Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynai II

QUOTE(Sigitukas @ 2011 01 21, 22:42)
gal jums tik taip atrodo, kad jus gyvenate tyliai, o kitam gal tie garsai veda is proto smile.gif 

Nežinau kaip ten yra iš tikrųjų, bet žinau šimtus atvejų kai senos bobelkos pletkininkės, pensininkės arba šiaip namų šeimininkės iš neturėjimo ką veikt tik ir išsidirbinėja.
O dar yra tokių taupančiųjų, kurios per visą dieną neįsijungia nei tv, nei ką. Automatiškai jos girdi ką kaimynai daro. Ir pvz aš nematau nieko blogo tame jei butas siurbliuojamas vakare... Nu jei žmogus iš tikrųjų neturi kada siurbliuot...
Šiaip mes labai didelių problemų su kaimynais neturim, tik nervina, kad virš mūsų adamsų šeimynėlė gyvena. Dviejų kambarių bute gyvena neaiškus žmonių skaičius. Man rodos gyvena tėvai, vaikai ir anūkai blink.gif Tai ir operų prisiklausom, ir kaip vaikai mokosi grot pianinu, ir kaip tėvai barasi... O dar mūsų laiptinėje nuolat smirda doh.gif
Merginos, kur kreiptis jei pas mus name yra taškas, nuolat landžioja pijokai ir dar tie, kurie rūko, nes ten ir tuo prekiaujama. Policija jau nepadeda, kiek žinau kažkurie kaimynai kovojo. Kur kreiptis rimčiau?
Atsakyti
Merginos, kur kreiptis jei pas mus name yra taškas, nuolat landžioja pijokai ir dar tie, kurie rūko, nes ten ir tuo prekiaujama. Policija jau nepadeda, kiek žinau kažkurie kaimynai kovojo. Kur kreiptis rimčiau?

oij tai zinokit sunkus klausymas su tuo tasku, is patirties galiu pasakyti, kad teks susitaikyt doh.gif pas mano mama name buvo net trys taskai, ir ka atvaziuodavo policija ir isvaziuodavo gavus kisiuka, o budavo ir bauda uzdeda.Cia amzina beda, db liko 2 tiktai, nes vieni buta prarado, tai zmones kencia, nes zinot kaip pas mus policija dirba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigitukas @ 2011 01 21, 22:42)

