Įkraunama...
Įkraunama...

skyrybos

QUOTE (majja @ 2004 05 23, 19:12)
Sveiki,
Noriu zinot savo teises ir ko tiketis. Esu nescia 5 men.kolkas Lietuvoje baigineju mokslus. Tikka suzinojau apie vyro neistikimybe (jis yra Jav, turiu net rastiskus irodymus). Noriu zinot, jei liksiu Lietuvoje ir gimdysiu, ar galiu net nedeti jo pavardes vaikui nors esame vede, ir ko galiu is jo laukti ir tiketis(kokias teises TURI JIS? Ar gali jis atimti is manes vaika?(Mano financine padetis ribota, jis turi pinigus, gerus advokatus)
aciu uz atsakymus...

Jei tai ir jo vaikas, tai ir jis turi teisiu i kudiki. Atimti, aisku, negali (jei neesi asociali, nevartoji narkotiku, vaiko nemushi ir etc) bet gali tekt 'dalintis'.
Tie rashtiski irodymai, tikiuosi, apie neishtikimybe, o ne apie tai, kad jis JAV? Jei taip, tai pasaugok juos, pravers!
Beje, as asmeniskai manau, kad gimdydama JAV gali tiketis geresnes savo teisiu apsaugos.
Atsakyti
Esu Lietuvos pilietė (turiu pakolkas bevizį režimą įvažiuoti į jav, daugiau nieko..
Apie neištikimybę man labai sunku kalbėti...Man didesnė neištikimybė kai sužinai kai vyras slapta siūlo moterim įvairias keliones, pasimatymus, ir pan. kai žmona tuo tarpu visa nėščia dar kašką bando gyvenime pasiekti , daugiau nei privilegijuotą gyvenimą , kurį suteikia vyras. Neteisybė...Man tai tolygu fizinei neištikimybei...Nežinau, gal naiviai mąstau...
Atsakyti
QUOTE (majja @ 2004 05 23, 23:48)
Esu Lietuvos pilietė (turiu pakolkas bevizį režimą įvažiuoti į jav, daugiau nieko..

Jei santuoka sudaret Lietuvoje, tai S.Karolinos istatymai ne prie ko g.gif

sekmes wink.gif
Atsakyti
QUOTE (uups @ 2004 05 23, 16:20)

Beje, as asmeniskai manau, kad gimdydama JAV gali tiketis geresnes savo teisiu apsaugos.

Jeigu vyras yra USA pilietis, tada tikrai nieko gero gali nesitiketi sad.gif Jeigu vyro statusas toks pat, kaip ir tavo - tuomet kitaip....

Sekmes ir stiprybes!!! Puikiai suprantu, kad lauktis vaikiuko ir zinoti apie vyro "pokstus" tikrai nelengva unsure.gif Laikykis!!!
Atsakyti
Issiskirti galima tom paciom procedurom, tik reikes keliu skelbimu i bet koki laikrasti, kad kvieciamas i teisma (jei tu tvirtinsi, kad nezinai kur jis) , o vyrui neatvykus (atrodo tris kartus ) isskirs ir taip. Jei esi garantuota, kad nori ir reikia skirtis - duok skyryboms, tik kai vaikas paaugs ir leisi buti su tevu vienam parasyk koki laiska i pasieni ( ir i JAV ambasada), kad tu esi oficiali globeja ir nesutinka, kad vaikas kirstu Lietuvos siena.
Tik bet ka darydama, pagalvok ar verta.
Ir dar vienas - jei sprendziat, kad vyras vaziuotu uzsidirbti arba vaziuokit kartu, arba abu likit, neisivaizduoju vyro, kuris galetu 0,5m. ar 1m. isgyventi be moters ( doh.gif pasnekejau kaip didziausia pamokslautoja ).
Atsakyti
Laba diena,

Iškilo klausimas. Su savo vyru susituokiau prieš 1,5 metus. Prieš 9 mėm. mums gimė dukrytė. 2002 m. vyras, tuomet dar tik sugyventinis, Palangoje pradėjo buto pirkimą. Teisiškai butas įregistruotas 2003 vasarą, tuo metu mes jau buvome susituokę. Tačiau butas įsigytas už jo mamos ''dovanotus'' pinigus. Ar, skyrybų atveju, įmanoma prisiteisti jo dalį. Registruotų žmonių ten nėra.
Atsakyti
BUTAS ISIGYTAS JAU SANTUOKOS METU, TODEL TURETU BUTI PER PUSE, O JAU DEL DOVANOTU PINIGU TAI REIKIA IRODYTI, KUR IR KAIP JIE BUVO PANAUDOTI, TIK LIUDININKAI GALI PALIUDYTI KA JUS VEIKET....
Atsakyti
Reikalas tas, kad deklaruojant butą, pinigai butui įsigyti buvo parodyti, kait mamos dovana. Buvo raštiškas pinigų dovanojimo popierius.
Atsakyti
QUOTE (PULA @ 2004 06 14, 12:38)
Reikalas tas, kad deklaruojant butą, pinigai butui įsigyti buvo parodyti, kait mamos dovana. Buvo raštiškas pinigų dovanojimo popierius.

tokiu atveju, tas butas vyro. Placiau atsakymo paieskok forume, skyriuose apie santuokos nutraukima bei turto dalybas
Atsakyti
Laba diena,
noreciau ir as paklausti apie buto dalybas skyrybu atveju. Buta, kuriame gyvename, padovanojo vyrui jo mama keli metai po vedybu. Turime vaku. As skyrybu atveju as turiu teise i buta?

Is anksto labai dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
As cia irgi del buto, salia klausimai.
Butas buvo dvieju vardu:mano ir mano mamos - tai kaip ir du seimininkai gaunasi.
Po vestuviu man mama savo dali padovanojo. Dabar visas butas mano.
Darem kapitalini remonta. Cekiai ir saskaitos neislike.
Kokios garantijos skyrybu atveju: mano ir vyro? Auginame du mazamecius vaikus.
Noriu iki galo karta ir visiems laikams issiaiskinti tiesa.
Aciu.
P.S. Iki santuokos turejau kolektyvini soda, tai jis jau tik man tektu?
Santuokoje is mociutes nusipirkau zemes. Tai taip iseina, puse jos tureciau atiduoti vyrui? Velniava.
Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerile: 16 birželio 2004 - 14:41
QUOTE (Gabri @ 2004 06 16, 06:49)
Laba diena,
noreciau ir as paklausti apie buto dalybas skyrybu atveju. Buta, kuriame gyvename, padovanojo vyrui jo mama keli metai po vedybu. Turime vaku. As skyrybu atveju as turiu teise i buta?

Is anksto labai dekoju uz atsakyma.

Ziurint apie kokia teise kalbesime. Nuosavybes teises tu tikriausiai neturi, nes galetum ja tureti tik tuo atveju, jei mama dovanojimo sutartyje nurode, kad perduoda buta jungtinen sunaus ir tavo nuosavyben, bet to tikriausiai nebuvo... g.gif

Tu galetum reiksti kazkokias pretenzijas i buta ar i islaidu atlyginima, jei jame is bendru lesu darete remonta (praverstu dokumentai, ekspertu isvados apie daryta remonta).
Atsakyti