Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas kūdikio svoris

7.5m mergaite svere 19kg.pergyvenau,o dabar jau dziaugiuosi,nes klasiokes tai kai kurios tokios mamkos atrodo sad.gif ,o dar tik 12kametes
Atsakyti
Mano 9-metis sveria 28kg.Visada jo svoris per mažas(daktarė taip sako),bet jis sveikas,kraujas kuo geriausias.O mažoji,nors ir nevalgo,bet storuliukė doh.gif .Man jau geriau kūdas,nei storas blush2.gif .
Atsakyti
Mano 7-metis, sveria 22,5 kg o ugis 130, labai blogai valgo, o energijos turi.....ojojoj. Manau kad bus jam kokie 12 m, tai prades taip valgyt tik spek rusti.
Nepergyvenu as del to.
Atsakyti
mano maziui 2,8 metu sveria 16 kg ne mazas pagal ugi biggrin.gif
Atsakyti
Dukra tuoj bus dešimties, ūgis 134cm, svoris 25 kg. Valgo irgi labai mažai, viskas jai nuolat neskanu. Kai pradėjom gerti vitaminus, apetitas truputį pagerėjo, bet tik ant bandelių ir blynų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tanile @ 2008 03 10, 13:28)
Dukra tuoj bus dešimties, ūgis 134cm, svoris 25 kg. Valgo irgi labai mažai, viskas jai nuolat neskanu. Kai pradėjom gerti vitaminus, apetitas truputį pagerėjo, bet tik ant bandelių ir blynų  biggrin.gif

Niu bet kai mergaite kuda tai nieko,o kaip berniukas.Siaip pripratau prie tokio jo ,,ivaizdzio,, o kitiems jis tikrai ,,kudelcinas,, blink.gif
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 03 10, 19:27)
Niu bet kai mergaite kuda tai nieko,o kaip berniukas.Siaip pripratau prie tokio jo ,,ivaizdzio,, o kitiems jis tikrai ,,kudelcinas,, blink.gif

Maniškė 8,5 metų, ūgis rudenį buvo 133 cm, svoris 23 kg. Yra sveika ir linksma, gerai mokosi, lanko muzikos mokyklą, viskuo domisi, turi puikią atmintį. Rūbus nupirkti yra sunku, nes dažnai per platūs tie, kurie jai patiktų. Vasarą patinka dėvėtuose pirkti kelnes: išrenku gražius nenunešiotus džinsus 4 - 5 metų amžiui, tai maniškė juos su pasitenkinimu sunešioja kaip... bridžus.
Vitaminų beveik neduodu. Sakau beveik, nes geria žuvies taukus. Gauna daug vaisių ir daržovių iš močiučių sodų ir daržų. Dar kartais nuperku kalcio preparatų. Ir viskas.
Kitiems atrodo kaip kūdena - bet kokis man skirtumas. Seniai išaugau iš to amžiaus, kad lyginčiau savo vaiką su draugų vaikais ar rūpinčiausi dėl to, kaip kam kas atrodo.
Atsakyti
Na, mano berniukui uz keliu menesiu bus 9 metai, sveria 36 kg, ugis 145. As jau buvau sunerimusi del virssvorio, bet daktare sake telpam i normas ir net negalvokite apie jokias dietas. Vaikas nera nutukes ar lasiniais apauges, tiesiog stambus ir tvirto kuno sudejimo.
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 01 16, 12:44)
As todel ir klausiu visu nuomones,ar normalu ar ne,neieskau problemu,
Pas mus daktarai sake,jog blogai,kad jis 3 metus beveik vienodas,tai ka man tada galvoti paklausius ju ir galu gale jusu?aisku uzaugs ir viskas bus  thumbup.gif
Tik nervina nieko negaliu pirkti is drabuziu,nes senu dar neisauges nieko doh.gif (juokauju)
dar norejau paklausti kokius vitaminus duodate savo vaikuciams?

unsure.gif
sakyciau sunerimti gal ir reiktu
jei vaikas per tris metus nieko nepaaugo ir 8 m kaip kos penkiametis
maniskis 5m svoris apie 20 ugis jau gal 120-122 cm

nes vaikas turi paaugti bent kazkiek per metus
nu as tai tikrai sunerimciau unsure.gif

a jei kudikis nieko nepaauga tai ziurekit jau per daktarus lakstom...
Atsakyti
Nu, nebent jūs tuos vaikus kaip Kalėdų žąsis auginant ir neleisdami judėti nuolat su šaukštu šalia stovit: "Už mamytę, už tėtuką, už katytę, už žvirbliuką..."
Ir ko lyginti savo ir kokį nutukėlį kaimyno rubuilį... Nu, jei vaikas sveikas, ir gerai. Ir nelyginkite aštuonmečio su kūdikiu, kuriam dienos priaugtus gramus reikėjo skaičiuoti...
Atsakyti
Nu mamos, jūs duodat lotuliukas.gif

O tai kuris suaugęs, pavyzdžiui, vyras "normalesnis" -tas, kurio ūgis 1.72 cm, ar tas, kurio 2.10? Ogi abu visiškai normalūs biggrin.gif
Ūgio ir svorio normų "žirklės" yra labai didelės tiek vaikams, tiek suaugusiems ir tik itin retais atvejais šitie rodikliai indikuoja patologiją (pvz. nanizmas, kuomet sutrinka augimo hormonų apytaka), bet tuomet BŪTINAI būna ir kitų būdingų simptomų. Jei vaikas yra žvalus, sveikas, puikiai jaučiasi, palikit jį ramybėje.

Vieni vaikai auga greitai ir tolygiai, kiti - per keletą "šuolių" ir tik vėlyvoje paauglystėje. O kai kuriems, beje ir lemta būti mažučiais ir smulkučiais žmonėmis. Bet tai absoliučiai normalu.
Problema ta, kad šiais laikais stebime tokį reiškinį, kaip akceleracija ir dėl to šalia "išvešėjusio" aštuonmečio kitas (kuris prieš dvidešimt metų būtų buvęs laikomas visiškai eiliniu ir standartiniu vaiku) atrodo kaip nykštukas.
Viskas OK su jūsu vaikais thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sunui tuoj bus 8m sveria 28kg ugis 138cm unsure.gif labai kudutis,bet ka cia ir padarysi smile.gif
Atsakyti