Įkraunama...
Įkraunama...

Namų tvarkymas

QUOTE(lyrika @ 2013 09 20, 11:46)
bet va kas labai pasiteisina, tai patalynes skalbimas skalbykloje.

thumbup.gif
Kiek kainuoja tokis malonumas?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 09 20, 10:13)
O Jūs Lietuvoj gyvenat 

Lietuvoje biggrin.gif ne taip jau ir toli nuo jusu. Jei placiau aplink save pasiklausinetumet, manau ir jus rastumet pagalbininke, tuo labiau tokiam mazam miesteli ne vasaros sezonu, turetu atsirasti, kam reikia pinigu.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 09 20, 11:52)
thumbup.gif
Kiek kainuoja tokis malonumas?

dabar negaliu tiksliai pasakyti, gal apie 5lt/kg sausu skalbiniu. dazniausiai vyras veza, nes jam netoli darbo, vezam visad 2-3 patalynes keitimus(vienu metu keiciami 2 vienguliai komplektai ir paklode), tai gaunasi 20-30lt. mano supratimu, tai tikrai padori suma, nes ir milteliai, elektra, ta pati skalbimo masina droziasi, nes patalynes kazkaip pridedavau visad labai daug, ir nekalbu apie laika bei patoguma. man super
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2013 09 20, 11:55)

Aišku... ax.gif . Anksčiau rašiau Klaipėdos kainas - vienas bendradarbis, tiksliau jo žmona samdo moteriškę namų sutvarkymui, tai lyg tokią sumą minėjo - tai vieninteliai pažįstami, kuriems namus tvarko svetima moteriška tongue.gif . Aišku, dar namas namui nelygus... ir skalbinių kiekis nevienodas lotuliukas.gif .
Pritariu, kad kur jau kur, o Palangoje tokių uždarbiautojų turėtų būti apstu drinks_cheers.gif . Na, kai išeisiu iš namų darban, gal ir susirasiu kokią pagalbininkę...
Papildyta:
QUOTE(lyrika @ 2013 09 20, 12:00)

tikrai puiki mintis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 20 rugsėjo 2013 - 11:07
QUOTE(Juodai @ 2013 09 20, 12:08)
tikrai puiki mintis  drinks_cheers.gif

tikrai labai rekomenduoju. pas mus patalyne paprasta medvilnine, nieko jai nenutinka. dabar tokia blizgia satinine nusipirkom, sakiau viena pagalves uzvalkaliuka idesiu i skalbykla, ziuresiu, ar nenudros, jeigu ne, bus is viso super smile.gif

dar patarimas, jeigu lentynos spintoje apsivercia visokiais mazmoziais(pvz prieskambario spintoje), isigykit dezutes. dabar Maximoje 40proc nuolaida. nerealus dalykas thumbup.gif sudejai pvz batu tepala, prozektoriu, metra, suns pavadeli ir pan i viena dezute ir tvarka. jeigu reikia ko ieskoti, issitrauki, gaunasi kaip mini stalciukas. jeigu lentynoje viskas taip sudeta buna - is kart bardakas, nes siekiant tolimesnio daikto apvirsta priekyje stovintis pvz flakonelis ir po kurio laiko viskas susijaukia. tada tvarkant spinta po pusmecio randi seniai ieskota daiktu, kuris pasirodo buvo prie galines sieneles prisispaudes, o jo net nematei..
Atsakyti
oj,.... o as nenoreciau, kad mano patalyne skalbtu nzn kur... juk negarantuoja, kad i masina des tik mano patalus. schmoll.gif Juk jei atnesiu tik 3-4 kg, o i masina telpa 7 kg, tikrai sudes ir dar ko nors. Brrrr....net nupurte unsure.gif Apie vaiku ishvis nekalbu.
Man patalynes skalbimas pats paprasciausias. Iskalbi, graziai pakabini, ishdziusta lygiai, kelis kart su ligintuvu perbrauki ir tiek. Vasara speja ishdziuti, tai ishkart atgal ir uzvelku. Neliginu vasara, jei lauke dziuvo. Nes gaivos kvapas dingsta unsure.gif
O moketi kas savaite po 30 lt, ant tokio menkniekio - nesamone schmoll.gif I menesi 120 lt iseitu vien ant skalbimo patalynes.
Vienzo pasiskaiciavau, kad as sutaupau i menesi ziauriai daug blink.gif Kai viska darau pati. Jei kas samdosi tvarkytoja uz 50 ir daugiau litu i savaite, tai eina svilpt. Ka man laukti jos butent penktadieni, jei matysiu, kad jau treciadieni reikia tvakyti g.gif ? Ir sedesiu dulkese...nzn.... ax.gif

