Martyno mamyte - atsakymas is patirties:). Issiskyriau budama nescia. Advokato pagalba rasant prasyma skyryboms ir sudarant turto pasidalinimo sutarti kainuoja vid. 100-150 Lt (jei viskas gerai, skiriamasi abieju pusiu sutikimu ir jokiu dideliu gincu bei problemu su turto pasidalinimu nera). Skiriantis abieju pusiu sutikimu nera jokiu zyminiu mokesciu teisme. Kuomet eisi istuokos liudijimo i metrikacijos skyriu - teks sumoketi, berods 15 Lt (gal ir daugiau - nebepamenu). Issiskyrusi ir pagimdziusi tu netampi vienisa mama, esi tiesiog issiskyrusi mama. Skyrybos iki vaiko gimimo tik atrodo kaip ir paprastesnes, taciau skyrybu pasekmiu sutartyje nenustatomas vaiko islaikymas (min. - 1MGL per men) ir gyvenamoji vieta. Tai veliau gali sukelti tam tikru problemu ir priversti kreiptis i teisma papildomai. Reikalavimo atideti skyrybas kol vaikui sueis vieneri metai siuo metu galiojanciame Civiliniame kodekse nera. Tai tiek trumpai. Jei dar rupetu koks klausimelis, galit parasyt i privatu. Sekmes ir nenukabinkite nosies.
Reikia skirtis su vyru. Abu jokio bendro turto, vaiku ir jokiu priekaistu neturim. Kaip viskas vyksta, kur reikia kreiptis ir kiek kainuoja?
susirandat advokata, kuris surasys skyrybu prasyma ir pasekmiu sutarti, kurioje ir nurodysit, kad bendro turto ir priekaistu viens kitam neturit.
Per kelis men turetumet issiskirti.
Advokato paslauygos kainuoja priklausomai nuo miesto.
Tiesa, toki prasyma gali ri advokato padejejas sudaryti arba bet kuris kitas zmogus, kuris zino tam keliamus reikalavimus.
Per kelis men turetumet issiskirti.
Advokato paslauygos kainuoja priklausomai nuo miesto.
Tiesa, toki prasyma gali ri advokato padejejas sudaryti arba bet kuris kitas zmogus, kuris zino tam keliamus reikalavimus.
As vilniete. Kiek tai kainuos?
Vilniuje gali buti nuo 150 iki 600 Lt uz val. pagal sudetinguma
jei neprisimenat, tai nuo 2001 isigaliojo naujas CK pagal kuri pareiskimus del skyrybu reikia pateikti TEISMUI.
Galite ir pacios tai padaryti, jei inete nepatingesit ir susirasit pavyzdziui, bei kokie reikalavimai pareiskimui keliami.
Galite ir pacios tai padaryti, jei inete nepatingesit ir susirasit pavyzdziui, bei kokie reikalavimai pareiskimui keliami.
na noriu paklausti del turto...
butas pirktas mano vardu dar pries santuoka. dalis pinigu mano, kita dalis buvo paimta is banko....
skirybu atveju kas priklauso dabartiniam mano vyriu?
butas pirktas mano vardu dar pries santuoka. dalis pinigu mano, kita dalis buvo paimta is banko....
skirybu atveju kas priklauso dabartiniam mano vyriu?
Ir as klausimeli noreciau
.
I kelias dalis dalina turta (buta) skyrybu atveju, jei seimoje mama, tetis, du pilnameciai ir nepilnametis vaikas? Kiek teko skaityti, tai, berods, pilnameciams niekas nebepriklauso
.
Taigi, tarkim, jei dalinama i tris dalis: mama, tevas ir nepilnametis vaikas, tai koks statusas/mokesciai/teises lieka pilnameciams? Pilnameciai registruoti, bet kaip ir kokie prisiglaudeliai...
Aciu

I kelias dalis dalina turta (buta) skyrybu atveju, jei seimoje mama, tetis, du pilnameciai ir nepilnametis vaikas? Kiek teko skaityti, tai, berods, pilnameciams niekas nebepriklauso

Taigi, tarkim, jei dalinama i tris dalis: mama, tevas ir nepilnametis vaikas, tai koks statusas/mokesciai/teises lieka pilnameciams? Pilnameciai registruoti, bet kaip ir kokie prisiglaudeliai...

