Įkraunama...
Įkraunama...

Namų tvarkymas

Pati iprasciausa 9% spirito acta mirksiukas.gif
Papildyta:
Bet kazi, ar ta 70 % acto rugstis neistipdo ir vamzdziu? Labai stiprus daiktas, vaikysteje karpas pridegindavom biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tikra-panda @ 2014 02 12, 00:00)
Uo, įdomu. Papasakok plačiau apie pelenus. Ar juos su kuo nors maišyt? Kaip vyksta stiklo šveitimo procesas? smile.gif

Paprastas procesas- tualetini popieriu ar servetele suslapinu, truputi pamirkau i pelenus ir valau. Gale dar su svariu popieriumi nuvalau mirksiukas.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2014 02 12, 12:12)
As stikla su cif valau, arba paprastu langu langu valykliu. Beto geriausiai ishvalo azuolines malkos  thumbup.gif Pats issivalo stiklas.

O man cif neeme. kai tik pradejom kurenti, malkos nebuvo pilnai sausos, tai stiklai baisiai apsinesdavo. Gal dabar ir cif imtu, nes nebeapruksta taip.
O azuolines malkos taip uzkaitina, kad nubyra visos apnasos biggrin.gif

Bet su pelenais galima valyti ir labai aprukusi stikla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 12 vasario 2014 - 16:09
Na, o aš tai darau taip: paimu stiklainį, supjaustau 3-4 citrinas, apipilu jas actu (kad apsemtų), statau bent kelioms dienoms į šaldytuvą, kad prinoktų biggrin.gif Tada nupilu skystį, perkošiu (kad nebūtų citrinos gabalelių kokių ir jie netrukdytų valant) ir į purkštuvą. Actas skaniau kvepia, kai citrinos jame pamirksta, o ir abu geri naturalūs valikliai dera kartu poroj. O kad jiem liūdna dviese nebūtų, tai ant drąsos (Jei tik turiu), tai į tą skystį dar įpilu spirito. Langai, veidrodžiai, kranai, wc blizga smile.gif
Atsakyti
reiks ir man pasidaryt, kad geriau kvepetu smile.gif
Atsakyti
Sian isbandziau soda+actas+karstas vanduo vamzdziams 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif superinis dalykas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikra-panda @ 2014 02 13, 14:59)
Na, o aš tai darau taip: paimu stiklainį, supjaustau 3-4 citrinas, apipilu jas actu (kad apsemtų), statau bent kelioms dienoms į šaldytuvą, kad prinoktų biggrin.gif Tada nupilu skystį, perkošiu (kad nebūtų citrinos gabalelių kokių ir jie netrukdytų valant) ir į purkštuvą. Actas skaniau kvepia, kai citrinos jame pamirksta, o ir abu geri naturalūs valikliai dera kartu poroj. O kad jiem liūdna dviese nebūtų, tai ant drąsos (Jei tik turiu), tai į tą skystį dar įpilu spirito. Langai, veidrodžiai, kranai, wc blizga smile.gif

Labai ačiū už idėją.
Atsakyti
sveikos,
aš šiandien susigundžiau nusipirkti siurblį robotą, kad pagelbėtų. O tai turint kačiuką, nuolat prisinešioka kraiko po visus namus, žemes pakasa iš gėlių vazonų, lapų suranda ir sutraiško.. Žodžiu, nusibodo kasdien šlavinėt ir siurbti, tai įsigijau. per kuponus dabar kaip tik labai geros nuolaidos smile.gif
Gal ir jums praverstų pasidomėti.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Na aš nusimetu šį vargelį nuo savęs ir atiduodu namų tvarkymą savo tvarkytojai 4u.gif Laiko tikrai labai susitaupo. Dar anksčiau galvodavau, kad nesamonė samdyti svetimą žmogų, kad tau namus tvarkytų, o va dabar be namų tvarkytojos neįsivaizduoju, o maniškė ir žmogus geras, ir sąžininga, ir dar kartais kokį pyragiuką iškepa lotuliukas.gif Tikrai visiems ramia širdimi rekomenduočiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikra-panda @ 2014 02 13, 14:59)

[QUOTE][CODE]Labai geras patarimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomytte @ 2014 03 22, 11:25)
Sveikos  smile.gif Na aš nusimetu šį vargelį nuo savęs ir atiduodu namų tvarkymą savo tvarkytojai 4u.gif  Laiko tikrai labai susitaupo. Dar anksčiau galvodavau, kad nesamonė samdyti svetimą žmogų, kad tau namus tvarkytų, o va dabar be namų tvarkytojos neįsivaizduoju, o maniškė ir žmogus geras, ir sąžininga, ir dar kartais kokį pyragiuką iškepa  lotuliukas.gif Tikrai visiems ramia širdimi rekomenduočiau thumbup.gif

thumbup.gif as galiausiai perlipau per save ir nuo sio pavasario susiradau tvarkytoja. man uztenka, kad 2-3 sykius per menesi iskuoptu namus, o lengva pasitvarkyma as pati puikiai atlieku. bet kadangi su vyru dirbam daug, tai aukoti visa sestadieni valymui, gramdymui ir t.t. tiesiog gaila laiko. plius tvarkytoja netvarko aplinkos, tad galiu daugiau skirti laiko terasai, kiemui, pievelei, patvoriui ir t.t.
bet vel gi, juk ne kiekvienas gali ir nori sau leisti toki dalyka.
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 03 29, 13:22)
thumbup.gif  as galiausiai perlipau per save ...

