Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas kūdikio svoris

QUOTE(laukine @ 2007 08 16, 13:40)
nemanau, kad reikia kiekviena menesi priaugti po kg  schmoll.gif
gal pas jus mergyte bus coliuke  wub.gif
gal gerai isisavina maisteli... jei gydytojai nieko neranda - matyt nera ir ko ieskoti  4u.gif
greit pradesit valgyt kieta maisteli, ir augs svoris proporcingai...

o jums paciai atrodo mergyte ligota?

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif laukine su tavim

panašu, kad mergytė tiesiog nevalgiukė ax.gif , nors įsivaizduoju, kaip sunku mamytei verysad.gif

bet kaip sakot , kad mergaitė guvi žaidžia krykštauja vadinasi viskas gerai 4u.gif

sekmės jums dideliausios 4u.gif manau viskas susitvarkys ir išaugsit nevalgymo periodą mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu mamytes uz palaikyma. Vis lengviau, kai matau kad ne mano vienos taip nevalgo. O mazute tai tikrai neatsodo ligota - daug zaidzia, krykstauja, verciasi jau ant pilvo...Tik kad mazute ir taip su valgymais vargstam...
dar rugseji i kauno klinikas pas gastroenterologa uzsiregistravau. tai matysim ka ten pasakys dar.
kad zinotumet kaip pas tuos gydytojus vaiksciot atsibodo...
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2007 08 16, 17:56)
Aciu mamytes uz palaikyma. Vis lengviau, kai matau kad ne mano vienos taip nevalgo. O mazute tai tikrai neatsodo ligota - daug zaidzia, krykstauja, verciasi jau ant pilvo...Tik kad mazute ir taip su valgymais vargstam...
dar rugseji i kauno klinikas pas gastroenterologa uzsiregistravau. tai matysim ka ten pasakys dar.
kad zinotumet kaip pas tuos gydytojus vaiksciot atsibodo...

oi zinau kaip tai atsibosta man irgi tos poliklinikos jau pykino vienu metu bet tfu tfu tfu jau gal baigesi tos keliones g.gif oi kiek kantrybes reikia auginant leliukus. nu bet ko gi nepadarysi del savo aukseliu biggrin.gif laikykites,aukit ir linkiu kad mazyle VALGIUKE pasidarytu 4u.gif
Atsakyti
Įsivaizduoju, kaip nerinauji dėl savo mažylės. Mano sūnus gimė 2.7 kg svorio, tai aš irgi labai jaudinausi, kad tas svoris augtų kuo sparčiau. Laimei, mums sekasi visai neblogai, nors už vidurkį svoris mažesnis, bet šiaip viskas normos ribose.
Kai turėjau savo pieno (iki 3.5 mėn.) susidurdavau su problema, kad vaikui mano pienas buvo neskanus, dėl to jis suvalgydavo mažiau. O taviškė ar ragavo mišinuko. Jei ne, tada problema ne ta. Kitas klausimas - kiek kartų per parą tuštinasi. Aišku, vaikučiai labai įvairūs, kai kurie tuštinasi kas kelias dienas ir jiems viskas gerai. Bet šiuo atveju vis dėlto tai galėtų būti rodiklis. Jei tuštinasi kelis kartus per parą, tada viskas irgi tvarkoj. Tada matyt belieka bandyti duoti dažniau valgyti ir tokiu būdu stengtis sumaitinti didesnį bendrą pienelio kiekį.
3 mėn. amžiaus vaikutis vidutiniškai turėtų suvalgyti apie 850-900 g maistelio per parą. Žinoma, tai vėlgi labai individualu.
Sėkmės jums 4u.gif Ir parašyk kaip sekasi, gal kam nors kils dar kokių minčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 08 17, 21:56)
Įsivaizduoju, kaip nerinauji dėl savo mažylės. Mano sūnus gimė 2.7 kg svorio, tai aš irgi labai jaudinausi, kad tas svoris augtų kuo sparčiau. Laimei, mums sekasi visai neblogai, nors už vidurkį svoris mažesnis, bet šiaip viskas normos ribose.
Kai turėjau savo pieno (iki 3.5 mėn.) susidurdavau su problema, kad vaikui mano pienas buvo neskanus, dėl to jis suvalgydavo mažiau. O taviškė ar ragavo mišinuko. Jei ne, tada problema ne ta. Kitas klausimas - kiek kartų per parą tuštinasi. Aišku, vaikučiai labai įvairūs, kai kurie tuštinasi kas kelias dienas ir jiems viskas gerai. Bet šiuo atveju vis dėlto tai galėtų būti rodiklis. Jei tuštinasi kelis kartus per parą, tada viskas irgi tvarkoj. Tada matyt belieka bandyti duoti dažniau valgyti ir tokiu būdu stengtis sumaitinti didesnį bendrą pienelio kiekį.
3 mėn. amžiaus vaikutis vidutiniškai turėtų suvalgyti apie 850-900 g maistelio per parą. Žinoma, tai vėlgi labai individualu.
Sėkmės jums  4u.gif Ir parašyk kaip sekasi, gal kam nors kils dar kokių minčių  ax.gif

