Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas kūdikio svoris

QUOTE(Fėja-burėja @ 2005 03 13, 18:25)
Bet problema yra tokia - labai atpilame ir tuštinamės su varškės gabaliukais. Vienu žodžiu - nevirškina  cry.gif .

Nu nemaciau dar kudikio, kurio skrandis viska apdorotu schmoll.gif, kai maitinau pati, vaikas bezisdamas pasitustindavo. o kai paragavo misinuko, tai varskes gabaliuku kiekviena kart randam. Tiesa, dabar jau mazeja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja-burėja @ 2005 03 13, 18:25)
Aš norėčiau, kad mano vaikas svertų daugiau. Nors įpusėjome ketvirtą mėnesiuką, tepriaugome tik 1500 g. Mažokai  verysad.gif . Maitinu pati. Bet problema yra tokia - labai atpilame ir tuštinamės su varškės gabaliukais. Vienu žodžiu - nevirškina  cry.gif .

nesuprantu pasakymo ,, as noreciau, kad mano vaikas svertu daugiau ,, ? g.gif
Kam tau to reikia ??? Jei gydytoja sako, kad viskas gerai, normaliai priauga , tai kokie cia gali buti norai ar nenorai. Mano va, palyginus su bendraamziais yra didelis , nu ir nieko , koks yra toks, svarbiausia , kad sveikas tongue.gif O del atpylinejimo tai nepergyvenk daug kudikiu atpylineja, nes dar nesutvirtejea zarnynas, paprasciausiai isaugs mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano maziuke irgi is smulkiuju,mazuju penkiu menesiu sveria tik sad.gif 6380g. ir ugis 63cm. gimem 3336g. 51cm.
Atsakyti
QUOTE(Arnika @ 2005 03 14, 17:16)
Va ir aš galėčiau sakyt, kad nesąmonė ir gydytojai netikę ,jei nebūčiau pati su tuo susidūrus  4u.gif . Pieno buvo labai daug, kelis kartus per daug. Taigi vaikas gaudavo beveik tik paviršinį pieną, kuris, kaip žinia, yra LIESAS, būdavo net permatomas. Kažkiek jo išbėgdavo, nenusitraukdavau, kad dar nepadaugėtų. Taigi, kadangi mišinių duoti nenorėjau, nusprendžiau, kad geriau primaitint nuo 4 mėn.
Nepamirškime, kad visi vaikai skirtingi, o rekomendacijos yra būtent REKOMENDACIJOS  smile.gif .

Kiek aš girdėjau, mišiniai yra kaloringesni už MP. Nes jų sudėtis pastovi, o MP yra skirtingas maitinimo pradžioje, viduryje ir pabaigoje.

nesuprantu, o kodel tavo vaikas gaudavo tik pavirsini piena? Nusitraukinejimas pieno nedidina, atvirksciai, jei per daznai nusitraukinejama, pieno mazeja, nes tik vaiko ciulpimo technika duoda motinos organizmui signala, kad daugetu pieno. nesuprantu, kas tau tokias klaidingas informacijas duoda?
Atsakyti
O mums jau vienuolika mėnesių,o mes sveriam 8500 g.tik aš taip į galvą neimu,kad mažai sveria wink.gif svarbiausia, kad sveika, guvi, ir pakankamai gera apetita turi,tik kartais padaro iškrovos dienas,kad dar labaiu nesukūst biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretta @ 2005 03 16, 12:41)
nesuprantu, o kodel tavo vaikas gaudavo tik pavirsini piena? Nusitraukinejimas pieno nedidina, atvirksciai, jei per daznai nusitraukinejama, pieno mazeja, nes tik vaiko ciulpimo technika duoda motinos organizmui signala, kad daugetu pieno. nesuprantu, kas tau tokias klaidingas informacijas duoda?

