Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

KIAULIENOS VYNIOTINIS SU OMLETU
600g kiualienos
2 kiausiniai
30g pieno ar grietineles
50g virinto salto vandens
1 skiltele cesnako
prieskoniai, druska ir pipirai
kiaulien aspjausto me kubeliais, pabarstome priekoniais itriname cesnaku ir keleta valandu palaikome.
tuo metu kiausinius isplakame su pienu bei prieskoniais ir iskepame omleta.
mesa sumalame, ipilame salto vandens ir ismaisome. mase isklojame ant maistines pleves 1,5cm sluoksniu, ant jos uzdedame omleta ir susukame vyniotini, ji perisame virvele, dedame i verdanti vandeni ir verdame pusantros valandos, ir paslegiame.
Atsakyti
Aciu merginos biggrin.gif ,
norejau shaindien paruoshti, bet pamirshau vakar uzmarinuoti sad.gif Gal per kitas isheigines wink.gif Labai noriu rolleyes.gif
Atsakyti
KIAULIENOS VYNIOTINIS SU KMYNAIS
800g kiaulienos
200g rukytu lasinuku
priekoniu
cesnaku
20g kmynu
600g kiaulienos 5 valandas pamarinuojame su prieskoniais
tuomet ja islyginame 1,5 cm storio sluoksniu, o ant virsaus sudedame 0,5 sluoksniu uzdedame lasinukus
200g kiaulienos sumalame, iberiame knynu ir sia mase ivyniojame i lasinukus, o po to i kiauliena.
vyniotini susukame i maistine plevele, perrisame virvele ir pusantros valandos verdame, paslegiame.
Atsakyti
KAIMISKAS VYNIOTINIS
1/2nedideles kiaules galvos
300g kiaulinos
1 morka
1 svogunas
priekoniai mesai
druska, pipirai
3 skilteles cesnako
kiaulienos galva (nupjauscius riebalus) ir kiauliena virti gerai pasudytave vandenyje apie 3 valandas.
vandeny paskaninti pipirais, prieskoniais mesai, ideti morka ir svoguna.
isemus mesa supjaustyti gabaliukais, paskaninti pipirais, ideti susmulkinto cesnako, supjaustyta virta morka.
sumaisyti, mase sudeti i colofanini maiseli, suvynioti, prislegti ir atsaldyti saldytuve.

galit seiminikes pabandyti, labai skanu ir papras tas receptukas. biggrin.gif
as dariau tai tikrai skaniai gavosi. thumbup.gif
Atsakyti
KIAULIENOS KULNIUKU (KARKOS) VYNIOTINIS

1 vidutinio dydzio karka
300g maltos kiaulienos
1 kiausinis
1-2 morkos
druskos, pipiru, lauro lapu, cesnako, prieskoniu kiaulienai, ziupsnelis kmynu

Iskaulinta karka gerai ismusu su plaktuku mesai musti ir sumarinuoju su prieskoniais. Tai darau dazniausiai is vakaro, kad gerai pasimarinuotu.
I malta kiauliena idedu prieskoniu ir imusu kiausini. Ant stalo iskloju karka, pabarstau kmynais, dedu malta kiauliena(isploju kaip blyna ant karkos), per viduri dedu nuskustas, nuplautas ir i keturias dalis perpjautas morkas (galima tik pusiau perpjauti) ir susuku i celofana bei stipriai perrisu kaproniniu sniureliu.
Verdu apie 2 val. I vendeni reikia ideti druskos, lauro lapa, kvepianciu pipiru zirneliu ir kleta cesnako skilteliu.
Kai isverda as dar karta perrisu su sniureliu, kad geriau sustingtu ir pjaustant nesubyretu. Tada paslegiu ir palaikau kol kaip reikiant atausta.
SKANAUS thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1101727101[/mergetime]
KIAULIENOS KULNIUKU (KARKOS) VYNIOTINIS

1 vidutinio dydzio karka
300g maltos kiaulienos
1 kiausinis
1-2 morkos
druskos, pipiru, lauro lapu, cesnako, prieskoniu kiaulienai, ziupsnelis kmynu

