Smurka teisi. Beje, vienisa mama - tai netekejusi mama, kitokiu atveju tevui turi buti atimtos tevystes teises. Jeigu metus gyventa atskirai ( yra kazkoks mandras zodis pavadinti toki gyvenima atskirai) tai tada teismas gali isskirti be problemu. As neskubeciau skirtis.
Tas mandras žoduis turbūt separacija..bet kad po tų metų separacijos išsiskirt be problemos, tai reikia būti įforminus teisiškai tą separaciją..o koks tada skirtumas, skirtis ar separuotis..na, gal pati procedūra, kuri nors lengviau įgyvendinama?? Aš nežinau.Ką reiškia be problemų, jei yra šeimoje mažas vaikas? Anksčiau tai bendru sutarimu imdavo ir išskirdavo, bet kiek žinau ir tada negaliojo ši taisyklė, jei šeimoje būdavo vaikų..net jei jie ir negalėjo išsakyti savo nuomonės.
Skyrybos abieju sutikimu nemokamos. Bent jau as nieko nemokejau.
ziv, o uz tai, kad viena augini vaika gauni ka nors ish valstybes?
kodel taip klausineju apie piniginius reikalus- mane biesas ima, kai sumoki valstybei kas menesi po beveik shtuka lt ir atgalios nieko negauni. ash dabar pasiryzusi pasiimti viska , kas man priklauso. turiu pasirinkt- laukti kol vaikas gims ar ne. kada bus man (ir leliui) ish to naudingiau?
kodel taip klausineju apie piniginius reikalus- mane biesas ima, kai sumoki valstybei kas menesi po beveik shtuka lt ir atgalios nieko negauni. ash dabar pasiryzusi pasiimti viska , kas man priklauso. turiu pasirinkt- laukti kol vaikas gims ar ne. kada bus man (ir leliui) ish to naudingiau?
Kad pagal nauja seimos kodeksa taip greitai ir neiskiria, jeigu ir dabar pradesi skyrybu procesa, tai jis garantuotai uzsites iki kol gims vaikas. Man atrodo, kad jei jis dar ir negimes turta dalina vistiek atsizvelgdami i tai kad jau yra ne du zmones o trys, ir vaiko+motinos naudai tenka daugiau. Neskubek tu su tom skyrybom, alimentus spesi prisiteist bet kada , beto kaip supratau nera ka ir prisiteisinet.
del turto, tai ash maziausiai pergyvenu- vistiek nieko neturim gero.
va klausimas kyla- jei jis oficialiai niekur nedirba, o ash paduosiu alimentams, kas bus? kaip jis man mokes? ka teismas darys?
va klausimas kyla- jei jis oficialiai niekur nedirba, o ash paduosiu alimentams, kas bus? kaip jis man mokes? ka teismas darys?
Skirtis LR galima trim budais:
1. Jei abu sutuoktiniai susitaria, tai suraso sutarti del santuokos nutraukimo pasekmiu, kurioje nustato, (1) kaip pasidalina turta; (2) pas ka gyvens vaikas, kaip ji auklesitel; (3) kiek tetis skirs vaiko islaikymui. Kainuoja tik advokatas
2. Jei nesusitariate, gali irodineti sutuoktinio kalte (neistikimas, musa ir pan.) Sunku tiek moraliskai, tiek teisiskai (irodymu problema); Kainuoja berods, 100 Lt, plius 3 proc. jei turta dalinsites teisme;
3. Jei nera sutuoktinio kaltes, tada teismas nustatys separacija ir po metu, jei vel paprasysi, isskirs. Kaina berdos, 100 Lt.
Del pasalpu - manau, kad mokes tiek pat, kiek ir bunant susituokus. Jei vaikas turi teva, nepaisant to, kad jis nemoka islaikymo, jo pareiga islaikyti vaika nedingsta.
O kada skirtis - paciai sprest. Gali pagyventi ir be skyrybu.
1. Jei abu sutuoktiniai susitaria, tai suraso sutarti del santuokos nutraukimo pasekmiu, kurioje nustato, (1) kaip pasidalina turta; (2) pas ka gyvens vaikas, kaip ji auklesitel; (3) kiek tetis skirs vaiko islaikymui. Kainuoja tik advokatas
2. Jei nesusitariate, gali irodineti sutuoktinio kalte (neistikimas, musa ir pan.) Sunku tiek moraliskai, tiek teisiskai (irodymu problema); Kainuoja berods, 100 Lt, plius 3 proc. jei turta dalinsites teisme;
3. Jei nera sutuoktinio kaltes, tada teismas nustatys separacija ir po metu, jei vel paprasysi, isskirs. Kaina berdos, 100 Lt.
