QUOTE (nerile @ 2004 06 16, 12:36) |
As cia irgi del buto, salia klausimai. Butas buvo dvieju vardu:mano ir mano mamos - tai kaip ir du seimininkai gaunasi. Po vestuviu man mama savo dali padovanojo. Dabar visas butas mano. Darem kapitalini remonta. Cekiai ir saskaitos neislike. Kokios garantijos skyrybu atveju: mano ir vyro? Auginame du mazamecius vaikus. Noriu iki galo karta ir visiems laikams issiaiskinti tiesa. Aciu. P.S. Iki santuokos turejau kolektyvini soda, tai jis jau tik man tektu? Santuokoje is mociutes nusipirkau zemes. Tai taip iseina, puse jos tureciau atiduoti vyrui? Velniava. Aciu. |
Na tu pati beveik zinai atsakymus

Dovanotas turtas yra asmenine nuosavybe. Tai kad neliko remonto dokumentu, dar nereiskia, kad vyras negales reikalauti savo dalies, bet aisku, jam bus sunku irodyti savo reikalavimu dydi.
Taip, su mociutes zeme taip jau iseina, kad jei pirkote santuokos metu ir nesate pasirase vedybu sutarties - viskas tampa bendra jungtine nuosavybe.
Rupuzele razienoje, kaip as su ta zeme nepagalvojau
Reiks kaip nors suktis
Tai butas, nekreipiant demesio i remonta, mano mano ir nieko kito? Valio.
Aciu.

Tai butas, nekreipiant demesio i remonta, mano mano ir nieko kito? Valio.
Aciu.
Reikalinga teisininkes konsultacija-pagalba
Musu seimoje pakvipo "skyrybomis". Itariu kad mano vyrelis reikaliuka paplanavo is anksto. Santuokoje gyvename 5 metus. Abu dirbome visa laika ir sutaupeme xxx litu seimos pinigu. Kai paklausiau kaip dalysimes pinigelius jis tik akis ispute. Sako kad mes nieko neturime, nes ka uzdirbome ta ir isleidome, pravalgeme!!!!! Visus pinigus tvarke vyras ir visi pinigai yra arba pas ji saskaitose arba grynais kur nors kiseneje ar stalciuje (to as tikrai nezinau). Vienu zodziu po 5 metu bendro gyvenimo esu basa, plika, kaip ir pries santuoka. Kartu uzgyvenome tik keleta buitiniu prietaisu, nes visi pinigai buvo skirti buto pirkimui. Dar pries skyrybu kvapa jau ieskojome 3 k. buto ir ruosemes pirkti.
Jeigu ivyktu teismas ar as turiu kokiu nors galimybiu irodyti kad ir as dirbau, uzdirbau ir turiu teise i "isgaravusius". Suprantu kad reikalas keblus, bet noreciau isgirsti bent menkiausia vilti.
Busiu dekinga.
Musu seimoje pakvipo "skyrybomis". Itariu kad mano vyrelis reikaliuka paplanavo is anksto. Santuokoje gyvename 5 metus. Abu dirbome visa laika ir sutaupeme xxx litu seimos pinigu. Kai paklausiau kaip dalysimes pinigelius jis tik akis ispute. Sako kad mes nieko neturime, nes ka uzdirbome ta ir isleidome, pravalgeme!!!!! Visus pinigus tvarke vyras ir visi pinigai yra arba pas ji saskaitose arba grynais kur nors kiseneje ar stalciuje (to as tikrai nezinau). Vienu zodziu po 5 metu bendro gyvenimo esu basa, plika, kaip ir pries santuoka. Kartu uzgyvenome tik keleta buitiniu prietaisu, nes visi pinigai buvo skirti buto pirkimui. Dar pries skyrybu kvapa jau ieskojome 3 k. buto ir ruosemes pirkti.
Jeigu ivyktu teismas ar as turiu kokiu nors galimybiu irodyti kad ir as dirbau, uzdirbau ir turiu teise i "isgaravusius". Suprantu kad reikalas keblus, bet noreciau isgirsti bent menkiausia vilti.
