Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynai II

QUOTE(***akire*** @ 2011 01 23, 17:50)
butent, jei tai teisybe, ka tu rasai, tai is tiesu del grindu siurbimo 18-19 val. neturetu buti problemu. Manau, vien del to pareiskimai i policija neturetu buti rasomi. Cia kazkur kitur yra saknys pakastos  ax.gif

tai atranda ką prirašyti. rašo - tą dieną tą valandą įsijungė siurblį, tą valandą kažkas sutrinksėjo, tą valandą kažkas nusijuokė. ir taip surašo pareiškimą už kelis mėnesius. na, tikrai neatsimenu ką veikiau sausio 15 d. 18.37 val ar dar mėnesį atgal doh.gif
esmė tame, kaip patys tyrėjai sako, prašymus jiems nešti gali kokius nori ir jie privalo juos priimti ir atlikti tyrimą. tyrėjas guodėsi, kad jei padarytų tuos prašymus mokamais, nemaža jų dalis atkristų. tarkim, kad ir 20Lt reiktų mokėti. dalis "rašytojų", manau, liautųsi užsiiminėti rašliavomis. aišku, ir aš galėjau iš savo pusės rašyti pareiškimą dėl šmeižimo, nuolatinio psichologinio teroro, galėjau kelti bylą privataus kaltinimo tvarka pagal BK 154, 155 straipsnius. bet man buvo gaila pareigūnų. manau, jiems yra svarbesnių darbų, nei vaikščioti pas kaimynus dėl dviejų moteriškių pareiškimų. plius, jų darbo valandomis man irgi darbas, tad neturiu begalės laiko užsiimti kvailystėmis.
o vat kur šaknys pakastos, man irgi būtų įdomu suvokti. prieš porą dienų mane minėtoji kaimynė privėrė su lifto durimis. spaudė mygtuką, žiūrėdama į mane. pagalvojau, žmogui gal 50, o elgiasi kaip paauglė. tikėjosi, matyt, išprovokuoti. psichologai sako, kad žmonės neretai pikti yra dėl vienišumo. ji senmergė, gyvena viena. gal kada tikėjosi kažkokio dėmesio iš manęs, kurio, matyt, nesuteikiau. nes iš esmės esu miesto vaikas ir nesu linkusi itin artimai bendrauti su kaimynais. sunku dabar ir pasakyti. kažką praleidau, matyt blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Krisanta @ 2011 01 23, 17:53)
Man policijoje buvo sakę, kad kiekviename rajone (Šiauliuose) yra bent po porą tokių žmonių, kurie neduoda kitiems gyventi su savo pareiškimais....  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

taip, man pareigūnai tai irgi minėjo. tam tikri "etatiniai" pareiškimų apie kaimynus rašytojai, žinomi policijai. net po keletą kiekviename rajone blink.gif
Atsakyti
na, cia diskutuotinas dalykas yra "Triukšmas"ir kalba eina apie tai. Nesvarstykim psichologiniu problemu vieni kitų, amžiaus-pensininkas, ne pensininkas, statuso-senmerge ar seimos zmogus. Čia turgaus bobutėms palikim šituos dalykus. Kitą kartą ir vienišas žmogus gali sukelti didesnį triukšmą prisivedęs svečių (kaip mano atveju kaimynė nuomininkė) už tuos šeimos žmones. Mūsų laiptinėje visi vaikai jau užauginti, tikrai ramu, išskyrus tą vieną nuomininkę-kol kas vienišą merginą, rujojančią naktimis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2011 01 23, 20:20)
na, cia diskutuotinas dalykas yra "Triukšmas"ir kalba eina apie tai. Nesvarstykim psichologiniu problemu vieni kitų, amžiaus-pensininkas, ne pensininkas, statuso-senmerge ar seimos zmogus. Čia turgaus bobutėms palikim šituos dalykus. Kitą kartą ir vienišas žmogus gali sukelti didesnį triukšmą prisivedęs svečių (kaip mano atveju kaimynė nuomininkė) už tuos šeimos žmones. Mūsų laiptinėje visi vaikai jau užauginti, tikrai ramu, išskyrus tą vieną nuomininkę-kol kas vienišą merginą, rujojančią naktimis  smile.gif

na, belieka Jus užjausti. tikrai nelabai malonu naktimis klausytis muzikos ir šurmulio, ypač jei darbo diena ir reikia anksti ryte keltis bei būti darbingu visą dieną. todėl juk ir yra numatytas ramybės laikas nuo 22 val smile.gif
Atsakyti
QUOTE(butent @ 2011 01 23, 21:32)
na, belieka Jus užjausti. tikrai nelabai malonu naktimis klausytis muzikos ir šurmulio, ypač jei darbo diena ir reikia anksti ryte keltis bei būti darbingu visą dieną. todėl juk ir yra numatytas ramybės laikas nuo 22 val  smile.gif

