Įkraunama...
Įkraunama...

Australija

Agneza,

Planuoju su vyru rudeni pabuvoti Australijoj, tik nenusprendziam, ar verta uzsukti i Melburna - na kiek zinau, gamta ten superine, tik klausimas ar miestai verti demesio? Ka patartum?

p.s. tavo nuotraukos nuostabios mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveika!

Del pacio Melburno miesto, tai jis laikomas europietiskiausiu miestu is visu Australijos miestu. Man tai grazus miestas, ypac nakti zavingas. Patinka miestai prie juros. Bet po Europos miestu nesitikekite kazko tokio ypatingo. Del gamtos, tai cia kitokia gamta negu Lietuvoje, bet tikrai gamta nera ypatinga. Gamta labai grazi Melburno Botanikos soduose. Labai fantastikas sodas! Dabar viskas jau pradeda zydeti tai tokiu ziedu galima prisiziureti wub.gif Parkuose arba prie juros galima pamatyti oposumu. Kenguros, koalos tai zoo arba golfo aikstelese .
Na jeigu norite grazios australietiskos gamtos, tai teks pavaziuoti iki centrines Australijos, kur dykuma arba Tasmanijos salos. Oras bus garantuotai geras smile.gif))

O kada tiksliai atvaziuojate? Ka planuojate pamatyti?

Atsakyti
Agneza, aciu uz info. Atvykstam rugsejo gale, tai tikiuosi, kad jau bus pavasaris kaip reikiant. Deja, del laiko stokos i Tasmanijos sala nevaziuosim, i zadam i Sindey ir po to su masina pakrante iki Kengoroo salos ir po to iki Uluru. Tiesiog per travel TV maciau tokiu reportazu, kad thumbup.gif , jau po truputi pradedu nekantrauti.
Noriu dar paklausti pacios, ar yra kokiu dalyku (pvz. skiepai, vaistai nuo kokiu gyvaciu ar pan.?) ka reiketu tureti keliaujant? Gal teko susidurti? Na, uz bet kokius patarimus ar hint'us buciau dekinga smile.gif
O kaip sekasi gyventi Australijoj? Ar nesigailit? Ar zmones geranoriski?

Atsakyti
Turetu buti ispudinga kelione. Verta nekantrauti. Mes tai labai nedaug Australijos matem. Visgi didziule tai sala. Fauna - kitokia, gamtos stebuklu irgi yra. Noreciau as ta Raudonaja Ajero uola pamatyti ir kanjona...ir dykumas.

Tikiuosi daugiau pamatyti bent jau vasara. Nes dabar, ziemos laiku, nelabai ir gaunasi paturistauti, temsta anksti (jau nuo Joniniu cia ilgeja dienos), salta. O va savaitgaliais kiek leis galimybes tai keliausime po Melburno apylinkes, iki vandenyno iki pingvino paradu ir t.t. Turiu toki slapta nora, kad iki isvaziavimo i LT vyras pasiims atostogas ir tada pasibadysime kaip turistai po Australija. O dabar turistavimas budavo tik savaitgalinis.

Vyras dirba, o as su savo pana kariauju smile.gif laukiam vasaros ir uzklydeliu is Lt. Va su mamaRama buvom susitike, tai taip nuostabiai pasivaiksciojom Jara upes pakrante. Su jumis matyt neteks susitikti sad.gif

Del skiepu, tai mes nesiskiepijom, mums gydytoja nieko nerekomendavo. Jezus Marija, kokios gyvates!!!! Saugokites ju. Reikiamu vaistu extra atvejams parekomenduos gydytoja, o del turistavimo...nezinau, ka cia patarus.... neturistavau, taip kaip jus, tai menka patareja siais klausimais. Pamenu is vieno filmo, kad vaziuojant per dykumas butina tureti daug geriamo vandens ir atsitikus nelaimei nesitraukti nuo automobilio. Na bet tikiuosi, kad bus viskas gerai.
Atsakyti
Kadangi seniai buvau ilindus i sita skyreli, tai ateinancioms kartoms parasysiu siek tiek info smile.gif

