Įkraunama...
Įkraunama...

skyrybos

Vilvyt, pati sau prieštarauji. be to tavo paminėtas CK kodekso straipsnis įtvirtina nuostatą, kad neatsiranda solidarioji atsakomybė ir įrodynėt nieko nebereikia. teismas taip pat žino apie šią normą. o įvairūs išvedžiojimai su teise nesusijusiems žmonėms neaiškia teisine kalba, tik be reikalo gąsdina žmones.
Atsakyti
gal kiek per aštriai išsireiškiau. atsiprašau.
Atsakyti
noriu skirtis su vyru.Mes turim 2 metu sunu.as niekur nedirbu,gyvenam pas mano tevus ju bute.vyras seimos neislaiko,uzdirba ant popieriaus 800lt i rankas 650lt.lizingu pasiemes prekiu mazdaug uz 5000,moketi dar 2 metus.del bendro turto pretenziju nereiksiu,alimentu neprasysiu,tik noriu suzinoti ar tie lizingai nepasidalins ant musu abieju (viskas jo vardu).Ir svarbiausia kokius sansus as turiu pasilikti vaika,nes esu girdejusi kad jei niekur nedirbi ir neturi pastoviu pajamu ir gyven.vietos. tai palieka tam kuris turi geresnias salygas. sad.gif
Atsakyti
Apie skyrybas siais laikais neparasysiu , nes skyriausi senais laikais.
Lizingu irgi nezinau.

Bet va del alimentu - tai turetum prisiteisti per skyrybas, situo esu tikra. Jei gyvensi atskrai, noresi kada nors kokia pasalapa is soc. skyriaus gauti ar pagalba- jie klaus ar pristeisus alimentus. Jei kada nors sugalvotum juos -alimentus prisiteisti- turetum vel duoti vyra i teisma, o pristeisi tik uz kazkoki tai laikotarpi atgal. Jei noresi su vaiku isvaziuoti i koki uzsieni, o jis nebus Teismo Tau priskirtas-vel turesi exvyro leidimo prasyti. Jei prasysi teimo Tau palikti vaika, o alimentu neprasysi- irgi neisivaizduoju kaip atrodys. Ir ka Tu teisme sakysi? Mol priskirkit man vaika, o alimentu man nereikia, nors as ir nedirbu, ir pajamu neturiu. Jei kada sukursi seima ir reikes pajamu, gali kokia nors instancija prisikabinti: kodel alimentu neprisiteisus.

Bet aisku geriau Tau gali teisininke patarti. As tik is patirties parasiau.

Ir dar klausimelis hobo. Kaip cia su alimentais siais laikais yra? Kiek girdejau dabar jau ne 25 proc. vienam vaikui priteisia, dviem ne 33 proc. Bet konkrecia sutarta suma. Tai jei prisiteisi konkrecia suma, o veliau pragyvenimo lygis aukstesnis bus- tai kaip didesne suma vel reikes, galesi prisiteisti, ar kaip?

Ir kitas klausimelis, kokios gi motina gali uzsiprasyti tos sumos. Kiek zinau is pavyzdziu tai liepia teismas motinai per menesi tvarkingai rinkti cekucius ir pateikti kaip islaidas teismui. Ar galima remtis kokiais tai tyrimais kiek reikia vienam zmogui pragyventi. Lyg tokius tyrimus daro laivos rinkos institutas ir kaip tuos ar kitus tokio pobudzio tyrimus gauti, jei nera oficialiai patvirtinta ir teimas remiasi motinos pateiktais menesio cekuciais?

Atsakyti
QUOTE (siaubute @ 2004 11 22, 11:53)
Jei prasysi teimo Tau palikti vaika, o alimentu neprasysi- irgi neisivaizduoju kaip atrodys. Ir ka Tu teisme sakysi? Mol priskirkit man vaika, o alimentu man nereikia, nors as ir nedirbu, ir pajamu neturiu. Jei kada sukursi seima ir reikes pajamu, gali kokia nors instancija prisikabinti: kodel alimentu neprisiteisus.