Del pasalpu - manau, kad mokes tiek pat, kiek ir bunant susituokus. Jei vaikas turi teva, nepaisant to, kad jis nemoka islaikymo, jo pareiga islaikyti vaika nedingsta.
O kada skirtis - paciai sprest. Gali pagyventi ir be skyrybu.
apie vaiko tevo pareigas mano atveju ash patylesiu- neturi jis tokiu stebuklingu jausmu- pareigos, gedos, sazines.
visitek nesupratau, tai jei jis nedirba, alimentu nebus ish ko atskaiciuot ir jis ne per kur savo "pareigos" neatlix? o jis dirba ishtikruju ir gerai uzdirba. tik SoDra nedirba. tai jis taip gali nusiplaut visam gyvenimui?
visitek nesupratau, tai jei jis nedirba, alimentu nebus ish ko atskaiciuot ir jis ne per kur savo "pareigos" neatlix? o jis dirba ishtikruju ir gerai uzdirba. tik SoDra nedirba. tai jis taip gali nusiplaut visam gyvenimui?
QUOTE (Martyno mamyte @ 2004 06 18, 12:13) |
del turto, tai ash maziausiai pergyvenu- vistiek nieko neturim gero. va klausimas kyla- jei jis oficialiai niekur nedirba, o ash paduosiu alimentams, kas bus? kaip jis man mokes? ka teismas darys? |
As oficialiai esu vienisa dvieju vaiku motina, su pirnuoju vyru issiskyrus, su antruoju nesusituokus. Is valstybes gaunu puse spygos - tai yra nieko, isskyrus, 93 litus, kurie priklauso iki treju metu vaikui.
Mano pirmasis vyras alimentu nemoka net nezinau, kiek metu. Jis niekur nedirba, bet ir tuo atveju privalo is kur nori iskrapstyt po 125 litus i menesi. o jis nei krapsto, nei ruosiasi krapstyt. Galiu as ji pakutinti. Geriausiu atveju (jam) as nieko nelaimesiu, blogiausiu - ikis ji keliems menesiams i cype uz piktybini vengima islaikyti vaika ir viskas. Kam man to reikia?
Jau sakiau ir dar karta pakartosiu - vienisoms motinoms pasalpu nera. Tik kai kurios lengvatos, pvz., uz darzeli reiks moketi tik puse kainos, kAI DIRBSI, BUS TAIKOMAS DIDESNIS NEAPMOKESTINAMAS MINIMUMAS.
kaip ir aishkeja- jei labai jis spyriosis, reikes samdyt advokata ir ramia sazine ishsiskirsim.
alimentu negausiu, nes nedirba.
kadangi sazines ir pareigos neturi, tai vadinasi- pasismaginau, o rezultatu dziaukis viena. jo, cia man nepatinka. bet ka jau padarysi.
skubet neverta- nera tixlo.
ok
tada visas jegas, likusias nuo Marciaus ir darbo atiduosiu buto paieshkoms.
o gal netycia zinot, kas nuomoja 1 kambario buta Vilniuje? iki 300 lt
alimentu negausiu, nes nedirba.
kadangi sazines ir pareigos neturi, tai vadinasi- pasismaginau, o rezultatu dziaukis viena. jo, cia man nepatinka. bet ka jau padarysi.
skubet neverta- nera tixlo.
ok
tada visas jegas, likusias nuo Marciaus ir darbo atiduosiu buto paieshkoms.
o gal netycia zinot, kas nuomoja 1 kambario buta Vilniuje? iki 300 lt
QUOTE (Smurka @ 2004 06 18, 12:35) |
uz darzeli reiks moketi tik puse kainos, kAI DIRBSI, BUS TAIKOMAS DIDESNIS NEAPMOKESTINAMAS MINIMUMAS. |
As irgi gaunu tik tokias valstybes lengvatas. Dar nestumo ir vaiko prieziuros pasalpa gaudavau didesne negu budama susituokus ( bet kiek supratau tau neaktualu, nes gauni nemaza atlyginima)
Alimentus galima prisiteisti netik nuo atlyginimo, bet ir nuo "tetuko" turto
Na as neapie tokia pasalpa. Kai ant popieriaus minimumas, tai issituokusioms, nestumo ir vaiko prieziuros pasalpa didesne.