bandžiau ir aš kalbėtis gražiai, bandžiau suprasti. klijavau veltinukus ant taburečių kojyčių. kai kaltino, kad nuo mano mergaitės liustra jai siūbuoja, prašiausi į svečius užeiti, kad parodytų kas ir kaip. norėjau pasakyti vaikui, kad pašokinėtų normaliai, kaip net nedaro paprastai, ir pati suprasti. buvau susirūpinusi, kad gal perdangoje brokas yra. nes jei žmogus girdi, kaip aš vakare vaikui pasaką skaitau, patikėkite, tikrai skamba nenormaliai. juk pasaką skaitydama nei viena mama nerėkia smile.gif man visai nemalonu, kad kažkas mano gyvenimą gyvena su manimi. deja, ji tąsyk neįsileido manęs pas save, nors pas mane kai buvo atlėkusi, aš ją buvau įsileidusi. ak, tiesa, tada kai rėkdama įsiveržė, nerado jokios priežasties aiškios, nes vaikas kambaryje knygutę vartė ant sofos atsisėdusi. ar nuo to gali liustra siūbuoti? smile.gif aišku, jos teisė rinktis, ką įsileisti į savo namus. bet dabar po dar kelių metų manau, kad žmogus užsiciklino tiesiog ir visų kaimynų keliamus garsus priskiria man. manau, kad jei su nervais negerai, reikia į gydytoją kreiptis, o ne kaimynus trikdyti. bet į policiją nuolat turiu eiti ir eiti, nors policininkai konstatuoja, kad pareiškimai, kurie tikrai būna dėl problemų, atrodo visai kitaip. ir koks būdas nutraukti visą tą ciklą?
Atsakyti
QUOTE(butent @ 2011 01 22, 15:18)
bandžiau ir aš kalbėtis gražiai, bandžiau suprasti. klijavau veltinukus ant taburečių kojyčių. kai kaltino, kad nuo mano mergaitės liustra jai siūbuoja, prašiausi į svečius užeiti, kad parodytų kas ir kaip. norėjau pasakyti vaikui, kad pašokinėtų normaliai, kaip net nedaro paprastai, ir pati suprasti. buvau susirūpinusi, kad gal perdangoje brokas yra. nes jei žmogus girdi, kaip aš vakare vaikui pasaką skaitau, patikėkite, tikrai skamba nenormaliai. juk pasaką skaitydama nei viena mama nerėkia smile.gif man visai nemalonu, kad kažkas mano gyvenimą gyvena su manimi. deja, ji tąsyk neįsileido manęs pas save, nors pas mane kai buvo atlėkusi, aš ją buvau įsileidusi. ak, tiesa, tada kai rėkdama įsiveržė, nerado jokios priežasties aiškios, nes vaikas kambaryje knygutę vartė ant sofos atsisėdusi. ar nuo to gali liustra siūbuoti? smile.gif aišku, jos teisė rinktis, ką įsileisti į savo namus. bet dabar po dar kelių metų manau, kad žmogus užsiciklino tiesiog ir visų kaimynų keliamus garsus priskiria man. manau, kad jei su nervais negerai, reikia į gydytoją kreiptis, o ne kaimynus trikdyti. bet į policiją nuolat turiu eiti ir eiti, nors policininkai konstatuoja, kad pareiškimai, kurie tikrai būna dėl problemų, atrodo visai kitaip. ir koks būdas nutraukti visą tą ciklą?

Labai Jus užjaučiu dėl tokios situacijos...
O gal Jus parašykit kokį skundą, kad ji be reikalo kabinėjasi ir rašo skundus į policiją. Na kad žmogus neduoda normaliai gyvent. Net nežinau, siaubas kažkos...
Atsakyti
beda ta, kad daugiabuciuose sienos popierines, beda ir tame, kad triuksmingiau gyvenantys nesupranta tyliai gyvenanciu, nebuna skundimusi be priezasciu. As asmeniskai uz tai, kad po 22 val. turi buti tyla, jokie garsus juokai, siurbimai ar kitokie bildejimai nebeturi skverbtis i kaimynu butus. O kas del garsu diena, tai nezinau...gal reiketu susitvarkyti duris, kad nebildetu darant, kranus, kad "necyptu" atsukus...Ka as zinau, bet kad ir si ryta pas kaimyne atsuktas kranas virtuveje mano bute kaukia kaip aliarmo koks signalas. Kodel pasakykite as privalau klausytis tokiu garsu? Tai kam cia eiti i miska??? Manau tik tiems, kurie triuksmauja ten tinkama vieta. Dar beda, kad namu seimininkes nesupranta dirbanciu-jos tai gali diena prigulti bet kada, o kaip jaustis darbe po neismiegotos nakties? Nereikia cia izeidineti pensininku-visiems tas amzius ateis, bet 20 meciu ir 40 meciu jau ryskiai skiriasi mastymas, sitam forume dalyvauja didzioji dalis ypac jaunu zmoniu...Sorry, jei kam nepatinka, bet as uz tylu naktini gyvenima.... po 22 val. smile.gif
Atsakyti
Turėjom ir mes tokią kaimynę (pensininkė) kuri tiek pareiškimų prirašė, kad net policininkai iš jos juokdavosi.... Jau pažinodavo...
Buvo prirašyta ir ant mano 3 m. vaiko...
Gyveno po mumis ir jai taip pat vaidendavosi... Būdavo pati atsistoja virtuvėj prie ventiliacijos ir šaukia, kad visi girdėtų, kokie mes blogi....
Blogiausia, kad reikėdavo eiti pro jos duris, išlėkdavo, apšaukdavo... Kai pasakydavau, kad atstotų-yra net trenkusi....
Galų gale atsidūrėme teisme...
Vieną rytą ėjau, kaip visada, į darbą, o dukrytę į darželį... Išlėkė ir pradėjo staugti, kad neleidžiame gyventi... Pasakiau (trūko kantrybė) ir pasakiau: durne atsikabink....
Čia buvo mano klaida, nes tada trenkė mano dukrai su lazda per galvą....
O aš, kad galėčiau pravesti vaiką pro jos butą papurškiau jai dujų balionėliu...
Reziumė.
Pareiškimai policijai... Jos pareiškimą atmetė su prierašu, kreipkitės privataus kaltinimo tvarka... ir ji kreipėsi...
Atsidūriau teisme su baudžiamąja byla...
Baigėsi tuo, kad teisėjas pats pamatė, kad durna (buvo net pažymos iš psichologų ir pasirodė, kad turi problemų) ir ji pati jau tada po pokalbio su teisėju atsiėmė kaltinimus... Na, o kadangi mes išsikraustėme į kitą Lietuvos galą, atsiėmiau kaltinimus ir aš... Užteko ir taip bemiegių naktų...
Net keturmetė dukra liudijo teisme ir viską papasakojo.... doh.gif
Atsimenu tą gyvenimą tame bute, kaip košmarą...
O ir dabar draugė pasakojo, kad kitus užsipuldinėja, kates viso rajono šeria....

