Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas kūdikio svoris

smile.gif
QUOTE(introdusa @ 2005 05 10, 14:34)
Nuo to momento, kai paskelbiau šią temą, praėjo du mėnesiai ir per tą laiką vaikas priaugo vos VIENĄ kg. Dabar jai šeši mėnesiai ir sveria tik 6.5 kg, tačiau aš jau nebesijaudinu, nes vaikas išsijuosęs kerta košes, pati sėdi, nuolat kojomis maskatuoja ir jau kelias dienas laksto vaikštynėje. Dariau galvos echoskopiją, širdies kardiogramą, tačiau visi tyrimai jokių blogų rezultatų nerodė.
Ir pritariu Arnikai, plonas ir sveikas vaikas yra visai neblogai, jis žymiai greičiau, nes jam lengviau, pradeda sedėti, stovėti ir vaikšioti. ax.gif  ax.gif  ax.gif

Per 2 mėnesius 1 kg, tai tikrai nėra mažai, netgi sakyčiau idealu tokiam amžiuj smile.gif . Mano gal 400 gr per 2 mėn priaugo, taigi šiandien einam pas gydytoją ir žadu padėt ją į vietą jei burbuliuos biggrin.gif . Keisčiausia, kad ji man atrodo pastorėjus - ir rankytės nekūdos, ir žandai- tik svarstyklės vietoj stovi doh.gif ... Taigi pamatuosim dar kiek į ūgį paaugo,, nes juk irgi priklauso svoris nuo vaiko ūgio smile.gif .
Atsakyti
jeigu tiksliau, tai per du mėn. priaugome 900 gr (550 ir 350). Manosios taip pat žandai putlėja, pati darosi vis sunkesnė, ir kiekvieną kartą einant į polikliniką vis tikiuos, kad dabar jau svarstyklės nuo svorio nuluš, bet..... visada netenku amo. Kur tie gramai pabėga vos tik išvažiuojame į polikliniką? schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
O man neramu, kai mazoji nevalgo. Noreciau, kad jai nereiktu per prievarta kisti maisto, bet deja tenka... Ji ne tik smulkute, judri, bet ir labai jautri bei nevalgi. Taip pat paskutiniu metu daznai serga... cry.gif
Mums nuo antro menesio prasidejo problemos su valgiu, nes pirma menesi priaugo 2 kg. O po to tik po 200-300 gr. Dabar buvo 2 menesiai isviso be prieaugio, viena menesi numete 300 gr (gulejo ligonineje), o dabar paskutini menesi tik 100 gr. priaugo verysad.gif
Mums 10 menesiu, o sveriame 7900kg.
Atsakyti
QUOTE(Arnika @ 2005 05 12, 15:04)
smile.gif

Per 2 mėnesius 1 kg, tai tikrai nėra mažai, netgi sakyčiau idealu tokiam amžiuj  smile.gif . Mano gal 400 gr per 2 mėn priaugo, taigi šiandien einam pas gydytoją ir žadu padėt ją į vietą jei burbuliuos  biggrin.gif . Keisčiausia, kad ji man atrodo pastorėjus - ir rankytės nekūdos, ir žandai- tik svarstyklės vietoj stovi  doh.gif ... Taigi pamatuosim dar kiek į ūgį paaugo,, nes juk irgi priklauso svoris nuo vaiko ūgio  smile.gif .