Mano vyras prisiteise vaiko gyv. vieta pas save, bet alimentu nereikalavo. Ir niekas jo neklause/neklausia, kodel jis tu alimentu neprisiteise. Gal zmogus tiesiog is principo taip pasielge...
Atsakyti
pirmiausia Siaubutei, taip tikrai dabar reikia prašyti konkrečios sumos ir teismas vadovaudamasis teisingumo, protingumo ir t.t. kriterijais tą sumą skirs arba ne. prašyti galima bet kiek, bet reikės teisme įrodyti, kad tos sumos tau tikrai reikia vaikui išlaikyti.
Indrute, šiais laikais ir tėvas ir motina turi vienodas teises į vaiką, todėl jei Jūsų materialinė padėtis bloga, neturite gyvenamosios vietos, gali būti, kad vaikas liks vyrui. siūlau skyrybų nepradėt kol savo galimybių tiksliai neišsiaiškinsite su advokatu.
Atsakyti
Ar gali zmona skyrybu atveju pareikalauti is vyro atitinkamos sumos (pvz 25000 lt), kuriuos jis mano investavo i seima. Seima gyvena vyrui dovanotoje namo dalyje, santuoka truko 10 metu, tai bendras uzgyventas turtas yra tik masina ir buities daiktai. Zmona sako, kad nieko jai nereikia, tik pinigu? Ar ji turi tokia teise reikalauti pinigu? Ir kaip, jei vyras nesutinka moketi?
Atsakyti
jeigu nėra vaikų, preziumuojama, kad sutuoktinių teisės į turtą yra lygios. nebent galite įrodyti, kad tai buvo jūsų asmeninė nuosavybė. šiaip viskas dalinama per pusę, o jeigu neįmanoma, tai kiek įmanoma dalinama, o kiek neįmanoma atitenka vienam sutuoktiniui ir jis turi kitam sumokėti piniginę kompensaciją. šiaip tai sutuoktiniai gali patys pasidalinti turtą kaip nori (ypač jei nėra vaikų). o jei gražiuoju nesusitaria tuomet padalina teismas.
Atsakyti
Graziuoju nesusitaria, nes zmona nori pinigu, o vyras nesupranta kodel turetu moketi ir leidzia jai pasiimti viska, nors ir plikas sienas palikti.Namo dalis oficialiai dovanota vyrui pries vedybas ir zmona atejo gyventi pas ji. Yra 6 metu vaikas. Jis tikriausiai liktu su mama, nors tevas su mielu noru ji pasiimtu sau, bet turbut teismas labiau linkes vaika palikti mamai. Nors vaikas vienakreiksmiskai noretu likti su tevu. Kokios galimybes tevui pasilikti vaika sau?
Ir del dalybu, tai man idomu, kaip sprendziama tokiu atveju, jei vienas siulo pasiimti turtu, o kitas sako-man turto nereik reik grynais. Ar teismas tada gali priversti sumoketi grynus ar vistik jei vyras sutinka atiduoti kazkokius buityje uzgyventus daiktus (kad ir visus) jai reiks tuos daiktus pasiimti? ir ar vertinama kiek per tuos 10 metu katras uzdirbo ir investavo i buiti. Ir kaip skaiciuojama ta pinigine kompensacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zydriausia: 09 gruodžio 2004 - 18:59
tėvų teisės ir pareigos yra vienodas. vyras turi tiek pat šansų kiek ir jo žmona paslikti vaiką. viskas priklausys nuo to kaip jie sugebės savo teises apginti teisme. siūlau abiem susirasti gerus advokatus.
dovanotas turtas iki vedybų vyrui yra jo asmeninė nuosavybė, kuri dalinama nebus. visas kitas turtas turėtų būti dalinamas perpus, bet tikriausiai tas, su kuriuo liks vaikas gaus didesnę dalį. negaliu komentuot koks bus teismo sprendimas. sakau, viskas priklausys nuo to kaip šalys motyvuos savo reikalavimus. nežinau ar išsamiai išsakiau, jei ne, klausk kas dar neaišku wink.gif
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 12 10, 08:23)
tėvų teisės ir pareigos yra vienodas. vyras turi tiek pat šansų kiek ir jo žmona paslikti vaiką.

čia tai pavariau kaip iš kaimo:)
Atsakyti
Man tik idomu, ar ji turi teise reikalauti pinigais, o ne turtu? Ji tipo aiskina, kad buvo pas kazkoki advokata ir jis jai isaiskino, kad mzdaug 100-150 (atrodo tiek) lt zmogus per menesi skiria buiciai, tai ji paskaiciavo kiek susidare per 10 metu ir jai ten mazdaug susidaro apie 30 tukstanciu. Ji kol kas graziuoju skirtis nepribrendo, tai taip gaunasi, kad tas skaitliukas sukasi pagal ja. Ji sako, duok man pinigui, tada duosiu skyrybas. Vyras nemano, kad turi issipirkti ta laisve ir sako, kad pasiimk turtu. Ji reikalauja pinigu,. tai vat man idomu, ar ji tokia teise reikalauti pinigu turi, kad per puse tai per puse, as suprantu, bet puse galima imti turtu kazkokiu, ar ji gali paprasyti ivertinti turta ir reikalauti ismokos grynais?

ir dar del vaiko, jei pvz ji nesutinka skirtis ir vyras paraso pareiskima del skyrybu, tai turbut buna jio nenaudai , jei jis noretu pasiimti vaika. Ta prasme skyrybu iniciatorius labiau traktuojamas kaip kaltininkas, ar ne?
Atsakyti