Busiu dekinga.
Laba diena,
Norejau paklausti apie buto dalybas. Butas yra ant vyro vardo, bet pirktas po vestuviu uz jo pinigus. Yra du vaikai 6 metu ir 4 menesiu. Noreciau zinoti kiek priklausytu man ir vaikams skyribu atveju.(as is buto keltis nenoriu, tai noreciau jo dali issipirkti) Neseniai padarem buto kapitalini remonta prie to nemazai prisidejau ir as.
Taip pat noriu paklausti ir del masinos, kuri yra vel ant jo vardo pirkta pries 2 savaites.
Kaip visa tai geriau iforminti, kad jis musu nenuskriaustu. Pati esu baigusi finansu magistatura ir siame reikale esu visai zalia. Todel labai prasau pagalbos ir is karto aciu uz atsakyma.
Norejau paklausti apie buto dalybas. Butas yra ant vyro vardo, bet pirktas po vestuviu uz jo pinigus. Yra du vaikai 6 metu ir 4 menesiu. Noreciau zinoti kiek priklausytu man ir vaikams skyribu atveju.(as is buto keltis nenoriu, tai noreciau jo dali issipirkti) Neseniai padarem buto kapitalini remonta prie to nemazai prisidejau ir as.
Taip pat noriu paklausti ir del masinos, kuri yra vel ant jo vardo pirkta pries 2 savaites.
Kaip visa tai geriau iforminti, kad jis musu nenuskriaustu. Pati esu baigusi finansu magistatura ir siame reikale esu visai zalia. Todel labai prasau pagalbos ir is karto aciu uz atsakyma.
QUOTE (Cklara @ 2004 06 17, 07:00) |
Laba diena, Norejau paklausti apie buto dalybas. Butas yra ant vyro vardo, bet pirktas po vestuviu uz jo pinigus. Yra du vaikai 6 metu ir 4 menesiu. Noreciau zinoti kiek priklausytu man ir vaikams skyribu atveju.(as is buto keltis nenoriu, tai noreciau jo dali issipirkti) Neseniai padarem buto kapitalini remonta prie to nemazai prisidejau ir as. Taip pat noriu paklausti ir del masinos, kuri yra vel ant jo vardo pirkta pries 2 savaites. Kaip visa tai geriau iforminti, kad jis musu nenuskriaustu. Pati esu baigusi finansu magistatura ir siame reikale esu visai zalia. Todel labai prasau pagalbos ir is karto aciu uz atsakyma. |
Kaip suprasti ''uz jo pinigus''?
Turtas igytas santuokos metu yra bendra jungtine nuosavybe. Taigi butas igytas santuokos metu yra jusu abieju, jeigu jus pirkimo sutartyje nenustatete, kad tas butas yra asmenine vyro nuosavybe arba nesate kitaip nustate vedybu sutartyje.
Jei iseitu taip, kad butas yra vyro asmenine nuosavybe, gali reikalauti teises naudotis tuo butu ar jo dalimi iki vaiku pilnametystes (bet cia tuo atveju, jei vaiku gyvenamoji vieta po skyrybu butu nustatyta su tavimi, o ne su tevu).
Jeigu nesate pasirase kokios nors vedybu sutarties, tai santaupos yra jusu abieju nuosavybe ir skyrybu atveju turetu buti dalinamos pusiau. Irodymu, kad ir tu dirbai ir prisidejai nereikia - taip preziumuoja istatymai - santaupos yra abieju. Taigi, jei yra nors viena saskaita banke - tai jau kabliukas, nes pagal banko ataskaitas butu galima paziureti, kiek pinigu yra like.
Blogybe tik ta, kad istatymai leidzia vienam sutuoktiniui atsidaryti banke depozitine saskaita ir disponuoti joje esanciomis lesomis be kito sutuoktinio sutikimo. Taigi, pajutes skyrybas vyras gali bet kada paimti is saskaitos pinigus ir juos ''paslepti'' ar isleisti. Geriausia butu tau pirmai kreiptis i teisma (nepranesus vyrui) ir prasyti teismo arestuoti saskaita, kad jis nespetu tu pinigu paimti (jei dar nepaeme).
