Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

5 gab. mustos sprandines su prieskoniais, 5 kietai virtu kiausinio tryniu, karsto rukymo sonines, pjaustytos kubeliais apie 150gr,svogunu 2 galvuciu.Sonine apkepame su svogunais ir isminkome su tryniais .Formuojame pailgus idariukus ir vyniojame i paruosta sprandine.Dedame i skarda, aptepame majonuzu, iskepame ir kramtome biggrin.gif
Atsakyti
mamytes, patarkit man neismanelei, ka galima padaryti is pazandes? blush2.gif
Atsakyti
o gal kas zinot rec3eptu su vynu kad butu,? g.gif kaip mesa troskint su vynu ,ar marinuot? g.gif Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tora @ 2006 11 15, 14:11)
o gal kas zinot rec3eptu su vynu kad butu,? g.gif kaip mesa troskint su vynu ,ar marinuot? g.gif  Buciau labai dekinga 4u.gif

čia
Atsakyti
QUOTE(picolo @ 2004 12 20, 17:47)
O as panasiai darau, bet kitaip.Paimu kiaulienos nugarine, pamusu, pabarstau prieskoniais, tada dedu ant folijos i bletele, ant mesos dedu ziedais pjaustyta svoguna, majonezo, tarkuoto fermentinio surio ir pasaunu i orkaite, skonis superinis smile.gif  smile.gif  smile.gif

vakar dariau pagal si recuptuka viskas thumbup.gif ,tik as dar priestai baltam vyne marinavau val.,ir kiekviena atskirai i folija suviniojau,gavosi rolleyes.gif tik bijodama kad neiskeps per ilgai palaikiau 45min tai biski pridege blush2.gif ,sakiau kita kart kepsiu tik 30min,o gal net trumpiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
jau rytoj zadu gaminti kazka is kiaulienos kai pagaminsiu nes dar neissirinkau ka lotuliukas.gif bet rytoj anksti is ryto atsikelusi issirinksiu ir kai pagaminsiu, suvalgysiu wub.gif biggrin.gif tada jums parasysiu kaip isejo ir kazkuria patiekalo autore pagirsiu jei iseis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte24 @ 2006 11 22, 22:17)
jau rytoj zadu gaminti kazka is kiaulienos kai pagaminsiu nes dar neissirinkau ka  lotuliukas.gif  bet rytoj anksti is ryto atsikelusi issirinksiu ir kai pagaminsiu, suvalgysiu  wub.gif  biggrin.gif  tada jums parasysiu kaip isejo ir kazkuria patiekalo autore pagirsiu jei iseis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif



sveikutes,
jau vakar gaminau karbonada su surium, visa isvoliojau tai thumbup.gif thumbup.gif labai patiko,
o siandien kotletu laivelius gaminsiu,,,,,,,,,,
labai geras puslapiukas
Atsakyti
As tai siandien ismarinavau sonkauliukus. clap_1.gif Rytoj kepsiu ir valgysim essen.gif
Atsakyti
As tai idesiu toki paprastuti receptuka, bet tikrai labai skanu 4u.gif uztruksit vos 10 min ax.gif

Reikia kiaulienos farso, ji reikia isminkyti su priekoniais as naudoju viska ka tik turiu misini, druska, pipirus ir t.t. biggrin.gif Tada reikia is parduotuves nusipirkti vafliu lakstu, bet ne tu storu, o normaliu, nu kaip musu vaikystej tokie budavo lotuliukas.gif Suversti farsa ant vieno vaflio ir graziai islyginti ir prispausti storis turetu but apir puse centimetro nu gal centimetras bet ne daugiau schmoll.gif ir uzdengti kitu vafliu, tada supjaustyti gabaleliai, apvbolioti kiausinyje ir dziuveseliuose ir kepti keptuveje ant aliejaus! Tikrai labai paprasta, greita ir skanu, siulau pameginti 4u.gif

Atsakyti
gerai ir as pasiulysiu savo receptuka. wub.gif Tai yra daniskas tradicinis kiaulienos ispjovos kepimas.
Taigi suprieskoniuojam kiaulienos ispjovyte (tik nereikia jos pjaustyti i gabaliukus). Tada kepam keptuvej ant sviesto kokias 5-7 min ir vartom kad visi sonai igautu grazia auksine spalva.
Dedam i ikaitinta orkaite ir kepam ten kazkur 25 -35 min. I bletele ipilu maza slakeli vandens. pries baigiant kepti kokia 10 min ant mesytes uzkloju folija kad geriau iskeptu vidus.
Valgom su virtom-keptom bulvem ir su pomidoru+fetos surio salotom su specialiu imbiero padazu. Liuks! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš kiaulienos karką pamarinuoju su prieskoniais .Po paros paverdu apie 1 val .Išėmusi iš vandens padarau įpjovas ir visą ištrinu garstyčiomis ir kišu į orkaitę kol iškepa api 1 val.Labai skanu.
Atsakyti
QUOTE(aidaja @ 2004 12 03, 12:26)
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau rolleyes.gif )
pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.
Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo tongue.gif

Labai labai skanu, išbandėm thumbup.gif Bėkit į mišką voveraičių ir palepinkit šeimynas mirksiukas.gif
Atsakyti