ačiū už supratingumą 4u.gif Blogai jaučiausi ją pridavusi policijai, nes nesu iš prigimties skundikė, bet kad ji nėjo į kompromisą. Įdomus dalykas-antrą kartą kreipusis į policiją-šeimininkas buto mokės baudą, ne nuomininkas. Užtat šeimininkė iš kart atlėkė kalbėtis, net tel. savo paliko, o geruoju nebuvo galima prisišaukti smile.gif atseit mums visi jos nuomininkai blogi.....apramino merginą savo, žiūriu jau vieną kartą, kitą kartą suspygauja naktį, drąsinasi vėl pradėti, gal jau pamiršo? aš jai tuoj priminsiu smile.gif su nostalgija pamenu kaimynę senutę, kuri amžiną atilsį jau, tai bent buvo ramybė gyventi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ***akire***: 23 sausio 2011 - 19:45
QUOTE(***akire*** @ 2011 01 23, 20:42)
ačiū už supratingumą 4u.gif Blogai jaučiausi ją pridavusi policijai, nes nesu iš prigimties skundikė, bet kad ji nėjo į kompromisą. Įdomus dalykas-antrą kartą kreipusis į policiją-šeimininkas buto mokės baudą, ne nuomininkas. Užtat šeimininkė iš kart atlėkė kalbėtis, net tel. savo paliko, o geruoju nebuvo galima prisišaukti  smile.gif atseit mums visi jos nuomininkai blogi.....apramino merginą savo, žiūriu jau vieną kartą, kitą kartą suspygauja naktį, drąsinasi vėl pradėti, gal jau pamiršo? aš jai tuoj priminsiu smile.gif su nostalgija pamenu kaimynę senutę, kuri amžiną atilsį jau, tai bent buvo ramybė gyventi  smile.gif

keista, kad geruoju susitarti nepavyko. juk čia kaip ir labai aiškiai suprantamas prašymas. na, reikia tikėtis viskas išsispręs tinkamai. o nuomojant būstą nėra lengva. už kitą suaugusį žmogų atsakyti ne pyragai. pagalvojau dar, ar yra reikalavimai statybose statomamam namui dėl triukšmo izoliacinių savybių kažin?

beje, dar norėjau pasiteirauti: iškviesti policininkai konstatavo triukšmą ar kokiu būdu antrą kartą į juos besikreipiant bus išrašoma bauda?
klausiu, nes mano atveju policininkai buvo atvažiavę kelis kartus jau pora metų atgal. suprantama, atvažiavę nieko netinkamo nerasdavo, o įšokusi į tarpdurį kaimynė mano bute ir būdavo tas didysis triukšmo šaltinis. buvo ir dieną, šeštadienį antrą valandą dienos iškviesti. bet baudos, pfu pfu pfu, nesu gavusi. nenorėčiau susimokėti baudą už tai, kad puodais sutarškėjau begamindama vakarienę... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butent: 23 sausio 2011 - 22:36
butent, kazkaip ironizuojate savo situacija ar kaip? na, niekas uz subarskejusi puoda dienos metu tikrai policijon nesikreipia, absurdas kazkoks...
Atvykus policijai pagal iškvietimą, triuksmo lygio konstatuoti gali nepavykti, nes tuo momentu triuksmautojai gali buti nurime, belieka patiketi tik kaimynu skundu. Na, iskviesciau as nakti policija, kol jie atvaziuotu, triuksmadariai gali buti net issiskirste arba nurime, arba duru neatidarytu...As ejau pati i policija sekancia diena po eilines bemieges nakties pas igaliotini savo miesto teritorijos, jis viska surado, sutvarke ir dar pats paskambino mano telefonu pranesti apie ivykdyta misija. Sake, nekenteti ir kreiptis nelaukiant jei dar taip bus, policija tam yra, kad saugotu musu ramybe,- net taip dar pasake. Labai pakilo policijos reitingai mano akyse, saunuoliai, tikrai mums tarnauja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2011 01 24, 09:22)
butent, kazkaip ironizuojate savo situacija ar kaip?