O as tai is vis bijau i poliklinika savaja vest,nes jauciu,kad visai nieko nepriaugo sad.gif ,sirguliavo.Per menesi nera daugiau,nei 600g priaugusi.6 men. svere 7.300.Turbut ir dabar tiek pat.
Atsakyti
Na mes jau truputį vyresnės,bet pirmuosius metus ta pati problema buvo. Kiekvienas ėjimas į polikliniką-man didžiausi nervai,nes vis per mažai priaugam. Bet augom sveikos,todėl jokių mišinių ir nedaviau.Be to iki kokių metų ji beveik nevalgė jokio papildomo maisto. Aš su visokiais žaidimais,dainelėm vos vieną kitą šaukštą košės sukišdavau. Ir ką-iki šiol dar niekuo nesirgom,maitinau iki 2,5 metų,bet taip ir likom pagal visas lenteles"ant apatinės normos ribos".
Atsakyti
g.gif net nepagalvojau, gal ir manajai buna iškrovos dienų, nes kai daro tai per visą dieną
Atsakyti
Mano mergike gime mazute - 2,930g verysad.gif'
Pirma menesi priaugo 1,5kg; Gydytoja sake per daug, bet kadangi maza gime-gerai. Antra menesi vel priaugo 1,5kg; Nesake nieko. Trecia menesi priaugo 300g.Sake " oi, kiek mazai!" cry.gif'. Toliau seke du menesiai po 500g., ir vis buvo mazai ir mazai blink.gif'.Galiausiai as susinervinau ir isvis nustojau i ta poliklinika vaziuoti. Dabar mazajai beveik 11men. sveria ne tiek ir mazai-9,400g thumbup.gif'
Gydytojos komentaras toks:
- nu ir nusere motina, sveria kaip metu!
Ir man idomus vienas dalykas-ar gydytojom buna kada nors gerai? g.gif'
Atsakyti
o as jau galvojau, kad mano mazai sveria dabar. jam daba bus du metukai, o svoris gal kokiu13-14kg(sversimes penktad), ugis91cm . jau baisiai nevalgus ir tikrai kaulu rinkinys, bet va pamaciau , kad ir kitu dar maziau sveria. gimem standartiniai-3,5kg, ugis52cm, o pradzioj svorio priagom normaliai-4men sverem kazkur7.7kg., tik po to kai jau pradejau primatint, tada ir prasidejo bedeles, svorio priaugam pamazu. manau svarbu atkreipt demesio i vaikucio savijauta, jei zvalus ir atrodo gerai, vadinasi nera ko nerimauti mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamos,
mano mažei jau 8.5 mėn., be kaip buvo coliukė, taip ir liko coliukė, nors košes kerta klapsėdama, graužia džiuvėsius ir duoniukus,bet svoris taip ir velkasi ties paskutine riba. Bet dėl ne didelio mažo svorio jijau dvi savaitės kaip vaikšto, lengvai pati nuo grindų atsistoja ir eina?
O kaip sekasi kitoms coliukėms? Coco?Ausrap?Arnika? ir kitoms?
Atsakyti
QUOTE(introdusa @ 2005 07 14, 12:25)
sveikos mamos,
mano mažei jau 8.5 mėn., be kaip buvo coliukė, taip ir liko coliukė, nors košes kerta klapsėdama, graužia džiuvėsius ir duoniukus,bet svoris taip ir velkasi ties paskutine riba. Bet dėl ne didelio mažo svorio jijau dvi savaitės kaip vaikšto, lengvai pati nuo grindų atsistoja ir eina?
O kaip sekasi kitoms coliukėms? Coco?Ausrap?Arnika? ir kitoms?

Buvom vakar svertis: 8.500.Priaugo 600g.Tai labai apsidziaugiau.Valgo,kaip ir taviske-labai gerai smile.gif Pati dar neina,bet yra labai aktyvi ir veikli-neimanoma sugaut, vaikstukuose varineja,visur nuropoja,visur lenda.Kazkaip nurimau del to mazo svorio-yra kaip yra.Storuliukai savu bedu turi,vasara jiems labiau karsta,raukslytes sunta ir t.t. O jei kas pasako,kad kudute,tai sakau,kad makenene auginu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(coco @ 2005 07 15, 10:13)
Buvom vakar svertis: 8.500.Priaugo 600g.Tai labai apsidziaugiau.Valgo,kaip ir taviske-labai gerai smile.gif Pati dar neina,bet yra labai aktyvi ir veikli-neimanoma sugaut, vaikstukuose varineja,visur nuropoja,visur lenda.Kazkaip nurimau del to mazo svorio-yra kaip yra.Storuliukai savu bedu turi,vasara jiems labiau karsta,raukslytes sunta ir t.t. O jei kas pasako,kad kudute,tai sakau,kad makenene auginu biggrin.gif .

na tavoji manekenė šaunuolė, kad jau 8.5 kg sveria, aš savąją už dviejų savaičių eisiu sverti, tai kažkaip abejoju ar bent iki 8 kg pritrauksime g.gif .
Atsakyti
Maniskei rudeni bus trys metai. Sveria 10 kilogramu. Valgo labai daug. Ugis normalus.
Siaip sveikas judrus vaikas. Kazkodel visai nesijaudinu smile.gif
Atsakyti