Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas kūdikio svoris

Vilmase,

Mano mazoji irgi mazo svorio. Kai visi priaugdavo po 1-1,5 kg. maniskei didelis prieaugis buvo 450 g., dazniausiai po 50 g., o kartais visai nieko blink.gif Kai buvo metuku svere 9 kg., kai 2 - 10 kg 500 g. 2 m. 4 men. - 11 kg 500. Mes turejome auksnini stofilokoka ir t.t. Ugis irgi prie zemesniu, pagal procentile, bet dar telpame ir tuo dziaugiames, nes esame greitos stiprios, nors princesiskai isrankios maistui, nevalgome mesos, sriubos ir netgi kai kuriu labai svarbiu darzoviu, negeriame gryno pieno, bet augame thumbup.gif
Pirmiausia patariu neklausyti tu, kas sako, kad gal neuztenka pieno (mane, kad ir su patirtimi, tai labai veike). Pradejau primaitineti viskuo, netekau pieno, nes pradejo nebenoreti kruties. O kaip isgerdavo po 90 ml. taip ir isgerdavo iki vieneriu metu. Pavalgymo rodiklis - ramus ir judrus vaikas. Beje, daug geriau istverti su savo pienuku iki kol bus galima primaitinti kitokiu maistu, kiek zinau iki 3 men.
Atsakyti
Maitinu savo pienuku, tačiau girdžiu įvairių nuomonių ir patarimų, kad jo reikėtų atsisakyti, nes galbūt jo neužtenka, arba jis per liesas ir t.t. Iš tiesų, tai varo į neviltį. Mano įsitikinimu MP pats geriausias maistas vaikučiui, todėl labai stengiuosi nesijaudinti ir kuo ilgiau maitinti pati.

Mima, kaip jums daktarai aiškino svorio neaugimą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmase: 15 rugpjūčio 2006 - 16:31
Apie motinos pieno privalumus puikiai zino forumo apie zindyma kuratore Dididu:)
O kitu nuomones, netgi gydytoju reiketu "susvelninti", galvojant, ka pati darysi, kai neturesi ka sveiko vaikui paduoti, o nuo misiniu ir kitokiu gerybiu vaiko svoris taip pat neaugs blink.gif

Gydytoju aiskinimai buvo ivairus (matai pradzioje buvo stafilokokas ir tustinosi kraujais po kiekvieno maitinimo), aiskino, kad del sios priezasties. Veliau, kai tai baigesi, kad marinu badu, nes neuztenka pieno (vargau sverdama po kiekvieno maitinimo savaite). O dar veliau, kad toks augimas ir kad negaliu noreti, kad du skirtingi vaikai augtu vienodai (mat pirmoji buvo rubuile ir svorio tikrai netruko, ja maitinau MP iki vieneriu metu). Mano nerima siek tiek slopino tai, kad vaziavau konsultuotis privaciai su vaiku gydytoja is santariskiu.
Jei taip butu dabar. Man butu svarbiausia ar vaikas sveikas, guvus. Ir kitu nuomones apie pieno neriebuma ir trukuma nuleisciau negirdom (netgi, jei tai butu gydytojas). Kai tik butu galima pradeciau ivedineti kietaji maista. Ir laikyciau pakelta uodegyte:) Sekmes ir neliudek, jeigu mazius priauga 450 gr. tai yra daug. Prisimenu, kai nesdavau sverti kas menesi ir uzdejus ant svarstyklu pamatydavau, kad nieko nepriaugo. Isaugsite thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmase @ 2006 08 15, 17:29)
Maitinu savo pienuku, tačiau girdžiu įvairių nuomonių ir patarimų, kad jo reikėtų atsisakyti, nes galbūt jo neužtenka, arba jis per liesas ir t.t. Iš tiesų, tai varo į neviltį. Mano įsitikinimu MP pats geriausias maistas vaikučiui, todėl labai stengiuosi nesijaudinti ir kuo ilgiau maitinti pati.

ir maitink, ir netikėk, kad liesas pienas, jei jo būtų per mažai, tai vaikas rėktų po maitiniko.o tu pati maitini ar iš buteliuko? g.gif

man jau gal 5 kartus atrodė, kad pienas baigiais doh.gif , bet maitinu iki šiol ir nesuruošiu nutraukti.

tiesa mano spurga sveria 12,5kg , bet užtat dvyniai buvo ir tebėra "kaulų vyniotiniai".metukų sulaukę svėrė 9,2kg ir priauginėdavo po 100-300g, nors valgė ir tebevalgo labai gerai, ir be jokių kaprizų.

linkiu tai kantrybės! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Visaip būna, ir iš krūties maitinu, ir iš buteliuko, jei užsispiria ir nevalgo iš krūties. Vis dėlto, dabar sumažinau MP ir maitinu per pusę su mišinuku. Širdį skauda, bet įvedus mišinuką svoris per dieną padidėja po 10-30 g - pakankamai daug, nes būdavo, kad svoris nedidėdavo visą savaitę. Laukiu kol baigsis trečias mėnuo ir galėsiu papildomai duoti maistelio. Labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys.

