QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 04 20, 14:47) |
Antras. Jei neaisku kur jis. Galima kreiptis i teisma del santuokos nutraukimo. Nutraukiant santuoka teks apie bylos nagrinejima skelbti spaudoje, t.y. tokiu budu pranesti sutuoktiniui apie bylos nagrinejima. |
Tai jeigu bus pranesta per spauda ir jis vistiek neatsiras ar tokiu budu byla bus nagrinejama?t.y. jeigu jis nesutinka skirtis,nepriima jokiu saukimu i teisma,kokiu budu tai padaryti?Ar turint liudyninku kad negyvenam jau senai yra tikimybe issiskirti jam neatsiradus?
Ir ar apribojimui tevystes turi itakos tai,kad nesirupina ir neduoda jokio islaikymo vaikui?Alimentu teistis atsisakau.
QUOTE (mažulka @ 2004 04 18, 09:35) |
Rodos ieškojau, bet tokio klausimo niekur neradau, todėl norėčiau paklausti apie tokią situaciją: prieš 15 metų mirė mano močiutė ir paliko namą(+6 a. žemės) dviems savo sūnums(ne testamentas, o paveldėjimas). Kadangi nesinorėjo dviejų šeimininkų viename kieme, tai mano dėdei buvo atiduotas, mamos vardu įsigytas kooperatinis butas( išmokėtas). Šis butas buvo įgytas mano tėvų santuokos metu. Šiaip, jokių dokumentų patvirtinančių šią operaciją aš neradau. Tačiau žinau tai, kad tėtis namo sąvininkas, o jo brolis ir jo žmona - buto. Klausimas toks: mano tėvų skyrybų atveju, kaip būtų dalinamas turtas( mažamečių vaikų jau nėra, esame su sese pilnametės). Atrodo aiškiai išdėsčiau situaciją. Iš anksto ačiū. |
Tėvų skirybų atveju, Jūs su sesę į namą pretenduoti negali. Reikėtų atrasti pirminius duomenis, kaip buto nuosavybė perėjo tėvo broliui. Dovanojimo ar kokiu būdu. Gal būt buvo notarinė paveldimo turto pasidalinimo sutartis, kurioje numatyta, kad namas atitenka tėvui, su sąlyga, kad jis perleidžia butą. Išties galimi buvo keli turto perleidimo variantai.
Kadangi neaišku pagal kokį sandorį senasis butas perėjo dėdei, man sunku įvertinti tavo mamos situaciją.
Bet kokiu atveju ji skirybų metu galėtų bandyti nusistatyti nuosavybės dalį į namą, įrodinėdama, kad namą tėvas paveldėjo vienas, t.y. be brolio, nes jie perleido broliui butą, t.y. bendrasantuokinį turtą.
Galiu pasakyti ir tai, kad tai būtų sunki byla.
Skelbimo padavimas apie nagrinejama byla (jo teksta duoda teismas bylos nagrinejimo metu) prilyginamas teismo saukimo iteikimui. O toliau jau pono valia, eis jis ar ne - byla bus nagrinejama be jo.
>Ir ar apribojimui tevystes turi itakos tai,kad nesirupina ir neduoda jokio islaikymo vaikui?Alimentu teistis atsisakau.
Itakos turi, nes tai rodo, kad nesirupina vaiku. Sprendziant klausima del tevystes apribojimo pirmas klausimas bus, ar priteisti alimentai. Todel del atsisakymo labai pagalvociau. Jei jie butu priteisti ir tuomet nemoketu, jau butu paprasciau.
Ne taip jau lengvai imanoma apriboti tevystes teises. Reikia pasistengti irodyti, kad buvo bandomi visi keliai, o tevas vis vien nesirupina vaiku.
>Ir ar apribojimui tevystes turi itakos tai,kad nesirupina ir neduoda jokio islaikymo vaikui?Alimentu teistis atsisakau.
Itakos turi, nes tai rodo, kad nesirupina vaiku. Sprendziant klausima del tevystes apribojimo pirmas klausimas bus, ar priteisti alimentai. Todel del atsisakymo labai pagalvociau. Jei jie butu priteisti ir tuomet nemoketu, jau butu paprasciau.
Ne taip jau lengvai imanoma apriboti tevystes teises. Reikia pasistengti irodyti, kad buvo bandomi visi keliai, o tevas vis vien nesirupina vaiku.
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 04 20, 17:27) |
Skelbimo padavimas apie nagrinejama byla (jo teksta duoda teismas bylos nagrinejimo metu) prilyginamas teismo saukimo iteikimui. O toliau jau pono valia, eis jis ar ne - byla bus nagrinejama be jo. |
Tai taip iseina kad tokiu budu yra galimybe issiskirti jam nedalyvaujant teisme?tai tas skelbimo padavimas tolygus pasirasymui saukimo t.y. priimimui?