tai vat kad neironizuoju, tame visas liūdesys ir yra... verysad.gif
todėl ir įdomu, kaip viskas vyksta. ir jei yra kaip jūs sakote, tikrai galiu vieną dieną, vadinasi, sulaukti baudos. už tai, jog kaimynė sakė, kad aš triukšmauju. mes šioje diskusijoje gaunamės kaip du kraštutiniai variantai - jūs žmogus, kenčiantis nuo per triukšmingo kaimyno, o aš žmogus, kenčiantis nuo nepamatuotus reikalavimus keliančio kaimyno. pas mane kažkada lankėsi net pats komisaras ir kai vaikščiodama po butą rodžiau jam, kas kur yra ir kokie neva galimi triukšmo šaltiniai, jis nustebęs buvo, kaip aš tyliai vaikštau ir teiravosi ar visuomet taip yra. bet o kaip kitaip gali būti, jei vaikštau po butą su kojinėmis. juk sveriu ne toną smile.gif
Atsakyti
na, dienos metu tikrai is visu butu sklinda kazkokie triuksmeliai, bet tai yra diena, vyksta gyvenimas, tikrai geda butu skustis del tokiu dalyku...Jums kazkaip reiketu issiaiskinti su ta kaimyne konkreciai, ka ji girdi ir kas jai maiso. Tiesa, norint prigulti diena pokaicio, tikrai kazin ar pavyktu, kita karta duzgia aplink kaimynai kaip bites avily... As del dienos triuksmu neturiu pretenziju, kenteti galima, bet jau po 22 val. tiems nepasiseks, kas triuksmaus smile.gif
Atsakyti
Pas mus kaimynams uzteko vieno policijos vizito. O buvo triuksmai iki 5 ryto. Muzika kaldavo isvis non-stop.

Dabar turim kita dziaugsma, net nezinau is kurio buto - laidas "Duokim garo" ir "Pageidavimu koncertas" klausom visu garsu. Bet del to man kazkodel nepikta. Tikriausiai vyresni zmones. Na lai pasidziaugia karta savaitej smile.gif. Kazkaip visai gerai nuteikia, kai tenka Siskauska paklausyt. Taip ir isivaizduoju as tokius pagyvenusius kaimynus, sau smagiai "Duokim garo" beziurincius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimike @ 2010 12 30, 12:05)
As galeciau nebildeti, bet negaliu vaiko priristi. Vakarejant jau ir batukus ortopedinius nuimu. Bet visas vakaras buna: "Ditai, nebildek, Ditai nelakstyk, Ditai teta bels, Ditai sa, Ditai ramiai, Ditai gausi per uzpakali, Ditai sedek, Ditai nedaryk, Ditai ne" O jam ne motais, nes visas vakaras toks, nieko neleidziu.  Juk jis mazas vaikas ir nieko blogai nedaro is esmes tik zaidzia kaip ir visi vaikai. Manau liausiuos raminus ir gyvensiu sau ramiai. Pavargau visa diena rekti ant  vaiko, kad kaimynei butu geriau.

nedarykit is vaiko kareivio ir nerekit ant jo del tokiu dalyku. kas jums svarbiau? nenormali kaimyne ar jusu vaikas? valerijonu padovanokit ir pasiulykit veiklos susirasti.
Atsakyti
QUOTE(butent @ 2011 01 24, 09:33)
todėl ir įdomu, kaip viskas vyksta. ir jei yra kaip jūs sakote, tikrai galiu vieną dieną, vadinasi, sulaukti baudos. už tai, jog kaimynė sakė, kad aš triukšmauju. 

Neužtenka vien kaimynės žodžio. Nebent paliudytų bent dar vieni kaimynai arba pagal iškvietimą atvykę policininkai. O be 18 val. policininkai, to nedarys. Be to, triukšmas turėtų būti girdimas dar už durų, kitaip policija nė į duris neskambins.
Atsakyti
QUOTE(astoria @ 2011 01 25, 12:16)
Neužtenka vien kaimynės žodžio. Nebent paliudytų bent dar vieni kaimynai arba pagal iškvietimą atvykę policininkai. O be 18 val. policininkai, to nedarys. Be to, triukšmas turėtų būti girdimas dar už durų, kitaip policija nė į duris neskambins.

Kiek man žinoma pagal triukšmo valdymo įstatymą ramybės laikas yra tikrai nuo 18val. (ankščiau buvo nuo 22val.?) ir kaimynų liudijimo visiškai pakanka. Būtent taip ir įrodoma ar kaimynai triukšmauja, nes atvažiavusi policija neturi kuo matuoti triukšmo lygio bigsmile.gif Šiuos prietaisus turi visuomenės sveikatos centras o jis dirba lyg iki 17val. Todėl remiamasi kaimynų parodymais.
Atsakyti