QUOTE(Ramunis @ 2007 02 24, 10:01)
<...>Daug pavyzdžių yra,kai vyras palieka šeimą,gyvena sau laisvą, nesuvaržytą,nepriklausomą gyvenimą ir jiems dzin,ar vaikai pavalgę,ar jiems sekasi mokslai ir t.t.O kiek yra vienišų, paliktų moterų su vaikais,kurias vyriukai paliko be jokių skrupūlų net neprisiėmę atsakomybės.
Nesakau,kad 100% visi vyrai tokie,tačiau
Vyrui daug paprasčiau padaryti karjerą,jam greičiau atleidžiamos visokios klaidelės,jį visada galima pateisinti..Na neišplovė indų,nepasidėjo rūbų į spintą,negrįžo naktį namo,prisisprogo kaip paršas,susimušė.Jam viskas galima,nes jis- vyras.O moteris daug daugiau suvaržyta ir nesvarbu ar ji mergaitė dar,ar moteris,ar mama..
Tik jau nepagalvokit,kad aš labai noriu pasigert ar susimušt
Visuomenės požiūris toks.Ar aš klystu? 

Nesakau,kad 100% visi vyrai tokie,tačiau

Vyrui daug paprasčiau padaryti karjerą,jam greičiau atleidžiamos visokios klaidelės,jį visada galima pateisinti..Na neišplovė indų,nepasidėjo rūbų į spintą,negrįžo naktį namo,prisisprogo kaip paršas,susimušė.Jam viskas galima,nes jis- vyras.O moteris daug daugiau suvaržyta ir nesvarbu ar ji mergaitė dar,ar moteris,ar mama..
Tik jau nepagalvokit,kad aš labai noriu pasigert ar susimušt

Visų pirma - mes formuojame visuomenės požiūrį. Mes auginame savo šeimoje sūnus ir dukras ir jau dabar galvodamos panašiai kaip tamsta formuojame jų pasaulėžiūrą. Niekada vyrų nelaikiau mažiau atsakingais - jie atsakingi tiek pat kiek ir moterys, mačiau ne vieną vyrą kuris savo vaiku (visais atžvilgiais) galėjo pasirūpinti ir rūpinosi žymiai geriau nei moteris. O jei vyrui viskas dzin - tai gal mama neišauklėjo, neįskiepijo? - tai nėra kažkoks prigimtinis vyrų bruožas, jis suformuojamas. Lygiai tas pats su indais, rūbais - ir aš ne visada suplaunu indus, pasidedu rūbus - dažnai tai padaro geriau ir greičiau vyras. Klausimas: ar aš blogesnė moteris ar jis ne vyras?
Manau, kad didžioji dalis išvardintų moteriškų sunkumų temoje apskritai net ne sunkumai, o stereotipai, kuriuos daugelis tokiomis kalbomis palaiko... Siūlau atidžiau paskaityti - šitiek daug sunkumų sukelia vaikai (net ne vyrai - vyrai tik neatsakingi, bet sunkumas tai vaikas, ane?), bet mes nei viena jų jokiam vyrui neatiduosim, juk taip? Išdidžios mazochistės... Galvoju - arba auginkim vaikus su meile, arba juos atiduokim, o ne vaidinkim visuomenės (ir dar vyrų) aukas. O ką užsiauginsim, išsiauklėsim, tą ir turėsim...