Na aš galiu pasidalinti savo patirtimi. Mano vyras taip pat išvyko į užsienį ir kaip įprasta nesiruošia gryžti. Aš išsiskyriau prieš metus nesunkiai. Pirmiausiai nuėjau pas advokatą viską papasakojau, tai jis patarė rašyti prašymą skiryboms abipusiu sutikimu, nes jei pasakysi kad sutuoktinis išvykęs ir taip toliau tai ilga dainelė. Išskyrė iš pirmo karto mes bendro turto neturėjom, vaikas auga su manim, tai daugiau jokių pretenzijų nebuvo. Odėl vyro kad nebuvo teisme pasakiau kad jam tai nerūpi jis su viskuom sutinka ,geria ir iš vis nesirodo namuose jau seniai. Gal papuolė supratinga teisėja ar man pasisekė, bet mane išskyrė ir dabar nebeturiu jokių problemų dėl jo. Tiesa dar prisiteisiau alimentus kurių negaunu.
QUOTE (ligitarok @ 2004 08 20, 19:46) |
Na aš galiu pasidalinti savo patirtimi. Mano vyras taip pat išvyko į užsienį ir kaip įprasta nesiruošia gryžti. Aš išsiskyriau prieš metus nesunkiai. Pirmiausiai nuėjau pas advokatą viską papasakojau, tai jis patarė rašyti prašymą skiryboms abipusiu sutikimu, nes jei pasakysi kad sutuoktinis išvykęs ir taip toliau tai ilga dainelė. Išskyrė iš pirmo karto mes bendro turto neturėjom, vaikas auga su manim, tai daugiau jokių pretenzijų nebuvo. Odėl vyro kad nebuvo teisme pasakiau kad jam tai nerūpi jis su viskuom sutinka ,geria ir iš vis nesirodo namuose jau seniai. Gal papuolė supratinga teisėja ar man pasisekė, bet mane išskyrė ir dabar nebeturiu jokių problemų dėl jo. Tiesa dar prisiteisiau alimentus kurių negaunu. |
Bendru sutikimu negalima issiskirti dalyvaujant tik vienai pusei,nebent turejai notaro patvirtinta jo parasa ir sutikima. tai gerai zinau nes pati tvarkausi.
QUOTE (kanibalas @ 2004 08 20, 15:20) |
Ar galima išsiskirti jei žmona susirado kitą ir gyvena užsienije ir nesiruošia gryžti. Nors mes dar neišgyvenom kartu nei metų. Tokia padetis labai varžo mano veiksmus. |
imanoma! jei sutuoktinis isvykes tai tada atnesus jam i namus saukima i teima ir jei jo nera tada jo vieta gyvenamoji laikoma nezinoma ir galima prasyti teismo skirti kuratoriu kuris ji atstovauja,tada duodamas skelbimas i laikrasti kad bus nagrinejama byla ir vsio!
Jei reiks gali paskambinti papasakosiu kaip kas nes as dabar tvarkausi ir jau laukiu teismo.Situacija ta pati.Rasyk i A>Z
Niu cia dar trumpam iskeliu tema i pavirsiu
Klausiau teisininko del skyrybu, tai gavau toki atsakyma :"Visu pirma turite kreiptis pas teisininka, kad paruostu dokumentus teismui. Jusu aprasytu atveju, advokato nereikes, procesas bus paprastas, greitai istuoks. Zyminio mokescio teismui nera, kainuos tik dokumentu suruosimas."
Tai cia tipo teisininkas ar jo padejejas paruos dokumentus ir tada i teisma, ane? O kas per dokumentai ir per kiek laiko teismas isskirs?
Ir dar, gal kas zino kur galima rasti kuo pigesnes teisininko paslaugas? Buciau labai dekinga.

Klausiau teisininko del skyrybu, tai gavau toki atsakyma :"Visu pirma turite kreiptis pas teisininka, kad paruostu dokumentus teismui. Jusu aprasytu atveju, advokato nereikes, procesas bus paprastas, greitai istuoks. Zyminio mokescio teismui nera, kainuos tik dokumentu suruosimas."
Tai cia tipo teisininkas ar jo padejejas paruos dokumentus ir tada i teisma, ane? O kas per dokumentai ir per kiek laiko teismas isskirs?
Ir dar, gal kas zino kur galima rasti kuo pigesnes teisininko paslaugas? Buciau labai dekinga.
Gal kokios pazymos, irodancios, kad neturit vaiku, bendro turto ir pan... ir IEŠKININIS PAREIŠKIMAS dėl santuokos nutraukimo, kuri paraso advokatas (specialus reikalavimai; jei blogai parasytas, tai byla nejuda)
Cia rasau is patirties, bet mano zinomos skyrybos yra su vaikais, turto dalinimu ir pan. Tai gali buti, jog nesutaps...
Cia rasau is patirties, bet mano zinomos skyrybos yra su vaikais, turto dalinimu ir pan. Tai gali buti, jog nesutaps...
prie pareiskimo dar tures buti prideta santuokos nutraukimo pasekmiu sutartis, kurioje jus susitariate, akip pasidalinate bendrai uzgyventa turta, pas ka lieka vaikai, kokie alimentai priklauso is kito sutuoktinio ir t.t.
O kas parekomenduos teisininka papigiai? Silvute, gal tu teisininke? Nu, tiek mamyciu baigusios LTU, atsiliepkite

