Įkraunama...
Įkraunama...

"Gama" arba "Šiuolaikinės mokyklos centras"

QUOTE(A-Marta @ 2010 06 29, 20:20)
Galiu tik pasakyti, kad kai tik vienas iš vaikų baigs tam tikrą etapą, su palengvėjimu džiaugsiuosi, kad perėjom kitur.

Iš vyresnės vaiko klasės bent pusė išėjo į kitas mokyklas.

o kur kitur planuojate pereiti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kapitonozmona @ 2010 07 13, 00:20)
Mokslu patenkinti tikrai.Mokiniu paruosimas tikrai neblogas,myli mokytojus.....bet mokykla turi problemu del drausmes,patyciu,uzgauliojimu nesprendimu ir tiesiog ignoravimu......

Labai keista tai skaityti. Nes mano vaikas is kitos mokyklos isejo butent del patyciu ir uzgauliojimu, problemu ignoravimo. Sioje mokykloje viskas issisprende, vaikas patenkintas. Man rodiklis buvo, kad sioje mokykloje kiekvienoje klaseje yra po viena ar kelis vaikus, kurie turi fiziniu ar protiniu trukumu, anot direktoriaus siems vaikams ju mokykloje yra sudaromos salygos ramiau be uzgauliojimu mokytis, o kiti vaikai tuo paciu igija tolerancijos "kitokiu" vaiku atzvilgiu. As klausiau sunaus ar ju klaseje yra toks vaikas, atsake, kad taip yra ir niekas is jo nesisaipo del negalios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azazella: 13 liepos 2010 - 14:04
QUOTE(Azazella @ 2010 07 13, 14:45)
Labai keista tai skaityti. Nes mano vaikas is kitos mokyklos isejo butent del patyciu ir uzgauliojimu, problemu ignoravimo. Sioje mokykloje viskas issisprende, vaikas patenkintas. Man rodiklis buvo, kad sioje mokykloje kiekvienoje klaseje yra po viena ar kelis vaikus, kurie turi fiziniu ar protiniu trukumu, anot direktoriaus siems vaikams ju mokykloje yra sudaromos salygos ramiau be uzgauliojimu mokytis, o kiti vaikai tuo paciu igija tolerancijos "kitokiu" vaiku atzvilgiu. As klausiau sunaus ar ju klaseje yra toks vaikas, atsake, kad taip yra ir niekas is jo nesisaipo del negalios.

Pastebėjau, kad tai labai priklauso nuo klasės. Kad kiekvienoje klasėje yra vaikų su fizine ar protine negalia pirmą kartą girdžiu. Gal keletas ir yra tokių mokykloje. Neabejoju, kad jie yra pakankamai gerbiami. Bet galiu pasakyti, kad patyčios čia kur kas subtilesnės.

Pagrindinė mokyklos problema - "skaldyk ir valdyk" principas, ateinantis iš mokyklos administracijos. Vieną kartą per metus būna tėvų diena, dar vieną kartą klasės tėvų susirinkimas. Tiesa sakant, mūsų klasėje susirinkimo net nebuvo praėjusiais mokslo metais. Jokių renginių, paskaitų ar dar kažko tėvams nebūna - bent jau mano vaikams nebuvo. Tuo tarpu draugai, kurių vaikai mokosi kitose gimnazijose, laikas nuo laiko sulaukia paskaitų apie paauglius ar kokių kitų renginių. Galų gale mokytojai paskambina ar pan.

Pvz., nueikite į kokios nors gimnazijos tinklapį - renginys vienas po kito. Čia nieko panašaus. Beje, kai mokykla dalyvavo Kengūroje, tik mokytojos atrinkti mokiniai galėjo dalyvauti. Kaip tai vertinate?

Jei turi kokių problemų su savo vaiku, lieki vienas, nes yra pabrėžiama, kad TAI YRA JŪSŲ ŠEIMOS PROBLEMA, TAI YRA TAVO VAIKO PROBLEMA. Mokykla visada teisi.

Vėliau kreipėmės į Paramos vaikams centrą, kur išsiaiškinome, kad mokyklai juk naudinga tokia pozicija. Tuomet problemų juk nereikia spręsti. Tėvai visiškai tarpusavyje nebendrauja, kiekvienas savo mažam ratelyje bando kažką daryti.

