Įkraunama...
Įkraunama...

skyrybos

aš manau, kad skyrybų atveju jums ši paskola nepereis, nebent kiltų kokių nors problemų su banku dar santuokos metu.
Atsakyti
Ar tai reiskia, kad skyrybu atveju, ismokejus paskola, masina nebutu traktuojama kaip bendras seimos turtas?
P.S.
Masina naudojasi seima, o ne asmuo, kurio vardu ji registruota.
Atsakyti
Palaukit, o kaip ten yra su butais, kuriuose gyvena seima??? Man kazkaip atrode, kad nepriklausomai nuo to, kieno is sutuoktiniu buvo gyv. plotas, bet jei jame po santuokos gyvena seima, tai jis tampa jungtine nuosavybe. Ar as kazka maisau? Juk jei AS;-) turi uzgyvenusi kazkokiu tai teisiu i savo vyro nama, tai iseitu, kad jai neapsimoka issikelti is to namo pries skyrybas. Teisingai???
Atsakyti
Mazas patikslinimas... Ne vyro, o vyro tevu... sad.gif
Atsakyti
tavo vyras gudriai padare. Idomu ar tu galetumei irodyti, kad butent ta masina yra pirkta uz vyro paimta paskola - jei ne, tai tada jinai yra vyro motinos ir viskas.
Atsakyti
Na, paskola paimta kelios dienos pries perkant masina. O ir uz masina moketa ta pati suma. Ar to uztektu irodyti? Kazi kaip butu, jei paskola butu padenginejama is mano saskaitos?
Atsakyti
dėl mašinos, tai ji anytos ir niekieno daugiau.
dėl paskolos - įrodinėjimo reikalas, jei vyras turės gudrų advokatą gal ir įrodys, o gal ir ne. pat nemokėk už tą paskolą ypač iš savo sąskaitos. bet jei yra nepilnamečių vaikų, tai paskola tau nelabai gresia. reiks teisme įrodyt, kad vyras babkes apėmė ir išleido nežinia kur, arba padovanojo motina mašiną, o tu čia jau ne prie ko ir t.t. nors iš ties ta man ta paskola neatrodo grėsmingai.
Atsakyti
reikia užtai viską taip forminti, kad būtų aišku, kad čia yra asmeninė nuosavybė, arba galite pasirašyti povedybinę sutartį.
atminkit visam laikui: BŪTINA YRA PASIRAŠYTI IKIVEDYBINĘ SUTARTĮ, JEI NENORITE VĖLIAU SUSIDURTI SU TURTINĖMIS PROBLEMOMIS. meilė yra meilė, o pinigai yra pinigai.
Atsakyti
Tai, kaip cia dabar isaiskinus g.gif ta paskola - nieko ypatingo - per keleta menesiu ismokesim (is bendro biudzeto). Per tuos keleta menesiu issiskirti kaip ir nezadam laugh.gif . Bet man ta masina rupi - negi ji nera semos turtas?
Atsakyti
jeigu ji įregistruota anytos vardu, ji yra anytos, tai kad ją naudojate nieko nereiškia.
Atsakyti
Dėkui, merginos, viską susitvarkiau: skolos- jam, turtas, vaikas heart.gif ir alimentai- man.
Atsakyti
Sveika,
Bendras principas yra toks, kad santuokos metu įgytos privolės įvykdymas yra sutuoktinių solidarioji atsakomybė. Ir jei kiltų ginčas, žmonai pagal bendrą principą, dėja, reiktų prisidėti prie paskolos grąžinimo. Žmona, norėdama išvengti tokio bajerio, gali ginčytis ir išvynioti, vadovaudamasi LR CK 3.109 str.3d., kur pasakyta, kad sutuoktinių solidarioji atsakomybė neatsranda, jei vienas sutuoktinis be kito sutuoktinio sutikimo paima paskolą, kai tai nėra būtina bendriems šeimos poreikiams tenkinti. Taigi, pagrindas žmonai išventi skyrybų atvejų paskolos grąžinimo yra. Visa kita - įrodymų reikalas.
Atsakyti