Beje, pagalvojai, kad reikėtų išsitirti savo pienelį. Gal jis iš tiesų kūdas. Gal kas žinot kur Vilniuje atlieka tokius tyrimus?
Atsakyti
Mūsų istorija su svoriu dar nesibaigė. Visai neseniai grįžome iš Santariškių, kur išgulėjome 3 sav. Atsigulėme, nes paskutinis kraujo tyrimas buvo blogas (žemas hemaglobinas ir baltymas bei didelis nusėdimo greitis). Atsigulus buvo padaryti papildomi išmatų tyrimai ir, pagaliau, žarnyne rado bakteriją - Clastridium difficile. Anksčiau gulėjome ligoninėje, kur mus gydė nuo paprasčiausio viduriavimo. O tuo metu bakterijos organizme dauginosi verysad.gif Daktarai sakė, kad didžiausia galimybę šią bakteriją pasigauti ligoninėje. Taigi įtariu, kad galėjom apsikrėsti dar gimdymo namuose.
Savaitę mergytę gydė vienais antibiotikais, nebuvo jokio poveikio, paskui 12 d. gydė stipresniais antibiotikais, statė lašalines, lašino baltymo ir atliko kt. nemalonias procedūras. Rezultate kakučio spalva pasikeitė iš žalsvos į normalią ir sutirštėjo. Tačiau kakojimų skaičius nesumažėjo. Svoris per 3 sav. ligoninėje padidėjo tik 200 g. Kai pagalvoji, tikras siaubas. Išleido, nes gydymo kursas išeitas ir vaiko organizmui reikia pailsėti. Tačiau tikro pagerėjimo dar nebuvo. Esu baisiai nusiminusi, nors tikiuosi, kad dukrytei pagerės.
Atsakyti
labutis,isivaizduoju,kaip sunku matyti savo vaikiuka silpna ir bejegi ir dar reikia kartu istverti visokiausias tikrai nemalonias proceduras ligonineje,brrr,nera nieko baisiau,mes karta irgi gulejom kelias savaites,del viduriavimo,bet mums tada itare roto virusa,o del svorio irgi vargstam nuo pat gimimo,dabar mums du metukai o sveriam apie 11-12kg,ir nieko nepadarysi,nes ir su maistu nedraugaujam visai,reikia daug pastangu ideti ,kad nors kazkiek pavalgytu,bet ne svoris esme,svarbiausia ,kad vaikelis nesirgtu ir butu sveikas,tai liudnai rasau nes jau trecia savaite geriam antibijotikus,nes po geklytes prasidejo komplikacijos,stiprus ausu uzdegimas ir,zodziu, galo nesimato .. verysad.gif doctor.gif
Papildyta:
rasiau ,rasiau ir pamirsau ka norejau pasakyti,linkiu visom mamytem ,kad ju dunduliai kuo maziau sirgtu,butu sveiki ,stiprus ir laimingi good.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikrai, nėra nieko sunkiau, kaip matyti savo kleckiuką sergantį. Manau, tik mamos meilė ir rūpestis gali kompensuoti vaikučio patirtą šoką gydantis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmase: 21 spalio 2006 - 22:55
Sveikute smile.gif
Mano pupa irgi turi problemeliu su svoriu, bet tai del igimtu sirdies ydu ir dar visokiu kitokiu ligeliu... Is tiesu yra vienas labai geras priedas is Nestle i pienuka(galima ir i misinuka) "FM85". Kai pradejau ji reguliariai deti, svoris pradejo augti. Pamazu, bet i prieki, nes ilgai stovejo vietoj mirksiukas.gif Siaip to produkto nera pirkt nei parduotuvese, nei vaistinese. Jo galima isigyti tik is Nestle atstovu. Vienas mazas saukstukas milteliu dedamas i 20ml pienelio. Patarciau ji pabandyt, nes mums ir kiek zinau kitiems, jis labai pasiteisino wink.gif
Papildyta:
Tiesa, nekreipk demesio i kalbas, kad gali buti per liesas pienelis. Man irgi jau buvo tokiu minciu, taciau siandien buvom pas dietologe ir ji nieko daugiau negalejo patart, isskyrus MP(kas anot jos yra visu svarbiausia vaikuciui) ir sita prieda, suteikianti kaloriju thumbup.gif
Atsakyti
vilmase, nesijaudink! taip būna. tik neprimaitink, nes atpratinsi nuo kruties. geriau dažniau pasiūlik žįsti. sekmės!
Atsakyti
Ačiū, mamytės, už palaikymą. Šiuo metu jau beveik žinome, kas mūsų mergytei. Daktarai įtaria genetinę ligą, kuriuos vienas požymių - prastas svorio augimas. Dar visi tyrimai netalikti, tad diagnozė nėra galutinai patvirtinta.
Atsakyti
QUOTE(vilmase @ 2006 12 05, 15:48)
Ačiū, mamytės, už palaikymą. Šiuo metu jau beveik žinome, kas mūsų mergytei. Daktarai įtaria genetinę ligą, kuriuos vienas požymių - prastas svorio augimas. Dar visi tyrimai netalikti, tad diagnozė nėra galutinai patvirtinta.

Sveikutes mamytes,
Mano maziukas irgi turi dideliu problemu ir su sveikata ir su svoriu. Visoms linkiu stiprybes, kam teko patirti ligoniniu kvapa ir siauba varancias diagnozes. Ilga laika negalejau paskaitineti ka mamytes raso del tu pacu problemu, dabar pagaliau pavyko ir suradau daug naudingos inf-jos.

Noriu paklausti Vilmase kaip jums ar padejo tas Nestle "FM85" ? tokiu atveju ir as pabandyciau. Nes maitinu MP ir tik is vienos kruties bei i dienos pabaiga man atrodo vaikuciui truksta. Svoris auga labai vangiai apie 100 gr per savaite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske11: 11 sausio 2007 - 12:23