
5 gab. mustos sprandines su prieskoniais, 5 kietai virtu kiausinio tryniu, karsto rukymo sonines, pjaustytos kubeliais apie 150gr,svogunu 2 galvuciu.Sonine apkepame su svogunais ir isminkome su tryniais .Formuojame pailgus idariukus ir vyniojame i paruosta sprandine.Dedame i skarda, aptepame majonuzu, iskepame ir kramtome

mamytes, patarkit man neismanelei, ka galima padaryti is pazandes?

o gal kas zinot rec3eptu su vynu kad butu,?
kaip mesa troskint su vynu ,ar marinuot?
Buciau labai dekinga



QUOTE(tora @ 2006 11 15, 14:11)
o gal kas zinot rec3eptu su vynu kad butu,?
kaip mesa troskint su vynu ,ar marinuot?
Buciau labai dekinga 



čia
QUOTE(picolo @ 2004 12 20, 17:47)
O as panasiai darau, bet kitaip.Paimu kiaulienos nugarine, pamusu, pabarstau prieskoniais, tada dedu ant folijos i bletele, ant mesos dedu ziedais pjaustyta svoguna, majonezo, tarkuoto fermentinio surio ir pasaunu i orkaite, skonis superinis




vakar dariau pagal si recuptuka viskas




jau rytoj zadu gaminti kazka is kiaulienos kai pagaminsiu nes dar neissirinkau ka
bet rytoj anksti is ryto atsikelusi issirinksiu ir kai pagaminsiu, suvalgysiu
tada jums parasysiu kaip isejo ir kazkuria patiekalo autore pagirsiu jei iseis






QUOTE(saulyte24 @ 2006 11 22, 22:17)
jau rytoj zadu gaminti kazka is kiaulienos kai pagaminsiu nes dar neissirinkau ka
bet rytoj anksti is ryto atsikelusi issirinksiu ir kai pagaminsiu, suvalgysiu
tada jums parasysiu kaip isejo ir kazkuria patiekalo autore pagirsiu jei iseis







sveikutes,
jau vakar gaminau karbonada su surium, visa isvoliojau tai


o siandien kotletu laivelius gaminsiu,,,,,,,,,,
labai geras puslapiukas
As tai siandien ismarinavau sonkauliukus.
Rytoj kepsiu ir valgysim


As tai idesiu toki paprastuti receptuka, bet tikrai labai skanu
uztruksit vos 10 min
Reikia kiaulienos farso, ji reikia isminkyti su priekoniais as naudoju viska ka tik turiu misini, druska, pipirus ir t.t.
Tada reikia is parduotuves nusipirkti vafliu lakstu, bet ne tu storu, o normaliu, nu kaip musu vaikystej tokie budavo
Suversti farsa ant vieno vaflio ir graziai islyginti ir prispausti storis turetu but apir puse centimetro nu gal centimetras bet ne daugiau
ir uzdengti kitu vafliu, tada supjaustyti gabaleliai, apvbolioti kiausinyje ir dziuveseliuose ir kepti keptuveje ant aliejaus! Tikrai labai paprasta, greita ir skanu, siulau pameginti


Reikia kiaulienos farso, ji reikia isminkyti su priekoniais as naudoju viska ka tik turiu misini, druska, pipirus ir t.t.




gerai ir as pasiulysiu savo receptuka.
Tai yra daniskas tradicinis kiaulienos ispjovos kepimas.
Taigi suprieskoniuojam kiaulienos ispjovyte (tik nereikia jos pjaustyti i gabaliukus). Tada kepam keptuvej ant sviesto kokias 5-7 min ir vartom kad visi sonai igautu grazia auksine spalva.
Dedam i ikaitinta orkaite ir kepam ten kazkur 25 -35 min. I bletele ipilu maza slakeli vandens. pries baigiant kepti kokia 10 min ant mesytes uzkloju folija kad geriau iskeptu vidus.
Valgom su virtom-keptom bulvem ir su pomidoru+fetos surio salotom su specialiu imbiero padazu. Liuks!

Taigi suprieskoniuojam kiaulienos ispjovyte (tik nereikia jos pjaustyti i gabaliukus). Tada kepam keptuvej ant sviesto kokias 5-7 min ir vartom kad visi sonai igautu grazia auksine spalva.
Dedam i ikaitinta orkaite ir kepam ten kazkur 25 -35 min. I bletele ipilu maza slakeli vandens. pries baigiant kepti kokia 10 min ant mesytes uzkloju folija kad geriau iskeptu vidus.
Valgom su virtom-keptom bulvem ir su pomidoru+fetos surio salotom su specialiu imbiero padazu. Liuks!

QUOTE(aidaja @ 2004 12 03, 12:26)
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau
)
pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.
Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo

pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.
Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo

Labai labai skanu, išbandėm

