Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

QUOTE(aidaja @ 2004 12 03, 12:26)
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau rolleyes.gif )

Labai skanu, siandien gaminau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 10 18, 21:57)
Kiaulieną plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos pjaustytų svogūnų; tada ant svogūnų dėti griežinėliais pjaustytus bulvius. Ir viską aptepti majonezu, sumaišytu su kiaušiniais (3 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo) ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 35 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200.



Sveikutės smile.gif na, aš čia naujokėlė, bet susigundžiau šiandien pasigaminti šį patiekaliuką ax.gif mėsytė tikrai skani išėjo, tik suklydau, bulvių per daug pripjausčiau g.gif tai taip išėjo, kad viršutinės skaniai iškepė, o apatines teko keptuvėj "užbaigt" unsure.gif bet šiaip visai skanu buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Keelle @ 2007 10 25, 18:59)
Sveikutės smile.gif na, aš čia naujokėlė, bet susigundžiau šiandien pasigaminti šį patiekaliuką ax.gif  mėsytė tikrai skani išėjo, tik suklydau, bulvių per daug pripjausčiau g.gif  tai taip išėjo, kad viršutinės skaniai iškepė, o apatines teko keptuvėj "užbaigt"  unsure.gif  bet šiaip visai skanu buvo  ax.gif

as biski kitaip kepu: bulves dedu i apacia, o mesyte is virsaus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pabandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tigras: 25 spalio 2007 - 20:09
Niu ka ir as pasidalinsiu jumis keliais receptukais ax.gif
Kiaulienos kodletukus mes su mama taip darome, jie gaunasi tokie sultingi ir minksti thumbup.gif Viska dedame is akies. Farso apie 1kg 2kiausiniai, cesnako skiltele, bulviu krakmolo saukstas, majonezo, 2 tarkuotos bulves, ir prieskoniu maltai mesai. Viska geria ismaisome, darome kodletukus ir apkepiname keptuveje, paskui dedame i katila kodletukus ipilame vandens, idedame grietines,ipjaustome svoguna, cesnako, pipiriuku, lauro lapu druskytes pagal skoni ir troskiname, apie dar 20 min. skanu thumbup.gif
Karka darau taip:
dedu visa gabala i greitpuody ir verdu, kai apverda jis, idedu ivairiausiu prieskoniu, cesnako, svogunu, lauro lapu, pipiriuku druskytes, vel uzdengiui r verdu apie valanda. Paskui istraukiu vel itrinu prieskoniais su majonezu, Karka ikisu i kepimui skirta tokia rankove ir i kepimo bleka ir kepu kol paskrus.Nu mesyte gaunasi labai sultinga ir skani, aiskus laiko uzima nemazai. Bet uz tai nereikia jos marinuoti per nakti thumbup.gif
Dar tokius medvegalio kepsnius darau
apie kilograma farso, dedame pipiriuku, druskytes kiausinuka isminkome viska gerai.
Idarui:
supjaustome smulkiai svoguna ir apkepiname, issiverdame kiausiniu kokis 5 supjaustome smulkiai ir sumaisome su svogunais.
paimame farso pasydarome duobute dedame idaro ir formuojame kepsniukus. Istepame skardasu aliejum, dedame kepsniukus ir kepame kol iskeps
Idarui galima ir surio idedi ir grybuku labai skanu
Atsakyti
Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra

Glazūruotą kiaulienos kumpį galite aptiekti tiek karštą, tiek šaltą kartu su daržovių salotomis.

Aštuonioms porcijoms jums reikės:

2,5 kg kiaulienos kumpio su oda (be kaulo),
3 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio maltos kalendros,
1 arbat. šaukštelio čiobrelių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
5 valg. šaukštų apelsinų sulčių,
4 valg. šaukšto medaus,
2 valg. šaukštų garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kelių gvazdikėlių.
Reklama




Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi. Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite trims-keturioms valandoms pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą. Į skardą įpilkite 500 ml vandens. Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas.

Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Maždaug po dviejų valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu. Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus ir apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.

Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kas penkiolika minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.