Aciu

pilnameciams vaikams nelieka nieko, jokiu teisiu jie tame bute neturi.
Jurgeleuogele, vyras gales pretenduoti i tam tikra buto dali, jei irodys, kad prisidejo prie jo islaikymo ar padidino jo verte pvz remontu.
Jurgeleuogele, vyras gales pretenduoti i tam tikra buto dali, jei irodys, kad prisidejo prie jo islaikymo ar padidino jo verte pvz remontu.
QUOTE (Silvute @ 2004 07 27, 19:17) |
pilnameciams vaikams nelieka nieko, jokiu teisiu jie tame bute neturi. |
Skamba taip, kad bet kada isspirt gali be jokiu ceremoniju...
O jei pilnameciai mokos ir dar nedirba?
Papildyta @ [mergetime]1090945899[/mergetime]
Nemalonus galimas santazas: mano butas, ir as darau ka noriu, o tu, jei nepatinka, ciuosk is cia...
Papildyta @ [mergetime]1090946318[/mergetime]
Ir is vis nesuprantu kokia santuokos prasme (teisiskai)...

Dar klausimelis. Jeigu graziai neina turto pasidalinti, tuomet tenka moketi 3% turto nuo vertes + 3000 lt
. Per kiek laiko ja galima sumoketi? Gal galima dalimis. Ar butinai turi moketi tik tas, kuris inicijuoja skyrybas?. Ar jei pinigeliu ner, tai tenka nuleist rankutes...? <-- prasau kas zino, atsakykit, nes tai stipriai degantis klausimas...
Jei vienas is sutuoktiniu yra II grupes invalidas (inicijuojantis skyrybas), tai ar jam yra kazkokiu privalumu skyrybu klausimu? Kitas sutuoktinis bedarbis, kuris darbo net neisko, nes yra islaikomas invalido...
Kiek zinau, neimanoma irodyti, kad tas bedarbis daug metu nemokejo uz buta... teismas galetu itart, kad gal jis atlygynima vokely gaudavo...
Gal kvailas klausimas, bet neteko susidurt... Pas visus notarus yra nustatytos vienodos kainos? Itariu, kad skiriasi
.
O ar galimas notaro iskvietimas i namus, jei kai kam labai sunku nueiti...? Kokiais atvejais ir kokia kaina?
Pas notara popierius gali pasirasineti tik blaivas zmogelis (klausimas ne tikslu nugirdyt...) ?

Jei vienas is sutuoktiniu yra II grupes invalidas (inicijuojantis skyrybas), tai ar jam yra kazkokiu privalumu skyrybu klausimu? Kitas sutuoktinis bedarbis, kuris darbo net neisko, nes yra islaikomas invalido...
Kiek zinau, neimanoma irodyti, kad tas bedarbis daug metu nemokejo uz buta... teismas galetu itart, kad gal jis atlygynima vokely gaudavo...

Gal kvailas klausimas, bet neteko susidurt... Pas visus notarus yra nustatytos vienodos kainos? Itariu, kad skiriasi

O ar galimas notaro iskvietimas i namus, jei kai kam labai sunku nueiti...? Kokiais atvejais ir kokia kaina?
Pas notara popierius gali pasirasineti tik blaivas zmogelis (klausimas ne tikslu nugirdyt...) ?
QUOTE (jurgeleuogele @ 2004 07 26, 21:06) |
na noriu paklausti del turto... butas pirktas mano vardu dar pries santuoka. dalis pinigu mano, kita dalis buvo paimta is banko.... skirybu atveju kas priklauso dabartiniam mano vyriu? |
Ar tik pagal dabartinius istatymus nepriteis tavo vyrui puse buto, nes dabar lyg tai butas jau seimos nuosavybe. Kazkokie durni istatymai arba as kazka painioju

Geriausia nepagaileti kokiu 50 lt ir nueiti pas advokata rimtai konsultacijai.