Kadangi gyvename Melburno priemesciuose, tai su seima nutareme nuvaziuoti iki Sidnio. Nuo musu iki Sidnio apie 1000km. Taigi sukroveme apie 2000km masina. Taciau Sidni pamatyti reikia.
Asmeniskai man labai patiko sitas miestas, pasirode grazesnis negu Melburnas. Labai ispudingas uostas, nuostabi opera, miestas turi daug kolonijos laiku pastatu lyginant su Melburnu. Turi monorail'a, tai tokis traukinukas kaip siaurukas, kuris vaziuoja per pati miesto centra, taciau jo vaziavimo takas yra kazkur 10 metru virs zemes. Speju, kad jeigu sedi kokiame nors ofise, tai daznai matai, kaip pro pat langus pravaziuoja tas siaurukas.
Dar buvome Zoo Taronga. Jau vaizdas is zoo i miesta nerealus wub.gif

O kad isitikinti, kad ta miesta pamatyti privalu bunant Australijoje, stai nuotraukyte.
Kitos bus patalpintyosk elionu fotoreportazuose.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agneza: 16 kovo 2007 - 05:55
QUOTE(Agneza @ 2007 03 16, 04:43)
Kadangi seniai buvau ilindus i sita skyreli, tai ateinancioms kartoms parasysiu siek tiek info smile.gif

Kadangi gyvename Melburno priemesciuose, tai su seima nutareme nuvaziuoti iki Sidnio. Nuo musu iki Sidnio apie 1000km. Taigi sukroveme apie 2000km masina. Taciau Sidni pamatyti reikia.
Asmeniskai man labai patiko sitas miestas, pasirode grazesnis negu Melburnas. Labai ispudingas uostas, nuostabi opera, miestas turi daug  kolonijos laiku pastatu lyginant su Melburnu. Turi monorail'a, tai tokis traukinukas kaip siaurukas, kuris vaziuoja per pati miesto centra, taciau jo vaziavimo takas yra kazkur 10 metru virs zemes. Speju, kad jeigu sedi kokiame nors ofise, tai daznai matai, kaip pro pat langus pravaziuoja tas siaurukas.
Dar buvome Zoo Taronga. Jau vaizdas is zoo i miesta nerealus  wub.gif

O kad isitikinti, kad ta miesta pamatyti privalu bunant Australijoje, stai nuotraukyte.
Kitos bus patalpintyosk elionu fotoreportazuose.

Sveika Agneza, va uzsukau ir as i sita skyreli smile.gif po keliu menesiu planuojam isvykti irgi i Australija, tikrai nuostabi, idomi ir ispudinga salis smile.gif buvom jau ten du kartus, keliavom, gyvenom, o va dabar ruosiames irgi ilgesniam laikui apsigyventi smile.gif sakau jei tu ten dar busi gal susitiksim smile.gif mes gyvensim Melburne Wantirnos rajone is pradziu, o po to ieskosim kitur. Butu visai smagu susitikti, nes lietuviu as ten neturiu pazystamu smile.gif kaip tu i tai? biggrin.gif
Atsakyti
jetau..kaip apsidziaugiau tokia tema radus biggrin.gif gera skaityti kaip fainiai ten viskas.. 4u.gif

jei viskas bus tvarkoj, tai liepos menesi mazdaug as irgi planuoju skristi i melburna wub.gif smile.gif
paskaicius cia komentarus, tiesiog rekti norisi, kad greiciau tas laikas ateitu doh.gif

beje..klausimelis: ar kas nors bandet gauti working holiday visa? (darbo ir atostogu) ar tik turistines?
nes planuoju ten pabuti apie puse meteliu..tai noreciau ir padirbeti. visgi brangu ten, tai reiks ir darbeli rasti.
jei turit informacijos is savo patirties, rastelekit,m? 4u.gif

beje, dabar vis dar reikia siusti dokumentus i voklietija? man rodos pasikeite jau taisykles..kiek tam australijos puslapy skaiciau. ar nea? g.gif