Dezutes jau irgi senai atrasta jega biggrin.gif

Fly lady sistema irgi yra labai faina. As asmeniskai kiekviena diena tvarkausi. O kai dirbau, ir gyvenom bute, palaikydavom tvarka labiau, nes maziau budavom namies. O vonios, tualeto, dulkiu ant baldu - manau tai yra kiekvienos dienos darbas. Kiek cia tas uzima? 15-20 min i diena. Maximum. O uztat amzina svara ax.gif

Mane labiau erzina vaiku drabuziai prieskambary doh.gif Iseidami i lauka, suvercia naminius, ir amzinai bardakas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 20 rugsėjo 2013 - 11:59
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 09 20, 12:58)
oj,.... o as nenoreciau, kad mano patalyne skalbtu nzn kur... juk negarantuoja, kad i masina des tik mano patalus.  schmoll.gif Juk jei atnesiu tik 3-4 kg, o i masina telpa 7 kg, tikrai sudes ir dar ko nors. Brrrr....net nupurte  unsure.gif Apie vaiku ishvis nekalbu.
Man patalynes skalbimas pats paprasciausias. Iskalbi, graziai pakabini, ishdziusta lygiai, kelis kart su ligintuvu perbrauki ir tiek. Vasara speja ishdziuti, tai ishkart atgal ir uzvelku. Neliginu vasara, jei lauke dziuvo. Nes gaivos kvapas dingsta  unsure.gif
O moketi kas savaite po 30 lt, ant tokio menkniekio - nesamone  schmoll.gif I menesi 120 lt iseitu vien ant skalbimo patalynes.
Vienzo pasiskaiciavau, kad as sutaupau i menesi ziauriai daug  blink.gif Kai viska darau pati. Jei kas samdosi tvarkytoja uz 50 ir daugiau litu i savaite, tai eina svilpt. Ka man laukti jos butent penktadieni, jei matysiu, kad jau treciadieni reikia tvakyti  g.gif ? Ir sedesiu dulkese...nzn.... ax.gif

Dezutes jau irgi senai atrasta jega  biggrin.gif

Fly lady sistema irgi yra labai faina. As asmeniskai kiekviena diena tvarkausi. O kai dirbau, ir gyvenom bute, palaikydavom tvarka labiau, nes maziau budavom namies. O vonios, tualeto, dulkiu ant baldu - manau tai yra kiekvienos dienos darbas. Kiek cia tas uzima? 15-20 min i diena. Maximum. O uztat amzina svara  ax.gif

Mane labiau erzina vaiku drabuziai prieskambary  doh.gif Iseidami i lauka, suvercia naminius, ir amzinai bardakas.

kazkaip manes neatgraso mintis, kad skalbia ne tik mano patalyne, juk paskui su galingais lygintuvais lygina, garina, krakmolina, tad buna higieniskiau, negu skalbiant namie, nes taip neislyginam, kaip islygina ten. viskas zusta su auksta temperatura. o kai kas is viso namie nelygina, erkutes ir visokie geriai neissiskalbia siaip doh.gif juk net apatinius rekomenduojama lyginti(aisku, as to nedarau),tada garantuotai zusta visokie grybeliai ir bakterijos.