Matau, kad reikalas keblus. Bet nera visiskai beviltiskas, jei dar nors kiek pinigu liko saskaitose
Tau reikalingas apsukrus advokatas ar siaip patyres tuose reikaluose.
Blogybe tik ta, kad istatymai leidzia vienam sutuoktiniui atsidaryti banke depozitine saskaita ir disponuoti joje esanciomis lesomis be kito sutuoktinio sutikimo. Taigi, pajutes skyrybas vyras gali bet kada paimti is saskaitos pinigus ir juos ''paslepti'' ar isleisti. Geriausia butu tau pirmai kreiptis i teisma (nepranesus vyrui) ir prasyti teismo arestuoti saskaita, kad jis nespetu tu pinigu paimti (jei dar nepaeme).
Matau, kad reikalas keblus. Bet nera visiskai beviltiskas, jei dar nors kiek pinigu liko saskaitose

Pirkimo sutarties as nemaciau ir nezinau kas ten nustatyta (kieno tai nuosavybe)

QUOTE (SiDo @ 2004 06 17, 11:02) |
Matau, kad reikalas keblus. Bet nera visiskai beviltiskas, jei dar nors kiek pinigu liko saskaitose ![]() |
Itariu kad saskaitos jau tuscios. As net nezinau kaip buvo saugoma: terminuoti indeliai ar einamosiose saskaitose.
Drauge augina 1.5 metu suneli. Siuo metu vaiko prieziuros atostogose iki 3 m. Iki mestumo gaudavo minimalia alga. Vyras dirba ir gauna apie 2.000. Pries metus pirko buta issimoketinai 20 metu. Sutartyje nurodyti abu, kaip pirkejai. Gyvena kartu tame bute. Seimynine laime seniai baigesi. Uz buta bankui bei visus komunalinius mokescius moka vyras. Tiesa , santuokos metu pirktas saldytuvas, skalbimo masina, automobilis, kompiuteris issimoketinai - viskas vyro vardu. Kam priklausytu butas po skyrybu ir kaip padalintas butu turtas? Aciu.
Galima gauti banko saskaitu israsus ir bandyt irodinet, kad pinigai isleisti ne benriems poreikiams (tam tikra prasme, kad vyras issvaiste). Taciau tai irodyti praktiskai neimanoma, nes kiekviena seima kas menesi isleidzia skirtingas sumas
QUOTE (sole @ 2004 06 17, 15:21) |
Drauge augina 1.5 metu suneli. Siuo metu vaiko prieziuros atostogose iki 3 m. Iki mestumo gaudavo minimalia alga. Vyras dirba ir gauna apie 2.000. Pries metus pirko buta issimoketinai 20 metu. Sutartyje nurodyti abu, kaip pirkejai. Gyvena kartu tame bute. Seimynine laime seniai baigesi. Uz buta bankui bei visus komunalinius mokescius moka vyras. Tiesa , santuokos metu pirktas saldytuvas, skalbimo masina, automobilis, kompiuteris issimoketinai - viskas vyro vardu. Kam priklausytu butas po skyrybu ir kaip padalintas butu turtas? Aciu. |
Pagal istatymus yra traktuojama, jog jie moka lygiom dalim. Skirybu atveju tiek butas, tiek likusi skola tektu irgi lygiom dalim
Papildyta @ [mergetime]1087479088[/mergetime]
Visas kitas turtas irgi igytas santuokos, nesvarbu kieno vardu - visvien lygiom dalim
rugpjuti gimdau. skiruosi su vyru. man geriau tai padaryt dabar ar kai gims vaikas?
kiek tevas pavarde vaikui duoda
kiek kainuoja procesas?
Aciu
kiek tevas pavarde vaikui duoda
kiek kainuoja procesas?
Aciu