Tie atvejai:
1.36-1. Darbo sutartis ne įspėjimo turi būti nutraukiama a) įsiteisėjus teismo sprendimui, pagal kurį darbuotojas nuteisiamas bausme, dėl kuiros negali tęsti darbo,

1.36-2. Dabrdaviui mirus darbo sutartis pasibaigia, jeigu ji buvo sudaryta patarnavimo darbams asmeniškai jam atlikti, taip pat jkai nėra jo teisių parėmėjo.
Mano klausimas: Dirbu darbovietėje, kuri su manim sudariusi terminuotą darbo sutartį, kurios greičiausiai jai pasibaigus nepratęs. Esu nėščia 12 sav. Jei nunešiu darbdaviui tą nėštumo pažymą, ar tai reikš, kad net pasibaigus sutarties galiojimui, jis negalės manęs atleist. Ar kaip? Ar tiesiog pasibaigus tai sutarčiai, aš nebegalėsiu vykdyti jokių darbų (jei ji nebus atnaujinta), sodra man mokės soc. išmokas, o mane oficialiai atleis, kai baigsis mano nėštumas ir dekretinės atostogos (kurių nebus, jei ir darbo sutarties bus pasibaigus). Labai būčiau dėkinga už jūsų konsultaciją ir paaiškinimus, kaip derėtų elgtis tokioje situacijoje. Neramu jau dabar, nes kontraktas baigsis šio mėnesio gale, o blogas naujienas, kad sutartis nebus pratęsta sužinojau neseniai.