Manau sunkiausias yra butent tas dalykas, kai reikia perlipti per save.
O ka darys tvarkytoja? jeigu galima smulkiau aprasykit,.....
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2014 03 29, 13:30)
Manau sunkiausias yra butent tas dalykas, kai reikia perlipti per save.
O ka darys tvarkytoja? jeigu galima smulkiau aprasykit,.....

jau kelis sykius buvo, man labai patiko, pora sykiu buvau pati namie, pora - dirbo viena. na ji yra mano drauges mama, tad pilnai pasitikiu.
pries ateinant tvarkytojai as surenku daiktus, jeigu kazkas metos ne vietoje(gi zmogus nezino kur laikau batus, rubus ar stiklines), isvalau katinu toletus, nepalieku neplautu indu.
na atejusi nuvalo visur dulkes, palanges, pravalo langus is vidines puses(suo nuterlioja sededamas prie virtinos), tada "uzmerkia" klozeta, kriaukle, dusa, virtuves kriaukle, po kurio laiko isplauna.. siurbdama grindis viska iskilnoja, nusiurbia plintusus, paskui ta pati padaro plaudama. isvalo kaciu dubenelius, stiklus ir veidrodzius, nuvalo apciupinetas duris.
dar sutvarko virtuve, tai ir ranksluostukus perlanksto, ir kempineles sudelioja, perkuicia darzoviu dezute, ismeta koki apvytusi svoguna ar morka, nuvalo visus pavirsius, dureles, spintele is vidaus, kur stovi siuksliadeze.
ai dar pamirsau, tik atejus tvarkyti isnesa kilimelius i lauka ir ispurto.
niekur nelenda i vidu(stalcius, spintas, saldytuvus ir t.t.), nieko niekur nedelioja, ko nezino ar kas nera akivaizdu.
man labai patinka, nes tuo metu kai tvarkosi(5-6val), as galiu perkraustyti spinta, sulanktyti rubus, islyginti kazka. galiu gaminti maista keliom dienom i prieki, tvarkyti terasa, raveti braskes arba tiesiog dirbti(nes ateina kai kada savaites vidury). arba nieko neveikti ax.gif

Papildyta:
kazkaip nepalieku nieko asmenisko, pvz neprasau lankstyti ar dziaustyti apatiniu ar kitu rubu, lova pasikloju pati, siuksles irgi stengiuosi pati issinesti, niekad nepalieku pridergto toleto(na jis ir nebuna pridergtas, bet nu supratot..)
nes esu girdejus, kad kitos tvarkytojos randa seimininku ir apatinius besimetancius, ir vos ne pri.. klozeta valo, ir dar velniai zino ka. tada gal nemalonu butu, bet na pas mane nebuna netvarkinga, tik gali buti nesvaru, ta prasme nera suveltu rubu ant grindu ar leksciu prikrautu keliu dienu. o kad isplauna langus, grindis, pavirsius, nuvalo apciupinetus veidrodzius, priskretusias demes ant plyuteliu, as tame nieko asmenisko nematau. ir tikrai nera nemalonu.
pvz siandien isvale visu geliu lapus, nes jau buvo apdulkeje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2004 11 24, 22:52)
na, pasidalinsiu smile.gif
ash indus plaunu rytais priesh darba. Ju buna pilna kriaukle per diena prisikaupusi, o priesh darba ipratau kazhkaip ir nebejauciu, kad cia kazhkoks nemalonus darbas.
o kai tvarkausi kambarius - tai pradedu nuo vonios plovimo - tada ish svetaines daiktus, kurie netvarkingai padeti sunesu i miegamaji. O kadangi miegamasis mazas ir visi daiktai vienojj kruvoj - tai greitai juos isrusiuoju ir sudedu i vietas.
Siurbia mano vyras - chia jam paskirtas darbas ir jam jis visai patinka.
Su skalbimu - tai nezinau, ka patarti.

O siaip kadangi tik 2 kambariai pas mus - tai tas tvarkymasis nera kazhin koks grandiozinis.

saunuole..... linksmai jus cia tvarkotes
Papildyta:
siaip plyteliu valikliai, visi dazniausiai yra rugstiniu pagrindu, taip kad su actu valyt logiska. susdirbdo ant plyteliu nusedusias kalkes
Papildyta:
QUOTE(sniguriuoja @ 2014 02 23, 22:04)
sveikos,
aš šiandien susigundžiau nusipirkti siurblį robotą, kad pagelbėtų. O tai turint kačiuką, nuolat prisinešioka kraiko po visus namus, žemes pakasa iš gėlių vazonų, lapų suranda ir sutraiško.. Žodžiu, nusibodo kasdien šlavinėt ir siurbti, tai įsigijau. per kuponus dabar kaip tik labai geros nuolaidos smile.gif
Gal ir jums praverstų pasidomėti.

papasakokit, ar pasiteisino robotas. turiu tokia minti, kad man jo irgi reikes nes tuoj isikelsime i naujus didelius erdvius namus, tai valymo bus.....oi oi oi.... blink.gif
Atsakyti