Kai kalbi su mokytojais, jauti, kad jie labai bijo direktoriaus. Gali išgirsti "tik nesakykit direktoriui". Žodžiu, mokykloje nėra dialogo, nei tarp tėvų - mokytojų, nei tarp mokytojų - administracijos (o patikėkit, administracija čia sėdi "labai aukštai").

Galbūt ir kitur jo nėra, galbūt ir kitur egzistuoja problemos (turbūt taip ir yra), bet ten nereikia mokėti už vaiko mokslą, o ir vaikai paprastesni. Visgi čia vaikai susidaro iškreiptą vaizdą apie visuomenę.
Atsakyti
Mano draugė leidžia savo mergytė į šią mokyklą - tai vaikas pirmą savaitę mokytojos buvo vadintas debile, tą pasigavo visi vaikai, labiausiai tyčiojosi Nomedos Marčėnaitės įdukra, o finale mergaitė rūbinėj buvo suspardyta. Kai draugė nuėjo aiškintis pas direktorių buvo pasakyta - atsiimkit savo vaiką. Va jums ir privati mokykla... Aš savo dukrą leidau i Saulės mokyklą - po dviejų metų atsiėmiau ir daugiau į jokią privačią mokyklą nebeleisiu - vidurinioji lanko valstybinę mokyklą, mažiuką irgi ten pat leisiu. Už pinigus gauni įvaizdį ir tiek. O vyresnėse klasėse iš vis - tuštybės mugė
Atsakyti
Gal galite parasyti kiek kainuoja mokslas sioje mokykloje? Niekur nerandu informacijos - cia taip slapta ar labai privatus reikalas..
Atsakyti
QUOTE(Raschida @ 2010 11 29, 19:30)
Gal galite parasyti kiek kainuoja mokslas sioje mokykloje? Niekur nerandu informacijos -  cia taip slapta ar labai privatus reikalas..

520 Lt per men. plius 1500 Lt vienkartinis stojimo mokestis.
Papildyta:
QUOTE(giedre70 @ 2010 11 15, 11:26)
Mano draugė leidžia savo mergytė į šią mokyklą - tai vaikas pirmą savaitę mokytojos buvo vadintas debile, tą pasigavo visi vaikai, labiausiai tyčiojosi Nomedos Marčėnaitės įdukra, o finale mergaitė rūbinėj buvo suspardyta. Kai draugė nuėjo aiškintis pas direktorių buvo pasakyta - atsiimkit savo vaiką. Va jums ir privati mokykla... Aš savo dukrą leidau i Saulės mokyklą - po dviejų metų atsiėmiau ir daugiau į jokią privačią mokyklą nebeleisiu - vidurinioji lanko valstybinę mokyklą, mažiuką irgi ten pat leisiu. Už pinigus gauni įvaizdį ir tiek. O vyresnėse klasėse iš vis - tuštybės mugė

O musu patirtis radikaliai priesinga. Valstybineje mokykloje buvo vien patycios. O SIMC'e vaikas atgavo dvasine ramybe.

P.S. del auksciau aprasyto suspardymo rubineje esu linkusi smarkiai abejoti, nes zinau, kurioje mkyklos vietoje ir kaip ta rubine atrodo, todel sunkiai ta fakta isivaizduoju...
Atsakyti
aciu uz atsakyma Azazella 4u.gif
Atsakyti
Mokykloje rubine yra visishkai atvira ir tenai visada yra salia nuostabus zmogutis, netikiu, kad butu daleista suspardyti....
Atsakyti
Keliu tema i virsu 4u.gif
Kaip su siumeciais pirmokais, ar jau suformuotos klases? g.gif
Atsakyti
QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2011 02 04, 16:27)
Keliu tema i virsu 4u.gif
Kaip su siumeciais pirmokais, ar jau suformuotos klases? g.gif

Manau, kad greiciausiai atsakyma suzinosite paskambinusi mokyklos vadovui.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2010 11 30, 20:14)
520 Lt per men. plius 1500 Lt vienkartinis stojimo mokestis.

Kaip suprantu čia ŠiMC'e ?
Atsakyti
QUOTE(gita123 @ 2011 03 09, 20:41)
Kaip suprantu čia ŠiMC'e ?

Taip.
Atsakyti