Be to tie kurie gyvename"dėžutėse" turime susitaikyti su tuo, kad viršuje grindys girgžda, kad vaikai laksto, kad laiptinėse triukšmas, kad kurie nors remontus darosi metų metus, kad kuri nors šeimininkė mėsą muša..... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na jo nekas, jei zmogus toks ligotas ir dar rankas kelia pries mazameti vaika, eina sau uzjauciu as jus. As ir gyvenu tokiam name, kad viskas girdisi, o pirkom naujos statybos, galvojom jau tikrai bus gerai, bet va kas liecia garso izoliacija doh.gif nu aisku blokiniam name tai dar labiau viskas skamba.As ir uz ramybe nuo 22h bet deja vieni ta ramybe gerbia kiti isivaizduoja gyvenantys nuosavam name g.gif
Atsakyti
suprantama, kad po 22val turėtų būti ramybė. tai numato ir triukšmo įstatymas (teko su juo susipažinti, kaimynės dėka smile.gif ). manau, kad VISI gyvenantys daugiabutyje turėtu suvokti, kad gyvena ne vienkiemyje: tiek tie, kurie triukšmauja, tiek tie, kurie kelia nepasvertas pretenzijas dėl triukšmo. nemanau, kad yra normalu reikalauti iš kaimyno nesiurbti buto 18-19 val vakaro. man, asmeniškai, negana išsisiurbti butą sykį per savaitę, nes ir dukra alergiška yra, ir man pačiai nepatinka, kai dulkių kamuoliai raičiojasi. kokia išeitis tokiu atveju? nematau jokios, kaip tik "trikdyti" kaimynės ramybę. na, nejau aš savuose namuose turėčiau gyventi netvarkoje? žmogus, kurio nervų sistema super jautri, pats turėtų tai suvokti ir kreiptis į medikus, kol stogo visai nenurovė. ir ne dėl tokių neva bjaurių kaimynų, o visų pirma dėl savęs. gaila, kad besiskundžiantis triukšmu, nors po butą vaikščioju su vilnonėmis kojinėmis, gali rašyti dešimtis pareiškimų policijai, o vat pačiai nėra kaip nuo to apsisaugoti, jei nėra lėšų pakeisti būstą. tapo jau įprasta mūsų visuomenėje, kad nestabilios psichikos žmonėmis susidomima tik tada, kai jie jau ką nors nužudo... verysad.gif
Atsakyti
Dėl dulkių siurbimo, manau, nėra ko imti į galvą...
Yra patiems buvę, kai vaikas kokią gėlę nuverčia ar ką sudaužo... imi ir siurbi, nežiūri kiek valandų, bet tai būna retai...
Aišku mūsų siurblys tyliai veikia... thumbup.gif
Ir būna taip, kad girdisi namie, kaip kitoje laiptinėje siurbia su kokiu nors senu rusišku siurbliu... bet iš to problemos nedarome niekas... Išsisiurbia žmonės ir tiek...
Visai kas kita baliai-festivaliai... gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisanta: 23 sausio 2011 - 16:50
butent, jei tai teisybe, ka tu rasai, tai is tiesu del grindu siurbimo 18-19 val. neturetu buti problemu. Manau, vien del to pareiskimai i policija neturetu buti rasomi. Cia kazkur kitur yra saknys pakastos ax.gif
Atsakyti
Man policijoje buvo sakę, kad kiekviename rajone (Šiauliuose) yra bent po porą tokių žmonių, kurie neduoda kitiems gyventi su savo pareiškimais.... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
seniau buvau idejusi toki straipsni apie triuksmo lygi, pakartoju, pasiskaitykit, jei idomu 4u.gif