20-30lt mokam uz pvz 6 pagalviu uzvalkalus, 6 antklodziu uzvalkalus ir 3 paklodes, tai cia gaunasi 3 savaiciu(kartais ir menesiuko) musu su vyru patalyne(vaiku dar neturim). tai i menesi gaunasi kokie 30lt tik smile.gif

o del tvarkytojos uz tokia suma irgi noreciau, ypac kaip daug gaminu kokiam baliukui(nes ta megstu). kai kas samdo seimininke, kad gamintu 20-ciai zmoniu visokius kumpius ir misraines, ir tai daugelio zmoniu tarpe normalu(aisku, dar normaliau eiti i kavine), bet jeigu as pati pabunu uz seimininke ir sugebu 20-ciai zmoniu paruosti valgi, noreciau, kad kas uz mane sutvarkytu namus tuo metu smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 20 rugsėjo 2013 - 12:07
generalinis tvarkymasis buna savaitgaliais-isskalbiami visi uzsilike skalbiniai, patalynes keitimas (kas 2-3sav), visu pakampiu valymas ir sveitimas, siurbliavimas, orkaites, plyteles ir pan valymas. 2kart per savaite tvarkom vonia ir vc. dulkes apvalau kas antra diena. siaip stengiames palaikyti tvarka kasdiena ir pries einant miegoti sudeti daigtus i vietas. kolkas niekaip negalim isigyt koridoriuje spintos, tai lb daug daigtu dar visai neseniai nerado vietos doh.gif Bet kaip Lyrika ir minejo, lb geri dalykai yra krepseliai-ir grazu ir praktiska ir patogu thumbup.gif

bet va mintis, kad kokia tvarkytoja porakart per menesi isveistu namus lb vilioja smile.gif nes paskutiniu metu siaubingai pradejo erzinti netvarka, dulkes ir pan doh.gif o anksciau to tikrai nebuvo g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Dėl patalynės skalbimo - aš taip nesudrožiu kaip teko matyt naudojantis tik skalbyklos paslaugomis. Vyras bandė man įteigti, kaip gerai jo draugas gyvena skalbyklos paslaugomis besinaudodamas, tačiau pati mačiau kokia patalynė buvo prieš metus ir dabar. Visiški skudurai doh.gif

Po pasakojimo skaičiavau, dėliojau, bet pamačius realią situaciją, labai greit atsisakiau. Suprantu TĄ draugą, kuris išsiskyręs ir vienas gyvendamas sutaupo laiko panoms. Tačiau paslaugų kokybė visiškai netenkina.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 20, 17:49)
Dėl patalynės skalbimo - aš taip nesudrožiu kaip teko matyt naudojantis tik skalbyklos paslaugomis. Vyras bandė man įteigti, kaip gerai jo draugas gyvena skalbyklos paslaugomis besinaudodamas, tačiau pati mačiau kokia patalynė buvo prieš metus ir dabar. Visiški skudurai  doh.gif

Po pasakojimo skaičiavau, dėliojau, bet pamačius realią situaciją, labai greit atsisakiau. Suprantu TĄ draugą, kuris išsiskyręs ir vienas gyvendamas sutaupo laiko panoms. Tačiau paslaugų kokybė visiškai netenkina.

mes kai kuria patalyne skalbiam jau kokius 4-5m skalbykloje. kazkiek apsiskalbe, bet ne daugiau, negu budavo, kai namie skalbi.
labai skiriasi ir pacios skalbyklos, viena labai gera uzsidare, nunesem viena syki i kita, tai gavom siaubinga patalyne doh.gif tokia net nusitampius visa. o dabar vel tokia nieko atradom, bet tos pirmos neprilygsta, ten gaudavom tokia standzia, sulankstyta it stiga ir visai nenutrinta smile.gif

o as sutaupau laiko tiesiog hobiam, dviraciam, pabuvimui su vyru, draugais, tevais ir t.t. mes kartu gyvenam jau beveik 7m, bet pas mus nera rutinos visai :)daznai sumastom kaip praskaidrinti kasdienybe, nes kitaip tas gyvenimas tampa tik darbas - namai. turim daug hobiu ir kitokiu veiklu, o skalbinius tegu skalbia skalbykla biggrin.gif jau geriau dazniau nusipirksiu as ta patalyne, negu lyginsiu kilometrus paklodziu smile.gif uz tai geriau iseisiu pasivaikscioti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 20 rugsėjo 2013 - 19:01
paskaičiau meriinos kaip jus kiekviena diena tvarkotes,kad jums laiko tam ir jėgu dar yra ir hobbi turete tai net baltas pavydas ima.Aš niekam neturiu dabar laiko. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iden @ 2013 09 20, 20:48)
paskaičiau meriinos kaip jus kiekviena diena tvarkotes,kad jums laiko tam ir jėgu dar yra ir hobbi turete tai net baltas pavydas ima.Aš niekam neturiu dabar laiko. verysad.gif