Mes per para daugiausia 700 suvalgom. daugiau niekaip - ir dazniau maitinu ir visaip kitaip bandau isiulyti, bet neprokur. daktarai irgi sako - daugiau valgyti duok, betkaip jai supilti, beviltiska. Kad ir dabar - suvalge 40 o daugiau rekia kai tik zindukas burnoj atsiduria.(valgom nutraukta MP) Issikankinam puse val, man kantrybe truksta, vaiko gaila, ir baigiu piena siulyt. ir taip kasdien. tas valgymas man toks kosmaras pasidare, kad net neisivaizduojat. Bandziau ir misinuko duot - tas pats...
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2007 08 17, 22:30)
Mes per para daugiausia 700 suvalgom. daugiau niekaip - ir dazniau maitinu ir visaip kitaip bandau isiulyti, bet neprokur. daktarai irgi sako - daugiau valgyti duok, betkaip jai supilti, beviltiska. Kad ir dabar - suvalge 40 o daugiau rekia kai tik zindukas burnoj atsiduria.(valgom nutraukta MP) Issikankinam puse val, man kantrybe truksta, vaiko gaila, ir baigiu piena siulyt. ir taip kasdien. tas valgymas man toks kosmaras pasidare, kad net neisivaizduojat. Bandziau ir misinuko duot - tas pats...