NEŽUDYKIME TRIUKŠMU ŽMONIŲ!
Triukšmas – žmogui nepageidaujamas garsas. Aukšto dažnio garsai, o gyvenamojoje aplinkoje dažniausiai iš kaimynų girdimas triukšmas, smūginiai garsai, muzika neigiamai veikia žmogaus sveikatą, bei gyvenimo kokybę.
Pagal higienos normą HN 33-1 nustatytas leidžiamas triukšmo lygis gyvenamosiose patalpose:
• nuo 6 val. ryto iki 18 val. vakaro negali būti didesnis nei 40 decibelų,
• 18-22 valandomis – ne didesnis kaip 35 decibelai,
• 22-6 valandomis – 30 decibelų.
Žmogus atskiria 26-27 decibelų garsą be didelių problemų, neturėtų trikdyti ir 30-35 decibelų garsas – tokiu garsu šnibždama, normalus bendravimas apima 50 decibelų garsą, o garsi kalba jau 70 db garsą.
Gyventojams atsiranda nepasitenkinimas ir trikdomas miegas kai triukšmo lygis siekia 35 db.
Anksčiau dėl triukšmaujančių kaimynų daugiabučiuose policija būdavo kviečiama nuo 22 val. Nuo liepos 1 d. tai galima daryti nuo 18 val. Jei gyvenamosiose patalpose ir viešosiose vietose yra trikdoma viešoji rimtis, policiją galima kviesti ir dienos metu.
Pirmą kartą triukšmaujantys yra įspėjami arba baudžiami bauda iki 300 litų, pasikartojantys iškvietimai pelno 300-1000 litų baudą. Triukšmaujančių nepilnamečių tėvai arba globėjai gauna baudą iki 300 litų.

VISADA PRISIMINKITE, KAD JŪSŲ SUKELIAMAS TRIUKŠMAS GALI ERZINTI APLINKINIUS, TRUKDYTI JIEMS IŠSIMIEGOTI IR PAILSĖTI, NET JEI SUKELIAMAS GARSO LYGIS YRA NEKENKSMINGAS KLAUSAI!
Papildyta:
QUOTE(Krisanta @ 2011 01 23, 18:53)
Man policijoje buvo sakę, kad kiekviename rajone (Šiauliuose) yra bent po porą tokių žmonių, kurie neduoda kitiems gyventi su savo pareiškimais....  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

na, jei nepagrysti tie skundai, tai policija neturetu reaguoti i tokius pareiskimus...as ne pensininke dar, bet ir nebe jaunikle, esu jautri pasaliniams garsams, bet tikrai nereikalauju is nieko neimanomo.Yra diena-prasom: ir mesa musti, ir siurbtis, ir remontuotis, ir garsiai kvatotis...Bet jau, ponai, po 22 val. tai atsiprasau...kausiuos uz ramybe tikrai smile.gif
Atsakyti