sakykit, koki ten rasta reikia nunesti irodanti jog zmogus yra issiskyres?
net nezinau kaip paklalusti, kad buciau teisingai suprasta.
vienu metu per televizoriu buvo tokia situacija, kad issiskyrusi moteris susilauke vaiko su kitu vyru, taciau kai norejo vaika uzregistruoti to vyro, nuo kurio ji susilauke vaiko pavarde,paaiskejo, kad ji nebuvo kazkokio tai lapo pristaciusi jog yra issiskyrusi, todel tas vaikas skaitosi kaip ir jos buvusio vyro vaikas. tikrajam tevui teko irodineti savo tevyste teisme.
taigi, man dabar ir neaisku
, jeigu as issiskyriau, gavau ta skyrybu liudijima, tai man reikia ji kazkur dar nesti, kad mano vaikai nuo kito vyro galetu buti uzregistruoti jo pavarde, o nepriskaitomi mano ex?

net nezinau kaip paklalusti, kad buciau teisingai suprasta.
vienu metu per televizoriu buvo tokia situacija, kad issiskyrusi moteris susilauke vaiko su kitu vyru, taciau kai norejo vaika uzregistruoti to vyro, nuo kurio ji susilauke vaiko pavarde,paaiskejo, kad ji nebuvo kazkokio tai lapo pristaciusi jog yra issiskyrusi, todel tas vaikas skaitosi kaip ir jos buvusio vyro vaikas. tikrajam tevui teko irodineti savo tevyste teisme.
taigi, man dabar ir neaisku

ar tik ne pagal sena ck dar matei ta laida.
Dabar jei vaikas gimsta nesantuokoje, tai abiem vaiko tevams reikia eiti pas notara ir tenai sudaryti toki rasta, kad butent jie yra vaiko tevai ( cia savaime aisku daugiau teti liecia), o jau su tuo notariskai patvirtintu rastu keliaujate i metrikacijos rumus ( velgi abu) ir tenai pildote pareiskima del vaiko registracijos.
Ir kas sake, kad "stampas"pase nieko neduoda - bent jau toku tasymusi isvengi: pasiemiau savo ir vyro pasus, pazyma is ligonines ir po 20 min turejau vaiko gimimo liudijima.
Dabar jei vaikas gimsta nesantuokoje, tai abiem vaiko tevams reikia eiti pas notara ir tenai sudaryti toki rasta, kad butent jie yra vaiko tevai ( cia savaime aisku daugiau teti liecia), o jau su tuo notariskai patvirtintu rastu keliaujate i metrikacijos rumus ( velgi abu) ir tenai pildote pareiskima del vaiko registracijos.
Ir kas sake, kad "stampas"pase nieko neduoda - bent jau toku tasymusi isvengi: pasiemiau savo ir vyro pasus, pazyma is ligonines ir po 20 min turejau vaiko gimimo liudijima.
QUOTE (Silvute @ 2004 09 18, 14:32) |
ar tik ne pagal sena ck dar matei ta laida. Dabar jei vaikas gimsta nesantuokoje, tai abiem vaiko tevams reikia eiti pas notara ir tenai sudaryti toki rasta, kad butent jie yra vaiko tevai ( cia savaime aisku daugiau teti liecia), o jau su tuo notariskai patvirtintu rastu keliaujate i metrikacijos rumus ( velgi abu) ir tenai pildote pareiskima del vaiko registracijos. Ir kas sake, kad "stampas"pase nieko neduoda - bent jau toku tasymusi isvengi: pasiemiau savo ir vyro pasus, pazyma is ligonines ir po 20 min turejau vaiko gimimo liudijima. |
nu jo man atrodo kad pagal senaji CK
ok, aciu uz info:)
nenoriu vesti naujos temos, nes nemanau kad cia kazkam butu labai reikalinga apart manes, todel ir rasau cia.
situacija: moteris issiskyre ir isejo su vaikais kitur gyventi, nors ji liko priregistruota ten kur anksciau gyveno su savo dabartiniu ex vyru.
todel noriu paklausti, ar norint ja isregistruoti reikia eiti jos buvusiam ex vyrui i namu butu ukio tarnyba ir ten rasyti koki prasyma, kad ji butu isregistruota, ar tiesiog ji pati turi nueiti ir issiregistruoti?
ir jeigu, ji issiregistruos, tai automatiskai ji liks be registruotos gyvenamosios vietos, kaip kad ir jos vaikai, kadangi jai priteista ju globa, ar teisingai suprantu?
situacija: moteris issiskyre ir isejo su vaikais kitur gyventi, nors ji liko priregistruota ten kur anksciau gyveno su savo dabartiniu ex vyru.
todel noriu paklausti, ar norint ja isregistruoti reikia eiti jos buvusiam ex vyrui i namu butu ukio tarnyba ir ten rasyti koki prasyma, kad ji butu isregistruota, ar tiesiog ji pati turi nueiti ir issiregistruoti?
ir jeigu, ji issiregistruos, tai automatiskai ji liks be registruotos gyvenamosios vietos, kaip kad ir jos vaikai, kadangi jai priteista ju globa, ar teisingai suprantu?