Per kiek laiko isskirti gali?kiek teismu bus?ar duoda laiko susitaikymui(nors jis nedalyvauja posedyje) kaip kad naksciau?
Kur man kreiptis norint tokiu budu issiskirti?
visu pirma kreipiesi pas advokata, del skyrybu prasyma surasymo, kadangi kreipsies viena, tai bus skyrybos tavo iniciatyva ir paduodant pareiskima reikes moketi zymibini mokesti. O toliau jau bus skiriamos teismo posedziu datos.
Noriu padėkoti už visą vargą, jūs tikrai man padedate. Radau vieną dokumentą: "Paveldėjimo teisės liudijimas pagal įstatymą", kuriame visą močiutės paliktą turtą paveldi mano tėtis. Apie dėdį jokios kalbos nėra, lyg jo ir nebūtų buvę. Viskas buvo perduota remiantis Lietuvos TSR Civilinio kodekso 573 str.
Tai jei tėvas vienas viską paveldėjo, tai mamai po skyrybų nieko nebepriklauso
Ar aš klystu?
Tai jei tėvas vienas viską paveldėjo, tai mamai po skyrybų nieko nebepriklauso

QUOTE (Smilte @ 2004 04 21, 06:05) |
[/QUOTE] Tai taip iseina kad tokiu budu yra galimybe issiskirti jam nedalyvaujant teisme?tai tas skelbimo padavimas tolygus pasirasymui saukimo t.y. priimimui? Per kiek laiko isskirti gali?kiek teismu bus?ar duoda laiko susitaikymui(nors jis nedalyvauja posedyje) kaip kad naksciau? Kur man kreiptis norint tokiu budu issiskirti? |
Tokiu budu tikrai galima issiskirt jam nedalyvaujant.
Kiek bus teismu priklausys nuo to ar visa reikiama medziaga bus pateikta, ar teismui nekils papildomu klausimu.
Susitaikymo teismas neturetu skirti, nes nera vyro, t.y. neaisku kur jis
>Kur man kreiptis norint tokiu budu issiskirti?
Geriausia kreiptis pas advokata, uzsiimanti skirybu klausimais. Kadangi, jei teisingai pastebejau pati is Kauno, tai ir advokato reiktu pasiieskoti Kaune
Jei tevas paveldejo vienas, tai mamai nieko nepriklauso, taciau reikia issiaiskinti pagal koki sandori butas atiteko tevo broliui. Jei sutarties nera namie, galima paieskoti pas notarus. Mama turetu atsiminti kur buvo forminama sutartis. Jei paveldejimas ir buto perleidimas vyko vienu metu, butu galima bandyti irodineti nuosavybes teise. Vien jau tas faktas, kad pagal istatyma paveldejo tik tevas galetu buti irodymu, nes teise i palikima turejo abu broliai.
Tai butu labai sunki byla
Tai butu labai sunki byla
Labai ačiū už atsakymą. Jūs tikrai labai padėjote, dabar bent jau žinosiu nuo ko pradėti reikės. Ačiū.

Sveiki,
Noriu zinot savo teises ir ko tiketis. Esu nescia 5 men.kolkas Lietuvoje baigineju mokslus. Tikka suzinojau apie vyro neistikimybe (jis yra Jav, turiu net rastiskus irodymus). Noriu zinot, jei liksiu Lietuvoje ir gimdysiu, ar galiu net nedeti jo pavardes vaikui nors esame vede, ir ko galiu is jo laukti ir tiketis(kokias teises TURI JIS? Ar gali jis atimti is manes vaika?(Mano financine padetis ribota, jis turi pinigus, gerus advokatus)
aciu uz atsakymus...
Noriu zinot savo teises ir ko tiketis. Esu nescia 5 men.kolkas Lietuvoje baigineju mokslus. Tikka suzinojau apie vyro neistikimybe (jis yra Jav, turiu net rastiskus irodymus). Noriu zinot, jei liksiu Lietuvoje ir gimdysiu, ar galiu net nedeti jo pavardes vaikui nors esame vede, ir ko galiu is jo laukti ir tiketis(kokias teises TURI JIS? Ar gali jis atimti is manes vaika?(Mano financine padetis ribota, jis turi pinigus, gerus advokatus)
aciu uz atsakymus...
Lengva pasakyti - skirkis... Amerikos (Š. Karolinos) skyrybų įstatymai nekokie. Reik turėti advokatus, pradžioje raštiskai pateikti prasymą , po to iki skyrybu pragyventi 1 metus atskirai, tada tik skyrybos. . .plius daug daug popierizmo.. Mane domina kaip apsaugoti vaiką kad iš manęs niekas neatimtų...