Papildyta:
ai..ir dar vienas klausimelis, toms kurios skrido:

kaip skridot? vilnius - melburnas?
nes as planuoju per londona tikriausiai..pigiau taip gaunasi.. g.gif
Atsakyti
praejusi sestadieni daug naujos info is Australijos yra "Respublikos" priede "Brigita". kokia ten data... man regis 04 14. praktiniu patarimu... turetu praversti, kas ruosias vaziuoti. as irgi svajoju. bet kol kas tik svajoju
Atsakyti
Smagumelis, mes su vyru Sidnejuje naujuosius 2007 metus sutikome!!!!!!!!! wub.gif
Nieko ispudingiau nebuvom mate-pasaka! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
nesistebiu,kad is visu pasaulio kampeliu suvaziuoja TU FEJERVERKU paziureti-verta tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
na va paskaitinejau skyreli apie Australija. As irgi kaip ir planuoju ten vaziuoti ir noreciau paklausti, tai visgi ar sunku gauti turistine viza ir ar reikia daug dokumentu, etc? Ir kiek mazdaug laiko uztrunka vizos gavimas?
Ir antras klausimelis, per kur geriausiai ieskotis skrydziu, kiek pigiausiai gali kainuoti lektuvo bilietas?
Tiesa, pamirsau paminet, kad kalba eina apie Sidneju.
Labai aciu!
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2006 06 15, 17:39)
Ta seriala dar vis rodo ir dabar. TV programose net apraso, kas ivyko pareitose serijose  biggrin.gif
Kaina zmogui pirmyn ir atgal apie 5000-6000Lt.

Sveikutes, oho, tai gal cia biznio klase skrendat? blink.gif Savo seimai radau bilietukus uz 4000lt. reikia tik gerai paieskoti, ir kuo ansciau uzsisakai bilietus, tuo jie pigesni, jei paliksi menesiuka iki skrydzio, aisku kainos bus kosmines!!! tad sekmes!
Papildyta:
Sveikute, sssss, turistine viza tikrai nesunku gauti, uzpildai forma internete ir lauki, trunka nuo 2 iki 4 savaiciu, priklausomai jei jiems kas neaisku tai gali ir ilgiau. Bilietus geriausiai pirkti per Frankfurta, jie pigesni nei skrendant per Londona, na cia jau internete pasieskok, ar i kokia agentura uzsuk. As laukiu jau mano 4 vizos, gausiu 2 metu pilietybe, o po poros metu vel reiks siusti dokumentus ir tada jau btureciau gauti pilna pilietybe. mat esu istekejusi uz australo tai mano situacija kitokia g.gif
Be to mes jau laukiames pirmagimio nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(liaulia @ 2007 07 05, 02:37)

Papildyta:
Sveikute, sssss, turistine viza tikrai nesunku gauti, uzpildai forma internete ir lauki, trunka nuo 2 iki 4 savaiciu, priklausomai jei jiems kas neaisku tai gali ir ilgiau. Bilietus geriausiai pirkti per Frankfurta, jie pigesni nei skrendant per Londona, na cia jau internete pasieskok, ar i kokia agentura uzsuk. As laukiu jau mano 4 vizos, gausiu 2 metu pilietybe, o po poros metu vel reiks siusti dokumentus ir tada jau btureciau gauti pilna pilietybe. mat esu istekejusi uz australo tai mano situacija kitokia g.gif 

Liaulia, labai aciu uz informacija! Tai Lietuvos pilieciai irgi gali internetu aplikuoti del vizos? As cia internete ziurinejausi, tai yra kazkoks sarasas saliu, kuriu pilieciai "qualify for ETA", tai reiskia elektroniniu budu aplikuoja, o mazdaug visiems kitiems tai reikia paper visa. Ar as cia kazko nesuprantu gal? unsure.gif
Aciu uz info del bilietu, bandysiu narsyti puslapius ir ieskoti.

Ir sveikinu su nestuke.gif !! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(liaulia @ 2007 07 05, 02:37)

Dar trumpai norejau paklaust, kadangi Tu ten daugiau visko zinai, ar amerikieciams reikia vizos i Australija? Aciu!
Atsakyti