Pabandyk tvarkytis kas 15 min. Patikek super ideja. Nepavargsi. Nepabos. Pasiskaityk flay lady - tikrai gali padeti jos patarimai. As pvz taip tvarkausi. Kad ir siandien. Totali tvarkymosi diena. Nuo 8 ryto jau sukasi dvi skalbenkes (taip, turim dvi, viena ant 7 kg, kita 4kg (mazyyyte) blush2.gif ). Pasistaciau 2 val, po 10 isskalbs. Padziausiu, vel dvi paleisiu. Kur dziausiu sekancias dvi neisivaizduoju blink.gif doh.gif Nes kaupiasi vel lietus, bet ir be lietaus, vargu ar kas ishdziutu kieme. Na bet siandienos planas 4 skalbimai.
Per ta laika, papusryciavom su vaikais (vyro isryto nera sian), isploviau indus, sudominau vaikus, per ta laika susluojau grindis, paruosiau plovimui. Poilsis. Pritupiau su vaikais karpyti. Kol dabar zais su sukarpytais zaisliukais atbegau prie PC, isplausiu grindis, vaikui iduosiu siurbli. Vel bus poilsis poto. Dulkiu valymas nuo baldu, na maximum 7 min. Ir stai pirmam aukste bus ideali tvarka. 2 aukste daugiau veiksmo, ten reikia daugiau laiko. Bet irgi tvarkausi mazdaug 15 min. Arba po viena dalyka atlieku ir darau kazka kita. Siubliuoju virsuj, plaunu grindis, valau dulkes, delioju daiktus.
Turiu daug pomegiu. Hobiu. Daug laiko praleidziu su vaikais tiesiogiai. Lipdom, karpom, statom, zaidzia, sokam, valgom, gaminam. Tuo paciu mezgu. Skyriu vaikam kazkiek laiko ir jau priprate, kai pasakau, o dabar prisiesiu pamegzti. Pamezgu irgi 15-20 min. Ir toliau begu biggrin.gif Dar i lauka reikia ishvesti, tiksliau patys pabega, o as ishpaskos begu doh.gif
Tikrai neaukoju svento laiko tvarkymuisi, kai yra galimybe ramiai pamegzti, atsipalaiduoti. Vyras irgi normaliai reaguoja, kai grizta is darbo ir randa pilna kriaukle indu blush2.gif Na nespejau ishplauti po pietu, nes suguldziau vaikus ir atsisedau megzti blush2.gif biggrin.gif Nepyksta nieko nesako, nes mato kad ne teleka ziuriu ar zurnalus vartau, o darau irgi darba. Apmezgu vaikus, ji pati, save. Plius mato kiek per diena su vaikais nuveikta, kiek nupiesta, kiek pastatyta. Kiek perskaityta.Tikrai vaikai patys sau nesigana. Dziaugiuosi, kad su vyru mes vieno poziurio i galima sakyti i viska. Nes indus jis pats patyliukais gali suplauti, o va su vaikais uzsiimt tikrai reikia daug daugiau energijos, jegu, fantazijos. Na ir kumstynyciu tikrai vyras irgi nenumegz. Aisku kazkas pasakys, kad galima ir indus isplaut, o kumstines nusipirkti. Bet kas mezga, tas mane supras, kad kas yra vaikui, mamos megztas daiktas. Maniskiai i eile uzsiraso biggrin.gif O kai pamato kad kazka naujo uzmeciau ant virbalu, iskart klausia "kam cia bus? bigsmile.gif "
Nes pvz mano mama manes nepalaiko, jai pirma tvarka, o poto jau visa kita. schmoll.gif

Na ka begu toliau... 10 min pertraukos baigesi biggrin.gif
P.S. Viso namo tvarka planuoju padaryt iki 12 val. Tikrai spesiu ax.gif

P.P.S o kas neturi vaiku, ishvis nesuprantu ka ten tvakyt biggrin.gif Ir skalbt greiciausiai nera ka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 21 rugsėjo 2013 - 08:42