Iskaulinta karka gerai ismusu su plaktuku mesai musti ir sumarinuoju su prieskoniais. Tai darau dazniausiai is vakaro, kad gerai pasimarinuotu.
I malta kiauliena idedu prieskoniu ir imusu kiausini. Ant stalo iskloju karka, pabarstau kmynais, dedu malta kiauliena(isploju kaip blyna ant karkos), per viduri dedu nuskustas, nuplautas ir i keturias dalis perpjautas morkas (galima tik pusiau perpjauti) ir susuku i celofana bei stipriai perrisu kaproniniu sniureliu.
Verdu apie 2 val. I vendeni reikia ideti druskos, lauro lapa, kvepianciu pipiru zirneliu ir kleta cesnako skilteliu.
Kai isverda as dar karta perrisu su sniureliu, kad geriau sustingtu ir pjaustant nesubyretu. Tada paslegiu ir palaikau kol kaip reikiant atausta.
SKANAUS thumbup.gif
Atsakyti
kepiau šonkaulius labai geri, tik labai ilgai kepa apie 3 val.
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 11 29, 14:23)
kepiau šonkaulius labai geri, tik labai ilgai kepa apie 3 val.

pagal kuri receptuka. g.gif
Atsakyti
vilkes receptas. labai specifinis, kas nemegsta ciobreliu tiems nepatiks, nu bet man tai thumbup.gif
Atsakyti
Rasuk, o gal žinai receptuką, kaip zuikį pasigamint be riešutų ir kitų nesusipratimų biggrin.gif . Man normaliame maiste nesiderina tokie dalykai, o zuikį tai laaabai mėgtu essen.gif , tik va nemoku gamint blush-anim-cl.gif . Jei ką žinai, parašyk, dėkoju wub.gif
Atsakyti
Vaela,jei nesupyksi,pameginsiu atsakyt as.. Vyras kolkas nesiskundzia mano sugebejimais virtuveje.. Nors zuiki kepiau pries "simta metu"... tongue.gif Aisku produktai pagrinde kaip ir rasytame recepte, tik be idaro, bet as darau kiek kitaip... Imu viska "is akies",tad tiksliu proporciju neparasysiu.. Paimi kiaulienos farsa(ar koki nori) , batono,kad gautusi koks trecdalis mases, svoguno , cesnako,prieskoniu ,druskos pagal skoni,kiausinuku... Batona as mirkau ne piene,o kiausinio plakinyje... Tada batona permalu su mesmale,kartu sumalu ir svoguna,viska sumaisau...Kaip mane moke mama, viska reikia gerai "sumust",suplakt.. Tiesiog nezinau kaip graziai tai pavadint tongue.gif Imi mase ir pakelus truputuka meti ja atgal i dubeni... wink.gif Isivaizduok,kad su prasikaltusiu vyru santykius aiskinies.. tongue.gif Laabai padeda.. laugh.gif Gauta mase dadi i riebalais patepta skarda ir kepi.. O veliau iskepta ,kai ir dauguma vyniotiniu "paslegi",kad gerai susispaustu ir susiguletu... Man paprastai pavyksta..
Atsakyti
Ačiū, Ana wub.gif
Atsakyti
QUOTE (Vaela @ 2004 11 29, 17:45)
Rasuk, o gal žinai receptuką, kaip zuikį pasigamint be riešutų ir kitų nesusipratimų biggrin.gif . Man normaliame maiste nesiderina tokie dalykai, o zuikį tai laaabai mėgtu essen.gif , tik va nemoku gamint blush-anim-cl.gif . Jei ką žinai, parašyk, dėkoju wub.gif

labukas, matau kad tau atsake ana, bet ir as parasysiu kaip daro mano mama, labai skanus gaunasi thumbup.gif
400g kiaulienos farso
200g jautienos farso
2 kiausiniai
2 riekeles batono
2/3 pieno
2 saukstai majonezo
1 geras saukstas krakmolo
svoguno
cesnako
prieskoniu
mesa sumaisome su piene mirkytu pyradu, sudedami prieskoniai, kiausiniu tryniai, druska, majoneza, krakmola ir viska labai gerai ismaisyti. ir dabar ant pacio galo sukreciami kiausinio baltymai, ar karta ismaisome ir suformuojame kepaliuka. idedam i skarda ir patepam i aliejumi, arba ant virsaus gali uzdeti lasinuku, kad jis butu sultingesnis.
dar mano mama kartais ant virsaus uzdeda kepdama folija ir nuima baigiant kepti, kad jis truputi apskrustu.

tiktai as jo 'nemusu ir nemetau', kaip rase ana, nors girdejau kad taip daro. wub.gif
Atsakyti