Taigi rašiau aiškiai - per daug pieno. Pas kai ką per mažai, pas kai ką per daug smile.gif. Kaip jį nutraukt, jei jis niekada nesibaigia biggrin.gif ...Nusitraukinėjimas mažina, jei vaikas nečiulpia tuose tarpuose, o čia gi čiulpia ir čiulpia. O jei dar nusitraukt doh.gif. Juk niekas dabar nerekomenduoja nusitraukti pieną, aš domiuosi įvairia informacija.
Ir čia tikrai ne vienintelis atvejis, kai vaiką reikia primaitint anksčiau, nei nuo 6 mėn, kad ir kokias teorijas beskaitytume. Viena iš priežasčių yra jog nustoja augti svoris.
Tik kasdien matant vaiką galima žinoti, ko jam iš tikrųjų reikia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arnika: 17 kovo 2005 - 22:01
Čia, matyt, turėta galvoje, kad esant daug pienelio, paviršinį reikėtų kiek nutraukti ir tada duoti vaikučiui krūtį. Tuomet jis gaus to riebesnio. Kitas dalykas, jei vaikutis nuolat (dažniau nei kas 2-3 valandas) čiulpia krūtį, vadinasi, pieno tikrai ne fontanai. Įspūdis, jog pienelio l.daug gali susidaryti tada, kai vaikučiui kiek pačiulpus, krūtis greitai "atleidžia" pieną ir jis trykšta fontanais. Retas atvejis, kad esant daug pieno gydytoja patartų primaitinti anksčiau nei sukakus 6 mėnesiams. Deja, nei maistingumu, nei apsauginiu imuniniu faktoriumi niekas neprilygsta motinos pienui (aišku, jei mama pati pilnavertiškai maitinasi). Košės negali būti pieno pakaitalas. Jos duodamos trūkstant pienelio, t. y. vaikutis ir toliau turi išgerti tą patį kiekį pieno (900-1200 ml per parą, priklausomai nuo kūno masės) ir dar šalia suvalgyti košės (pradedant nuo arbatinio šaukštelio iki 150-170 ml). smile.gif
Atsakyti
pas mane irgi per menesi tik 400 priaugam, kai Vilniuje gyvenau tai labai daktarai pergyveno,dabar Visagine sako nieko normalu dabar 9 mėn tiksliai nežinau kiek sveria nes poliklinikoje epidemija tai neinam bet apie 7-8kg tongue.gif
Atsakyti
Mes irgi lengvutes. Pirma menesi 600g, antra 500g, stiebiames tik i ugi smile.gif Bet as del to nepergyvenu, nes ir pati visa gyvenima buvau kuda, kai buvau vaikas, pastoviai visi sakydavo, kad nedavalgiusi, o ir tetis prie kudesniu. Tai is kur mergaite bus apkuni smile.gif
Pieno tikrai uztenka, nes valgom, kas 2-3 valandas, o nakti ir reciau.
Atsakyti
smile.gif smile.gif smile.gif O je net atsipuciau kai paskaiciau sia tema...Lengva pasidare... O tai visa savaite nosi nukabinus vaiksciojau... unsure.gif Ir mes ir mes pirma menesi 700, antra 700, o trecia tik 300... Poliklinokoje tuoj pat vaikas issekes nusilpes...Primaitinti tuoj pat reikia!!! blink.gif Bet as ramiai... O dabar bendraminciu suradus tai tikrai... Juk zymiai geriau sverti maziau ir valgyti mamos piena... Nu kaip blogai kad tu daktaru nuomones tokios keistos... Kaip reikia i ta poliklinika eiti ir ten ko nors klaustyti... g.gif
Atsakyti
O mano štai 6 mėn - 7 kg, 7 mėn - vėl 7 kg, nes sirgo, greit 8 mėn - gal bus 7,5 kg, o gal ir ne? smile.gif
Bet aš visai, visai nepergyvenu, nes vaikas daug valgo, tačiau daug ir ropinėja, gerai atrodo - gal išvaikšto viską... Kartais gydytojai be reikalo sunervina, kartais mamos susinervina - juk negalima palyginti skirtingų tėvų skirtingų vaikų. Man asmeniškai geriau, kai vaikas plonas - jam pačiam lengviau judėt smile.gif.
Jeigu sveikas - viskas gerai smile.gif

Atsakyti
Nuo to momento, kai paskelbiau šią temą, praėjo du mėnesiai ir per tą laiką vaikas priaugo vos VIENĄ kg. Dabar jai šeši mėnesiai ir sveria tik 6.5 kg, tačiau aš jau nebesijaudinu, nes vaikas išsijuosęs kerta košes, pati sėdi, nuolat kojomis maskatuoja ir jau kelias dienas laksto vaikštynėje. Dariau galvos echoskopiją, širdies kardiogramą, tačiau visi tyrimai jokių blogų rezultatų nerodė.
Ir pritariu Arnikai, plonas ir sveikas vaikas yra visai neblogai, jis žymiai greičiau, nes jam lengviau, pradeda sedėti, stovėti ir vaikšioti. ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti