Įkraunama...
Įkraunama...

skyrybos

Laba diena,

Turiu klausimeli. Su vaikinu gyvenu nesusituokusi. Gyvename mano bute, kuri man nupirko tevai ir uzrase mano vardu.
Ruosiames tuoktis, taciau turtinius dalykus noreciau susitvarkyti taip, kad tevu nupirkta butas ir liktu mano. Patarkite, prasau, kaip teisingai pasilegti, kad ateityje neiskiltu nemaloniu problemu. I siulyma sudaryti vedybine sutarti mano vaikinas sureaguotu itariai ir tai iziebtu nepasitikejima manimi ir tarsi skyrybu planavima.
Ar pasikeitus CK galioja tai, kad iki santuokos igytas turtas priklauso ji isigijusiam asmeniui ir netampa bendru seimos turtu?

Laukiu Jusu atsakymo ir labai dekui.
Atsakyti
As tai smurkai patarciau ta skalbianke ir saldytuva pareikalauti kaip islaikyma vaikams, nes dabar is tevo priklauso ne tik tie vadinami ''alimentai'', bet islaikymas, kuris gali buti suprantamas daug placiau nei pinigine suma, kuria tevas moka vaiku islaikymui. Tada teisme (na jei klausimas iki to daeitu) reiktu irodineti ne nuosavybe, o tai kad tu daiktu butinai reikia vaikams islaikyti. Manau tai paprasciau butu, nei aiskinti, jog jie tavo

Kate25, kas igyta iki santuokos, yra to sutuoktinio asmenine nuosavybe ir ji netampa jungtine. Bet yra niuansu - jeigu is sutuoktinio (ar bendru) lesu kada nors darysite kapitalini remonta - jis gales reikalauti savo dalies. Tap pat yra toks dalykas kaip seimos turtas.
Atsakyti
SiDo, o kaip tas butas gali tapti seimos turtu?
Suprantu, kad jei jis i ji investuos, gales reikalauti kazkokios dalies, bet tikrai ne puses?
Atsakyti
Jo kai paklausai praeina noras skirtis. O as dar paskola paemiau savo vardu ir pirkom buta. na ir kas cia bus? wub.gif
Atsakyti
QUOTE (Kate25 @ 2004 04 13, 15:43)

Suprantu, kad jei jis i ji investuos, gales reikalauti kazkokios dalies, bet tikrai ne puses?

jisai gali reikalauti puse investuoti pinigu.

Atsakyti
QUOTE (Kate25 @ 2004 04 13, 13:43)
SiDo, o kaip tas butas gali tapti seimos turtu?

Sitas butas taps seimos turtu jeigu jus jame nuolat gyvensite. Tokiam turtui yra griestesnes disponavimo salygos - reikalingas sutuoktinio sutikimas, jei yra vaiku - teismo leidimas. Bet jei jus kaip seima gyvensite kazkur kitur (pvz, jo bute), sis turtas netaps seimos turtu. Cia tik tokia savoka, is tikruju butas tavo bus, bet jam bus taikomas seimos turto rezimas.

O del investavimo - taigi cia viskas nuo konkrecios situacijos priklauso. Pvz jei buto verte yra 100 000, o jus padarysite remonta uz 400 000 (pavyzdziui koki super dizaina su aukso bareljefais wink.gif ), tai jei skyrybu atveju negalesi jam kompensuoti 200 000, tai nezinau kaip cia su tuo butu butu... nes remonto verte virsys net buto verte, manau jis galetu reikalauti puses buto tokiu atveju, o gal net ir viso g.gif ....

Tai nereikia cia ir 400 000, uztektu ir 100 000 investiciju ir jis galetu reikalauti puses buto.

Na bet jus gi nedarysite tokiu remontu, jau geriau pasistatyti nama ar ne ? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 03 01, 13:41)
Mes su savo asilu "susideje" gyvenam jau beveik penkerius metus (medali man uz tai, prasyciau). Bet as pastaruoju metu vis dazniau pradedu mastyt, kad reik baigt tuos cirkus, atsidalint smutkeles ir patraukt vienam i vakarus, kitam i rytus.

Tu smutkeliu nera jau tiek daug. Is didesniu kilnojamu daiktu uzgyvenom telika, skalbianke, kompa ir saldytuva. PAstaruosius du daiktus jis paeme issimoketinai savo vardu. Tuo tarpu alga auklei ir mokescius mokejau isskirtinai as. O va dabar, kai kalba pakrypo apie skyrybas, jis man siulo pasiimt TIK skalbianke (nes ja savo vardu issimoketinai paemiau as) ir tipo laisva.

Nu ar ne naglas? mad.gif Ar galima kazkaip ta reikala patvarkyt, kad gautusi lygiai perpus?

mano sesuo taip padare- susirinko visus daiktus, iskyrus vyro skudurus ir skutimosi reikmenis ir issikrauste. veliau teisme isskyre (jie buvo vede).

pabandyk su vyru susitarti graziuoju. paaiskink jam kaip teisme, kad tai jusu bendrai sugyventas turtas, kad tau sunku bus be tu daiktu, kad tai vaiko islaikymas ir pan, o jeigu tai nepades susirink ko tau reik ir dink. tik jokiu budu neprasitark apie si extra plana, kad vyrelis nesugalvotu juo anksciau taves pasinaudoti.
o tie pirkti daiktai issimoketinai jau ispirkti?

Atsakyti
Aciu, SiDo. Viskas kaip ir aisku.
Tiesiog reikejo, jog tevai ta butu butu uzsiregistrave savo vardu. Ir nebutu jokiu problemu. Taciau jau velu.
Atsakyti
QUOTE (Kate25 @ 2004 04 14, 06:34)
Tiesiog reikejo, jog tevai ta butu butu uzsiregistrave savo vardu. Ir nebutu jokiu problemu. Taciau jau velu.

Tai gali iki vestuviu padovanoti ji tevams wink.gif
Atsakyti
Uz dovanota daikta teks mokescius didelius paklot
Atsakyti
QUOTE (Kate25 @ 2004 04 14, 08:34)

Kate25,
O ar nebutu imanoma vel ant tevu perregistruoti to buto? (gal as cia nesamone susakiau? bet gal tai sprendimas?)
Mano situacija panasi... Tik vat dar butas "ant tevu", tiksliau su jais ir gyvenam. Bet as ir tai bijau, kad jei kokie nesklandumai ateity (tfu tfu tfu), kad jis "nesiziotu" i tevu nuosavybe, mat gyvenam kartu (dar nesusituoke)...
Reikia realiai ziureti i ateiti, nors meile ir uzpila akis wub.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 04 14, 07:30)
Uz dovanota daikta teks mokescius didelius paklot

Jei gerai pamenu pirmos eiles giminaiciams dovanojant mokesciu nera (na, nebent keitesi istatymai). Tevai ir vaikai - pirmos eiles gimines. Kita vertus - cia jau tegu zmogus pats sprendzia kas jam labiau apsimoka.

Atsakyti