Skanaus!
Atsakyti
sveikos ir sveiki isbandziau cool-mama recepta gavosi labai skanu thumbup.gif kai visa mase supyliau i kepimo inda galvojau nieko nebus bet iskepe labai graziai thumbup.gif dekuj uz recepta
Atsakyti
Prasau patarimo.
Nusipirkau kiaulienos karka (1,3 kg) . Uzmarinavau kuo sugalvojau, ir SMK (past.Super mamu klubas) patarimais remiausi, bet vistiek reikia patarimo.
Karka kiek laiko tokia nemaza- 1.3kg- turetu virti?
Kada karkos oda rombais pjaustyti- isvyrus ar pries pasaunant i orkaite, ar pries verdant, ar dar pries itrinant prieskoniais?
Kiek laiko kepti, jei pries tai vyre?
Kuo geriausiai aptepti karkos oda, kad butu ir skanu, ir grazu?
Aciu uz patarimus.
Visas sveikinu su artejanciu sv. ATVELYKIU 4u.gif
Atsakyti
Na virti reikia tai maziausiai pora valandu, rombais niekad nepjaustau, syki kepiau rankoveje tai ir gal kokia pora valandu pakepti reikia
Atsakyti
QUOTE(Noriuzinoti @ 2009 04 18, 16:28)
Prasau patarimo.
Nusipirkau kiaulienos karka (1,3 kg) . Uzmarinavau kuo sugalvojau, ir SMK (past.Super mamu klubas) patarimais remiausi, bet vistiek reikia patarimo.
Karka kiek laiko tokia nemaza- 1.3kg- turetu virti?
Kada karkos oda rombais pjaustyti- isvyrus ar pries pasaunant i orkaite, ar pries verdant, ar dar pries itrinant prieskoniais?
Kiek laiko kepti, jei pries tai vyre?
Kuo geriausiai aptepti karkos oda, kad butu ir skanu, ir grazu?
Aciu uz patarimus.
Visas sveikinu su artejanciu sv. ATVELYKIU 4u.gif

Aš,karką verdu maistinėje plėvelėje,jos niekad nepjaustau,prieskonius beriu įvairius{man asmeniškai patinka toks prieskonis,kaip gelsvė,ji suteikia tokį grybų skonį}
Jeigu,karka jauno kiauliuko,tai ją virti reikia mažiau{tarkime užtenka 1,5-2val}
Jeigu karka gerai apvirta kepti uzteks1,5val.
Aptepti galima tokiu miišiniu{medus+garstyčios+raugintas česnakas,{smulkintas}+moliūgų sėklos,kas nemėgsta galima pakeisti saulėgrąžomis}
Aptepti reikia bebaigiant kepti.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 04 18, 21:50)
Aš,karką verdu maistinėje plėvelėje,jos niekad nepjaustau,prieskonius beriu įvairius{man asmeniškai patinka toks prieskonis,kaip gelsvė,ji suteikia tokį grybų skonį}
Jeigu,karka jauno kiauliuko,tai ją virti reikia mažiau{tarkime užtenka 1,5-2val}
Jeigu karka gerai apvirta kepti uzteks1,5val.
Aptepti galima tokiu miišiniu{medus+garstyčios+raugintas česnakas,{smulkintas}+moliūgų sėklos,kas nemėgsta galima pakeisti saulėgrąžomis}
Aptepti reikia bebaigiant kepti.


Aciu labai. Tuomet dar klausimas. Kaip suprantu , isvirta karka is pleveles reikia isimti pries apkepant, o ar pjaustote rombeliais karkos skurele, jei pjaustote, kada- pries kepant?
"jos niekada nepjaustau" - turit omeny odele? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Noriuzinoti @ 2009 04 19, 12:58)
Aciu labai. Tuomet dar klausimas. Kaip suprantu , isvirta karka is pleveles reikia isimti pries apkepant, o ar pjaustote rombeliais karkos skurele, jei pjaustote, kada- pries kepant?
"jos niekada nepjaustau" - turit omeny odele? g.gif


ta karkute 1,3 kg dar vis marinuojasi, tai vat ir kankinu klausimais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriuzinoti @ 2009 04 19, 13:00)
Aciu labai. Tuomet dar klausimas. Kaip suprantu , isvirta karka is pleveles reikia isimti pries apkepant, o ar pjaustote rombeliais karkos skurele, jei pjaustote, kada- pries kepant?
"jos niekada nepjaustau" - turit omeny odele? g.gif
Papildyta:
ta karkute 1,3 kg dar vis marinuojasi, tai vat ir kankinu klausimais smile.gif

Jeigu ,aš karką tik verdu,ją palieku sultinyje keletui minučių,kad ji prisigertų to virto sultinio{mane taip mokino mano mama,aš,tą ir darau}išimu iš virto buljono įdeduį didelę lękštę ir paslėgiu,kai ji susislėgia ,atšala ją geriau pjaustyti riekelėmis.{patiekiu su krienais man labai skanu}
Antras varijantas,jeigu aš,ją marinuoju ir kepu,aš jos neverdu o,tik kepu rankovėje{jeigu neturiu aš ją dedu į kepimo formą{blėkutę} uždengiu folija,paskui pries iškepant atidengiu foliją ,kad apskrustų ir aptepu mišiniu,kuriuo jau rašiau. laiką kepimo rašiau.
Klausk ,atsakysiu patarsiu ,kiek žinau iš savo patirties.
Skanio,Tau,karkos 4u.gif
Atsakyti
Niekad odeles nepjaustau, o kai ji sustingsta tai zinoma kad pjaustau
Atsakyti