Jūsų turtas tikriausiai bus dalinamas į lygias dalis, tačiau Jūs, kadangi auginate vaiką galite reikalauti didesnės dalies, bet turite motyvuoti kodėl, tas pat ir su alimentais. galite prašyti, kad ir 1000 Lt, bet turėsite įrodyti, jei vyras nesutiks, kad Jūsų vaikui tikrai reikia tokios sumos.
labas- man reikia pagalbos. Manovyras padave prasyma del santuokos nutraukimo. As sutinku su juo skirtis, nes jo nemyliu ir nenoriu su juo gyventi.Dar jis labai megdavo pries mane kelt ranka, gerdavo (net neatsimenu kada paskutini karta maciau neisgerusi) bet tai nesvarbiausia- jis parase priezasti- neistikimybe. Tai irgi tiesa, bet su tokiu vyru kaip mano buvo neimanoma. As auginu musu vaika (2.5m.) Uzdirbu 250lt ,o jis net uz darzeli nemoka...ko man tiketis ?jis uzdirba irgi knyguteje parasyta kad 500lt. Dar jis man grasinakad mus su kitu vyru uzmus-turiu zinutes su jo grasinimais- ka daryti ir ko tiketis ?
Mes gyvename vyro tevu name, yra minciu apie skyrybas ir as noreciau isheit gyventi atskirai, paemusi busto paskola, nusipirkti buta.
Ar imanoma paimti paskola tik man taip, kad veliau su vyru neishkiltu kokiu problemu (dalybu). Ar tai galima padaryti tik galutinai ishsiskyrus?
Ar imanoma paimti paskola tik man taip, kad veliau su vyru neishkiltu kokiu problemu (dalybu). Ar tai galima padaryti tik galutinai ishsiskyrus?
QUOTE (As ![]() |
Mes gyvename vyro tevu name, yra minciu apie skyrybas ir as noreciau isheit gyventi atskirai, paemusi busto paskola, nusipirkti buta. Ar imanoma paimti paskola tik man taip, kad veliau su vyru neishkiltu kokiu problemu (dalybu). Ar tai galima padaryti tik galutinai ishsiskyrus? |
Jei nenori papildomu problemu, daryk tai tik po skyrybu.

Labas, Soul,
Šiek tiek esu susidūrusi su panašių dokumentų ruošimu..
Jei sutuoktinis sutinka pasirašyti sutartį dėl santuokos nutraukimo, (t.y. jūs skirsitės bendru sutikimu), tai visos problemos toje sutartyje ir išsprendžiamos. Parašę pareiškimą dėl santuokos nutraukimo bendru sutikimu, (kurį reiks nunešti į teismą pagal tavo gyvenamąją vietą; žyminio mokesčio valstybei tokiu atveju mokėti nereiks), turėsit nusiųsti (arba paduoti tiesiogiai banko atstovui į rankas, kad tas uždėtų spaudą, kad gavo) tą pareiškimą su reikalingais priedais bankui - taip turi būti informuojamas kreditorius. Bankas tame pareiškime, jei neklystu, eina kaip suinteresuotas asmuo. Pareiškimo pagrindinis priedas - sutartis dėl santuokos nutraukimo pasekmių. Toje sutartyje yra išprendžiami visi klausimai: turto padalijimo, vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, sutuoktinių teisė dalyvauti vaiko auklėjime, išlaikymo priteisimas, kaip bus paskirstytos įmokos už paskolą tarp sutuoktinių ir pan. Galimi įvairiausi variantai LR Civilinio kodekso ribose. (Pvz., tu gali atsisakyti išlaikymo vaikui, tačiau sutuoktinis privalės mokėti įmokas už paskolą).
Patarčiau kreiptis į advokatą, kuris dirba su civilinėmis bylomis.
Sėkmės
Šiaip per mažai info, kad būtų galima viską aprašyti smulkmeniškai.
Šiek tiek esu susidūrusi su panašių dokumentų ruošimu..
Jei sutuoktinis sutinka pasirašyti sutartį dėl santuokos nutraukimo, (t.y. jūs skirsitės bendru sutikimu), tai visos problemos toje sutartyje ir išsprendžiamos. Parašę pareiškimą dėl santuokos nutraukimo bendru sutikimu, (kurį reiks nunešti į teismą pagal tavo gyvenamąją vietą; žyminio mokesčio valstybei tokiu atveju mokėti nereiks), turėsit nusiųsti (arba paduoti tiesiogiai banko atstovui į rankas, kad tas uždėtų spaudą, kad gavo) tą pareiškimą su reikalingais priedais bankui - taip turi būti informuojamas kreditorius. Bankas tame pareiškime, jei neklystu, eina kaip suinteresuotas asmuo. Pareiškimo pagrindinis priedas - sutartis dėl santuokos nutraukimo pasekmių. Toje sutartyje yra išprendžiami visi klausimai: turto padalijimo, vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, sutuoktinių teisė dalyvauti vaiko auklėjime, išlaikymo priteisimas, kaip bus paskirstytos įmokos už paskolą tarp sutuoktinių ir pan. Galimi įvairiausi variantai LR Civilinio kodekso ribose. (Pvz., tu gali atsisakyti išlaikymo vaikui, tačiau sutuoktinis privalės mokėti įmokas už paskolą).
Patarčiau kreiptis į advokatą, kuris dirba su civilinėmis bylomis.
Sėkmės

Šiaip per mažai info, kad būtų galima viską aprašyti smulkmeniškai.
QUOTE (Soul @ 2004 10 11, 11:48) |
Laba diena, Noreciau paklausti- turime buta su paskola, skiriames, buto savininkas yra mano vyras, taciau ikeites ji bankui. Turtas igytas santuokos metu, as ji valdau pagal igaliojima. Kaip galima perrasyti buta zmonai arba vaikui, paliekant paskolos moketoju vyra? I kokias instancijas reikia kreiptis, kad viska oficialiai apiforminti iki skyrybu abipusiu sutikimu. Ar vaikui alimentai priklauso pagal visas LR taisykles, jeigu tetis dirba oficialiai uzsienyje , na ne paslaptis, kad tai gan dideli pinigai? Labai aciu uz atsakymus. |
Atsakymas vienareiksmiskas - tokio sudetingumo klausimus reikia spresti kartu su advokatu, cia mes visu smulkmenu vis tiek nesuziuresim

ghm.....buvau šventai įsitikinus, kad jau pakomentavau....matyt būsiu vakar pragėrus smegenis
per mažai informacijos. per mažai duomenų. kokiu tikslu buvo paimta, paskola, t.y. ar šeimos interesais ar ne. Ar davėte sutikimą paskolai ir t.t. realiausia grėsmė yra, kad jei paskola nebus išmokama, bankas nukreips išieškojimą į Jūsų bendrą turtą.

per mažai informacijos. per mažai duomenų. kokiu tikslu buvo paimta, paskola, t.y. ar šeimos interesais ar ne. Ar davėte sutikimą paskolai ir t.t. realiausia grėsmė yra, kad jei paskola nebus išmokama, bankas nukreips išieškojimą į Jūsų bendrą turtą.