. Pastaruosius du metus darbovietes keičia kas 3 mėn. :nestuke
Atsakyti