o labai isalkt ar leidai kaikada gal jei labai isalks suvalgys daug daugiau ir jei taip pora ar trejeta dienu darysi tada skranduka istempsit ir gal tada daugiau valgys.net nzn ar cia iseitis bet sove tokia ideja biggrin.gif
Atsakyti
O aš tai siūlyčiau bent kas antrą maitinimą pabandyt nutraukti daugiau pienuko ir duoti ne pirminį, o riebujį pienuką ax.gif aišku, jei išeina pienuko nutraukti daugiau - tai tą pirminį siūlyčiau užsišaldyti - pravers vėliau košytėms, o riebusis labiau į svorį eis smile.gif tik kaskart reiktų neduoti vien riebiojo, nes nebus mažytei iš ko atsigerti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 21 rugpjūčio 2007 - 09:31
gera mintis. g.gif
reiks pabandyti
Atsakyti
Aš manau, kad nevertėtų pergyventi labai stipriai, jei gydytojai neranda ligų, o vaikas jaučiasi gerai. Vieni valgo daugiau, kiti mažiau. Kažkodėl pas mus, Lietuvoje, yra toks stereotipas, kad kūdikis turi būti kaip Michelino paveiksliukas. Turiu pažįstamą, kurios vaikas panašiai priauginėdavo, o mergytė labai guvi, labai anksti pradėjo ir sėdėti, ir ropoti, ir stotis, ir vaikščioti. Kūdesni vaikai greičiau tai pradeda daryti, nes jiems lengviau. Pati rašei, kad jau vartosi, o dar tik 3 mėnesiukai.
Palaikau, kad maitini pati, taip ir toliau, negalvok apie mišinukus. Tik nežinau, dėl ko nutraukinėji? Kodėl neduodi iš krūties? Laikyk ant papo vaiką kuo dažniau. Ir pati maitinkis kaloringiau, tada ir pienas riebesnis bus. Man tai pasiteisino. Kai valgiau kaloringesnį maistą, vaikas daugiau priaugdavo. O mano svoris nedidėjo.
Atsakyti
nusitraukineju nes neima kruties.
Vargom gal kokia savaite pi gimdymo - mergyte labai judri, blaskesi, tai patraukia, patraukia - ir verkt pradeda, blaskytis. Na vienu zodziu neisejo mums normaliai is papuko pavalgyt. labai pergyvenau del to, bet nusprendziau, kad ir is buteliuko pavalgys, kad tik mano pieneli. Zinau , kad kruties ciulpimas teigiamai veikia leliu, ir man zymiai patogiau butu - ne buteliuku virint, ne nusitraukinet kas 2 val( bijau kad nesumazetu pienelio, tai daznai nusitraukineju ir diena ir nakti). Ka jau padarysi, kad taip isejo. Svarbu kad tik pienelio butu, ir kad mazyle valgytu kuo daugiau.Jau 3 men taip nusitraukineju, ir galiu pasidziaugt, kad pienuko nesumazejo, dar ir viso nesigeria dukryte.
O pienukas tai riebus. Kai palaikau saldytuve, tai nemazas sluoksnis grietineles nusistovi.
Atsakyti
Galiu tave paguosti. Mano mažoji gimė 4,3 kg, būdama 4,5 mėnesio svėrė 6 kg. Taigi per 4,5 mėnesio priaugo 1,7 kg.
Maniškė taip pat buvo labai nevalgi, suvalgydavo po 60-80 g per vieną maitinimą. Bet mano gydytoja, skirtingai nei kitos mamos, patarė maitinti rečiau, t.y. kas 3-3,5 valandas, kad vaikas išalktų. Juk ir pati pastebėjai, kad maitinant dažniau, pvz. kas 1-1,5 valandos, rezultatas gaunasi beveik tas pats, tik vaikas daug nervingesnis, nes mažai pamiega. Beje nuo 4-to mėnesio maniškė pradėjo daug geriau valgyti.
Gydytoja į tokį vaiko nevalgymą ir svorio neauginimą reagavo daug ramiau, nei aš. Tik po pirmo mėnesio padarė kraujo tyrimą. Kraujas buvo geras. Taip kad tik skėstelėjo rankomis ir pasakė: matyt tiek maisto vaikeliui užtenka. O kadangi gimė ir taip didelio svorio, tai per daug svorio priaugti ir nereikia.

Taigi neliūdėk, greičiausiai tavo mergina, kaip ir manoji, ruošiasi tapti manekene.
Atsakyti
Laba gintute, skaitau tavo istorija ir atrodo, kad skaityciau apie save. Mano maze gime 1,9kg, irgi neeme kruties, tai savo piena nusitraukinejau 3 savaites ir suvalgydavo kas 3 val. po 60ml. ir niekaip daugiau. Po to prasidejo misinukai, Visaip isbandziau ir kas 2 val. ir kas 3val ir reciau duot, niekas nepadejo. Svoris labai neaugo. Daktarai irgi nieko nerado. Jau kiek asaru pralieta buvo. Viskas pamazu pradejo tvarkytis sulaukus puses metu, kai pradejo valgyt koses, darzovienes, kai maitindavau sauksteliu. Ir dabar visai neblogai valgo, tik svoris ir toliau neauga. Dabar mergaitei 10,5men. ,o sveria 6,7kg. Mazesnio vaiko nesu macius. Ir nieko judri, sveika mergaite. Buvom pas endokrinologe klinikose, tai irgi nieko bloga nerado, tiesiog sako gal genai. Taip kad neisjaudink bus viskas gerai tavo leliui, tas baisus periodas vistiek viena diena baigsis. Sekmes
Atsakyti